Eşinden Ayrılan Genç Kız, Fuhuş Batağına Düştü

Kelimelerinizin tukenmesi normal, cumlelerinizde gerekli gereksiz cok fazla kelime kullaniyorsunuz, okuyana da zahmet size de.. Dusuncelerinizi ifade etme yonteminiz karmasik. Cogulculuk hakkinda yazdiklarimi begenmediginiz belli, halbuki ben onu da konuya uyarlayip herkesin anlayacagi sade bir dille yazmistim. Anlasilan siz "cogulcu demokrasi siranin birgun azinliklara da gelecegine inanir, azinlik haklarini korur" filan gibi gereksiz laflar pesindesiniz. Gene soyluyorum, bunun konu ile hic mi hic alakasi yok. Cunki biz burada demokrasi, iktidar veya devlet yonetimini tartismadik, en son irksal ve kulturel farkliliklarda kalmistik sanirim.

Ten rengi hakkindaki soylediklerinize de yine katilamiyorum. Konumuz koyu tenlilerin haklari veya renklerinden dolayi asagilanmalari degil, elestirilen iki irkin rengindeki benzerlik idi. Siz bu benzetmeyi asagilanma olarak gordunuz, ben gormedigimi soyledim. Cunki ben siyahligi cirkinlik olarak gormuyorum, bunun dile getirilmesini de asagilanma olarak gormedigim gibi. Bu da benim bakis acim.. Zaten bu topikte bunu dile getiren de o manada soylemedigini gelip aciklamisti, niye ille de yalan soyluyorsun diyecegim ki, ben onun ne dusundugunu ondan iyi mi bilecegim? Ya da siz?

Zencilere gelince, onlarin Avrupali beyazlardan farki sirf ten rengi ile de sinirli degil, onu da belirtmeden gecmeyeyim konusu gelmisken. Bazi yerlerde toplum disina itilmislerse sebebini bu kadar basite indirgemek belletilmis yanlis bilgileri kabullenip sorgulamamaktan geliyor. Bu da ayri bir konu, ayrintilara girmek istemiyorum.

Ahlakli da ahlaksiz da her toplumda tabii ki vardir, bu bir sir degil, yazmaniza gerek yoktu. Hoscakalin.

Son düzenleme:

kabul etmediginiz degil, anlamamakta ısrar ettiginiz bölüme açıklık getireyim;
romanlardan ikinci sınıf insanmıs gibi söz edilmesi beyaz türklerin elitist yaklasımıyla örtüsüyor, benim daha rahatsız eden kısım ise ötekilestiren tavırları.
gereksiz laflar dediginiz azınlık hakları ise şu durumda sizi de kapsıyor.
bu baglamda cogunluk ve istisna derken kendinizi de yok sayma temelinde bir görüs sunmuş oluyorsunuz,
dolayısıyla istediginiz demokrasinin sizin haklarınızı da savunması icin çoğulcu yaklasımı hatırlatma geregi duydum.
size karışık veya gereksiz gelmiş olabilir... yazdıklarınızın icerigini degerlendirecek olursak tutarlı bir cümle kurmuşsunuz.
iyi günler dilerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…