eşinizden gizli birikim yapıyormusunuz?

zsnn

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
4.003
3.232
bi arkadaş toplantısında bu konuyu tartıştık...sizinn fikriniz nedir?

Yok canım. Zaten şu an çalışmıyorum ama eşim kaç tane hesabim olduğunu bilir. Icindekilerle ilgilenmez.kendi de maasindan belli bir miktar verir ki birikim yaptigimiz hesaba atayim diye.kaldi ki birikim hesabimizin cogunu ben biriktirdigim için ona bile karismaz senin o der. Ayri gayrimiz yoktur yani.

çoğu arkadaşım hayat bu herşey olabilir diyerek birikim yaptığını söyledi. ben herşeyi eşime söylüyorum her kuruştan haberi var. ancak geçen gün bi dizidede 2'akıllı kadınlar kendine para biriktirir'' gibi bi anlamı olan cümle kuruldu. kafam karıştı.

keşke yapabilsem ama elime geçeni eşime çocuklara ve kendime harcarım birikim yapma benim karakterimde yok sanırım
ağustos böceği gibi hissediyorum bazen

keşke eşim benden gizli birikim yapabilse de bi gün bir sürü paramız olsa ama
onun da eli çok açık. elindekini paylaşır eş dost akraba arkadaşla bizle.

biz bu konularda çok başarısızız ama
ev aldık kendimizi krediye bağladık da biraz savuramıyoruz

çoğu zaman üzülüyorum borcumuz var diye ama
bizi de başkası durdurmazdı

tartışma konusu biriktirmeli mi gizli biriktirmemeli mi

benim fikrim gizli saklı olmaz eşler arasında olmamalı.
eğer güvenmiyorsanız biriktirme ihtiyacı hissedersiniz kendi geleceğiniz için diye düşünüyorum
benim annem çok biriktirirdi hala da öyle.
çünkü babamdan çok çekti ve hep bi garantisi olsun ister. haklı tabi.

bende eşimden gizli birikim yapmıyorum. gerek de görmüyorum.
bizim birikimler ortak...

bende bazen gizli biriktiriyorum..
gizli derken arttırdığımı kenara atıyorum eşime söylemiyorum...
ama çok sıkıştığımız zamanlarda çıkarıp verince çok mutlu oluyo..
biriktirdiğimi biliyo yani aslında:KK9:

Gizli birikim yapmak dediğiniz heralde adamdan paraları kaçırmak saklamak gizli hesaplar açmak falan değil zaten haberleri olur ama miktar bilmezler pek çoğuda sıkışınca der zaten senin zuladan ver biraz falan bence bu erkeklerinde hoşuna giden bi durum erkekler pek para biriktiremiyo çünkü ama çoğu kadın ın hesabı kitabı daha düzgündür üç beş ata ata biriktirir :) Konu boşanıcam para biriktirimde birikimim olsun adamı bırakınca ortada kalmiyim düşüncesi değildir bu ara bütün konular bu yöne çekiyo okuyorum alakasız bi konu e boşanmayımı düşünüyosun boşan gitsin falan deniliyo çok rahatsız edici :KK43:

Bence eşler arasında ayrı gayrı olmaz. Ama benim babam birikimden hiç anlamazdı. Dersane paramız olsun okul ihtiyaçları olsun annemin gizli gizli yaptığı birikimler sayesinde oldu. O zaman ben bu soruya şöyle diyim. Eğer eş sorumluluk sahibi ise tutup da ondan gizli saklı para biriktirmek çok ayıptır bence. Yarının ne getireceği belli olmaz demek paranoyaklıktır. Ama eş kahvede kumarda orda burda harcıyorsa o zaman biriktirilebilir bence. Onun amacı da gene ilerde çocuklar için bir ha
rcama olursa hazırda para bulunması için bence. Yoksa boşanayım diye değil.

Benim eşim para tutamadığı için ben bi yerlere 100-200 atıyorum. Parası çıkmayınca küflü çıkı sende üç beş kuruş çıkar şu kadar lazım der:KK9:
Bu biriktirme değil tabi ama yüksek meblağların eşten habersiz biriktirilmesi taraftarı değilim.

valla kızlar bende sizin gibiydim habersiz harcamazdım. düşünkü eşimin belirli bir geliri yok. gün geliyor evinin huzurunu annesi , ablası için kaçırıp seni boşayacağım dediğinde ( oğlum 4 aylıktı o zaman, üzerime yürümüştü) anladım ki değmez. boşasa avukata verecek param dahi yoktu. ev kredisi çocuğun bakıcı parası faturalar yemek içmek hep benim maaşımla oluyor. cebinde tek kuruş çıkmıyor. yinede yaranamadım. şimdi 2 yıldır kendimce birikim yapıyorum. anneme gönerdiğim paraları biriktiriyor bilezik altın felan yaptı benim adıma.tavsiyem sizde yapın. hep iyi gününüz oluyor hanımlar. kötüyüde düşünmek lazım:KK42:

bence ister çalışsın ister ev hanımı olsun eğer bir bayan evinin ve kendi şahsi ihtiyaçlarının dışında bir miktar parası kalıyorsa eşinden gizli birikim yapmalı.çevremden gördüğüm kadarıyla biri tıutumluysa diğeri dilediği gibi kendi şahsına hayatını yaşıyor nasılsa evdeki brikimi yapıyor darda kalırsak onu kullnırız düşüncesiyle.kadın erkek fark etmez yemiyenin malını yerler diye bi tabir var doğru ,kendimden biliyorum çünkü.gerçi herkesin eşi aynı değil,şöyle değiştiriyorum dediklerimi gizli birkim yapmanızın gerekliliğini eşinizin karakteri belirlemeli.sizle maddi manevi herşeyini paylaşıyor ve gerçekten size eş oluyorsa ise saklamayın birkiminizi.

bende yapamıyorum elimdeki olanı biteni ortaya koyuyorum evdeyim ama evlerde yapılacak ek gelir yapıyorum mikrofiber bez felan satıyorumm ondan gelen karı bile gidere veriyorumm dahada kıymete geçmioo eşimde allah var haslıksız gezio adamm napalım

Ben de gizli gizli biriktirme ihtiyacı hissetmiştim. Çünkü haberi olunca bana güveniyordu basit şeylerde bile benden istiyordu, biriktiremiyorduk. Tabi ben de dayanamıyorum haberi olsa da olmasa da ihtiyacı olduğunda çıkarıyorum. Örneğin 1500 tl biriktirmiştim. En son ameliyatımda paraya ihtiyaç vardı çıkardım zınk diye. Yuh dedi nerden çıktı bu :KK52:ama nerdeyse göbek atacaktı.

Artık pes ettim gizlemiyorum. Aslında gizleyemiyorum :KK53:

valla kızlar bende sizin gibiydim habersiz harcamazdım. düşünkü eşimin belirli bir geliri yok. gün geliyor evinin huzurunu annesi , ablası için kaçırıp seni boşayacağım dediğinde ( oğlum 4 aylıktı o zaman, üzerime yürümüştü) anladım ki değmez. boşasa avukata verecek param dahi yoktu. ev kredisi çocuğun bakıcı parası faturalar yemek içmek hep benim maaşımla oluyor. cebinde tek kuruş çıkmıyor. yinede yaranamadım. şimdi 2 yıldır kendimce birikim yapıyorum. anneme gönerdiğim paraları biriktiriyor bilezik altın felan yaptı benim adıma.tavsiyem sizde yapın. hep iyi gününüz oluyor hanımlar. kötüyüde düşünmek lazım:KK42:

benim kafamıda bu karıştırıyor. eskiler hep kendine ait birikimin olsun diyorlar,erkekleer güven olmaz diyorlar. tabiki boşanmayı düüşnmüyorum ama hayat bu ne olacağıda belli olmaz diyorum. bu arada yeni evlide değilim yani. evleneli yıllar oldu. ilk defa aklıma böyle bir konu geldi. getirdiler doğrusu...

çoğu arkadaşım hayat bu herşey olabilir diyerek birikim yaptığını söyledi. ben herşeyi eşime söylüyorum her kuruştan haberi var. ancak geçen gün bi dizidede 2'akıllı kadınlar kendine para biriktirir'' gibi bi anlamı olan cümle kuruldu. kafam karıştı.

valla arkadaslarınız haklılar. ben 10 sene aile avukatınının yanında calıştım.yuzlerce boşanma davası gördum. o buyuk aşkların,sevgılerın nasıl tukendığını ve kadınların nasıl dımdızlak ortada kaldıgını gördum. herkesın nasıhatları kulağmda
onu bunu bılmem ıstedıgınız kadar guvenın esınıze hayat bu ınsan oğlu çiğ sut emmış derler.yarın ne olacagımız bellı mı....her kadının bırıkımı olmalı eşinden ayrı....
sen yapabılıyo musun dersen yapamıyorum çünkü şu an işi bıraktım ve anca gecınıyoruz.ama yapmak ısterım çalışsam gene yaparım yanı....

X