• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşinize vakit ayırabiliyormusunuz....

yazyagmuru87

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2014
13
0
6
34
İçel Mersin
merhba arkadaşlar ben evliyim.ve 4yaşında bir oğlum var.anaokuluna gidiyor.c.tesi pazar evde.annemler bze uzakta ve yaşlılar .k.valide tarafım zaten karışık.sorun sorun iyi birşey yok.
yani oğlumu bırakabileceğim hiçbir yer yok.acil durumlarda oğlumu birine bırakamıyorum malesef.
6yıllık evliyim.çogunuz gb benimde evliliğim değişti.monotonlaştı.eşimle özel hiçbirşeyimiz kalmadı.başbaşa hiçbirşey yapamıyoruz.belki şuan evliliğimiz sorunsuz ama böyle giderse korkuyorum...oğlum alerj hastası beni belki tanırsınız :27:neysee
kaplıca planı yaptık eşimle şöyle başbaşa güzel birbuçuk gün geçirmek istedik.ablam bakacaktı oğluma
kabul etmedi.annemse yaşlı ve zaten kaplıcaya ihtiyacı var.söylesek oda gelmek isteyecek. olmadı yani.ve eşim olmayınca durgunlaştı.
oğlum büyümeye başlayınca romantik şeyler yapamamaya başladım.şuan hiçbirsey yapamıyorum
tavsiyeleriniz varmı...siz neler yapıyorsunuz...yoksa oğlum genç delikanlı oldugundamı butarz şeyler yapabileceğim.
romantik olmamın hiçmi hiçbir yolu yok....yaşlı gb yaşıyoruz
buarada eşim da geliyor ailece yemek yiyoruz yarım saat.oğlumun buharı yarım saat,babasıyla oynuyor yarım saat,
sonra 10.30 olması lazmken yetişmiyor hiçbirşey 11 oluyor

eşim sinemaya gitmek istiyor bitiş saati oğluşa denk gelmiyor.
eşim şehir dışına oğlumla çıkmak istemiyor.
eşim artık silahlı vs film izlemiyor.ben de aynı şekilde izlediğim dizi kalmadı..
hava soğuk kapalı alanda oğlumla rahat edebileceğimz biyerde yok

merhba arkadaşlar ben evliyim.ve 4yaşında bir oğlum var.anaokuluna gidiyor.c.tesi pazar evde.annemler bze uzakta ve yaşlılar .k.valide tarafım zaten karışık.sorun sorun iyi birşey yok.
yani oğlumu bırakabileceğim hiçbir yer yok.acil durumlarda oğlumu birine bırakamıyorum malesef.
6yıllık evliyim.çogunuz gb benimde evliliğim değişti.monotonlaştı.eşimle özel hiçbirşeyimiz kalmadı.başbaşa hiçbirşey yapamıyoruz.belki şuan evliliğimiz sorunsuz ama böyle giderse korkuyorum...oğlum alerj hastası beni belki tanırsınız :27:neysee
kaplıca planı yaptık eşimle şöyle başbaşa güzel birbuçuk gün geçirmek istedik.ablam bakacaktı oğluma
kabul etmedi.annemse yaşlı ve zaten kaplıcaya ihtiyacı var.söylesek oda gelmek isteyecek. olmadı yani.ve eşim olmayınca durgunlaştı.
oğlum büyümeye başlayınca romantik şeyler yapamamaya başladım.şuan hiçbirsey yapamıyorum
tavsiyeleriniz varmı...siz neler yapıyorsunuz...yoksa oğlum genç delikanlı oldugundamı butarz şeyler yapabileceğim.
buarada eşim da geliyor ailece yemek yiyoruz yarım saat.oğlumun buharı yarım saat,babasıyla oynuyor yarım saat,

eşim sinemaya gitmek istiyor bitiş saati oğluşa denk gelmiyor.
eşim şehir dışına oğlumla çıkmak istemiyor.
eşim artık silahlı vs film izlemiyor.ben de aynı şekilde izlediğim dizi kalmadı..
hava soğuk kapalı alanda oğlumla rahat edebileceğimz biyerde yok
kusura bakma ama canım içim şişti şu yazdıklarını okurken
bu kadar şeyden şikayetçi isen çok ciddi söylüyorum köyde yaşa
çünkü köyde böyle yorucu bir hayat yok (manevi anlamda)

kusura bakma ama canım içim şişti şu yazdıklarını okurken
bu kadar şeyden şikayetçi isen çok ciddi söylüyorum köyde yaşa
çünkü köyde böyle yorucu bir hayat yok (manevi anlamda)

öncelikle yorumuna saygı duyuyorum.
buraya bunları yazarken bu tarz yorumlar geleceğinide tahmin ediyordum.
peki bu tarz sebeplerle heyecanı dışarıda arayıp buraya yazsaydım ki çok yazan var..daha mı içiniz rahat ederdi..
belki yukarada anlatamamış olabilirim k.bakmayın çünkü anlatamamışım gb geldi.
benim sorum özetle :
evli çocuklu ve çevresi olmayan kk bayanlarına eşinize vakit ayırabiliyormusunuz
ve önerileriniz ....

canım çok haklısın çocuğu olanlar hep bunu yaşıyor.benim de 7aylık bir oğlum var ben de 7aydır bunu yaşıyorum ve seni çok iyi anlıyorum.ama ne yazıkki çocuksuz bir karı koca hayatına geri dönmemiz biraz zor imkanlar el verdiği müddetçe yapcaz bundan sonra.az daha sabret okula başlayınca rahatlarsın azıcık

canım çok haklısın çocuğu olanlar hep bunu yaşıyor.benim de 7aylık bir oğlum var ben de 7aydır bunu yaşıyorum ve seni çok iyi anlıyorum.ama ne yazıkki çocuksuz bir karı koca hayatına geri dönmemiz biraz zor imkanlar el verdiği müddetçe yapcaz bundan sonra.az daha sabret okula başlayınca rahatlarsın azıcık

maşallah ogluna:nazar:.yorumun için teşekkr ederim.:40:
eşim çok anlayışlı saolsun.ama çok bunaldı farkındayım.ben anneyim oğlum içinde yaşayabilirim bir ömür ama erkekler öyle değiller..
monotonluk onlarda başka etkiler yapıyor..özel hayatımıza bile :23:

Son düzenleme:
maşallah ogluna:nazar:.yorumun için teşekkr ederim.:40:
eşim çok anlayışlı saolsun.ama çok bunaldı farkındayım.ben anneyim oğlum içinde yaşayabilirim bir ömür ama erkekler öyle değiller..
monotonluk onlarda başka etkiler yapıyor..özel hayatımıza bile :23:

evet canım gerçekten önemli eşlerimize de vakit ayırıp onlara özel anlar oluşturmalıyız neticede onların da bizim de hakkımız bu gerçekten çocuk büyütmek zormuş birine bırakma gibi bir durumun olsa en azından birkaç saat o bile senin psikolojini değiştirir.elbetteki evlatlarımız için herşeyi yapar herşeyden vazgeçeriz o başka...

İçim cızzzzz etti okurken... Eşime vakit ayırmak mı, acaba o demekti ki? 2010 Temmuz'da evlendim, tam dokuz ay sonra oğlumu kucağıma aldım. Oğlum üç ay sonra üç yaşında olacak kısmetse ve ben nerdeyse 6 aylık hamileyim. İkisi de çok istenen çocuklar, Allah'ıma binlerce kere şükürler olsun, eksikliklerini hiç göstermesin ama özel hayata gelince kendime ayırdığım vakit bile yokken eşime nasıl ayırayım ki:(
Benim eşim de geç geliyor zaten şeker hastası acele acele yemek yiyor. Ben saatine göre oğlanı yediriyorum, yıkıyorum, dişini fırçala, tuvalet faslı, hikaye oku, uyut derken bakıyorum ki ben de uyuyakalmısım çoğu zaman onun yatağının kenarında. Sırtım belim tutulmuş... İçeri gidiyorum bakıyorum eşim de tv karşısında sızmış...
Artık evle ilgili konusamadığımız konuları mailleşmeye başladık. Örneğin perde kuması resimleri bunlar hangisi uygun diye mail atıyorum eşime, ya da haftasonu yapılacaklar diye...
Arada nadir de olsa bakıcıya bırakıp sinemaya yemeğe gittiğimiz oldu ama sık değil. Mesela aylardır Hobbit' e gitmek istiyoruz, bilmem gösterimden kalktı mı? Hala gidemedik...
Oğlumuzu bırakıp şehirdışı ya da yurtdışı geziye gitmeye ise ikimizin de içi elvermez. Onsuz eğlenmek te mümkün değil, aklımız onda kalır.
Artık hayalimiz kısmetse ikinciyi de iyice büyütüp evliliğimizi öyle yaşamak. Yoksa suan yasadıgımızın oyle filmlerdeki, dizilerdekileri evliliklerle ilgisi yok, olamaz da...Şartlar mümkün değil küçük çocuklarla buna... Ancak hayal...

Son düzenleme:
öncelikle yorumuna saygı duyuyorum.
buraya bunları yazarken bu tarz yorumlar geleceğinide tahmin ediyordum.
peki bu tarz sebeplerle heyecanı dışarıda arayıp buraya yazsaydım ki çok yazan var..daha mı içiniz rahat ederdi..
belki yukarada anlatamamış olabilirim k.bakmayın çünkü anlatamamışım gb geldi.
benim sorum özetle :
evli çocuklu ve çevresi olmayan kk bayanlarına eşinize vakit ayırabiliyormusunuz
ve önerileriniz ....
ne yaparsanız yapın kendinize yaparsınız gene kendiniz çekerseniz acısını
heyecanınızı dışarda aramak çözüm mü sanıyosunuz
daha çok uçurumun kenarına gitmiş olursunuz
ben size yoğun stresden arınmanız, kafa dinlemeniz ve kendinize ailenize vakit ayırabilmeniz için bir alternatif sundum
lafı neresinden anladınız bilemiyorum
size yardımcı olmaya çalışan birini de yanlış algılayacaksınız ne konu açın ne de yorum isteyin:19:
herkesin farklı yorumları yapmasını çocuk gibi karşılamayın

evet canım gerçekten önemli eşlerimize de vakit ayırıp onlara özel anlar oluşturmalıyız neticede onların da bizim de hakkımız bu gerçekten çocuk büyütmek zormuş birine bırakma gibi bir durumun olsa en azından birkaç saat o bile senin psikolojini değiştirir.elbetteki evlatlarımız için herşeyi yapar herşeyden vazgeçeriz o başka...

kesinlikle bir yakınım olsaydı bir saat bile hem ona hem bana iyi gelirdi..böyle bir imkanım olmadıgından dolayı kenara çekilmeyi sevmiyorum.arastırıyorum.oglumla gidebileceğimiz kaplıcaları,o okuldayken gidebilceğimiz cinema vs birşeyleri..ne yapabilirsem artık

İçim cızzzzz etti okurken... Eşime vakit ayırmak mı, acaba o demekti ki? 2010 Temmuz'da evlendim, tam dokuz ay sonra oğlumu kucağıma aldım. Oğlum üç ay sonra üç yaşında olacak kısmetse ve ben nerdeyse 6 aylık hamileyim. İkisi de çok istenen çocuklar, Allah'ıma binlerce kere şükürler olsun, eksikliklerini hiç göstermesin ama özel hayata gelince kendime ayırdığım vakit bile yokken eşime nasıl ayırayım ki:(
Benim eşim de geç geliyor zaten şeker hastası acele acele yemek yiyor. Ben saatine göre oğlanı yediriyorum, yıkıyorum, dişini fırçala, tuvalet faslı, hikaye oku, uyut derken bakıyorum ki ben de uyuyakalmısım çoğu zaman onun yatağının kenarında. Sırtım belim tutulmuş... İçeri gidiyorum bakıyorum eşim de tv karşısında sızmış...
Artık evle ilgili konusamadığımız konuları mailleşmeye başladık. Örneğin perde kuması resimleri bunlar hangisi uygun diye mail atıyorum eşime, ya da haftasonu yapılacaklar diye...
Arada nadir de olsa bakıcıya bırakıp sinemaya yemeğe gittiğimiz oldu ama sık değil. Mesela aylardır Hobbit' e gitmek istiyoruz, bilmem gösterimden kalktı mı? Hala gidemedik...
Oğlumuzu bırakıp şehirdışı ya da yurtdışı geziye gitmeye ise ikimizin de içi elvermez. Onsuz eğlenmek te mümkün değil, aklımız onda kalır.
Artık hayalimiz kısmetse ikinciyi de iyice büyütüp evliliğimizi öyle yaşamak. Yoksa suan yasadıgımızın oyle filmlerdeki, dizilerdekileri evliliklerle ilgisi yok, olamaz da...Şartlar mümkün değil küçük çocuklarla buna... Ancak hayal...

öncelikle bebeğini sağlıkla kucağina alırsın inş.
eşimde ne zamandır hobbit için fırsat kolluyordu.e tabi gidemedik.dün baktık (çabalıyorum hala eşim için)bugün belli olurmuş bu hfta olup olmadığı .ben çok takılmıyordum yemege dir vs.bişeylerde yapamayınca eşimin sıkıldıgını farkettim.e oğlum astımlı eşimde öyle yani çogu zamanımız ilaçlarla geçiyor.hatta oğlum genelde anaokulda olması gerekirken evde oluyor.
etrafımda heyecanı dsarıda arayan çok çift var. ben ve eşim o yapıda degiliz.istesekte olamayız .ama sıkıcı bir hayatta yaşamak ve yaşatmak istemiyorum çabalarım bu yüzden...

ne yaparsanız yapın kendinize yaparsınız gene kendiniz çekerseniz acısını
heyecanınızı dışarda aramak çözüm mü sanıyosunuz
daha çok uçurumun kenarına gitmiş olursunuz
ben size yoğun stresden arınmanız, kafa dinlemeniz ve kendinize ailenize vakit ayırabilmeniz için bir alternatif sundum
lafı neresinden anladınız bilemiyorum
size yardımcı olmaya çalışan birini de yanlış algılayacaksınız ne konu açın ne de yorum isteyin:19:
herkesin farklı yorumları yapmasını çocuk gibi karşılamayın

inan öyle bir kötü niyetim yok ama çevremde bunu yapan
çok çift var.ben istesemde böyle biri olamam.eşiminde böyle bir yapısı yok.
tabi biz bunu yapacak değiliz diye çaresiz kalan bir yapımda yok.
birbirinize vakit ayırabiliyormusunuz önerileriniz sorusuna ''köyde yaşa'' cevabı hiçte alternatif değil.
kk da yeni üye gözükebilirim ama 5 yıldır burayı takipteyim..kk nın evli çiftlerin sorularına güzel tavsiyeler veren üyeleri oldugunu biliyorum..

tartışmak için açmadım bu konuyu arkadaşlar gerçekten merak ediyorum hiç vakit ayırmak için birşeyler yapmıyormusunuz

Son düzenleme:
dün çok umutsuzdum eşimin sevdiği yemeği yaptım.vitrinden özel bardakları mumları çıkardım.eşim oğluşla faaliyet yapıyordu..
peçeteleri süsledim mumları yaktım.oğlum bu hafta yine rahatsız oldugundan geç uyuyacaktı maalesef ..
sonra ikisinide mutfağa aldım.eşim sasirdı ve mutlu oldu.oğlum mumları üflemeyi sever diye ona ait mumları yakınına verdim.güzel geçti.
tüm bu koşturmalar arasında çokta basit olsa yinede mutlu olmamıza sıkıntımızın gitmesine yetti

inan öyle bir kötü niyetim yok ama çevremde bunu yapan
çok çift var.ben istesemde böyle biri olamam.eşiminde böyle bir yapısı yok.
tabi biz bunu yapacak değiliz diye çaresiz kalan bir yapımda yok.
birbirinize vakit ayırabiliyormusunuz önerileriniz sorusuna ''köyde yaşa'' cevabı hiçte alternatif değil.
kk da yeni üye gözükebilirim ama 5 yıldır burayı takipteyim..kk nın evli çiftlerin sorularına güzel tavsiyeler veren üyeleri oldugunu biliyorum..

tartışmak için açmadım bu konuyu arkadaşlar gerçekten merak ediyorum hiç vakit ayırmak için birşeyler yapmıyormusunuz
senin alternatif cevapdan anladığın nedir bilmiyorum fakat ben bizzat kendim köyde bir müddet yaşadığım için şehirin getirdiği o boğucu sıkıntılardan uzaklaştığımı gördüğüm için sana böyle bir tavsiyede bulundum köyde yaşamayı küçümsüyorsan bu alternatif beğenmemiş olabilirsin tamamıyle iyi niyetimle sana bulunduğum tavsiyeyi yanlış algılıyorsan sana diyebilecek hiç bir sözüm yok şehirde yaşamak zor Allah yardımcın olsun ne diyim

öncelikle bebeğini sağlıkla kucağina alırsın inş.
eşimde ne zamandır hobbit için fırsat kolluyordu.e tabi gidemedik.dün baktık (çabalıyorum hala eşim için)bugün belli olurmuş bu hfta olup olmadığı .ben çok takılmıyordum yemege dir vs.bişeylerde yapamayınca eşimin sıkıldıgını farkettim.e oğlum astımlı eşimde öyle yani çogu zamanımız ilaçlarla geçiyor.hatta oğlum genelde anaokulda olması gerekirken evde oluyor.
etrafımda heyecanı dsarıda arayan çok çift var. ben ve eşim o yapıda degiliz.istesekte olamayız .ama sıkıcı bir hayatta yaşamak ve yaşatmak istemiyorum çabalarım bu yüzden...

Canım biz de öyle değiliz, Allah korusun eşim sinirli filandır ama dürüsttür, ailesini öyle iki dakikalık heyecanlara değişmez diye düşünüyorum, Allah yanıltmasın.
Benim oğlum da sık sık hasta, üstüne ben de oluyorum tabii, hamilelilk te var. Çok zor yani, biz biraz kabullendik durumu, çünkü çare yok.
Ya çocuklarını sağa sola bırakıp gezip tozup kendi keyfini önemseyen insanlar olacağız (eleştirmek için söylemiyorum) ya da onlar büyüyüne dek biraz böyle dayanacağız. Ufak fırsatları kaçırmamaya çalışacağız.

senin alternatif cevapdan anladığın nedir bilmiyorum fakat ben bizzat kendim köyde bir müddet yaşadığım için şehirin getirdiği o boğucu sıkıntılardan uzaklaştığımı gördüğüm için sana böyle bir tavsiyede bulundum köyde yaşamayı küçümsüyorsan bu alternatif beğenmemiş olabilirsin tamamıyle iyi niyetimle sana bulunduğum tavsiyeyi yanlış algılıyorsan sana diyebilecek hiç bir sözüm yok şehirde yaşamak zor Allah yardımcın olsun ne diyim

şu hayatta hiçbiryeri hiçkimseyi küçümsemem asla.kimse yanlış anlamasın.bir köyüm olsada gitsem..:50:
ben eşlere vakit ayırmaktan bahsediyorum kalkıpta köye yada başka bir şehire yerleşmek çözüm değil ayrılık olur..

Canım biz de öyle değiliz, Allah korusun eşim sinirli filandır ama dürüsttür, ailesini öyle iki dakikalık heyecanlara değişmez diye düşünüyorum, Allah yanıltmasın.
Benim oğlum da sık sık hasta, üstüne ben de oluyorum tabii, hamilelilk te var. Çok zor yani, biz biraz kabullendik durumu, çünkü çare yok.
Ya çocuklarını sağa sola bırakıp gezip tozup kendi keyfini önemseyen insanlar olacağız (eleştirmek için söylemiyorum) ya da onlar büyüyüne dek biraz böyle dayanacağız. Ufak fırsatları kaçırmamaya çalışacağız.

ewet ufak fısratları kaçırmamak lazm.bende Allah kısmet ederse 1yıl sonraya 2.yi düşünüyorum.öyle oldugunda tabi bunları düşünecek halde olmam.hani şimdi ancak ufak tefek şeyler yapabilirim diyorum.sonrasında yine senelerce çocuklara adapte olmak gerekecek
sanırım çok şey istiyorum hayattan ve kendimden
bilmiyorum aslında ben memnunum hayatımdan eşim sadece zaman zaman yüzünü asıyo ..belk de o suçlu evliliği kaldıramıyo olabilir bilmiyorum

MUTLU EVLİLİK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Eşinizle evlenmeden önce belki sadece bir kaç ay belki de yıllarca süren bir sevgililik, nişanlılık dönemi geçirmiş olabilirsiniz. Ancak her iki durumda da en çok rastlanılan boşanma sebepleri arasında geçimsizlik, mutsuzluk ve anlaşamama gibi maddeler var. Eğer evliliğinizin düzeyli, mutlu ve stabil bir halde ilerlemesini istiyorsanız bu mutlu evlilik için yapılması gerekenler olduğunu unutmamalısınız.

Dilerseniz bunları maddeler halinde size aktarmaya çalışalım. Elbette mutlu bir evlilik için tek sorumluluğun kadında olmadığını ve eşinizin de size yardımcı olması gerektiğini unutmayın. Zira maddelerimiz birer sihirli değnek değil sadece potansiyel sahibi olan önerilerdir.

- Eşinizle gün içerisinde fiziksel temas kurmayı unutmayın. Elini tutma, sarılma gibi pek çok fiziksel temasın eşler arasındaki ilişkiyi canlı tuttuğu biliniyor.

- Dışarıda olduğu kadar evde de giyiminize ve bakımınıza özen gösterin. Eşiniz dışarıdaki herkesten daha değerli ve başkalarına iyi görünmek için harcadığınız vakti o da hak ediyor. Böylece karşılıklı olarak eşler birbirlerinin dikkatini daha fazla çekebiliyorlar.

- Eşinizle ilgili olmasa bile sıkıntılarınızı, dertlerinizi ona anlatın ve rahatladığınızda ona karşı güleryüz göstererek ikinizin de hoşunuza gidecek sohbetler gerçekleştirin.

- Özel günleri unutmayın. Evlilik yıl dönümü, doğum günü, sevgililer günü gibi ufak ama manevi değeri yüksek günlerde eşiniz için sürprizler gerçekleştirin. Onu düşündüğünüzü belli ederseniz evliliğin temellerinden birisini gerçekleştirmişsiniz demektir.

- İsteklerinizi agresif sözlerle değil, ricalar ve teşekkürlerle donatın. Böylece hem eşinizin özgüvenini okşayabilir hem de onun da size çok daha nazik ve kibar davranması için örnek olabilirsiniz.

- Çocuklarınız varsa kendinize de bir şekilde vakit ayırmalısınız. Eşler arasındaki iletişimin kopmasının sebeplerinden bir tanesi çocuklu ebeveynlerin birbirlerine vakit ayırmayı bırakarak paylaşacakları şeyleri sonraya ertelemeleridir.

- Onun da sevdiği şeyleri siz sevmeseniz bile birlikte yapmaya çalışın. Tüm ilgi alanlarınız aynı olmak zorunda değil ancak eşler birbirlerinin sevdiği etkinlikleri gerçekleştirirlerse hem eşlerini daha iyi tanıyabilirler hem de kimbilir, yeni bir ortak nokta bile keşfedebilirler.

Tüm bunların yanında saygı ve sevgi dolu bir ilişkinin her iki tarafın da özverisini gerektirdiğini ve tek taraflı bir mücadelenin mutlu evlilik için yeterli olmayacağını bilmelisiniz. Eşinizle birlikte hayatınızı renklendirmek istiyorsanız onu da bu konuda kibarca bilgilendirin ve gerekirse çeşitli kaynaklardan faydalanmasını önerin.

ALINTIDIR

Son düzenleme:
Ben anlamıyorum bunu. Sizinkinden daha ufak bir çocuğum var, yani onun yemeği, çamaşırı ütüsü derken vakit kalmıyor gibi.. Ama haftada bir gün insan uykusundan 2 saat fedakarlık edip eşine vakit ayıramıyorsa bence ayırmak istemediğinden de olabilir. Çocuğunuz uyuduktan sonra neden zaman ayıramayasınız ki? Birine bırakmamak zor evet ama aynı evde de romantik zaman geçirip başbaşa kalmak mümkün

Back