Eşinde inmemiş testis olup tüp bebek deneyen var mı?

saftirikcim benim eşimde sperm var ama hareketsiz o yüzden çok korkuyorum ya ameliyatla da bulunmazsa allahım çok kötü olur bizim için bir an önce tedaviye başlamak istiyorum ama eşim ağırdan alıp beni sinir ediyo hayırlısı bakalım o da üzülüyor ama ne çare

Canım hiç canlı sperm olmamasından iyidir heralde,hiç araştırdınız mı? Sizin durumunuzda olanlardamı Tese olamaları gerekıyor bilmiyorum yani ilaç tedavisi olmuyormu acaba sizin durumunuza. Kaç yaşındasınız canım?

ben 25 yaşındayım eşimde 32 henüz doktora gitmedik ama spermiogram testi sonuçlarına göre doktor tüp bebek yapabilirsiniz ancak demiş
önümüzdeki cumartesi gidicez bir profösöre bakalım o ne diyecek benim araştırdığım kadarıylamikro tse gerekiyor galiba ne olacak bakalım allah yardımcımız olsun

dobler filmi,ultrason,kan testi ve spermiyogram varsa bunları alıp bi tüp bebek merkezine git bence bian önce yada yapılmayanlar varsa bu saydıklarımdan yaptır önce.üroloğa da gitsen profa da bunları yaptırıyor bizde öle oldu önce üroloğa sonra profa gittik aynı şeyler.Raporu çıkarttırıp gidin tüp bebeğe.Biz de ocak sonu şubat başı gideeğiz sanırım.Bu arada mikrotese yapacaklar.Bildiğim kadarıyla bizim duumumuzdaklere tek umut mikrotese.Hepimize Allah yardım etsin

kızlar direk tüp bebek merkezine mi gitmeliyim sizce umut nasıl birde devlet memurları rapor almaya nereden nasıl başlıyo neler istiyolar beni bilgilendirirseniz sevinirim .birde biz sadece spermiogram yaptırdık diğerlerinide yaptırmak gerekirmi zaten sperm var ama hareketsiz üstelik bende de polikistik var bana fikir verirseniz sevinirim

Arkadaşım raporlar konusunda sanırım sana VİLİ yardımcı olabılır oda bugunlerde raporla ugraşıyor. Tüp bebek merkezlerınde ürolok ve jınekolog oluyor zaten.Sizin yerinizde olsam önce rapor alıp sonra tüp bebek merkezine giderdim. Ama bizim durum farklı tabi.

İnternette arastırdım biraz rapor için bu belgeler gerekiyormuş.

Evlilik cüzdanı( 3 yıllık evlilik süresi aranır)

Sağlık karnesi

Sperm sayısının 5 milyon üzeri olması durumunda 3 kez aşılama yapıldığını gösterir belge.

HSG Rahim Filmi

Belirli aralıklarla yapılmış sperm tahlilleri

4 fotoğraf ( bay ve bayan için)

Nüfus kağıdı fotokopileri

Hormon Tahlilleri(Bayan için TSH, Prolaktin, FSH, E2.
Nüfus dairesinden 3 tane nufus kayıt örneği
Bayanın 23 yaşından büyük , 39 yaşından küçük olması
Evlilik öncesi ve evli olmakla birlikte çocuk sahibi olunmaması

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim ne yapacağımı bilmiyorum nerden başlasam nasıl yapsam birde eşim ağırdan alıyo sinirlerim iyice bozuldu stresten 2 aydır hastada olamıyorum
allah benim ve hepimizin yardımcısı olsul
VİLİ önce nerden başladın neler yaptın bana yardımcı olabilir misin?

Canım önce en yakın üniversite hastanesinden eşin için üroloji bölümünden sıra al. Aynı gün kendin içinde sıra alabilirsin seninde kadın doğum bölümünde muayene olup gerekli tetkikleri yaptırman gerekiyor. Eşinden hormon tahlilleri, dobler filmi ve 15 gün arayla spermiyogram istiyor. Hormon tahlilleri için ogün kan veriyor eşin ertesi gün çıkıyor tahliller biz yarın1. spermiyogram için gidicez o gün alıcaz hormon tahlil sonuçlarını pazarteside film için gidicez rapor alma süreci 2 ayı buluyor canım. Rapor verecek kurula her ikinizinde bütün tetkikleri çıkıyor ve inceleniyormuş rapor çifte çıkıyor dedi doktor eşe değil sadece dedi. Durum bundan ibaret he birde bütün bu tahlilleri fakültede yaptırmak zorundasın dışardan kabul etmiyorlar ayrıca çalışan kişilerden vizite kağıdı istiyor fakülte kalktı falan diyorlar ya hazırlıklı git sen. Diğer nüfus kayıt örneği falan onlar en son gidiyor tahliller falan bitsin önce bu aradada onları halledersin. Allah yardımcınız olsun.

teşekkür ederim vilicim ama seneye kaldı galiba 2 yıllık evliyiz seneye ekim ayında 3 yıl olacak bu durumda beklemek zorundayım sanırım raporsuz yaptırsam çok pahalı hayırlısı bakalım allah yardımcımız olsun hepimize nurtopu gibi bebekler versin

vilicim umut tüp bebek merkezinde raporsuz ne kadara maloluyo biliyor musun bilgilendirirsen sevinirim

Arkadaşlar fakülteye gittik bugün. Ya insana gına geliyo artık lanet olsun raporuna deyip hastaneden çıkmak istiyo insan. Bu ne yaaaa... Doktor güzel ilgilendi prosedürü anlattı raporu alırsınız ama prosedürlere uymak zorundayız dedi. Hormon tahillerini verdik yarın onlar çıkacak. 3 sefer spermiyogram yaptırmak gerekiyomuş 15 gün arayla. Birde ultrason istedi onun içinde 1 Aralıkta gidicez. Bütün testleri fakültede yaptırmak zorundasınız dışardan kabul etmiyoruz dedi. Rapor çift için çıktığından sizinde kadın doğumda gereken bütün testleri yaptırmanız gerekiyo dedi. Şimdi kadın doğuma gün alıcam ultrason için gideceğimiz güne alayımda sürekli git gel zaten. Offf Offff arkadaşlar bu iş bizi çok yorucak.

selam vili. bizde rapor çıkarrtıdık. Zeynep kamil hastanesinden. Eşimden 3 tane spermipgram istendi 15 gün arayla ama orda yaptırmak zorunda bırakılmadık. 2 tanesi başka bir araştırma hastanesinde yapıldı 3.sü umut tüp bebekte yapıldı. benim sadece ultrasonum ile hormon tahlilim orda yapıldı diğer bütün hepsini özelde yaptırdım.ultrason için randevu almadan direk adetin 3.günü gittim hemen aldılar. herşeyi tamamladık bitirdik raporumuz 2 haftada elimizde oldu.bukadar erken çıkacağını tahmin etmiyordum.

Arkadaşlar nasılsınız? son durumlarınız nedir. Ankara'da Kaan Aydos' u tanıyan varmı aranızda erkek infertilitesınde Türkiye'nin heryerinden hastası varmıs çok ilgilendigini duydum,biz birde ona gitmek istiyoruz bakalım.
bizimle aynı dönemde evlenen arkadaşlarım artık 2. bebeklerıne hamılelermiş ve bize söylemiyorlar üzülmeyelim diye :KK43:

Selam Arkadaşlar... Hızlı bir karar değişikliğiyle bir doktor arkadaşın tavsiyesiyle Ankara Başkent Üniversite Hastanesi Tüp Bebek Bölümü Başkanı Hulusi Bey'den randevu alarak Ankara'ya gittik. Hulusi Bey çok ilgiliydi Micro Tese yöntemi kullanılacağından ve şansımız düşük olduğundan önce micro tese nin yapılmasını bulunursa dondurulup öyle tedaviye başlamayı önerdi ve bizi Levent Beye yönlendirdi Levent Bey Başkent Hastanesinde Prof. Levent Bey öncelikle söylemeliyimki çok iyi ve çok ilgili açıkçası bu kadarını beklemiyorduk. Hastane dışındaydı kendisi ve bizim için Hastaneye geldi İndirme operasyonuyla birlikte micro tese için parça alıcak ayrıca piyopsi için parça alıcak. Hormon değerimiz FSH 41 normalin 3 katı dedi bu da tabi şansımızı azaltıyor. Çok geç kalınmış bir operasyon en geç 20 li yaşlarda yapılsa daha fazla şans verirdim ama artık 30 lu yaşlarda en fazla %35-40 şans verebilirim dedi. Bu da çok iyi bizim için, açıkçası bu kadar şans vereceğinide ummuyorduk. Bayramdan sonraki hafta micro tese yapılacak. Tam günü telefonda kararlaştırıcaz. Şimdilik bu kadar. Dualarınızı bekliyorum...

Selam Arkadaşlar... Hızlı bir karar değişikliğiyle bir doktor arkadaşın tavsiyesiyle Ankara Başkent Üniversite Hastanesi Tüp Bebek Bölümü Başkanı Hulusi Bey'den randevu alarak Ankara'ya gittik. Hulusi Bey çok ilgiliydi Micro Tese yöntemi kullanılacağından ve şansımız düşük olduğundan önce micro tese nin yapılmasını bulunursa dondurulup öyle tedaviye başlamayı önerdi ve bizi Levent Beye yönlendirdi Levent Bey Başkent Hastanesinde Prof. Levent Bey öncelikle söylemeliyimki çok iyi ve çok ilgili açıkçası bu kadarını beklemiyorduk. Hastane dışındaydı kendisi ve bizim için Hastaneye geldi İndirme operasyonuyla birlikte micro tese için parça alıcak ayrıca piyopsi için parça alıcak. Hormon değerimiz FSH 41 normalin 3 katı dedi bu da tabi şansımızı azaltıyor. Çok geç kalınmış bir operasyon en geç 20 li yaşlarda yapılsa daha fazla şans verirdim ama artık 30 lu yaşlarda en fazla %35-40 şans verebilirim dedi. Bu da çok iyi bizim için, açıkçası bu kadar şans vereceğinide ummuyorduk. Bayramdan sonraki hafta micro tese yapılacak. Tam günü telefonda kararlaştırıcaz. Şimdilik bu kadar. Dualarınızı bekliyorum...

Vili'cim %35-40 şans çok güzel ayyy cok sevındım.Benim eşiminde FSH 45 ti cok yuksek. Canım bayramdan sonra hayırlı haberlerını beklıyoruz Allah yardımcınız olsun inşallah bulunur sperm bizimde ümitlerimiz yeserır.

Selam arkadaşlar geçmiş bayramınızı kutluyorum. Bu hafta tese biliyosunuz Perşembe günü. Benim kadar sizlerinde merakla ve duayla beklediğini biliyorum. Umarım hepiniz için umut oluruz. Sevgiler...

X