• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizden gizli para-altın yatırımınız var mı??

iki yıl gizli bes ödedim. 6-7 ay yatıramayınca söyledim. Kızmadı hatta çokta hoşuna gitti. Sonra gidip eksikleri yatırdı.
Zaten fikir ondan çıkmıştı ama bugün,yarın,şu ödeme bu ödeme derken ertelenmişti hep.
Şimdilik durumumuz çok şükür iyi sayılır. Ama ticaretle uğraşıyo. Yarınımız nasıl olur bellimi olur. Oğlumun eğitiminde kullanmak istiyoruz
kumbaraya para atıyodum mesela onun verdiği harçlıktan ayırıp. onuda dayanamayıp söyledim. ama ben çok istiyorum ondan habersiz biraz biriktirebilsem keşke.ve dar zamanda tatataaamm deyip çıkarabilsem keşke. Eminim kızmak yerine çok mutlu olur.

henüz evli değilim, nişanlıyım. biriktireceksek ortak bir hesapta biriktiririz diye düşünüyorum. ha şöyle olur, ikimiz de gelirimizden kendimize harçlık ayırıyoruz diyelim. hesaplı harcayıp cüzdanımın bir köşesinde para koyarım. eşim de koyabilir. ani gelişen durumlar için kenarda para durması iyidir. ama bucak bucak da saklanıp, gizlenmez yani. gizleyenler neden buna ihtiyaç duyar bilemem. kendilerine göre geçerli sebepleri olabilir, bir şey diyemem.

ama çalışmayan bir akrabam var, atıyorum kaban alıyormuş. 150 TL ise 200 diyormuş. ya da market alış verişi için eşi belli bir para bırakıyormuş. 100 TL harcanıyorsa o 150 TL diyormuş. bunu da övünerek anlatıyor. bence hiç hoş bir şey değil. ama eşinin verdiği parayı, market market gezip arttırsa kenarı koysun. o da eşinin zor günlerinde çıkarıp vermek için. diğeri sömürmeye giriyor ve hiç etik değil. güven sarsar. eşi de anlattığı kadarıyla öyle cimri, sorumsuz bir adam da değil yani.:KK43:

Benim eşimden gizli param var ve ben çalışmıyorum.bende isterim eşimden gizli bisey olmasın fakat benim eşim para konusunda çok sorumsuz elinde hıc para tutamaz onun için kötü gün parası diye ben ondan gizli biriktiriyorum.söylesem hemen harcar.
Böyle kocam olsa bende saklarım. Hayatta bir çok örnek görüyoruz sonuçta kötü gün olarak.

Benim eşimden gizli param var ve ben çalışmıyorum.bende isterim eşimden gizli bisey olmasın fakat benim eşim para konusunda çok sorumsuz elinde hıc para tutamaz onun için kötü gün parası diye ben ondan gizli biriktiriyorum.söylesem hemen harcar.
işte bu gibi durumlar kötü. :KK43:sıkıntılı bir durum olsa, başkasından istemektense kenardakini kullanılır. sorumsuz, hesapsız insanla yaşamak zordur. allah yardımcınız olsun

henüz evli değilim, nişanlıyım. biriktireceksek ortak bir hesapta biriktiririz diye düşünüyorum. ha şöyle olur, ikimiz de gelirimizden kendimize harçlık ayırıyoruz diyelim. hesaplı harcayıp cüzdanımın bir köşesinde para koyarım. eşim de koyabilir. ani gelişen durumlar için kenarda para durması iyidir. ama bucak bucak da saklanıp, gizlenmez yani. gizleyenler neden buna ihtiyaç duyar bilemem. kendilerine göre geçerli sebepleri olabilir, bir şey diyemem.

ama çalışmayan bir akrabam var, atıyorum kaban alıyormuş. 150 TL ise 200 diyormuş. ya da market alış verişi için eşi belli bir para bırakıyormuş. 100 TL harcanıyorsa o 150 TL diyormuş. bunu da övünerek anlatıyor. bence hiç hoş bir şey değil. ama eşinin verdiği parayı, market market gezip arttırsa kenarı koysun. o da eşinin zor günlerinde çıkarıp vermek için. diğeri sömürmeye giriyor ve hiç etik değil. güven sarsar. eşi de anlattığı kadarıyla öyle cimri, sorumsuz bir adam da değil yani.:KK43:

Bende bu şekilde biriktiriyorum belki dogru olmaya bilir.esimde hiç cimri birisi degildir aksine eli fazla açıktır ama para harcamasını beceremez ben mecbur kalıyorum sonuçta 2 tane evladım var onların gelecegini düşünmeliyim.

Bende bu şekilde biriktiriyorum belki dogru olmaya bilir.esimde hiç cimri birisi degildir aksine eli fazla açıktır ama para harcamasını beceremez ben mecbur kalıyorum sonuçta 2 tane evladım var onların gelecegini düşünmeliyim.
kendi huyunun farkındaysa para kontrolünü siz alsanız?

işte bu gibi durumlar kötü. :KK43:sıkıntılı bir durum olsa, başkasından istemektense kenardakini kullanılır. sorumsuz, hesapsız insanla yaşamak zordur. allah yardımcınız olsun
Birde bazen oyle oluyorki az birşey de istense akrabadan filan hemen yok diyen oluyor. Sıkıntı hep bunlar

Benim teyzem var. Eniştem çalışan emeklilerden. Oğlu da çalışıyor. Teyzem kendi de çalışıyor kuçuk teyzemin kızına eline harçlık vermiyor. Burs niyetine. Ama kendi sohbet grubunda oğrencilere yardım amaçlı yapmadıkları kalmaz. Sen once kendi yeğenine vak diyesim geliyor da işte bazı şeylerde denmiyor. Bu arada kendi evleri. Kirada filan değiller

Evet biraz öyle oldu araba almıstık elindeki paranin kiymetini bilmeyince arabanin kredisini odememis faiz üstüne faiz yemis onları kapatmak icin baska kredicekmis. Sonuc battı.neyseki şon bi senemiz borclarımız bitiyo çok şükür.bundan sonra bırakmam artık

Canim.bu sorunun cevabı göreceli. Misal esin çok savurgandir bulduğunu yiyordur yarını düşünmeden kesinlikle gizli hesap açılmalıdır diye düşünüyorum. He ama tutumlu dur ve sana birikim konusunda teşvik içindedir işte o zaman kesinlikle söyle. Benim eşim bilir.her ay 1 çeyrek almaya çalışıyorum param olduğu sürece eşim biliyor.

Altinlarimin ata kismini zulalarimla aldim
Misal zulamla ceyrek yaptim sonra ceyrekleri toparlayip ataya cevirdim falan.

Suanki zulama 250tl daha eklersem 1ata alirim.
Ufak ufak oluyo bu isler
Bileziklerimide gün paralariyla falan yaptim.
Onlar buyuk mebla olunca mecbur altinlari esimin bilmesi gerekiyodu.

Ama zulayi bilmiyo altina dönünce ögreniyo eger altına dönebilirse tabi :KK66:

Ne ara yaptin falan oluyo sasiriyo

birikim konusunda baya tecrübelisiniz sanırım:) ben bir şey sormak istiyorum, 4 çeyrek verince yerine 1 cumhuriyet veriliyor mu? yoksa diyelim üstünü nakit olarak biz mi tamamlıyoruz?

birikim konusunda baya tecrübelisiniz sanırım:) ben bir şey sormak istiyorum, 4 çeyrek verince yerine 1 cumhuriyet veriliyor mu? yoksa diyelim üstünü nakit olarak biz mi tamamlıyoruz?
Çeyrekleri vozdurunca cumhuriyet altınına para ywtiyorsa alabilirsin. Ama yetmezse eklersin. Fazla bir ekleme olmaz 20 30 lira gibi bir para eklersin

Estagfurullah bisiler biriktirmeye cakisiyoruz iste
O an ki kura farka göre degisir
Mesela suan ceyrek 190civari seyrediyo
Ata 780civariydi
Ceyrek bozdururken dusuyo biliyosunuz
Dusurup öyle hesap ediyolar arada 3-5lira belki fark eder
Fazlasini verirler zaten

Çeyrekleri vozdurunca cumhuriyet altınına para ywtiyorsa alabilirsin. Ama yetmezse eklersin. Fazla bir ekleme olmaz 20 30 lira gibi bir para eklersin

Estagfurullah bisiler biriktirmeye cakisiyoruz iste
O an ki kura farka göre degisir
Mesela suan ceyrek 190civari seyrediyo
Ata 780civariydi
Ceyrek bozdururken dusuyo biliyosunuz
Dusurup öyle hesap ediyolar arada 3-5lira belki fark eder
Fazlasini verirler zaten

tamam bu aklımda olsun, belki öyle yaparım. teşekkür ediyorum:oops:

Back
X