Eşiniz aldığı maaşı sizden saklarsa?

xxtalyaxx

hayat buysa gerçek nedir?
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2009
6.508
3.350
konu arkadaşımla ilgili eşi en başından beri aldığı maaşın ne kadar olduğunu kendisinden saklıyor, tesadüf bir şekilde maaşının aslında kendi bildiğinden daha fazla olduğunu öğreniyor, birde bilmediği bir kredi borcu daha olduğunu? siz olsanız böyle bir durumda ne yapardınız,bu para mevzuları sürekli aralarında sorun yaratmakta. Yani sürekli arkadaşımın bilmediği borçlar ortaya çıkıyor.Bu bilinmeyen kredide evlendiklerinden beri ödediği bir borçmuş açıklaması bekarken çok açıldım toparlanmak için çektim krediyi şeklinde.3,5 senedir evliler 1 sene daha varmış kredinin bitmesine buda ortalama 40.000 tl lik bir borcu saklamış demek..Ay sonunda hep ekside olduklarını kendi bir çok şeyden fedakarlık yapıp kişisel harcamalar diyelim eşinin yine marka ve lüks hayatına devam ettiğini söylüyor. Konuyu ailesi ile paylaşmış onlar bu kaçıncı artık deyip, arkasında olduklarını ayrılma konusunda destek vereceklerini söylüyor. Böyle bir durumda objektif fikirlere ihtiyacı var siz olsanız napardınız?

aynı benım esım maasını saklamaz ama ben net maası bılmıyorum arada prım de alıyor , ne ben sorarım ne o soyler kac tl toplam maas aldıgını, o da borc yapmayı pek sever cunku hesapsız harcama yapıyor, kendı yapılandırma ve kredı kart borcu var maasıyla onları oduyor, nafakası var onu verıyor, gerıkalanı bır ıkı taksıt ev kırası falan fılan...Elıne para kalmıyor ve ben sureklı tetıkteyım ondan acılmıyor artık eskısı gıbı.Ama bıraksam ıpın ucunu daha ne borclar oderız Allah bılır..
bende hep bugune kadar ksıtım kendımden kuaforden,kıyafetten,gezmeden ,herseyden ama artık kısmıyorum. tek yaptıgım esımı frenlemek o kadar..
bırde boyle adamlar ayranı yok ıçmeye tahterevanla gıder gezmeye modunda hep, kadın frenlemezse borclar katlanarak buyur de buyur o nedenle bosanmak care degıl belkı ama yapamam artık dıyorsa ayrılsın...

evlilikte en önemli şey ; güven ve saygı benim için.
Eşim yapsa güvenim sarsılırdı.
Kendi parasını kazanabiliyorsa arkadaşın kesinlikle parasını ayırsın ve hiçbirşeye ev giderine dahi vermesin.
sürekli kapıma borç kağıdı ya da icraa vs gelir mi endişesi ile yaşanmaz.

Bariz yalancı... Evliliğin bitmesine neden olur.

kesinlik güvenim sarsılırdı.
evlilikte en önemli şey güvendir bence.
adam kendi lüksünden kısmıyorsa kız da kısmasın.
hem maaşı hem borcu saklamak sinir bozucu gerçekten kıyameti koparırdım.
ve bu kaçıncı karttan para çekip söylememek faizi ile ödemek yani her ay başı maaş günü kavga çıkması..

arkadaşım ilk üç sene çalıştı , bir 20000 kadar birikim yaptı, eşi kendi işyerini açması konusunda baya bir zorladı açtı şimdi o 20000 de elden gitti. Yani arkadaşımında parasını çar çur etti diyebiliriz.

Valla 40.000 tl az bir para değil ki.Ne yapmış o kadar parayı?
Hani elle tutulur gözle görülür bir şey alınmışsa ev ,araba vs. tamam ama yok yere 40.000 tl çok yani.

Valla 40.000 tl az bir para değil ki.Ne yapmış o kadar parayı?
Hani elle tutulur gözle görülür bir şey alınmışsa ev ,araba vs. tamam ama yok yere 40.000 tl çok yani.
aynı fikirdeyim ben kumar vs olabilir diye düşündüm, arkadşaım yok yemiş içmiş gezmiş diyor. Tanıdığım kadarı ilede yapar

ve bu kaçıncı karttan para çekip söylememek faizi ile ödemek yani her ay başı maaş günü kavga çıkması..

adam para hesabı yapamayan biri demekki.
arkadaşınız eğer yapabiliyorsa evin idaresini eline alacak.
gelen para onda toplanacak ve tüm ödemeleri o yapacak.
boşanmamak için bunu şart koşabilir eşine.

adam para hesabı yapamayan biri demekki.
arkadaşınız eğer yapabiliyorsa evin idaresini eline alacak.
gelen para onda toplanacak ve tüm ödemeleri o yapacak.
boşanmamak için bunu şart koşabilir eşine.
ev idaresini alabilmek için ay sonunda eline bir para geçmesi lazım ama şaka gibi 50 tl 100 tl ile geliyor adam. geri kalan kart borcu kredi borcu vs vs ..

ev idaresini alabilmek için ay sonunda eline bir para geçmesi lazım ama şaka gibi 50 tl 100 tl ile geliyor adam. geri kalan kart borcu kredi borcu vs vs ..

yani adamın karakterinden zaten bunun mümkün olmadığı belli ama yine de bir teklif edilsin bakalım.
sorumluluk bilinci olmayan insanla yaşamak ne zordur Allah sabır versin.

evet tamda sizin yaşadığınız durum ve dediğiniz gibi benimde borcum var deyip lüksünden vazgeçmiyor, işyeri servisi var diyelim ama o aracı ile gidiyor ayda 600 tl yakıt parası düşünün

Ben erkek arkadasimin bile maasini biliyorum, kaldi ki bir koca karisindan saklicak..
Arkadasiniza soyleyin kendinden fedakarlik etmesin istedigini alsin yesin giysin..
Borcu olan koca bile luks icinde yasiyorsa..
Ha bu yillardir boyle devam ediyor ve surekli kavga cikiyorsa ayrilik yolu gorunuyor..

Sonuna da soyle bir soz ilistireyim..
"Kocanizin parasini yeyin kizlar,
yeyin ki baskasina verecek parasi kalmasin.."

aynı fikirdeyim ben kumar vs olabilir diye düşündüm, arkadşaım yok yemiş içmiş gezmiş diyor. Tanıdığım kadarı ilede yapar
yanında 5-10 arkadaşı ile yemiş içmiştir
böyle tipler para yedirmeyi sever.
arkadaşınızın 20000 de yemiş. bu evlilik can çekişiyor zaten. bitirmek en mantıklısı.

yanında 5-10 arkadaşı ile yemiş içmiştir
böyle tipler para yedirmeyi sever.
arkadaşınızın 20000 de yemiş. bu evlilik can çekişiyor zaten. bitirmek en mantıklısı.
bedelli askerlik yapıp, sanki normal askerlik yapmış gibi millete 800 tl lik kkutlama yemeği ısmarlayan bi adam , nede güzel dediniz, arkadaş ortamı genelde bekar insanlardan oluşuyor aldıkları maaşlarda günümüz şartlarında iyi, ama onlar bekar sen onlara ayak uyduramazsın önceliğin evin olmalı..

Eşim de savurgan,borç varken bile lüksünden taviz vermezdi. O yüzden maaş idaresi artık bende.Yani sorumsuz bir erkek nasıl olur anlarım da 40.000 fazla değil mi ya, faizse ödemeyi geciktirip borçları katlamışsa bilemem ama fazla geldi. Bence belirli bir şeye harcanmış,üstünü örtmeye çalışıyor gibi. Ek olarak eşinin maaşını bilmemesi de ayrı bir soru işareti. İnsan hayat arkadaşına güvenemiyorsa kime güvenebilir ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…