eşinizi tanimiyorsunuz

evlenirken mutlu mesut gulerken, iyiyken,eglenirken hayata umutla bakarken ne degistide kotu oldunuz soruyorum hepinize. iyi olan iki kisi bi sure sonra nasil dusman olur. eminim hicbiriniz cevabini bilmiyorsunuz. ama ben biliyorum. bana iki iyi insanin nasil dusman oldugunu, birbirinden nefret edecek hale nasil geldigini aciklamanizi bekliyorum. madem cok bildiginizi iddia ediyorsunuz.

Ne içtiysen ondan istemiyorum!

He ya he... Bir adam siddet gosterecekse sen aile olsan ne olmasan ne. Ayrica sadece burdaki değil bosanma konularına yazdiginiz mesajlarla da fikir yurutuyorum ben.
Hayatta bazi şeyler elimizde olmayabilir.
Mesela siz ne kadar öz saygısı yuksek bir bayan olursaniz olun adam kalitesizse kalitesizdir. Ve ya tam tersi olabilir.Bu kadar.

Bak o söz ben de çok severim.
Aynen sana söylüyorum, ateşe dayanabileceğin kadar günah işle.
İnsanların ne yaşadığını bilmeden yargılayan sensin. Ateşi sen düşün önce.
Buraya gelip afralı tafralı yazıp sonra da ama ben böyle demek istemiştimle olmuyor. Ne diyeceksen baştan söyleyeceksin. Baştandilini istediğin gibi kullanıp sonra da ben şöyle böyle diyorum aslında herkes dalga geçtiyle olmuyor o işler. Hani diyorsun ya tokat yiyen kadın kendine baksın hatalıdır diye. Heh aynen söylüyorum sana ben de, bu kadar insan sana laf söylüyorsa bir kendine bak ben ne yapmışım diye. Yani; Ateşe dayanabileceğin kadar günah işle!

İçimden bir de sana şarkı hediye etmek geldi. Bir zahmet dinle..

MFÖ söylüyor..
Peki peki anladık

Peki peki anladık
Her şeyden sen anlarsın
Peki peki anladık
Her şeyi sen bilirsin
En güzel grubu sen kurdun
En güzel ritmi sen buldun
En iyi dalgıç sensin
En güzel filmi sen çektin
Peki peki anladık
Peki peki anladık
En güzel sen bakarsın
Peki peki anladık
En güzel sen ağlarsın
İlk önce sen başlattın
En önce sen yavaşlattın
En uzağa sen gittin
En çabuk da sen döndün
Peki peki anladık
Sen neymişsin be abi!
Peki peki anladık
En güzel sen gülersin
Peki peki anladık
En güzel sen söversin
En güzel yemeği sen yaptın
En güzel kızı sen kaptın
En güzel tumbayı sen çaldın
En güzel şarkıyı sen yazdın
Peki peki anladık
Sen neymişsin be abi!
Peki peki anladık
Her şeyden sen anlarsın
Peki peki anladık
Her şeyi sen bilirsin
En güzel grubu sen kurdun
En güzel ritmi sen buldun
En iyi dalgıç sensin
En güzel filmi sen çektin
Peki peki anladık
Sen neymişsin be abi!
valla ben cantami alip ailemin yanina gidip zirlamadim kusura bakma. babama gel beni kurtar falanda demedim. daha devam etmim istersen. oyle bosandim ohhhh yandan yandan falanda diyen bir kadinda degilim. sen bi kendi gerceklerinle yuzles derim. hadi bayyy bayyy

akilli kadin demedim, aile olabilmis kadin dedim.cogu yazanlarsa sizin gibi kavramlari anlayamamis maalesef. benim
soylemedigim seyi soylemis

Yahu aile olabilmiş kadın nedir? Aile dediğin oluşum için zaten en az iki kişiye ihtiyaç var. Biri kadın biri erkek.

Öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki tüm erkekler doğuştan aile olmanın bilincinde de kadınlar buna limon sıkıyorlar.

Size göre ayrılmak isteyen ve ayrılan her kadın hükmen kaybetmiş sayılıyor. Hayatlarının merkezine bir erkeği koymayan kadınlar iddialarınızın aksine erkeklerin saygısını kazanan kadınlardır. Çünkü dünyaya bir erkeği memnun etmek için gelmediklerinin farkında olan, benliğini erkek memnuniyetine satmayan kadınlardır bunlar.

Aile olmaya lafım yok ama bu karşılıklı olabilecek bir şey. Nasıl oluyor da tüm yükü kadınların üstüne atabiliyorsunuz?

Cidden normalin çok, çok ötesindesiniz.

valla ben cantami alip ailemin yanina gidip zirlamadim kusura bakma. babama gel beni kurtar falanda demedim. daha devam etmim istersen. oyle bosandim ohhhh yandan yandan falanda diyen bir kadinda degilim. sen bi kendi gerceklerinle yuzles derim. hadi bayyy bayyy

Her boşanan öyle ağlayıp zırlamıyor. Senin de dediğin gibi oh çok mutluyum kurtuldum diyorlar. Bu duruma göre değişir.
Hayat evlilikten ibaret değil. Aile denilince karı kocadan önce anne baba gelir. Elbetteki babasını arayacak. İyi misin sen?
Benim gerçeklerim ve yüzleşmek mi?
Ah be canım yanlış kişiye çatıyorsun. Hayattaki tek gayesi evlilik olan biri olsaydım senin gibi düşünebilirdim.
Ne diyim Allah seni ağlayıp zırlatıp baba beni kurtar diyecek duruma düşürmesin...

Yahu aile olabilmiş kadın nedir? Aile dediğin oluşum için zaten en az iki kişiye ihtiyaç var. Biri kadın biri erkek.

Öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki tüm erkekler doğuştan aile olmanın bilincinde de kadınlar buna limon sıkıyorlar.

Size göre ayrılmak isteyen ve ayrılan her kadın hükmen kaybetmiş sayılıyor. Hayatlarının merkezine bir erkeği koymayan kadınlar iddialarınızın aksine erkeklerin saygısını kazanan kadınlardır. Çünkü dünyaya bir erkeği memnun etmek için gelmediklerinin farkında olan, benliğini erkek memnuniyetine satmayan kadınlardır bunlar.

Aile olmaya lafım yok ama bu karşılıklı olabilecek bir şey. Nasıl oluyor da tüm yükü kadınların üstüne atabiliyorsunuz?

Bence bosuna nefes tuketiyoruz cunku isine gelmeyene cevap vermiyor hanımefendi..
Cumlenin yapisindan bile belli aile olmus kadın... Aile dediginiz gibi en az iki kisiden olusur ama.. Zihniyet yuvayi disi kus yapar mantigi olunca boyle oluyor.
Bosaninca gobek atanlara kiziyor ama bosaninca kurtuldum diye göbek atilacak o kadar cok erkek var ki...

Bazı kadınlar vardır, işinde başarılıdır, hatta alt kademesinde emirler yağdırdığı çalışanları vardır. İstediği her şeyi vardır ama kocasıyla sahte bir mutluluğun içindedir. Bunu kendine bile itiraf edemez. Kocası aldatsa bile gözlerini kapatır, aman ne yaparsa yapsın yeter ki boşanmayalım diye. İşte bazı kadınlar için evlilik başarının kendisi oluyor. Ne yazık..

Bence bosuna nefes tuketiyoruz cunku isine gelmeyene cevap vermiyor hanımefendi..
Cumlenin yapisindan bile belli aile olmus kadın... Aile dediginiz gibi en az iki kisiden olusur ama.. Zihniyet yuvayi disi kus yapar mantigi olunca boyle oluyor.
Bosaninca gobek atanlara kiziyor ama bosaninca kurtuldum diye göbek atilacak o kadar cok erkek var ki...

Söylenecek çok şey var da, dediğiniz gibi anlayacak şahıs yok karşıda.

Ben atmıştım ya, cidden atmıştım (göbek). Hayatımın en mutlu günüydü mahkemimin olduğu gün. Yalancı asalak birinden kurtulmuştum. Neredeyse parti verecektim. :KK71::KK71::KK71:

Ben atmıştım ya, cidden atmıştım. Hayatımın en mutlu günüydü mahkemimin olduğu gün. Yalancı asalak birinden kurtulmuştum. Neredeyse parti verecektim. :KK71::KK71::KK71:
Oyle tabi atilir ki. Sonucta insanlar evlendiği kisi tanidigini sandigi kisi olmadigi icin bosaniyorlar. Hele de dayak, hakaret, dislma,kullanma varsa. Gobek de atilir halay da cekilir , yemek de verilir valla..

kizmada boyle anlamayi nasil beceriyorsunuz hayret ediyorum. bir kadinin dayak yemesi hakarete ugramasi ne demektir ya. bir defa bile. bunun anlami sudur. o aile kadinda erkekte aradaki problem her neyse sonun sonuna gelmis evlilik biteli yillar olmus sen yeni farketmissin demektir. ve devaminda evli insanlar ayakta uyumus aileleri icin hicbisi yapmamamis hicbi onlem almamis, degisen kosullarin hicbirisine ayak uyduramamis, ne kendisini ne esi kendisini aile olmaya adamamis, savasmamis, caba gostermemis. bu eksende faraza iki yillik evliliklerini ilk ayda bitirmisler geri kalan 23 ayi evlilik zannetmisler. sonra evli evine koylu koyune biz iki yilda yapamadik. yahu siz birak iki yili bir ayda yapamadiniz. cevabida siz zaten aile degildinizki. bunu anlamak bu kadar zormu

evlenirken mutlu mesut gulerken, iyiyken,eglenirken hayata umutla bakarken ne degistide kotu oldunuz soruyorum hepinize. iyi olan iki kisi bi sure sonra nasil dusman olur. eminim hicbiriniz cevabini bilmiyorsunuz. ama ben biliyorum. bana iki iyi insanin nasil dusman oldugunu, birbirinden nefret edecek hale nasil geldigini aciklamanizi bekliyorum. madem cok bildiginizi iddia ediyorsunuz.

Daha önce de yazmıştm yine yazayım. Evlilik öncesi dönemle evliliği kıyaslamanız çok komik.. hayır hayır gülünç. Evlilik bireylere bir takım sorumluluklar yükler. "Yapabileceğini" zanneden kişiler bunu tecrübe edince ve de yapılması gerekenleri yapmayınca sorunlar başlar. Ki çoğu zaman da evlilik sözleşmesinin kurallarına uymayanlar erkeklerdir.

Hani demiştiniz ya aile olabilmiş hiçbir kadın dayak yemez diye, insan olabilmiş hiçbir adam sorunlarını şiddetle çözme acziyetine düşmez.

Birini bugn seviyor olmamız yarn da sevmemizi gerektirmez. Ayrıca insanlar zaman içinde değişir, gelişir.. karşınızdaki bu gelişime uyum sağlamıyor, direnç gösteriyorsa ayrılık kaçınılmazdır..

Hayatta bir erkeksiz var olabilmek güçlü olmaktır. Baba evine dönmek de öyle hanımefendi.. gerekirse size yıllarca emek vermiş insanların kahrını çekersiniz. Bir koca müsveddesininkini çekmekten çok daha iyidir..

Bazı kadınlar vardır, işinde başarılıdır, hatta alt kademesinde emirler yağdırdığı çalışanları vardır. İstediği her şeyi vardır ama kocasıyla sahte bir mutluluğun içindedir. Bunu kendine bile ititraf edemez. Kocası aldatsa bile gözlerini kapatır, aman ne yaparsa yapsın yeter ki boşanmayalım diye. İşte bazı kadınlar için evlilik başarının kendisi oluyor. Ne yazık..

Var böyle tanıdıklarım. Gözlerinin önünde başka kadınla finigirdeşen kocası yüzünü kendisine döndüğünde boynuna sarılan, sevgi pıtırcığı haline gelen.. Başkalarıyla fingirdiyor ama tapusu bende psikolojisi midir nedir, belki de bu bir çeşit zaferdir onlar için. Anlamak zor.

Başlığınız, giriş metniniz pek çok kişiye antipatik gelebilir. Ama yazdıklarınızın altında büyük bir hayal kırıklığı ve acı olduğu çok belli. Bence genellemeden ziyade sesli düşünmüş gibisiniz. Ve yine bence yazdıklarınız yazıldığı gibi okunmuyor ve az çok ne demek istediğinizi anlıyorum..

İki insan neden düşman olur, evlendikten sonra neden her şey tersine döner?

Kör ve sağır oldukları için. Çok çok istisnalar, psikopatlar ve mükemmel yalancılar dışında; insanlar evlenmeden önce nasilsa, evlendikten sonra da öyledir. Sadece iki taraf da evlenmeden önce bunu görmez. Geriye dönüp bakildiginda, gözü yumup, kulaklari tikadigimiz bu sinyaller aslinda oldukca belirgindir. Kimse farketmek istemez sadece.

Evlendikten sonra da gormezden gelinen bu sinyaller degistirmeye calisilir. Bunun mumkun olmadigi anlasildiginda da patlama olur. Bu degistirme isine iki taraf da dahil olursa, patlama daha cabuk olur.
iste sizin dediginiz nefret etme safhasi.

Biz esimle 7 sene cikip, ayni evde yasadiktan sonra evlendik. İkimiz de birbirimizi degistirmeye calismiyoruz. Iliskinin basinda nasilsak, hala oyleyiz. Boyle kabul ettik cunku birbirimiz.

Tabi bu aramizda asla sorun cikmayacagi anlamina gelmez. Gelecekte her sey olabilir. İnsanoğlu çok karmasik. O yuzden sordugunuz sorularin tek degil, milyonlarca cevabi var. Hayat elbette peri pasali degil. Ama siz sadece umudunuzu ve inancinizi yitirmeyin. Hayat suprizlerle dolu:)

Ben atmıştım ya, cidden atmıştım (göbek). Hayatımın en mutlu günüydü mahkemimin olduğu gün. Yalancı asalak birinden kurtulmuştum. Neredeyse parti verecektim. :KK71::KK71::KK71:
haahahahaaaaa
ikinci evliliginde maskeli balo duzenlersin artik. haahhajaaaaaaa

kizmada boyle anlamayi nasil beceriyorsunuz hayret ediyorum. bir kadinin dayak yemesi hakarete ugramasi ne demektir ya. bir defa bile. bunun anlami sudur. o aile kadinda erkekte aradaki problem her neyse sonun sonuna gelmis evlilik biteli yillar olmus sen yeni farketmissin demektir. ve devaminda evli insanlar ayakta uyumus aileleri icin hicbisi yapmamamis hicbi onlem almamis, degisen kosullarin hicbirisine ayak uyduramamis, ne kendisini ne esi kendisini aile olmaya adamamis, savasmamis, caba gostermemis. bu eksende faraza iki yillik evliliklerini ilk ayda bitirmisler geri kalan 23 ayi evlilik zannetmisler. sonra evli evine koylu koyune biz iki yilda yapamadik. yahu siz birak iki yili bir ayda yapamadiniz. cevabida siz zaten aile degildinizki. bunu anlamak bu kadar zormu

Valla neresinden tutsam nasıl cevap versem bilemedim. Ben diyorum Çanakkale boğazı siz diyorsunuz yandı......... neyse.

Size kocişinizle mutlu kölecilik oyunları diliyorum. Daha fazla laf anlatamicam.

Oyle tabi atilir ki. Sonucta insanlar evlendiği kisi tanidigini sandigi kisi olmadigi icin bosaniyorlar. Hele de dayak, hakaret, dislma,kullanma varsa. Gobek de atilir halay da cekilir , yemek de verilir valla..

Değişiyor, her şey.. Şartlar imkanlar kişiler beğeniler zevkler, alışkanlıklar.. Öyle herkes evlendiğinin ilk günü gibi kalmıyor 5 yıl sonrasında ya da 10 yıl sonrasında. Eğer değişim yoksa sorun var demektir.. Her şeyden önce saygı gerekir. Karşındaki sana saygı göstermiyorsa (bunun için illa bağırması tokat atması aldatması gerekmiyor) sen kendine saygı gösterip ondan uzaklaşacaksın. Bu kadar net :)

Başlığınız, giriş metniniz pek çok kişiye antipatik gelebilir. Ama yazdıklarınızın altında büyük bir hayal kırıklığı ve acı olduğu çok belli. Bence genellemeden ziyade sesli düşünmüş gibisiniz. Ve yine bence yazdıklarınız yazıldığı gibi okunmuyor ve az çok ne demek istediğinizi anlıyorum..

Kör ve sağır oldukları için. Çok çok istisnalar, psikopatlar ve mükemmel yalancılar dışında; insanlar evlenmeden önce nasilsa, evlendikten sonra da öyledir. Sadece iki taraf da evlenmeden önce bunu görmez. Geriye dönüp bakildiginda, gözü yumup, kulaklari tikadigimiz bu sinyaller aslinda oldukca belirgindir. Kimse farketmek istemez sadece.

Evlendikten sonra da gormezden gelinen bu sinyaller degistirmeye calisilir. Bunun mumkun olmadigi anlasildiginda da patlama olur. Bu degistirme isine iki taraf da dahil olursa, patlama daha cabuk olur.

Biz esimle 7 sene cikip, ayni evde yasadiktan sonra evlendik. İkimiz de birbirimizi degistirmeye calismiyoruz. Iliskinin basinda nasilsak, hala oyleyiz. Boyle kabul ettik cunku birbirimiz.

Tabi bu aramizda asla sorun cikmayacagi anlamina gelmez. Gelecekte her sey olabilir. İnsanoğlu çok karmasik. O yuzden sordugunuz sorularin tek degil, milyonlarca cevabi var. Hayat elbette peri pasali degil. Ama siz sadece umudunuzu ve inancinizi yitirmeyin. Hayat suprizlerle dolu:)
evet aile olabilmenin temellerinden birini soylediniz. tesekkur ederim.

Ben de ilk eşimle 3 yıl birlikte yaşayıp evlenmiştim. Evet evlilik öncesi yeterince tanıyabilmek için mantıklı bir durum. Tabi taraflar dürüst olduğu sürece..
Mutluluklar dilerim.

X