- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.850
-
- Konu Sahibi themis1990
bak samsun dedin ben cevap yazayım her yörede olduğu gibi karadenizin bir bölgesindede bu arsızlıklar var ben biliyorumm . yaşamları ve düşünce tarzları ve kaliteli yaşamama isteklerinden kaynaklanıyor ve olaylarda kaçınılmaz oluyor..Sevgili arkadasım alıntılamadan , benim hakkımda yazmışsında..
ben gercekten adanayı bılmem gormem.. hatta fi tarihli bir konudada neden boyle seyler hep samsun yada adanada oluyor dıye yazmıstım..
sabah yıne bır adana olayında , yıne adana yazmıstım. bu konudada ona istınaden sustum yazdım..
birilerinide aşağı cekmeye calısmayın ya ayıptır..
peki bir şey sorucam canım benim annem kadıköy fikir tepede oturuyor orasıda bölge bölge bir romanların yaşadığı yerler var birde diğer insanların ama romanların yaşadığı yerlerde olay bitmiyor ,taşkınlıklar bitmiyor . çağırmalar, kavgalar bitmiyor öyle böyle değil satırlardan bahsediyorum ama annemin alt komşusuda bir roman ve mükemmel insanlar . burdan çıkardığın sonuç nee.. kalite derken akıldan bahsettim yoksa paradan puldan değil ..gel bak karadenize tarabzonun bir yöresi var şaşar kalırsın nasıl yani dersin samsunun . giresunun bir bölümü var şaşarsınn..Canım hayatını kalitenin en uç seviyesinde yaşayıp fuhuş ticarethanesi olan bile var hem de çok sayıda
Bunu da mı genelleyelim
hayatım öyle anladıysan ki lütfen öyle anlama özür dilerim asla ama asla adana şöyleymiş yada böyleymiş dermiyimm..boşuna demiyorum adana yok olsa haber falan kalmıcak memlekette..
ama adanalı olarak yazılanları hoş bulmadım çingenelikle iş bulamamakla falan bi ilgisi yok genellemeler doğru değil..
Burda da öyle var gaziantepteyim ben ama o semttekilerin hepsi o şekilde olucak değil ki en iyi ailelerin kızları bile fuhuş a düşebiliyorpeki bir şey sorucam canım benim annem kadıköy fikir tepede oturuyor orasıda bölge bölge bir romanların yaşadığı yerler var birde diğer insanların ama romanların yaşadığı yerlerde olay bitmiyor ,taşkınlıklar bitmiyor . çağırmalar, kavgalar bitmiyor öyle böyle değil satırlardan bahsediyorum ama annemin alt komşusuda bir roman ve mükemmel insanlar . burdan çıkardığın sonuç nee.. kalite derken akıldan bahsettim yoksa paradan puldan değil ..gel bak karadenize tarabzonun bir yöresi var şaşar kalırsın nasıl yani dersin samsunun . giresunun bir bölümü var şaşarsınn..
Allah korusun ama malesef doğru canım rabbim hayırlı yaşamlar nasip etsinn..Burda da öyle var gaziantepteyim ben ama o semttekilerin hepsi o şekilde olucak değil ki en iyi ailelerin kızları bile fuhuş a düşebiliyor
Aaaaa haklısınn hindistann.. bak bunu biliyordum sen deyince aklıma geldii.adana insanıyla hindistan insanı ten olarakta birbirlerine benziyorlar..
aşağılayarak cevap yazmadığına eminim arkadaşın ben neden adana diye sordum oda cevap yazdıı .. roman arkadaşları aşağılamak için demediğine eminimm konunun başındaki arkadaşlarda gene malum yer ,, diyor bir diğeride sustum diyor..eee demekki dile getiremedikleri için arkadaş bu şekil cevap yazmış roman ları kötülemek için yazmamışş... kim olursa olsun ister arap ister zenci, ister benim gibi laz, ister çerkez yaşamlar kaliteli olursa elbet böyle sıkıntılar çıkmazz..
ahlak yok derken kim olursa olsun düzgün yaşamamaktan bahsettim. kaliteli yaşamak istememekten bahsettimm.. ve e vet hindistan insanı ile adana insanının ten renkleri aynı ve rizeli insanı ile trabzon insanı ve bulgaristan göçmenlerinin ten rengide aynıı..neresinde aşağılama gördün..insanları ten rengine göre ayırmanız nedir peki?
diger üyeyi savunmaya gecmeden önce özelestiri yapmanızı öneririm.
ahlak yok derken de mi asagılamadınız? etnik köken vs önemli degil yasam kalitesi onemli ama ten rengi mucit işi...
bu nasıl bir çelişkidir, nasıl rahatca böyle cümleler sarfediyorsunuz aklım almıyor.
ahlak yok derken kim olursa olsun düzgün yaşamamaktan bahsettim. kaliteli yaşamak istememekten bahsettimm.. ve e vet hindistan insanı ile adana insanının ten renkleri aynı ve rizeli insanı ile trabzon insanı ve bulgaristan göçmenlerinin ten rengide aynıı..neresinde aşağılama gördün..
Turkiye'de Adana, Dünya 'da da Hindistan
Aaaaa haklısınn hindistann.. bak bunu biliyordum sen deyince aklıma geldii.adana insanıyla hindistan insanı ten olarakta birbirlerine benziyorlar..
canım bu konu uzar burada bir arkadaş adanalıyım dedi ve ben ona cevabımı yazdım.. ve baştan beride cevaplarımı yazdımm siz o şekil algılamışsınız ben onu bilemem .. bir soru sordum neden hep adana dedim ve konu bu durumlara geldi.. ve ben artık konudan çıkıyorummDiğer üyenin cevabına yazdığınız yorumdan çıkan anlam farklı.
Seda A. (21) yaklaşık 4 yıl önce evlendiği eşinden 4 ay önce anlaşamadığı için ayrıldı. Eşinden ayrıldığı için geçim sıkıntısı yaşayan genç kadın, fuhuş yapmaya ve kendisi gibi eşinden ayrılmış çocuğu olan iki kadına da fuhuş yaptırmaya başladı.
SebeppAdana durum falab yemeyecem artik
ahlak yok derken kim olursa olsun düzgün yaşamamaktan bahsettim. kaliteli yaşamak istememekten bahsettimm.. ve e vet hindistan insanı ile adana insanının ten renkleri aynı ve rizeli insanı ile trabzon insanı ve bulgaristan göçmenlerinin ten rengide aynıı..neresinde aşağılama gördün..
Sabah baska bir haber vardi yine adana geciyordu. Artik normal gelmiyor. :)Sebepp
Kebap in ne suçu var arkadaşım ye mis gibi Adana kebap yanında da ayranSabah baska bir haber vardi yine adana geciyordu. Artik normal gelmiyor. :)
Adanalilar ustune alinmasin elbette ama adana adinin bu kadar adi geciyorsa bir yerlerde halkin da sucu var.
Yoo ben bunlari has adanalilar yapiyor demiyorum. Cingenelrr suriyeliler diorlar ya o yuzden diyorum halkda suclu diye. Bir seylerle mucadele edilmesi lazim demek ki. Her yerde var ama adana diyince insanlar yine mi diyor. Bu durum encok Adana ya zarar veriyor. Hepimiz alisiyoruz adana boyle bir yer diye. Kendi halki zarar goruyor.Kebap in ne suçu var arkadaşım ye mis gibi Adana kebap yanında da ayran
Türkiyenin her yerinde oluyo bunlar ucbes tane daha fazla geçiyo diye genellemen çok yanlış
Adanalı Arkadaşlarm var ve dünya iyisi insanlar
Ee yarın bi gün fuhuş a mi dusucekler yani
Antepliyim ve antepte yaşıyorum :)Yoo ben bunlari has adanalilar yapiyor demiyorum. Cingenelrr suriyeliler diorlar ya o yuzden diyorum halkda suclu diye. Bir seylerle mucadele edilmesi lazim demek ki. Her yerde var ama adana diyince insanlar yine mi diyor. Bu durum encok Adana ya zarar veriyor. Hepimiz alisiyoruz adana boyle bir yer diye. Kendi halki zarar goruyor.
Artik insanlar adanalilari da kotu bilecek. Bunun ne sebebi bilemem ama cozulmesi lazim.
Adanadan sonra antep var zaten.
Belli bir etnik kökeni aşağılamış ve hakaret etmişsiniz. Yıllar yılı bölgesel ayrıştırmalar nedeni ile sorunlar yaşanırken nasıl olur da insanları bu şekilde itham edersiniz ? Onlar için normal olduğunu söylersiniz ?
Size yakıştıramadım.