eşinizi tanimiyorsunuz

Fake konulari gectim onlar bari eglendiriyor,
bu konu kadar sacma bir konu daha gormedim...

Sadece "bosaniyorsunuz ama karsiniza cikacaklar yine ayni olacak" kismina peehh demekle yetinicem..

yollar duruma gore degisir kesin kural vermez. ortak paydalarla ilerlersin. bunun adi aile olabilmeden gecer. aile olabilmeyi basarmis hicbir kadin tokat yemez. nasil yasanmasi gerekenle gercekten yasanan arasinda cok buyuk fark vardir. elinde olanin yerine olmasi gerekenin pesine dusersen kurtulusu degil yikimini hazirlarsin.
Aile olabilmeyi basaran bir erkek tokat atar mi peki?
Konunuzda surekli kadinlara yuklenmissiniz..
Demek ki size gore tokati yiyen kadin aile birliginden habersiz bir kadin ve baya hakediyor yani, kocasini kiskirtmis cunku aman pasalara birsey olmasin..

Erkegin ailede ki rolunu tartisalim bir de bence..
Aile tek kisinin cabasiyla olmuyor..
Erkek farkinda degilse ayrilmaktan baska yapacak bir sey yoktur bana gore..
Hic bir kadin kocasinin kolesi olmak icin evlenmiyor..
Tokat yemisse tokati yiyen hatalidir o aile olamamistir dusuncesini hic bir zaman mantigim almicak..

benim amacim ailelerde karsilasilan kotu durumlarin nedenlerini konusmak ve aile temellerinin saglam olmasi icin karsilasilabilecekleri degerlendirmekti. fakat bir cok alakasiz fikirsiz seyler yazildi cizildi. aile olmak kavramiyla alay edildi. aile olunmanin farkinda olundugu evlerde iyi seyler olur dedim gulduler. insanlar elbette ayrilabilir ama ayrilmanin bile bir kalitesi bir dostanesi bir gonul almasi medeniyeti olur. ipinden bosanir gibi ayrilan, saga sola saldiran, kin nefret tohumlariyla ayrilmak insanlara ozgu degildir. bu nedenle aile olmayi onemsedim. benim ayrildigim adam bana tesekkur eder yuzume tukuremez, benim ayrildigim adam evliligim suresince bana hakaret edemez, hor goremez. ben o nedenle soyledim aile olabilmeyi basarmis larda dayak hakaret v.s olmaz. neyse bosa kurek cekmeye gerek yok. baskaca konu acmam heralde bir daha. bir soz vardir, ateşe dayanabilecegin kadar gunah işle. ben cok severim bu sozu. demem o ki aile olmanin mihenk tasi zor zamanlarda belli olur. neyse herkese iyi aksamlar.

Kesin bu Madam'da mutsuz bir anne babanin eseridir.
Tipki Seda Sayanin Nihat Dogani basimiza sardigi gibi, mutsuz anne ve babalarda, Madamin zihniyetine sahip insanlari bizim basimiza sariyor.
Madami, kanepesine havale ediyor, aynalara basa basa, kocasina (varsa eger) cariyelik yapmasini öneriyorum. Kendisi umutsuz vaka....

Kesin bu Madam'da mutsuz bir anne babanin eseridir.
Tipki Seda Sayanin Nihat Dogani basimiza sardigi gibi, mutsuz anne ve babalarda, Madamin zihniyetine sahip insanlari bizim basimiza sariyor.
Madami, kanepesine havale ediyor, aynalara basa basa, kocasina (varsa eger) cariyelik yapmasini öneriyorum. Kendisi umutsuz vaka....

İşin kötü yanı bu hanımın cariye olacağı ya da herhangi bir hanımın cariye olacağı erkek padişah oğlu değil, sıradan adamlar. Yani Sultan Süleymana paspas olmayı bir noktaya kadar anlayabilirim ama sıradan bir adama cariye olup aşağılanmaya bu kadar hevesli olmayı kafam almıyor. Adam dengiyken ,sultanmış gibi yüceltmeyi anlayamıyorum, ne gerek var?

Konu sahibine enn iyi niyetimle yaklaşırken başka bi boşanma konusundaki yorumlarını okuyunca hiçç ciddiye alınmaması gereken biri olduğunu farkettim..

Cok merakliysaniz bir kitap cikarin ama yok çıkarmayın. Bu kadar itici bir dilde kitabi kimse okumaz.
Aile olmak ne ki.
Yillardir aileleri tarafindan sadece penisleri var diye pohpohlanip yetişmiş,yüreğini, duygu dunyasini değil sadece cinsel organini büyütmüş erkeklerden Cekiyor kadinlarimiz.
Hala kalkmis ıbıdık zıbıdık diyorsunuz.
Karisina sevgiyle bir kere bakmamis erkeker var, Aşkı sadece geceleri nefes nefese kalamak zanneden.
Onu bile kadina yasatmayi layik görmeyen.
Bedenine yüzlerce kez dokunulmuş ama ruhuna bir kere dokunulmamis kadinlar var hala.
Esinden bir kere bile su istemeye cesaret edemeden ölen ninelerimiz var.
Saatlerdir aglayan çocuğuyla ilgilenmekten bitap dusmus anneye 'sustur su çocuğunu be kadın' diye bagiran erkekler var, sonra gelip bir kadina bir de bebeğe vuran..
Hala ortak payda diyorsaniz konu sahibi , gidin ilk okul kitabindan kesirli sayilarda toplama çıkarma konularina falan bakin.zira bu ulkede ortak payda ikili ve toplumsal iliskilerde erkegin istedigi gibi şekilleniyor.
Aramizda aski yasamis, mutlu kadınlar da var elbet, iyi, güzel yürekli erkek ler de var.
Bu yuzden bu akilli kadin dayak yemez standini baska yerlere acmanizi öneririm.
:KK24:

evlenirken mutlu mesut gulerken, iyiyken,eglenirken hayata umutla bakarken ne degistide kotu oldunuz soruyorum hepinize. iyi olan iki kisi bi sure sonra nasil dusman olur. eminim hicbiriniz cevabini bilmiyorsunuz. ama ben biliyorum. bana iki iyi insanin nasil dusman oldugunu, birbirinden nefret edecek hale nasil geldigini aciklamanizi bekliyorum. madem cok bildiginizi iddia ediyorsunuz.

benim amacim ailelerde karsilasilan kotu durumlarin nedenlerini konusmak ve aile temellerinin saglam olmasi icin karsilasilabilecekleri degerlendirmekti. fakat bir cok alakasiz fikirsiz seyler yazildi cizildi. aile olmak kavramiyla alay edildi. aile olunmanin farkinda olundugu evlerde iyi seyler olur dedim gulduler. insanlar elbette ayrilabilir ama ayrilmanin bile bir kalitesi bir dostanesi bir gonul almasi medeniyeti olur. ipinden bosanir gibi ayrilan, saga sola saldiran, kin nefret tohumlariyla ayrilmak insanlara ozgu degildir. bu nedenle aile olmayi onemsedim. benim ayrildigim adam bana tesekkur eder yuzume tukuremez, benim ayrildigim adam evliligim suresince bana hakaret edemez, hor goremez. ben o nedenle soyledim aile olabilmeyi basarmis larda dayak hakaret v.s olmaz. neyse bosa kurek cekmeye gerek yok. baskaca konu acmam heralde bir daha. bir soz vardir, ateşe dayanabilecegin kadar gunah işle. ben cok severim bu sozu. demem o ki aile olmanin mihenk tasi zor zamanlarda belli olur. neyse herkese iyi aksamlar.

Öfken sürekli boşananlara,en ufak sebepten ayrılanlara ama şöyle de birşey var ki kims yaşamadan bilemez. Sen diyosun ki benim ayrıldıgım adam bana teşekkür eder yüzüme tükürmez. Sen bunu ne kadar net bilebilirsin ki? Herşey iyidir güzeldir senin aile ve karşıdakininde aile kavramını taşımasına ragmen bir bakarsın adam 180 derece dönüvermiş. Sen istediğin kadar saygılı davran sakin konuşarak halletmeye çalış karşındaki yin yapcagını yapar. Saygı da ortadan kalkar. Demem o ki bu yazdıkların sanki biraz ezbere kaçmış. Kimse bir şeyi yaşamadan anlıyıp yorum yapamaz. Sadece dışarıdan bakıp yorum yapar ama sandıgı gibi degildir. Burda neler okuyoruz haklı olanlarda var haksz olanlarda . Ama senin yorumun çok genel oldugu için bu kadar tepki aldı. Herkes boşanmaya gülerek gitmez. Giden vardır elbette ama kimi insanda boşu boşuna ayrılmaz. Neler yaşamıştır geçirmiştir bilemeyiz.

Cok merakliysaniz bir kitap cikarin ama yok çıkarmayın. Bu kadar itici bir dilde kitabi kimse okumaz.
Aile olmak ne ki.
Yillardir aileleri tarafindan sadece penisleri var diye pohpohlanip yetişmiş,yüreğini, duygu dunyasini değil sadece cinsel organini büyütmüş erkeklerden Cekiyor kadinlarimiz.
Hala kalkmis ıbıdık zıbıdık diyorsunuz.
Karisina sevgiyle bir kere bakmamis erkeker var, Aşkı sadece geceleri nefes nefese kalamak zanneden.
Onu bile kadina yasatmayi layik görmeyen.
Bedenine yüzlerce kez dokunulmuş ama ruhuna bir kere dokunulmamis kadinlar var hala.
Esinden bir kere bile su istemeye cesaret edemeden ölen ninelerimiz var.
Saatlerdir aglayan çocuğuyla ilgilenmekten bitap dusmus anneye 'sustur su çocuğunu be kadın' diye bagiran erkekler var, sonra gelip bir kadina bir de bebeğe vuran..
Hala ortak payda diyorsaniz konu sahibi , gidin ilk okul kitabindan kesirli sayilarda toplama çıkarma konularina falan bakin.zira bu ulkede ortak payda ikili ve toplumsal iliskilerde erkegin istedigi gibi şekilleniyor.
Aramizda aski yasamis, mutlu kadınlar da var elbet, iyi, güzel yürekli erkek ler de var.
Bu yuzden bu akilli kadin dayak yemez standini baska yerlere acmanizi öneririm.
:KK24:
akilli kadin demedim, aile olabilmis kadin dedim.cogu yazanlarsa sizin gibi kavramlari anlayamamis maalesef. benim
soylemedigim seyi soylemis

evlenirken mutlu mesut gulerken, iyiyken,eglenirken hayata umutla bakarken ne degistide kotu oldunuz soruyorum hepinize. iyi olan iki kisi bi sure sonra nasil dusman olur. eminim hicbiriniz cevabini bilmiyorsunuz. ama ben biliyorum. bana iki iyi insanin nasil dusman oldugunu, birbirinden nefret edecek hale nasil geldigini aciklamanizi bekliyorum. madem cok bildiginizi iddia ediyorsunuz.
1+1=2
Yani
1saygılı, sevgili, sabirli insan + 1saygili,sevgili,sabirli insan = 2 güzel insanin evliligi.
Nasıl ki
1+0=2 değilse tek tarafla olmuyor bu is.
Zamanla insanlar değişir, evlilikler degisir. Bir insanla gulerek evlendik diye adam sonsuza kadar iyi bir es olarak kalmiyor.bunu anlamayacak ne var ki

Bak o söz ben de çok severim.
Aynen sana söylüyorum, ateşe dayanabileceğin kadar günah işle.
İnsanların ne yaşadığını bilmeden yargılayan sensin. Ateşi sen düşün önce.
Buraya gelip afralı tafralı yazıp sonra da ama ben böyle demek istemiştimle olmuyor. Ne diyeceksen baştan söyleyeceksin. Baştandilini istediğin gibi kullanıp sonra da ben şöyle böyle diyorum aslında herkes dalga geçtiyle olmuyor o işler. Hani diyorsun ya tokat yiyen kadın kendine baksın hatalıdır diye. Heh aynen söylüyorum sana ben de, bu kadar insan sana laf söylüyorsa bir kendine bak ben ne yapmışım diye. Yani; Ateşe dayanabileceğin kadar günah işle!

İçimden bir de sana şarkı hediye etmek geldi. Bir zahmet dinle..

MFÖ söylüyor..
Peki peki anladık

Peki peki anladık
Her şeyden sen anlarsın
Peki peki anladık
Her şeyi sen bilirsin
En güzel grubu sen kurdun
En güzel ritmi sen buldun
En iyi dalgıç sensin
En güzel filmi sen çektin
Peki peki anladık
Peki peki anladık
En güzel sen bakarsın
Peki peki anladık
En güzel sen ağlarsın
İlk önce sen başlattın
En önce sen yavaşlattın
En uzağa sen gittin
En çabuk da sen döndün
Peki peki anladık
Sen neymişsin be abi!
Peki peki anladık
En güzel sen gülersin
Peki peki anladık
En güzel sen söversin
En güzel yemeği sen yaptın
En güzel kızı sen kaptın
En güzel tumbayı sen çaldın
En güzel şarkıyı sen yazdın
Peki peki anladık
Sen neymişsin be abi!
Peki peki anladık
Her şeyden sen anlarsın
Peki peki anladık
Her şeyi sen bilirsin
En güzel grubu sen kurdun
En güzel ritmi sen buldun
En iyi dalgıç sensin
En güzel filmi sen çektin
Peki peki anladık
Sen neymişsin be abi!

akilli kadin demedim, aile olabilmis kadin dedim.cogu yazanlarsa sizin gibi kavramlari anlayamamis maalesef. benim
soylemedigim seyi soylemis
Dediğiniz şey ayni kapiya cikar ben kavramlari iyi anlarim da sizin söylediğinizi anlayamadim
Dayak yiyen kadinlar mi aile olamamis , dayak atan erkekler mi aile olamamis bence buni bir düşünün derim.
:KK51:

kötü bir şey yaşamadıysak? açıklayacak birşeyimiz yoktur. problem ne sayın trol?

X