- 4 Kasım 2014
- 878
- 817
- 45
-
- Konu Sahibi madam_moody
Madam cevapları geciktiriyor. Dea-tacita isimli arkadaşla karşılıklı konuşup nasıl aile olunacagını ogretecekti bize ama, cok uykum geldiMadam bir an önce öğret de aile olmayi, uyuyakalcam valla
ben ilk sayfadakş eleştirilerebaktım vekonu sahibinin ilk mesajını okudum o mesaja o yorumlar bana fazla geldi.. Devamınabakmadım. Bayanın fikrini savunmuyorum diğer sayfalarda nasl cevaplar verdiğinide bilmiyorum ancak bilinçsizce yapılan tercihleri eleştiriyo gibi geldi bana (ilk sayfayı baz alıyorum) ...
yapma etme, basma o aynayaNeyse madamus senin aile olmayı öğreteceğin yok anlaşılan. Ben aynaya basarak, haydarımı alıp kanepeye kıvrılmaya gidiyorum. Herkese iyi geceler.
evet haklısınız. Ben ilk sayfaya yanlız bakınca yorumları biraz sert buldum ama kk bayanları kokuyu almış demekki hemnden.. Konu sahibi evli değik gibi geldi bana.. Yoksa bu kadar ahkam kesemezdi heraldebize göre de bilinçsiz yapılan tercihleri öyle bir şekilde eleştiriyor ki sanki mutsuz evliliklerin tek sebebi kocasını tanıyamayan aile olmayı bilmeyen (!) kadınlar... bir başka konudaki yorumunda da üst perdeden ana babaları eleştiriyordu keza eşinden boşanmış bir üyeye "boşandın da başın göğe mi erdi" minvalinde ve alt metinde evliliği becerememişsin imalarıyla kaba yorumlar yapmıştı.
bizi rahatsız eden bu ukalalık nerden geliyor ne hakla hiçbir bilgisi ve fikri olmadan insanların kararlarıyla ve yaşadıkları acı olaylarla böyle suçlayıcı bir biçimde dalga geçiyor? üstelik o kadar büyük konuşuyor ki "aile olmayı bilen kadın tokat yemez" derken bir gün başına gelebilme ihtimalinden dahi korkmuyor.
vaktiniz varsa biraz okuyun...
aman erkek aldatmasın dövmesin diye her dediğini yapalımNeyse aslında yaşın 20 de olsa 40 da olsa
Evli de olsan bekar da olsan
10 kere evlenip boşanmış da olsan
10 tane çocuğun da olsa...
fark etmiyor..
Sen aile kavramının önce sözcük anlamını daha sonra da manevi anlamını iyice öğren derim.
Şöyle ki; aile en küçük toplumsal kurumdur ve kutsaldır.
O aileyi de bireyler oluşturur.
Yani kısaca şöyle diyeyim. Önce BEN, sonra BİZ, sonra AİLE...
Bu kadar..
o cok ozledigimiz mukemmel erkek hic dogmadi dogmayacak kizlar. goruyorum ki aile olmussunuz ama ne yazik ki esinizi tanimiyorsunuz. aile olmak ne demektir bircogunuz bilmiyor farkinda degil. aile olabilmek hem kolay hem cok zordur. aile olmak idare etmekte degildir hukmetmekte. saygili olmaktir. birey olmaktir. hataliysa kendi aileni bile uyarmaktir. burada goruyorum gercek veya degil bilmiyorum ama evli insanlarin aile olamadiklarini goruyorum. bosanan seviniyor ama ne yazik ki hayatina cikacak erkek bosandigi adamdan cok farkli olmayacak. aile olmayi ogrenmeden evlenmeyin. hayatinizi mahvetmeyin. sadece siz degil kendi ailenizide mahvediyorsunuz.
aman erkek aldatmasın dövmesin diye her dediğini yapalım
hastayız falan demiyelim 40 derece ateşimiz olsa kalkıp ev işlerini yapmalıyız adam eve gelince temiz ev hazır yemek bulmalı
kendi annemiz babamı akrabamız gelmemeli sürekli gelen kaynanaya iyi davranmalı bize ne eziyetler çektirse susmalıyız
adam kızar sonra
hamile olsak da hasta olsak da sürekli bakımlı olmalı asla kilo almamalı doğumdan falan sonra ölümcül diyetlere başlamalıyız adam aldatır yoksan
asla adam bağırıp çağırsa da sesimiz çıkmamalı haklı da olsak sesimizi kesip oturmalıyız adam tokat atar sonra
kk sayesinde bir bekar olarak mutlu evliliğin aile olmanın önemini anladım
tişikkirler kk
evet haklısınız. Ben ilk sayfaya yanlız bakınca yorumları biraz sert buldum ama kk bayanları kokuyu almış demekki hemnden.. Konu sahibi evli değik gibi geldi bana.. Yoksa bu kadar ahkam kesemezdi heralde
ne oldu kaçtı mı konu sahibi. Ortalarda gorunmıyosiz de haklısınız ama biz de bütün gece sinir harbi yaşadık kendimizi gülmeye verdik
"karmaşık bir ilişkisi" varmış evlerden ırak tanıyamadı mı ki eş adayını? aile olmayı bilmiyor mu acabaa?
ne guzel. peki ozel degilse bosanma sebebini sorabilirmiyim. simdi seninle soru cevap yapalim bakalim aile olabilmek neymis konusalim.
ne oldu kaçtı mı konu sahibi. Ortalarda gorunmıyo