Gebeliğe Hazırlık Eşinizi nasıl ikna ettiniz?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Dream1988

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
3.782
3.574
658
Merhaba arkadaşlar ;
8-9 aylık evliyiz daha öncesinde de 1 yıl nişanlılık dönemimiz oldu. Ben zaten çok çocuk severim eskiden beri ama artık anne olmak istiyorum. Eşimde baba olmak çok istediğini söylüyor hatta çocuguna koyacağı isimlere kadar hayaller kuruyor ancak gel gelelim hala korunuyor. Üzerine biraz baskı yapınca sanki daha geri tepiyor gibi hissettim. Bu ay tahlil ve kontrollerimi yaptırıp folik asite başladım. Hatta burada okuduklarımla o kadar heveslendim ki ovulasyon testleri bile sipariş ettim. Korunma yönetimimiz geri çekilme ileydi bu yüzden iş tamamen onda bitiyor. Çok fazla üstüne gitmek ve diretmekte istemiyorum açıkcası çocuk meraklısı gibi onu sık boğaz etmekte istemiyorum ancak yaşımızda geçiyor.. Ne yapsam kızlar fikir verin bana lütfen. Bu durumdan ötürü çok durgunlaştım kafamdan hiç çıkmıyor... Bir gün geliyor çocukla ilgili şeyler konuşuyor anlatıyor bir gün bakıyorum sanki yine o fikirden uzaklaşmış. Anladığım kadarıyla hem istiyor hem cesaret edemiyor sanki...

Evliliğin en güzel dönemlerindesiniz.. Biraz gezin biraz paylaşımlarınız olsun hayata dair.. Daha insan evlendiğini bile yeni yeni idrak etmeye başlar .. Eşinizde Eminim bu yüzden istemiyordur..

He ikna etmeye gelince zamanı gelince zaten konusu açılıyor ve iki kişide olumlu bakıyorsa yapılıyor..

Evliliğin en güzel dönemlerindesiniz.. Biraz gezin biraz paylaşımlarınız olsun hayata dair.. Daha insan evlendiğini bile yeni yeni idrak etmeye başlar .. Eşinizde Eminim bu yüzden istemiyordur..

He ikna etmeye gelince zamanı gelince zaten konusu açılıyor ve iki kişide olumlu bakıyorsa yapılıyor..

biz ilişkimiz süresincede yurtdışı yurtiçi her yıl düzenli seyahatlerimizi yapıyoruz şuan aksine öyle bir noktaya geldik ki sanki hayatımızda bir eksiklik var. tüm arkadaşlarımız ya hamile ya çocukları oldu.

Konusu açılıyor olumlu bakılıyor ama icraat yok bende ne zaman diye diretmek istemiyorum...

Bizde de tam tersiydi eşim istiyordu ben daha uzaktım çünkü çok erken olduğunu düşünüyordum şimdi hamileyim 2 aylık ama evleneli 1.5 yıldan fazla oldu bizim.
Eşinizin de zamana ihtiyacı var çocuk büyük bir sorumluluk bütün bunları düşünüp evliliğin de yeni olması sebebiyle ikilemde kalmış olabilir bnce eşinizi ikna etmek yerine kendisini hazir hissedeceği zamanı beklemeniz en doğrusu olacaktır.

Bizde de tam tersiydi eşim istiyordu ben daha uzaktım çünkü çok erken olduğunu düşünüyordum şimdi hamileyim 2 aylık ama evleneli 1.5 yıldan fazla oldu bizim.
Eşinizin de zamana ihtiyacı var çocuk büyük bir sorumluluk bütün bunları düşünüp evliliğin de yeni olması sebebiyle ikilemde kalmış olabilir bnce eşinizi ikna etmek yerine kendisini hazir hissedeceği zamanı beklemeniz en doğrusu olacaktır.

teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar ;
8-9 aylık evliyiz daha öncesinde de 1 yıl nişanlılık dönemimiz oldu. Ben zaten çok çocuk severim eskiden beri ama artık anne olmak istiyorum. Eşimde baba olmak çok istediğini söylüyor hatta çocuguna koyacağı isimlere kadar hayaller kuruyor ancak gel gelelim hala korunuyor. Üzerine biraz baskı yapınca sanki daha geri tepiyor gibi hissettim. Bu ay tahlil ve kontrollerimi yaptırıp folik asite başladım. Hatta burada okuduklarımla o kadar heveslendim ki ovulasyon testleri bile sipariş ettim. Korunma yönetimimiz geri çekilme ileydi bu yüzden iş tamamen onda bitiyor. Çok fazla üstüne gitmek ve diretmekte istemiyorum açıkcası çocuk meraklısı gibi onu sık boğaz etmekte istemiyorum ancak yaşımızda geçiyor.. Ne yapsam kızlar fikir verin bana lütfen. Bu durumdan ötürü çok durgunlaştım kafamdan hiç çıkmıyor... Bir gün geliyor çocukla ilgili şeyler konuşuyor anlatıyor bir gün bakıyorum sanki yine o fikirden uzaklaşmış. Anladığım kadarıyla hem istiyor hem cesaret edemiyor sanki...
Canım erkekler daha fazla şey düşünüyo biz de annelik güdüsü var onlarda yok öyle bi babalık güdüsü onlar için sadece çok güzel bişey. Hamile kalmadan önce biz de çok tereddütluyduk eğitimi iyi bi yaşam sunması masraflar iyi anne baba olabilmek vs vs bir sürü şey düşündük evlendikten bir yıl sonra ben de anne olmak istediğime ve o küçücük melekten öğrenecek çok şeyim olduğuna inanarak acaba biz de artık düşünsek mi dedim eşim daha tedirgindi tıpkı eşiniz gibi istemekle istememek arasındaydı ben doğum yapan annelerin başında göz yaşlarını döken babaların videolarını gonderiyodum yeni doğan bebek videoları komik bebek videoları hayvanlarla bebekler vs vs izlemek çok hoşuma gidiyodu eşime de gonderiyodum 😊 bu bi taktik değildi tabi bi de korunmayı bıraktıktan sonra sanırım ne kadar çok istediğimi hem ben hem eşim fark ettik. Şuan o sürekli kafasında kritik yapiyodur. Eşim üniv. Kazanamazsa onun için de yatırımımız olmalı falan diye dusunuyodu .elbette bir aile dünyaya bir çocuk getirmeyi düşünüyorsa her şeyi düşünmeli onunla vakit geçirebilecek miyim iyi anne baba olabilecek miyim onu iyi egitebilir miyim vs vs ama şuan sadece ona bişey olmasın diye düşünüyoruz ikimizde .bana sarılırken bile titizleniyo ona zarar veriyosun çok sarılma diye😂

Cok haklisin boyle bebek ziyaretlerine gidince falan cok hosuna gidiyo duygulaniyo hevesleniyo. Ama dedigin gibi o sorumlulugu almaktan korkuyor. Insallah bende zamana birakicam benim ne kadar anne olmak istedigimi evlenmeden onceden beri biliyor hep 30 uma gelmeden anne olsam derdim 31 e merdiven attim bile Allah umarim hayirisiyla vakti geldiginde nasi eder. Cesaret etse aslinda cok memnun olacagina eminim cok iyi baba olur ztn 10 yildir ayri yasayan kendi ayaklari ustunde duran biri. Birden fazla cocuk istiyo hangi araya sigdircaksa saniyo ki hemen kolayca bebek oluyor ama gelde anlat. Belki ilerde dicez ki keske hic korunmasaydik daha once deneseydik daha once yapsaydik. Ablam 5 yil tereddut edip bekledi sonra cocugu olunca eside kendide bekledikleri icin cok uzulduler keske bu duyguyu daha once yasasaydik diye. Ama bunu anlatabilmek imkansiz yasamadan ogrenemez. Bende zamana biraktim ara ara citlatiyorum sadece. Folik asiti falan soruyo cok kilo veriyosun cocuk tutmicak diyo ama icraat yok:)))

Back