- 27 Nisan 2015
- 4.227
- 7.321
- 158
- Konu Sahibi karamelli_turta
Gizli demiyelim de haberleri yok diyelim. Hem kendi geleceğim için biriktiriyorum. Bu arada evli değilim ailemin haberi yok. Bir annem biliyor. Bende onunkileri
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Böyle kocam olsa bende saklarım. Hayatta bir çok örnek görüyoruz sonuçta kötü gün olarak.Benim eşimden gizli param var ve ben çalışmıyorum.bende isterim eşimden gizli bisey olmasın fakat benim eşim para konusunda çok sorumsuz elinde hıc para tutamaz onun için kötü gün parası diye ben ondan gizli biriktiriyorum.söylesem hemen harcar.
işte bu gibi durumlar kötü. sıkıntılı bir durum olsa, başkasından istemektense kenardakini kullanılır. sorumsuz, hesapsız insanla yaşamak zordur. allah yardımcınız olsunBenim eşimden gizli param var ve ben çalışmıyorum.bende isterim eşimden gizli bisey olmasın fakat benim eşim para konusunda çok sorumsuz elinde hıc para tutamaz onun için kötü gün parası diye ben ondan gizli biriktiriyorum.söylesem hemen harcar.
henüz evli değilim, nişanlıyım. biriktireceksek ortak bir hesapta biriktiririz diye düşünüyorum. ha şöyle olur, ikimiz de gelirimizden kendimize harçlık ayırıyoruz diyelim. hesaplı harcayıp cüzdanımın bir köşesinde para koyarım. eşim de koyabilir. ani gelişen durumlar için kenarda para durması iyidir. ama bucak bucak da saklanıp, gizlenmez yani. gizleyenler neden buna ihtiyaç duyar bilemem. kendilerine göre geçerli sebepleri olabilir, bir şey diyemem.
ama çalışmayan bir akrabam var, atıyorum kaban alıyormuş. 150 TL ise 200 diyormuş. ya da market alış verişi için eşi belli bir para bırakıyormuş. 100 TL harcanıyorsa o 150 TL diyormuş. bunu da övünerek anlatıyor. bence hiç hoş bir şey değil. ama eşinin verdiği parayı, market market gezip arttırsa kenarı koysun. o da eşinin zor günlerinde çıkarıp vermek için. diğeri sömürmeye giriyor ve hiç etik değil. güven sarsar. eşi de anlattığı kadarıyla öyle cimri, sorumsuz bir adam da değil yani.
kendi huyunun farkındaysa para kontrolünü siz alsanız?Bende bu şekilde biriktiriyorum belki dogru olmaya bilir.esimde hiç cimri birisi degildir aksine eli fazla açıktır ama para harcamasını beceremez ben mecbur kalıyorum sonuçta 2 tane evladım var onların gelecegini düşünmeliyim.
Birde bazen oyle oluyorki az birşey de istense akrabadan filan hemen yok diyen oluyor. Sıkıntı hep bunlarişte bu gibi durumlar kötü. sıkıntılı bir durum olsa, başkasından istemektense kenardakini kullanılır. sorumsuz, hesapsız insanla yaşamak zordur. allah yardımcınız olsun
canım sende yoksa kimsede yoktur.Birde bazen oyle oluyorki az birşey de istense akrabadan filan hemen yok diyen oluyor. Sıkıntı hep bunlar
hesap isini aldim canim ama malesef yuz bin tl bir borcla suan maasin hepsi kredilere gidiyove ben ailemin verdigi paralarla ev gecindiriyorumkendi huyunun farkındaysa para kontrolünü siz alsanız?
hesabı almak için geç kalmışınız sanki. bu işi genelde kadınlar daha iyi beceriyor. allah yardımcınız olsun.hesap isini aldim canim ama malesef yuz bin tl bir borcla suan maasin hepsi kredilere gidiyove ben ailemin verdigi paralarla ev gecindiriyorum
Altinlarimin ata kismini zulalarimla aldim
Misal zulamla ceyrek yaptim sonra ceyrekleri toparlayip ataya cevirdim falan.
Suanki zulama 250tl daha eklersem 1ata alirim.
Ufak ufak oluyo bu isler
Bileziklerimide gün paralariyla falan yaptim.
Onlar buyuk mebla olunca mecbur altinlari esimin bilmesi gerekiyodu.
Ama zulayi bilmiyo altina dönünce ögreniyo eger altına dönebilirse tabi
Ne ara yaptin falan oluyo sasiriyo
Çeyrekleri vozdurunca cumhuriyet altınına para ywtiyorsa alabilirsin. Ama yetmezse eklersin. Fazla bir ekleme olmaz 20 30 lira gibi bir para eklersinbirikim konusunda baya tecrübelisiniz sanırım:) ben bir şey sormak istiyorum, 4 çeyrek verince yerine 1 cumhuriyet veriliyor mu? yoksa diyelim üstünü nakit olarak biz mi tamamlıyoruz?
Estagfurullah bisiler biriktirmeye cakisiyoruz istebirikim konusunda baya tecrübelisiniz sanırım:) ben bir şey sormak istiyorum, 4 çeyrek verince yerine 1 cumhuriyet veriliyor mu? yoksa diyelim üstünü nakit olarak biz mi tamamlıyoruz?
Çeyrekleri vozdurunca cumhuriyet altınına para ywtiyorsa alabilirsin. Ama yetmezse eklersin. Fazla bir ekleme olmaz 20 30 lira gibi bir para eklersin
Estagfurullah bisiler biriktirmeye cakisiyoruz iste
O an ki kura farka göre degisir
Mesela suan ceyrek 190civari seyrediyo
Ata 780civariydi
Ceyrek bozdururken dusuyo biliyosunuz
Dusurup öyle hesap ediyolar arada 3-5lira belki fark eder
Fazlasini verirler zaten