Eşinden Ayrılan Genç Kız, Fuhuş Batağına Düştü

Adana'nın kebabı, Acılı şalgamı mmm olsa da yesek
Antep'in baklavası, Karadeniz'in hamsisi, funduğu, mısır ekmeği, Konya'nın etli ekmeği, Bursa'nın İskender'i, Malatya'nın kayısısı, tatlı sucuğu, Hatay'ın künefesi, memleketimin Güzeldir her bir köşesi

abla hani anaların duasıyla türkiyem canım türkiyem diye akp reklamı var ya işte onu hatırladım bu msjını okuyunca :)

konuda iki şeye çok güldüm ve cidden mana veremedim

1-adanalı ve hindistanlı benzetmelerine

2-bi daha adana kebap yemeyeceğim diyen arkadaşa

:)

alkışlayayımmı seni canım şu yazın içinn şimdi sen ne dememi bekliyorsunn.. ortada yaşanan bir olay var olaylar var ve çoğunluk nerde adana da değilmi hiç aklına gelmiyormu pekii.. neden niçin diyee. azda olsa nedir bu adanadaki durum demiyormusun sakınn demiyorum deme sana inanmamm.. evet kaliteli yaşamak paraylamı sanıyorsun sen gel bir fikirtepeye sana göstereyim canım yaşayan o romanların durumlarını kiiii burayı iyi okuuuu .. bazıları müstesnaa... hani diyorsun yaa laf cambazlığı sana o tarz anlamda söylemediğimi yazdığım halde kandıramassın filan demelerr.. ne bu yaaa senmi beni bileceksin yoksa benmi içimi bilicemm... tekrar ediyorum iyi okuu sonra kem küm yapma bana ahlaksız yaşam derken adanadaki insanlar ahlaksız demedimm.. düzgün yaşamdan kasteddim düzgün yaşamm...ve konunun neresinde sen ahlak görüyorsunn bana fakir halk şöyle böyle deme bu palavralara karnım tok benimm ben sabahın köründe kalkıp düzgün yaşamak için işe geliyorumm.. kaliteli yaşamak için ayağımı yorganıma göre uzatıyorumm.. fuhuş yapılıyor ve sen bunu savunuyorsun bana neymiş açlık oranıymış mış da mışş.. sana anlattım karadenizin belli bölgeleri var dedimm ve haz almadığımız yaşamlar var dedimm.. neden çalışmıyorsun diye sorduğumda bin tl yemi tamah edicem ben diyen insanlarımız varr.. sen körmüsün neyin ne olduğunu anlamıyormusunn.. ama anladığını biliyorumm hani şöyle bir cevap yazayımda azıcıkı aferim desinler modundasınn ..fikirtepede bir yapılanma var şu anda ve o evlerin sahibi romanlarr taksiye bindim ve sahibi şoförü çingene yani roman konuşmaya başladık işte anlattı abla bizi insanlar beğenmezz iterler tiksinirler bizdenn .. dedim peki bunun sorumlusu kim diye sordumm.. dedim arkadaşım yaşamlarınıza hiç bakıyormusunuz bak taksi benim diyorsun ve evim var yapılanmada diyosunn peki neden hala bu tarz yaşamlar yaşıyorsunuz diyorum.. neden giyinişiniz ,neden yemek yapışınızz,neden evleriniz ve çocuklarınızın üstü başı böyle diyorumm.. bana verdiği cevap ne biliyormusunn abla o ev yapılacak yaa ben onu kiraya verecem en az 1800 ee o tarz yerlerde biz yaşayamayızz..işte kaliteli yaşamamayı istememek budurr.. Haa seni dikkate aldığım için sana bu cevabı yazmadımm ama hani artistlik yapıyorsun yaaa beni anladığın halde yazmak için yazıyorsun yaaa ....????

Son düzenleme:
şunu bilmeni isterimki arkadaşım asla ama asla art niyetle söylenmiş bir kelime değill.. ki benim kuzenim adana da evlii neden adanada bu sorunlar diye sordumm ve konu bu durumlara geldii..

Hintlileri neden gömmüşler anlamadım gerçekten..

Hindistan da yaşanan tecavüz olayları ile bağlantı kurup sonra da ten renkleri de aynı diye bağladılar Office.

13 aylık bebeğe tecavüz eden Hintlilerdi herhalde Zxshermine'm, ya da 90 yaşındaki kadına tecavüz edenler.. onlar otobüste bir kadına tecavüz ettiler, bizimkilerde minibüste bir kadına tecavüz edip diri diri yaktılar.. Başkalarını gömerken keşke dönüp bir de kendimize baksak ama nerdeee? çok ütopik bir şey bu beklentim..

ten rengi konusuna ise girmek bile istemiyorum.. "biz hiç ırkçı değiliz" allahtan.. sor, bütün siyahi vatandaşları ölümüne savunur bu zihniyet ama başkalarını ten renginden dolayı batırdıkça batırır..
aha yine sinirlendim gideyim de bir çay içeyim

Memleketin her köşesinde her gün başka bir olay oluyor. Falanca yerde adli vaka daha çoktur diyebilecek birikim ve veri elimizde yokken " orada daha çok " demek bana manasız geliyor. Bizim duyduklarımız ve bildiklerimiz basında yer alanlar. Peki ya yer almayan olaylar ?

Belki hemen yanı başınızdaki sokakta olay oldu. Ancak basına yansıması bölgedeki konut fiyatlarına darbe vuracaksa veya turizm bölgesi ise turizm gelirini baltalayacaksa sadece dosyalarda kalır , basına yansımaz. Bu bizim olduğumuz yerde olay olmadığını değil sadece haberimiz olmadığını ifade eder.

İnsanlar , bulundukları coğrafyanın iklim koşullarına dayanıklı kılınacak şekilde yaratıldığına göre tüm dünyanın aynı ten renginde olmasını beklemek tuhaf olur.

Ten rengine takılan herkesin okumasını tavsiye ederim.

Boyayı mı Beğenmedin ,Boyacıyı mı ?

Hep hikmetli konuşan Lokman Hekim’in derisi siyah, dudakları da kalınmış. Değerli sözlerini duyarak hayranı olan biri bir gün bakmış ki hayalinde büyüttüğü Lokman, siyah yüzlü, kalın dudaklı biri. Şaşkınlıkla yüzüne bakarken Lokman Hekim, adamın içinden geçenleri sezmiş olacak ki, şöyle çıkışmış:

– Birader, neden öyle şaşkın bakıyorsun? Boyayı mı beğenemedin, yoksa boyacıyı mı?

Sonra da ilave etmiş.

– Bak, demiş, benim ne yüzümün siyahlığında, ne de dudaklarımın kalınlığında bir tesirim vardır. Onları Yaratan öyle yaratmış, öylesine uygun görmüş. Benim tercihim değil...

keşke bu mesajı birkaç yüz kere beğenebilseydim..

O reklamı bilmiyorum.

Ya valla teni, köyü, memleketi neresi olursa olsun insan insandır, bizimde insanlarımız arasında iyisi de var kötüsüde, kötülüğün şehri ülkesi yoktur bence, her çıkan Adana haberinde Adana'yı genellemeyi yanlış buluyorum, bilir misiniz bilmiyorum, Bursa içinde 16 plaka mı bunların Alayı eşcinsel genellemesi vardı, hala da var, bazı sanatçılarımızın doğum yeri Bursa diye ve birkaç cinsiyet değiştiren sıradan Bursa'lı insanlar gazetelerde haber oldular diye, eşcinsel insan değilmiş gibi, seviyoruz ya biz böyle genellemeyi, ötekileştirmeyi.

Bizde pis göz tabiri vardır, evli bekar ayırt etmeksizin gözüyle yiyen adama deriz, mesela Karadeniz erkeği içinde böyle genelleme yapanlar var fakat ben Adana'lıdan tut, Karadeniz'lisi, Macir'i, Kürdü birçok insanla tanışığım bana mı iyileri denk geldi hep,
Eşim iş için Adana'ya gitmişti, oranın yemeklerini de ona yardım eden insanları da anlata anlata bitiremez, kötü yerleri var mıdır? Vardır, nerenin yok ki?
İstanbul Beyoğlu arka sokaklarını gezmeye korkarım ben mesela, Doğma büyüme İstanbul'lu olmama rağmen gitmeye cesaret etmediğim yerleri oldu.

izleme daha iyi :)

abla bursa genellemesini hiç duymadım.zaten konuyu okuyunca şok oldum ben.

genelleme yapmak kadar önyargılı olmak da yanlış.herhangi bir şehrin hepsinin kötü ya da iyi olması mümkün mü sence? olabilir mi böyle bir şey?

Bursa mevzu çok meşhurdu, tüm Bursa'lılar bilir, bir ara erkekler Bursa'lıyım demek istemiyordu çünkü hemen baş parmakla işaret parmağını birleştirip hmmm Bursa'lısın yaniii diyorlardı.
Olamaz tabii, bazen gaflete düşüp yapıyoruz böyle genellemeler fakat sonra insan o şehirden biriyle tanışıp iyiliğini görünce kendinden utanıyor.

işte bu yaaaa..

ne demenizi bekliyorum? ırkçı söylemlerinizden ötürü özelestiri yapmanızı ve adanalılardan özür dilemenizi bekliyorum.
yaparsınız yapmazsınız, o sizin bileceginiz iş.
lütfen kendinizi diger üyeyle bir tutmayın, yaptıgı açıklamalar ve cümlesinde savunulacak bir yer olmadıgını belirtmesiyle coook cok farklı karakterlerde ve farklı görüslere sahip insanlar oldugunuz belli oluyor.

sizin içinizi bilemem elbette, keşke kendiniz övgüler düzerken dışarıya da yansıtabilseniz o düşüncelerinizi.
hitler de yahudileri cok seviyordu ama içinden...

elbette yine karnınız tok oldugu icin yoksul insanların sorunlarıyla ilgilenmek istemiyor olabilirsiniz. ben de bundan bahsetmiştim.
ulkemizde açlık sınırı altında yaşam ciddi bir sorun, size palavra gelebilir,
bazı kişiler de kendilerini leyleklerin getirdigine inanıyorlar mesela, gercegi söylersiniz isteyen inanır isteyen görmezden gelir.
bu durumda bana yönelttiginiz "körlük" suclaması asılsız olmakla kalmıyor, başka bir hatırlatma yapmış oluyorsunuz bence.

mesajımın neresinden fuhus yapılmasını savundugum anlamını cıkardınız bilmiyorum ama tekrarlayayım, bu konuda gayet netim.
ancak ahlak anlayısımda insanların bedenlerinin alınır satılır bir mal olarak sömürülmesiyle sınırlı tutmakla kalmıyor, sömürünün tüm bicimlerine ve hırsızlıga, yalana hepsine karşı bir duruş sergileyerek yaşamımı sürdürüyorum.
size göre bunlar palavradır, o da sizin bakış (!) açınız...

kimsenin bana aferin demesini de beklemiyorum, dogru bildigim degerler dogrultusunda hayatımı sürdürüyorum, kimi onaylar kimi onaylamaz.
goygoyu hayatımın merkezine koyacak kadar zayıf karakterli bir insan degilim.

ayrıca cogunlugun begenisi ve takdiri her zaman kisinin dogru bir iş yaptıgını göstermez,
keza dünya tarihi bunun örnekleriyle dolu, katliamların kitleler halinde destekcileri de cabası.
ulkemizde ise kimin nasıl anılacagını yine zaman gösterecek.

son olarak, kaliteli yaşamınızı uslubunuzda da sürdürmeniz dilegiyle...

karnınız tok derkennn .. belliki yazımın tamamını okumamışsınn...sadece yazayım cevap vereyimm modlarıı.. evet goygoyculuk hissettimm.. konuyu başından beri okumuş olsaydın kimlerden özür dilenmiş görürdün.. ve kimlere sakın öyle algılama denmiş görürdünn..alkışlanmakmı istiyorsunn senimi kırıcamm egon tatmin olsun teee.. alkışladımm seniii...

bursa konusunuda nedense insanların aklına hic gelmiyor escinselligi saklamak zorunda kalmayan insanlar oldugu...

bursa konusunuda nedense insanların aklına hic gelmiyor escinselligi saklamak zorunda kalmayan insanlar oldugu...
Eskiden saklanıyordu Bursa'da sanatçılar dışındaki insanların aileleri utanıyordu, evlatlıktan reddedenler vardı.
Baba tarafım Bursa'lı oradan biliyorum, çocukken benle bile alay edenler olurdu, Bursa'lı demeye kalmaz kahkaha atarlardı.
Bence komik değildi ama işte insanoğlu acımasız olabiliyor.

Adana'da cok cingene var. Yani onlar icin boyle seyler normal. Cunku kimse onlara is vermiyor.. Bi de cok baslarina buyruklar ve her yere saldiriyorlar. Hep kavga halindeler. Ondan yani Adana...

"Onlar için böyle şeyler normal" ne demek Bilgece
Kaç tane çingene tanıyorsun da böyle konuşabiliyorsun
Çok büyük konuştun

İnsanların çingenelere iş vermiyor oluşu hepsinin fuhuşla geçirdiği anlamına mı geliyor

Arkadaşlarım çingenelerle -ki ben onlara roman diyorum- ortak bir çalışma yürüttü yakın zamanda
Okullarına gidip çocuklara özel ders verdiler bunu kızlı erkekli yaptılar
Mahallede dolaşıp engelli ailesi tespit ettiler aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne bildirdiler
insanlarla sohbet ettiler dertlerini dinlediler evlerine girdiler
Hiç biri de bırak istismar edilmeyi kötü bir söz bile işitmedi
Dernek başkanlarıyla görüşüldü önce güven ortamı sağlandı ve çok güzel iletişim kuruldu hatta üniversitenin bir etkinliği için mahalledeki müzisyenler geldi çok güzeldi

Şimdi sen insanların iş vermediğini söylüyorsun ama belki bilerek belki bilmeyerek kendin de o insanları yargılıyorsun hele ki söz konusu fuhuş olunca konuşmazsam ayıp ederdim.

zeki müren insanların nasıl tepki vereceklerini bile şaşırdıkları bir isim. hem türkiyede alay konusu hem de eeennn begendikleri, saygı duydukları sanatçı olarak cogu evde yer bulmus birisi.
sonucta escinsel kimligini paylasabilmek ulkemizde cesaret istiyor ancak bunu yapabilmek de kisinin karakterinin yanı sıra cevresinde başına silah dayayacak yakınları olmadıgını bilmekten de geciyor,
evlatlıktan reddetmekle cocugunu öldürmeyi düşünmek bir degil yine de.
yoksa bursadaki her homoseksuel sorunsuz sekilde paylasabiliyor, cinsel kimliklerini acıklayabilme yasayabilme konusunda özgürler demiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…