• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizden gizli para-altın yatırımınız var mı??

Altinımı biliyo eşim
Ama zulam var
Bazen azalıyo bazen artıyo
En az 500tl oluyo ama mutlaka
Ben o para kenarda olmazsa yada o zula sifirlanirsa cok rahatsiz oluyorum
O illa olucak
Harcanirsa da uzerine koyulacak
Esime soyleme geregi duymuyorum
Okadarini bilmesede olur bence.
Aynen benm de köşede en az dediğiniz gbi 400 -500 olur. O para olmzsa bi rahatsz oluyorum :) altınlar da var ama eşim hiçbirini bilmez sormaz da. Bi de bozuk para kumbaram var hiçbirini bilmez. İlk baslarda birikim yaparken rahatsz oluyordum söylesem mi acaba dıye. Sonra yok ya dedm nıye rahatsz oluyorum dedm. Hem işimiz ayrı olsa herseyı söylerm ama babalarıyla birlikte calısıyo. Yani kızlar köşeye ne atarsanız kar

5kuruşum bile yok :eek:
Olur insAllah
Ben calismiyorum mesela ufak ufak birikimlerle bisiler yapmaya calisiyorum
Günlere giriyorum
Harcligimdan,mutfak masrafindan kisip falan biriktiriyorum.

Aynen benm de köşede en az dediğiniz gbi 400 -500 olur. O para olmzsa bi rahatsz oluyorum :) altınlar da var ama eşim hiçbirini bilmez sormaz da. Bi de bozuk para kumbaram var hiçbirini bilmez. İlk baslarda birikim yaparken rahatsz oluyordum söylesem mi acaba dıye. Sonra yok ya dedm nıye rahatsz oluyorum dedm. Hem işimiz ayrı olsa herseyı söylerm ama babalarıyla birlikte calısıyo. Yani kızlar köşeye ne atarsanız kar
Kenarda olmasi inan guzel bisi iyi yapiyosun
Misal esim iste bisi oldu hastaneye gidicem falan niye ondan bundan istim

Hatta basimada geldi
Oglum okulda hastalanmis panik yaptim hemen alip en yakin hastaneye goturdum rontgen,ultarason,kan,idrar tahlilleri istediler.
200tl tuttu
Zulamdan verdim(yani olmasa napcaktim o an param yoktu baska) esimede aksam annemden borc aldim dedim
Aldim zula parami geri

Bu isler boyle :)

Olur insAllah
Günlere giriyorum

Hatta basimada geldi
Oglum okulda hastalanmis panik yaptim hemen alip en yakin hastaneye goturdum rontgen,ultarason,kan,idrar tahlilleri istediler.
200tl tuttu
Zulamdan verdim(yani olmasa napcaktim o an param yoktu baska) esimede aksam annemden borc aldim dedim
Aldim zula parami geri

Kesinlikle aynı ben

Olur insAllah
Günlere giriyorum

Hatta basimada geldi
200tl tuttu
Aldim zula parami geri

Kesinlikle aynı ben :) bu devirde kimse kimseye acımıyor. Bozuk paraları da topla teneke olan açılmayan kumbaralra bozuk paralarda cok cıkıyo. Neler almadım ki onlarla :)

Kesinlikle aynı ben :) bu devirde kimse kimseye acımıyor. Bozuk paraları da topla teneke olan açılmayan kumbaralra bozuk paralarda cok cıkıyo. Neler almadım ki onlarla :)

Hayır hayır ben:D
Benimde kenarda köşede param olmazsa canım sıkılıyor ruhum daralıyor garip haller:D
Bende mi altın yapsam diye düşünüyorum ;)
Altın biraz dussunde:-)

Esimden gizli birikim yapmiyorum ve doğru bulmuyorum. Eğer esim "gizlice" yaptigimi ogrenirse bana cok kirilir. Yapanlar olarak nicin esinizden saklama geregi duyuyorsunuz? Elinizden mi aliyor eşleriniz? Benim esim dugun takilarini bile oldugu gibi bana verdi hepsi senin ne istersen yap diye. Hicte karismadi. Yaptigim birikimede ellemez boyle bir adamdan niye para saklilayayim? Mantiksiz bir hareket.
Senın eşinden saklamanı gerektirecek bi durum yokmuş arkadasım saklaman hata olur ama gel gör ki her eş senın gbi. Misal benim eşime birikim yaptığımı söylesem bna bidaha para verme yada çok az verir ( durumu çok iyi olmasına rağmen, geliri iyi olmasına rağmen) . Nakit ihtiyacı olsun hemn benden ister. Niye ben onun nakit ihtiyacını karşılayım ki aile şirketi var. Oh herkes rahat rahat harcıcak ben mi birikim nakitlerimi eşime vericem? Yok öyle bişey. İlk evlendiğimizde tam altınlarm vardı ha bire istiyordu altın versene şuna sıkıştım buna sıkıştım flan filan. Kıyamıyordım veriyordunim. 4,5 altınım geldi ve çok pişmanım. Ama akıllandım. Yani canm herkes bir değil, insanına göre hareket etmeliyiz

Bazen amann 25krs nolcak ki diyoruz
Ama markette 25krs eksik olsa bosver demiyolar

Benimde vardır böyle birikimim.
Biriktirdiğimi bilir yerini bilmezdi.sorsa söylerdim ama eminim tırt birşeye harcarız.

İlk zamanlar elime ne geçtiyse attım köşeye günlere girdim.sonra çeyrek cumhuriyet derken bayağı birikti bilezik almak isyedim üstü eksik kalırsa tamamladı çok sevindi biriktirmeme.daha çok biriktirdim amacım ev almaktı.eşim aşırı eli açıktır elemanlarına arkadaşlarına aileme ailesine.işi büyüttü hep toplu para geçişlerinde çok umdum evi ama almadı.tutamaz derdim.vaz geçtim çocuklarla nereye gitsem taksiyle boşa masraf .eşim arabayı bana pek bırakamıyordu.kendime araba aldım.eşim o zamanlar üstüne 3 4 bin ekledi sağolsun.herkes işiniz gücünüz iyi altınlarında var ev alsanıza derdi sanki akıl etmiyoruz biz.inatla almazdı eşim.

Sonra yine biriktirdim değişelim araba küçük dedim cip aldık.arabayı verip tamamlarız diye eve gayret ettim hep.

Ben ona tut biraz ev alalım derken bana geçen yaz sürpriz yaparak en çok istediğim şeyi yani evi aldı.arabamı vermeden çünkü oda ayırmış hep çok mutlu etti.aslında gaza gelmiş ben biriktirdikçe.

Şimdi yine biriktiriyorum ama hesabım var evde tutmak korkutuyor.birde gelen giden oluyor canınızı sıkacak şeyler yaşıyorsunuz.1 kolyem kızlarımın küpeleri kayboldu onun üstüne evde tutmadım.

Biriktirin hanımlar gizlide olsa açıkta olsa biriktirin.benim bu anlattıklarıma 12 yılda sahip oldum kimi baştan sahip olur gerek görmez ama siz biriktirin.

Ayrıca en içten dileklerimle ev almak isteyene rabbim en kısa zamanda versin çook iyi biliyorum sıkıntısını...

Olur insAllah
Günlere giriyorum

Hatta basimada geldi
200tl tuttu
Aldim zula parami geri

Tutumlu biri olsaydım keşke ..:eek:

Hayır hayır ben:KK70:
Benimde kenarda köşede param olmazsa canım sıkılıyor ruhum daralıyor garip haller:KK70:
Bende mi altın yapsam diye düşünüyorum :KK66:
Altın biraz dussunde:-)

Aynen ya :))) ama bu benm annemden helen birşey. Annemde öyleydi sürekli zula yapardı hala yapıyor :)) mesela ariallerin 6 kilolıkları var ya onlar indirime giriyo 22 lira fln oluyo ozaman annem onlardan 3,4 tane alır bende anneme cekmşm indirime girsin bi sürü deterjan alıyorm. Eşim isyan ediyor eve gidince deterjan yeriz artık diyor :)))

Bnde esimden gizli biriktirdim
Dun mesela bi harcama icin sordu paramiz yok ama dedi
Bnde var dedim eline verdim parayi nasil mutlu oldu iyiki yapmissin dedi canim kocam bnim kizmaz aksine mutlu olur :KK200:
Ne güzel canım birikiminiz işinize de yaramış eşin de sevinmiş
Ben de birikime başladım
4ayrı birikim Kumbaram var
Hepsini eşime tek tek gösterdim
Hem şaşırdı hem sevindi Tabiki
Bence gizli olmamalı ayrı ve kişisel gider için olabilir ama büyük miktar değil
Tabi bazıları gizli yapıyor,ama geçerli sebepleri var bence hak veriyorum onlara

Ne güzel canım birikiminiz işinize de yaramış eşin de sevinmiş
Ben de birikime başladım
4ayrı birikim Kumbaram var
Hepsini eşime tek tek gösterdim
Hem şaşırdı hem sevindi Tabiki
Bence gizli olmamalı ayrı ve kişisel gider için olabilir ama büyük miktar değil
Tabi bazıları gizli yapıyor,ama geçerli sebepleri var bence hak veriyorum onlara
Aynen canim bnim esim onuda alalim bunuda alalim diyo sonra o da uzuluyo gereksiz seyler aliyoz diye
Kisacasi kendini tutamiyo bnde bu sekilde tutmaya calisiyom :KK69:

Bnde esimden gizli biriktirdim
Dun mesela bi harcama icin sordu paramiz yok ama dedi
Bnde var dedim eline verdim parayi nasil mutlu oldu iyiki yapmissin dedi canim kocam bnim kizmaz aksine mutlu olur :KK200:
Gerekliyse öyle zor zamanlarda ilaç gibi geliyor vesselam. Bazı sebeplerden dolayı saklıyoruz ama yeri gelince de :)

Back
X