- 24 Kasım 2013
- 70.441
- 53.853
- 698
- Konu Sahibi karamelli_turta
5kuruşum bile yok
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynen benm de köşede en az dediğiniz gbi 400 -500 olur. O para olmzsa bi rahatsz oluyorum :) altınlar da var ama eşim hiçbirini bilmez sormaz da. Bi de bozuk para kumbaram var hiçbirini bilmez. İlk baslarda birikim yaparken rahatsz oluyordum söylesem mi acaba dıye. Sonra yok ya dedm nıye rahatsz oluyorum dedm. Hem işimiz ayrı olsa herseyı söylerm ama babalarıyla birlikte calısıyo. Yani kızlar köşeye ne atarsanız karAltinımı biliyo eşim
Ama zulam var
Bazen azalıyo bazen artıyo
En az 500tl oluyo ama mutlaka
Ben o para kenarda olmazsa yada o zula sifirlanirsa cok rahatsiz oluyorum
O illa olucak
Harcanirsa da uzerine koyulacak
Esime soyleme geregi duymuyorum
Okadarini bilmesede olur bence.
Olur insAllah5kuruşum bile yok
Kenarda olmasi inan guzel bisi iyi yapiyosunAynen benm de köşede en az dediğiniz gbi 400 -500 olur. O para olmzsa bi rahatsz oluyorum :) altınlar da var ama eşim hiçbirini bilmez sormaz da. Bi de bozuk para kumbaram var hiçbirini bilmez. İlk baslarda birikim yaparken rahatsz oluyordum söylesem mi acaba dıye. Sonra yok ya dedm nıye rahatsz oluyorum dedm. Hem işimiz ayrı olsa herseyı söylerm ama babalarıyla birlikte calısıyo. Yani kızlar köşeye ne atarsanız kar
Kesinlikle aynı benOlur insAllah
Ben calismiyorum mesela ufak ufak birikimlerle bisiler yapmaya calisiyorum
Günlere giriyorum
Harcligimdan,mutfak masrafindan kisip falan biriktiriyorum.
Kenarda olmasi inan guzel bisi iyi yapiyosun
Misal esim iste bisi oldu hastaneye gidicem falan niye ondan bundan istim
Hatta basimada geldi
Oglum okulda hastalanmis panik yaptim hemen alip en yakin hastaneye goturdum rontgen,ultarason,kan,idrar tahlilleri istediler.
200tl tuttu
Zulamdan verdim(yani olmasa napcaktim o an param yoktu baska) esimede aksam annemden borc aldim dedim
Aldim zula parami geri
Bu isler boyle :)
Kesinlikle aynı ben :) bu devirde kimse kimseye acımıyor. Bozuk paraları da topla teneke olan açılmayan kumbaralra bozuk paralarda cok cıkıyo. Neler almadım ki onlarla :)Olur insAllah
Günlere giriyorum
Hatta basimada geldi
Oglum okulda hastalanmis panik yaptim hemen alip en yakin hastaneye goturdum rontgen,ultarason,kan,idrar tahlilleri istediler.
200tl tuttu
Zulamdan verdim(yani olmasa napcaktim o an param yoktu baska) esimede aksam annemden borc aldim dedim
Aldim zula parami geri
Kesinlikle aynı ben :) bu devirde kimse kimseye acımıyor. Bozuk paraları da topla teneke olan açılmayan kumbaralra bozuk paralarda cok cıkıyo. Neler almadım ki onlarla :)
Senın eşinden saklamanı gerektirecek bi durum yokmuş arkadasım saklaman hata olur ama gel gör ki her eş senın gbi. Misal benim eşime birikim yaptığımı söylesem bna bidaha para verme yada çok az verir ( durumu çok iyi olmasına rağmen, geliri iyi olmasına rağmen) . Nakit ihtiyacı olsun hemn benden ister. Niye ben onun nakit ihtiyacını karşılayım ki aile şirketi var. Oh herkes rahat rahat harcıcak ben mi birikim nakitlerimi eşime vericem? Yok öyle bişey. İlk evlendiğimizde tam altınlarm vardı ha bire istiyordu altın versene şuna sıkıştım buna sıkıştım flan filan. Kıyamıyordım veriyordunim. 4,5 altınım geldi ve çok pişmanım. Ama akıllandım. Yani canm herkes bir değil, insanına göre hareket etmeliyizEsimden gizli birikim yapmiyorum ve doğru bulmuyorum. Eğer esim "gizlice" yaptigimi ogrenirse bana cok kirilir. Yapanlar olarak nicin esinizden saklama geregi duyuyorsunuz? Elinizden mi aliyor eşleriniz? Benim esim dugun takilarini bile oldugu gibi bana verdi hepsi senin ne istersen yap diye. Hicte karismadi. Yaptigim birikimede ellemez boyle bir adamdan niye para saklilayayim? Mantiksiz bir hareket.
Bazen amann 25krs nolcak ki diyoruzKesinlikle aynı ben :) bu devirde kimse kimseye acımıyor. Bozuk paraları da topla teneke olan açılmayan kumbaralra bozuk paralarda cok cıkıyo. Neler almadım ki onlarla :)
Olur insAllah
Günlere giriyorum
Hatta basimada geldi
200tl tuttu
Aldim zula parami geri
Hayır hayır ben
Benimde kenarda köşede param olmazsa canım sıkılıyor ruhum daralıyor garip haller
Bende mi altın yapsam diye düşünüyorum
Altın biraz dussunde
Aynen oyle eşimden benden kalan bozukları hep kumbaraya atıyormBazen amann 25krs nolcak ki diyoruz
Ama markette 25krs eksik olsa bosver demiyolar
Ne güzel canım birikiminiz işinize de yaramış eşin de sevinmişBnde esimden gizli biriktirdim
Dun mesela bi harcama icin sordu paramiz yok ama dedi
Bnde var dedim eline verdim parayi nasil mutlu oldu iyiki yapmissin dedi canim kocam bnim kizmaz aksine mutlu olur
Aynen canim bnim esim onuda alalim bunuda alalim diyo sonra o da uzuluyo gereksiz seyler aliyoz diyeNe güzel canım birikiminiz işinize de yaramış eşin de sevinmiş
Ben de birikime başladım
4ayrı birikim Kumbaram var
Hepsini eşime tek tek gösterdim
Hem şaşırdı hem sevindi Tabiki
Bence gizli olmamalı ayrı ve kişisel gider için olabilir ama büyük miktar değil
Tabi bazıları gizli yapıyor,ama geçerli sebepleri var bence hak veriyorum onlara
Gerekliyse öyle zor zamanlarda ilaç gibi geliyor vesselam. Bazı sebeplerden dolayı saklıyoruz ama yeri gelince de :)Bnde esimden gizli biriktirdim
Dun mesela bi harcama icin sordu paramiz yok ama dedi
Bnde var dedim eline verdim parayi nasil mutlu oldu iyiki yapmissin dedi canim kocam bnim kizmaz aksine mutlu olur
Kesinlikleee :) yastik altina devammGerekliyse öyle zor zamanlarda ilaç gibi geliyor vesselam. Bazı sebeplerden dolayı saklıyoruz ama yeri gelince de :)