Eşinde inmemiş testis olup tüp bebek deneyen var mı?

Selam arkadaşlar tulay24 bilgilendirdigin için teşekkürler canım bizde tek çare kök hücre gibi görünüyor. Olsun yine umutluyum zaman gerekiyor.

Vili eşinin biyopsisinin iyi olmasına sevindim.Her şeyin başı sağlık o iyi olmalıki bebegimize kavuşmak için güçlü olalım.

sevgiler.

merhaba
inmemiş testis den dolayı bizede azosperm teşhisi kondu ne yapacaz şimdi çaresiz olduğumuzu düşünüyüorum

merhaba arkadaşlar sizleri bilgilendirmek istedim alman hastanesinden emre beyle görüştük eşimin sperm sayısı 5 milyon ama hareketlilik yüzde 2 morfolojik bozukkluk var vitamin filan verdi bir ay sonra bir test daha yapalım , tüp bebeğe başlayın dedi basit bir operasyonla kaliteli sperm arayacağını söyledi . tabi öncelikle benim tedavimin önemli olduğunu da söyledi sperm kadar yumurtada önemlidir dedi,hayırlısı bakalım söylenenleri yapıp gerisini allaha bırakıcaz.

merhaba
inmemiş testis den dolayı bizede azosperm teşhisi kondu ne yapacaz şimdi çaresiz olduğumuzu düşünüyüorum

Aramıza hoş geldin canım,sizdeki durum nedir tam olarak ameliyat olup indirilmişmi testisler tek taraflımı çirt mi ? hala inmemiş mi durum nedir. Herkeste durum farklı oldugu için belki siz daha şanslı olabilirsiniz.

Allah yardımcınız olsun inşallah iyi haberlerinizi tekrar yazarsın.

Hoşbulduk;

Bzideki durum şöyle;12 yaşıda indirilmiş testiler çift taraflı.Cumartesi doktora gittik.Emre bey ile görüştük.Biz daha önce başka yerlerde test yaptırmıştık onları da yanımızda götürdük azosperm teşhisi kondu şimdi tekrardan test yapılacak birde onlar görmek istiyorlar sonuçları durum bundan ibaret.

Ben çok korkuyorum ve çok ağlıyorum bundan dolayıda çevremdeki insanlar benim bu kadar üzülmemi istemiyorlar ama elimden gelen bişey yok sadece korkuyorum ve ağlıyorum hep...

Canım bu kadar üzülme bak beterin beteri var.Bizde oldugu gibi.siz bize göre daha şanslısınız. Tülay24 arkadaşımız var sizinle aynı durumda olan onlarda mıkro tese ile sperm bulundu.Bu kadar umutsuz olma inşallah herşey istediğiniz gibi olur.

sizdeki durum nedir arkadaşım

merhabalar inmemiş testis bolumunu görunce hemen yazmak istedim azosperm bolumune de yazmistım bizde de azosperm sorunu var..Allah hepimizin yuzunu guldursun arkadaşlar...

merhabalar inmemiş testis bolumunu görunce hemen yazmak istedim azosperm bolumune de yazmistım bizde de azosperm sorunu var..Allah hepimizin yuzunu guldursun arkadaşlar...

Sizinde inmemiş testisten dolayımı azospermı var? durumunuz nedir tam olarak.

Selam arkadaşlar. Uzun zamandır bende girmiyordum siteye. Hayat devam ediyor. Çocuk konusu hiç açılmıyor evde. Haziranda gidicez tekrar bakalım nasıl gelişmeler olucak. Sevgiyle kalın.

Merhaba arkadaşlar sitede Maya tüp bebek merkezinden Op. Dr. Osman Denizhan Özgün Beyin sorularımız yanıtladıgı bir bölüm var.Burda inmemiş testisle ilgili de bir bölüm var tek müdavini benim sanırım belki görmemişsinizdir diye sordugum soruları ve doktor beyden gelen cevapları buraya aktarıyorum.

Eşimde çift taraflı inmemiş testis var. Küçükken durum farkedilmiş yapılan kontrollerde testislerin böbrek altında oldugu tespit edilmiş.11 yaşlarındayken indirilmeye karar verilmiş ve yapılan ameliyatla,testisler çok gelişmediği için göbek altına indirilebilmiş yani yerine indirilememiş.Durumumuz bundan ibaret.
Sonrasında dogal olarak bizim çocumuz olmuyor.Geçen yıl gittiğimiz Prof.Doktor bize milyonda bir şans verdi.Eşimede her 20 gunde bir olması için igne verdi. (testosteron hormonu)
Benim doktor beye sorum bu ignelerin eşime zararı olurmu ? Birde çocugumuz olmabilmesi için yapılabilecek hiç mi birşey yok.
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Merhaba saftirik,

Burada sperm analizi yaptırıp yaptırmadığınızdan bahsetmemişsiniz, ancak yaptırdı iseniz sonucun 0 olduğunu sanıyorum. Yine de herşeye rağmen sperm analizinizi yaptırmanızı öneririm. Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile, testislerin karın içi yerleşimi varsa sperm bulmak mümkün olmayacaktır. Bu durumda çözüm olarak ancak, kök hücre çalışmalarının sonuçlanmasını beklemek ya da yurtdışında uygulanabilen sperm donasyonundan yararlanmak seçeneklerini önerebilirim.

Size sağlıklı günler geçirmenizi, doğru ve etkin tedavilerle buluşmanızı dilerim.

Teşekkür ederim cevabınız için sperm analizimiz 0 hatta doktorumuz gerek bile duymamıstı yaptırmamıza çünkü vücut ısısında tüm spermlerin öldügünü söylemişti.Biz sanırım kök hücreyi bekleyecegiz.Doktor bey bir sorum daha var yanıtlarsanız çok sevinirim,sizce kök hücre ile çocuk sahibi olabilmek için kaç yıl daha beklemeliyiz?

Merhaba saftirik,

Size bugüne kadar mikroTESE ile sperm araştırma uygulaması hiç yapılmadı ise, tecrübeli bir elde bunu yaptırmanızı öneririm. Eğer yapıldı ve buna rağmen sperm hücresi elde edilemedi ise o zaman sizin için en iyi çözümün kök hücre çalışmalarının sonucunu beklemek olduğunu düşünüyorum. Umarız bu çalışmalar kısa zaman içerisinde sonuçlanır.

Size sağlıklı günler ve etkin tedaviler ile buluşmanızı dilerim.

Merhaba Doktor bey
Daha önce mikrotese yapılmadı eşime ayrıca testisler hala inmemiş vaziyette,eger mikrotese denenir ise testislerde yerine indirilecek sanırım dogru mu? düşünüyorum. Peki sizce mikro tesede % kaç şansımız var?

Merhaba saftirik,

Eğer testisler karın içerisinde ulaşılamayacak bir yerleşimde ise, o zaman mikroTESE uygulanamaz ve dolayısıyla aynı zamanda da indirilemez. Ancak, ulaşılabilecek bir noktada ise, o zaman mikroTESE ile sperm bulma şansı %50-60 olabilir. Bir de, testislerin karın içinde kalmasının, gelecekte eşinize herhangi başka bir sıkıntı yaratıp yaratmayacağı konusunda da tecrübeli bir ürologtan bilgi almanızı öneririm.

Doğru ve etkili tedavilerle buluşmanız dileği ile...

Op. Dr. Osman Denizhan Özgün
Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi

kızlar bizim gibi durumlarda çocuk sahibi elbette olunabiliyor benim denememde 15 tane 1.kalite embriyolar oluştu ama kısmet değildi şimdi 2. deniyoz inanıyorum oalcak hatta dondurulucak kadar sağlıklı embriyolar olacakk

arkadaşlar benim eşimde de aynı problem var 1 yaştan önce geçirilmesi gereken inmemiş testis ameliyatını 10 yaşında geçirmiş şuan sperm sayımız 200-300 bin civarında mikroenjeksiyon ile 10 tane sağlıklı embiryomuz oluştu. fakat genelde bu durumu yaşayanların azospermi problemimi oluyor??

kızlar bizim gibi durumlarda çocuk sahibi elbette olunabiliyor benim denememde 15 tane 1.kalite embriyolar oluştu ama kısmet değildi şimdi 2. deniyoz inanıyorum oalcak hatta dondurulucak kadar sağlıklı embriyolar olacakk

İnşallah en kısa zamanda bebeklerinize kavuşursunuz,tabi herkesde durum farklı bizim durumumuz pek iç açıcı degil.

Canım herkesin ayrı hikayesi var yani testisler ne kadar geç indirilmişse şans o kadar azalıyor ve buna baglı azospermi olabiliyor.Sizin adınıza çok sevindim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…