zorla yenen aş ya diş ağrıtır ya baş ... sizde şart koşun beş vaikt namaz 1 ay ramazan orucu her hafta cuma namazı ...koşun şartı nikah düşer yaklaşma bana vs... dinde zorlama yoktur canım.... ama dinden soğumanın vebalide ağırdır .evet cnm öyle de eşim kapanma yüzünden hamileliğimi bile burnumdan getirdi hani herkes hamileliğinde nazlar yapar eşi kıyamaz benim hep ağlayarak ona bakma buna bakma onla niye tokalaştın balkona çamaşır niye seriliyo komşuya niye slm verdin anlatmakla bitmez ağlatasıya kadar kavga ben üstümü bir seferinde 7 kere değiştirdiğmi bilirim şimdi bunları aşmışken annem hakkımı helal etmem diye o derece konuştu bizim aile kapalıymış ya namaz oruç yok hiç sorulması ama baş deyince aslında bende istiyordum ama hazır olduğumda zorla kavgalarla değil o zaman ters tepiyor hani derler ya seni vezir edende rezil edende eşindir diye içime kapandım evliliğimin çevreye yansıması insanların ağzımı araması ve en önemlisi şimdi konuşmalarım görüşlerim bile önemsenmiyor çevremi kaybettim ne ortama girsen eşinin huyu nasıl sinirli gibi çok kıskanç duruyor demeleri kendimi eksikli hissediyorum neydim ne oldum diyorum
canm benim eşim bırak namazını orucunu dahi tutmaz ben dedim sen ilk bi orucunu tut o çalışıyomuş 24 saat nöbet tutuyormuş namazla oruçla örtünme birmiymiş o zaman neler dedi baş edemedim hamileydim sorunlu bir hamileliğim vardı kayınvaldem kayınpederim kızları etek bile giymezmişte sade başı açıkmış olayın ilginç yanı iki kızıda açık ama laf yok onlara ne durumlara düştüm ben ne bileyim namazımı ufak tefek kılıyordum bekarken orucumu kaçırmazdım şimdi hiçbiri yok hepsinden soğuttular gercekten dinde zorla olmaz oturarak tatlı dille benimseterek bi takım şeyleri olur yoksa ters tepiyor kesinlikle ALLAH rızası için diyorum ama geçmişi içimdeki izleri silemiyorumzorla yenen aş ya diş ağrıtır ya baş ... sizde şart koşun beş vaikt namaz 1 ay ramazan orucu her hafta cuma namazı ...koşun şartı nikah düşer yaklaşma bana vs... dinde zorlama yoktur canım.... ama dinden soğumanın vebalide ağırdır .
benim annemde derdi . YÜCE RABBİM affetsin örtünürüm ama din değiştiririm dedim (ergenlik işte ) her fırsatta başına kaktım yıllarca annemin şimdi pişmanım .ama benimde en güzel yıllarımı bana zehir etmişlerdi. hoş çocukluk işte şimdi gülüp geçiyorum. onlar ne zaman baskıyı bıraktı ben örtündüm namazımı kılmaya başladım :)
islamın 5 şartı imanın 6 şartı içinde başını ört mü diyord namazını kıl orucunu tut mu diyor :)canm benim eşim bırak namazını orucunu dahi tutmaz ben dedim sen ilk bi orucunu tut o çalışıyomuş 24 saat nöbet tutuyormuş namazla oruçla örtünme birmiymiş o zaman neler dedi baş edemedim hamileydim sorunlu bir hamileliğim vardı kayınvaldem kayınpederim kızları etek bile giymezmişte sade başı açıkmış olayın ilginç yanı iki kızıda açık ama laf yok onlara ne durumlara düştüm ben ne bileyim namazımı ufak tefek kılıyordum bekarken orucumu kaçırmazdım şimdi hiçbiri yok hepsinden soğuttular gercekten dinde zorla olmaz oturarak tatlı dille benimseterek bi takım şeyleri olur yoksa ters tepiyor kesinlikle ALLAH rızası için diyorum ama geçmişi içimdeki izleri silemiyorum
evet çok doğru insanlarımız ALLAH rızası için değil el gün için olmuş hamileliğm hep kıskançlık kapanma annesinin adı konulcakmış annesi dahi koymamış çocukların ismini kızlarıda ama oğlana münasipmiş kendilerine gelince evirip çeviriyorlar zorla koydurdu bana ya koyarsın ama bizim bunlar yüzünden olmadık laflar sözler bağırmalar bu çocuğun adını haketmediğni düşündüm ama eşim doğuma giresiye kadar anamın adı dedi mecbur koydum iki isim konuldu normalde ayşe ismini severim sırf bu yüzden o ismi duyunca bile gözlerim doluyor 9 ay karnımda taşıdım mükafatı bumu dedim erken doğum yaptım sağlık problemimden en yakının bile koyuver ne olcak ama anlatamıyorsun içindeki seni kavuran ateşiislamın 5 şartı imanın 6 şartı içinde başını ört mü diyord namazını kıl orucunu tut mu diyor :)
işlerine öyle geliyor 3 defa cuma ya gitmeyenin imanından korkulur derler (ki imanın gitmesi dinden çıkarır )
nikaha dikkat etmek lazım derler .o kısmı neden düşünmez. zaten düşünse hamile kadına eziyet etmez.
benim kendi halam gelini için oğlum bizim ailemize yakışmaz örtsün başını vs neler neler dedi nişanda yazma getirdi yüzük takılacakken attı gelinin kafasına :)
yengem terbiyesizleşmedi ama 5-6 yıl oldu hala açıktır . o çok dindar mutaassıp hala da allah versin her fitne fücur vs var :) hangisi daha dindar düşünülür
yok kusura bakmam herkesin görüşü ben evlenmeden önce açıktım kapanma diye birşey yoktu hanfendi evlenince bi anda tutturdu hemde pardiso diee bende hamileydim dedimki doğum yapıyım sonra kıyafetleride alrım şuanda hazır değilim dedim o da başladı kavgalara boşarım ederim demelere kavgalar o din için değilmişte kıskançlığ için istiyormuş böyle demesi beni dahada üzdü ailemde ne olcak kapan et demeye hamilesin ayrılcanmı demeye bende aynı kelimeyi eşime dedim çocuk oyuncağ değil diye bulunduğmuzz yerde kapancakmışım başka yerlerde tatilde örneğin açıl dioor yani o başkaları el gün için ben hiç bir şeyi el gün için yapmam en önemlisi kimse için yaşamam belkide bendede var hata tutturdumu sabahlara kadar kavga hamilelik falan dinlemeden ayrılmakValla k.bakmayin ama ne sizin ne de esinizin yaptigi dogru bisey degil. Allah rizasi icin kapanmadiktan sonra hicbir onemi yok. Madem esiniz oyle bir insandi evlenmeseydiniz. Acilip acilip kpanmissiniz, cocuk oyuncagi mi bu? Bunu musluman bir kadina hic yakistirmiyorum.
Eşim yaptığından çok pişman çünkü kıskançlık cok yapmıştı şuanda affet diyor zorla yaptırdım nasıl mutlu olacaksan öyle davran diyor ben artık çocuğu bırakın çevrem tarafından önemsenmeyen nedense fikirlerimë önem verilmeyen biri oldum annem babam dahil gelinimız dahi bekarken birsey yapacagnda edeceğinde bana danışıp sorarken şimdi o bile ben ne söylersen söyliyim ben biliyorum konumunda ben çok aklı başı bir insanı olmasaydım bu evliliği yürütmezdim sabretmezdim çevrem çok ama boş her insanla oturup dertlesemiyorsundinimizde olmayan böyle şeyleri bir de din diye zorla dayatıyorlar bakın siz de dediniz yaşadığınız yerde öyle giyineceksin diye direten bir adam siz istediğiniz gibi giyinin dinimizin gereği oruçtur namazdır kafanıza örttüğünüz bez değildir. iyi huydur ayrıca eşe zorlama dayatma hangi ayette yazıyor?
açılın rahat rahat dolaşın her dediğine evet der boyun eğerseniz ileride daha çok dayatmalarla karşılaşırsınız. çocuğunuza ezik bir anne profiliyle örnek olmak istemiyorsunuz değilmi?
Evt canm zorla olmasa daha hoş olurdu zaten insan zamanla anlıyor istiyor bende kendimi sorguladim 1hafta acıkmi Kapali mi yaparım diye ama açtığımda hep bir huzursuzluk ilk kapandığımda zorlandigim gibi ama baktım ki bende alismisin ve bende dedim ki Ãlah rızası için yapicamAynen bende senin gibi ewlendkten sonra kapandm esim kapanmazsan ewlenmem dedi bende 18 yasin cahilligyle kabul ettim tabiki Allah n da emri diyede.ilk baslarda hic pismanlk duymadm ama ne zamanki ewliligm siddetli gecimsizlige dönüştü cok acilmayi dusundm bu seferde yapamadm zaten yapsaydm esm napardi bilemiyorm aşırı sinirli bi tip.ama artk alstm Allah icin yapiorm onun icin degil.ama zor oldu insan boyle konularda tamamen bilincli olmali we kendinden tawiz wermemeli