- 27 Haziran 2013
- 972
- 4.168
- 313
- 38
- Konu Sahibi acembuselik
Konu resmen enflasyon canavari virali gibi geldi dort sene sonra okuyunca
Yuz liralar vs simdinin cerez parasi...
Yuz liralar vs simdinin cerez parasi...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eşimden gizli değil ama benimde hep birikimim olur çünkü garantili olmayı seviyorum her eline geçeni atarım köşeye tabi eşimden bilir arada oda destek olur bu senin zulanin hakkı diye tabi paraya ihtiyaç olduğu zamanda çıkarır veririm bana borçlanir hoşuna gidiyo bnm eşimin bu durum çünkü oda hiç biriktiremezBen 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.
Bazı hanımlar gizli birikim konusuna karşı çıkıyorlar. Peki sizler eşinizden gizli köşeye bir şeyler atabiliyor musunuz, sizce bu iyi bir şey mi?
Bence iyi bişey. Ama tabikide size baglı bu birikimi eşiniz kendiniz aileniz için yapıyorsanız bunda yanlış birşey yok.. Amaki Başka şeyler içinse yanlış tabikideBen 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.
Bazı hanımlar gizli birikim konusuna karşı çıkıyorlar. Peki sizler eşinizden gizli köşeye bir şeyler atabiliyor musunuz, sizce bu iyi bir şey mi?
Konu açılışı 2014, konu sahibi 600 tl biriktirdigi icin ise yarayabilmis.
Merkez Bankasi verilerine gore Aralik 2014'te dolar 2.14 lira imis, konu sahibi 600 tl ile 280 dolar alabiliyormus.
Guncel doviz kuruna gore 280 dolar 9906 lira ediyor.
Diyeceklerim bu kadar.
Ben hem çalışıyorum, hem de ev işlerinden tamamindan sorumluyum. Benim maaşım benim, eşimin maaşı evin diye düzen kurduk. Bütün maaşımı asla harcayamam bayagi bir birikim yapabiliyorum ama ev araba alınacağı zaman esim biriktirdiğimi benden alıyor. E madem benim paramın faydasını görüyor o zaman ev işlerine de yardım etmesi gerekmez mi? Birikimimi ona verince enayi gibi hissediyorum vermeyince bencil gibi hissediyorum. En iyisi gizli biriktireyim diyorum.
2023 Haziran'dan sonra 2024 3.ceyrege kadar altin cok degerlendi. 100 binlik altin 180 bin tutarina ulasti ama su ara hic gelir getirmiyor neredeyse, doviz ise (dolar ozellikle) 100 bine 140-150 bin gibi rakamlara ulasti ama o da kur korumali mevduat sebebiyle pek etkili bir yatirim araci degil ama normal mevduat faizleri de yuzde 45'lere ciktigi icin yine 140-150 bin getirdi bir yilda. Krediler zaten %3.80 ve uzeri oldugu ve kisa vadeli verildigi icin kullanilir careler değil artik.Gecen gun bir ornek karsima cikti bundan 4 yil once toplu para alan 5 kisiden biri altin aldi biri araba. Su an altin alan yuzde 183 daha eklemeli ki o arabayi alsin. Ev almak icin krediye karsiydi faiz - ama karar vermisler kredi odeyecek birde ek faiz yuku kiyaslanamaz boyutta. Cok ilginc zamanlardan geciyorux
2023 Haziran'dan sonra 2024 3.ceyrege kadar altin cok degerlendi. 100 binlik altin 180 bin tutarina ulasti ama su ara hic gelir getirmiyor neredeyse, doviz ise (dolar ozellikle) 100 bine 140-150 bin gibi rakamlara ulasti ama o da kur korumali mevduat sebebiyle pek etkili bir yatirim araci degil ama normal mevduat faizleri de yuzde 45'lere ciktigi icin yine 140-150 bin getirdi bir yilda. Krediler zaten %3.80 ve uzeri oldugu ve kisa vadeli verildigi icin kullanilir careler değil artik.
Ozetle su devirde mal sahibi olmanin neredeyse imkani yok, atadan babadan ev araba kalmayan ciftlere ve zamaninda akil edip evini almayan emeklilere Allah sabir versin, isleri cok zor.
Oyle şeyler yapmıyorum mal kaçırmam gızlıdenBen 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.
Tam etme bulma dunyasi durumunu yasiyoruz. Allah sonumuzu hayretsin.Aslinda degerlenmedi negatif reel faiz kavrami vardi birde tabi son 1 yilda ons kosusu var kkm ztn ulkenin basina bela oldu sag cebe koyup solu kesip aldilar
Uzuldummu hayir zerre uzulmedim cunku bana gore sorumlulardi artik bedel odeme vakti.
Bir yandan ulke cok ucuz peynir ekmek gibi satis her alanda devam ediyor asil sorun bence bu ucurum.
Artik umrumda mi hayir, gercekten hayir. Bakalim yolun sonu nereye varacak.