Eşinde inmemiş testis olup tüp bebek deneyen var mı?

saftirik

rütbesiz...
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
954
11
Merhaba arkadaşlar eşinde inmemiş testis olupta tüp bebek sahibi olan varmı? biz 2 yıllık evliyiz bu durumda olup ta cocuk sahıbı olanlar varsa lutfen cevap......

Son düzenleme:
İnmemiş testis ne demek ki?Daha önce hiç duymamıştım.Probleminizin adı bu mu yani?

eşim inmemiş testis ameliyatı olmuş küçükken
şimdi azospermia hastası mikrotese ile sperm bulundu

İnmemiş testis ne demek ki?Daha önce hiç duymamıştım.Probleminizin adı bu mu yani?

Normalde çocuk doğduğunda her iki testisin de skrotum içerisine inmiş olması gerekir. Ama yeni doğmuş çocukların %3-5'inde bu iniş gerçekleşmemiştir. Bunların %70-77'sinde ilk 3 ayda yerine inerler. Böylelikle 1 yaşına gelmiş çocukların sadece %1'inde inmemiş testis vardır. Bunların da bir kısmı sonradan inişlerini tamamlar ve sonuçta erişkinlerin ortalama %0.8'inde testisler kesinlikle yerinde değildirler.

eşim 13 yaşındayken olmuş bu ameliyatı çift taraflı
şimdi 26 yaşında

eşim 13 yaşındayken olmuş bu ameliyatı çift taraflı
şimdi 26 yaşında

esin gec olmus ameliyati canım ama ne guzel bulunmus sperm. ama benim esimin testisleri 12 yasindayken böbrek altında bulunmus ve indirilmiş

Son düzenleme:
oo anlamadım biz hastaneye gidip gelirken bi cift ile tanıştık adam 35 yaşında hala ameliyat olmamış evlenene kadar inmemiş olduklarını bilmiyolarmış ama sperm bulunmuş 3 tane onlada hamile klamış ama 3.5 aylık iken halı silkelerken düşürmüş yeniden denemek için gelmişlerdi

canım nasıl bılmıyorlarmıs inmemiş testis oldugunu tanıstıgın kişiler bende onu anlamadım. araştırdıgım kadarıyla testısler kasıkta vücüt ısısında bozuldukları biliyorum canım tesekkur ederım bakalım doktora gıdınce bellı olcak hersey.

Kısırlık şikayeti ile gelen erkeklerin %6'sında inmemiş testis bulunur. İnmemiş testislilerin %30'unda semen değerleri bozulmuştur. Eğer iki taraflı ise bu bozulma %50'ye çıkar. Tek taraflı testisi inmemiş erkeklerin %80'i çocuk sahibi olabilmektedirler. İki taraflı olguların ise sadece yarısı çocuk sahibi olabilmektedirler ve bunların da %18'inde azoospermi saptanır. Eğer testisler 1.5 yaşından önce tedavi edilerek yerine indirilirse, ileride kısırlık riski de azaltılmış olunur. Erişkin bir erkekte testis yerine indirilirse, bu testisin normal çalışma şansı son derece düşük olup, çıkarılması fazla bir kayıp oluşturmaz. Ama tüp bebek yöntemlerinden (ICSI) faydalanmak üzere, çıkarılan testis dokusu içerisinde spermatozoa aranması (TESE) denenebilir.

bilmiyorum evlenince çıkmış ortaya hala indirirlmemiş testisleri anlıcan ..

ama bulunmus ha sperm,cok sevındım hiç ümidim yoktu artık arastırmaktan iyice karamsarlasmısken iyi bir haber verdın tesekkurler.

valla bende öyle sanıyordum şimdiye kadar azolu olupta hastanede tanıştım kendimde dahil 5 çiften bir kişiden bulunmamıştı

Benim esim de ameliyat olmus cocukken. Simdi morfolojisi %5 ama sayisi ve hizlari gayet iyi. Ve ben daha once hamile kaldi-erken dusuk oldu maalesef. Ama 2 senedir hamile kalamiyorum.

Benim esim de ameliyat olmus cocukken. Simdi morfolojisi %5 ama sayisi ve hizlari gayet iyi. Ve ben daha once hamile kaldi-erken dusuk oldu maalesef. Ama 2 senedir hamile kalamiyorum.

Eşin kaç yaşında olmuş bu amelıyatı çift taraflı mı? Daha önce kalmışsın hamile inşallah yine olur merak etme. a.s.

Umarim diyorum ama pek umudum kalmadi acikcasi. Yine de iyi dileklerin icin tesekkur ederim. Tek tarafli ameliyat olmus, sanirim ergenlik caginda.

canım benim eşimdede aynı sorun vardı ve ailesi geç farketip ameliyat yaptırmış ama pek faydasını görmemiş bizimde sperm sınırdaydı ben ilk tüp bebek denememde hamile kaldım.

Ne güzel canım sız şanslısınız bu durumda olan herkesin sizin kadar şansı yok, birşeyi anlamadım afedersin faydasını görmemiş derken spermler sınırda oldugu içinmi öyle dedın. testisler ameliyatla indirilebilmiş yani degil mi?

Son düzenleme:
Arkadaşlar günlerdir bekliyorum abaca bu durumda olupta çocuk sahibi olan varmıdır diye kimse yok sanırım. Birkac arkadas yazdı sadece ve farkettım kı çok ihmal edilmişiz. Burdan annelere anne adaylarına sesleniyorum erkek bebeklerinizde inmemiş testise çok dikkat.inmemiş testis yenı dogan ve erken dogan bebeklerde sık raslanıyor. Birbucuk yaşına kadar kendiliginden inmediyse mutlaka ameliyatla indirilmesi gerekiyor. ihmal edilip indirilmedigi taktirde bizim gibi vakalar ortaya çıkıyor. (

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…