• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle sorunlarımız var yardım edin

esperanza9

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
24
0
86
İçel Mersin
Ben 4,5 yıldır evliyim.eşimle ben küçük bir yerde öğretmenlik yapıyoruz.Eşimle evlendiğimizden beri yalan söyleme huyu vardı.ben hep onu uyardım bu konuda ama olu olmaz her şeye yalan söyledi.Ona hiç güvenmemeye başladım.Evlenirken borçları varmış ben bunları sonradan öğrendim ve birlikte ödedik.Sonra kaygı hastalığı ortaya çıktı kendisinde tedavi gördü.1,5 yıl boyunca hep kendisinin yanında olup çok sıkıntılı bir dönem geçirdik.Şimdi zaman zaman yine ortaya çıkıyor ama eskisi gibi değil hastalık.Fakat bu çok zor bir dönemdi.Eşim akşam erkenden uyurdu hiç birşeyle ilgilenmezdi.Çok sıkıntı çektim.geçen yaz saçlarım döküldü.Miğrenim var zaten 1,5 ay önce şiddetli bir baş ağrım oldu.Filmerin hiç birinde problem çıkmadı ama doktorum hiç üzülmeyeceksin dedi.Bunu eşime de söyledi.Tatildeydik o zaman.Ben ailemin yanına gitmiştim.Aramız da eşimle iyiydi.O , doktordan çıktıktan sonra ailesinin yanına gitti.Tatil dönüşü öğrendim ki eşim beni aldatmış.ben hastayken o kadının evinde kalmış 2 gün.yıkıldım.ayrılmaya karar verdim.Eşimin ailesi geldi.o beni çok sevdiğini 1 aylık bir şey olduğunu ve kızın konuşmalarına kandığını söyledi.gecelerce uyumadı.Eşimin beni sevdiğini biliyordum.Kızla konuştum defalarca kızın düzgün biri olmadığına kanaat getirdim.eşime sadece 3 aylık bir deneme şansı verdim.yeminler ederek bir daha asla yalan söylemeyeceğini bunu göstergesi olarak sigarayı bırakacağını söyledi.ben sigara içimiyorum ve yıllardır bırakmasını söylüyorum.Tamam dedim ama yine yalan söyledi boş bir şeyden ve şimdi de ben sigarayı bırakamıyorum bu yalan sorunumu çözecğim diyor.ben 30 yaşındayım.Çocuğumuz olsun istiyordum ama hayatım bir kör düğüme dönüştü.O beni çok seviyor ben de onu seviyorum ama sevgi yetmiyor ki her şeye.Çok yıprandım gücüm kalmadı atık.Öyle çok istiyorum ki düzelsin bir şeyler.Ama gözümün önünde parçalanıyor her şey.Şimdi bana bunları niye yazdın diyeceksiniz?Dedim ya küçük bir yerde yaşıyorum bir psikolog yok.Olayların içinde olunca doğru değerlendiremiyor muyum diye düşündüm.Lütfen bana yardım edin.Siz benim yerimde olsanız artık düzelmez mi derdiniz yani kısacası tamam mı derdiniz devam mı?Akılakıldan üstündür bana bir çıkış yolu gösterin.

Slm,öncelikle sizin adınıza çok üzüldüğümü söylemek isterim. Ben içinde bulunduğunuz duruma yorum yapacak, 'şöyle yapın, böyle deneyin' diyecek konumda biri değilim.
Ancak 'ben böyle şeyler yaşasaydım ne yapardım' diye kendime sorduğumda cevaplarım tabiki var. Mesela çalışıyorsunuz, yani geliriniz var. Çocuğunuz yok. Beni hiçbir kuvvet, aşkımdan ölsem dahi o insanla aynı çatı altında tutamaz. Ama bu dediğim gib bence böyle.
Hisleriniz, düşünceleriniz şu aşamada çook önemli. Karar vermek için bence doğru yerde değilsiniz. Danışabileceğiniz yerler internette mevcut.
Söyleyebileceğim son şey size; hayattaki hiç bir şey ya da hiç bir kimse, kendimizden daha değerli değildir, olacaktır. Kendimize iyi davranmak zorundayız. Çünkü bu bizim boynumuzun borcu.
Kolaylıklar dilerim.

Cok üzüldüm canım ama esinizin zaten bir yalan problemi varmıs keske,önce bu sorunu cözseydiniz.Ayrıca en ufak seylerde bile yalana basvuruyorsa hastalık gibi birsey olmustur artık..Kendinde diyorsun sevgi yetmiyor..Ayrıca seven insan aldatmamalı,baskasının laflarına kanmamalı..:umursamaz:

Aynı seyi siz yapsaydınız namus olurdunuz..Hem baksanıza yalanlarda devam ediyormus..Egitimciymissiniz ne kadar güzel.O insana katlanmak zorunda degilsiniz..Cünkü ben esinizin degisecegine inanmıyorum..:çok üzgünüm:

valla canım zor bi durum, ama bence birazcık yanlış düşündüğün bi durum var bana göre, eşin diyorki kızın laflarına kandım, sende diyorsun ki kız düzgün bi kız değil, yani bunu inandırmış sana, yani koca adam 5 yaşındamı ki şekere kanar gibi kanıp gitsin bi kıza
sana hastalıkta sağlıkta diye evlilik sözü veren, sana karşı sorumlulukları olan o kız değil senin eşin.
eğer yalan söylemesi psikolojik bi rahatsızlıksa mutlaka tedavi olmalı, yoksa ben artık yalan söylemicem demesi de bir yalan olabilir
anladığım kadarıyla eşin yüzünden herşeyi sorguluya sorguluya sende sağlığını kaybetmişsin
hiçbişey senden önemli değil, bence bi olayları durdur kafanda, kafanı bi topla, sonra eşini evliliğini tekrar tart
ama bu süreç içerisinde sakın ama sakın bi çocuk yapmayasın, evliliğinden eminsen eşinin iyi baba olacağına inanıyorsan çocuk yapmayı düşünmelisin

sizin adınıza çok üzüldüm
benim analdığım kadarıyla eşinizin yalan söleme hastalığı var bu psikolaojik bi sorun.hala eşinizin sizi sevdiğine değer verdiğine inanıyorsanız ve o aldatma olayınıda içinize sindirebiliyorsanız bu bi kadın için çok zordur... eşinize bi şans verip düzelmesi için psikoloğa baş vurun..sigarayı burakamamasından bahsetmişsiniz siz sigara içmidiğiniz için belki onu anlayamazsınız sigarayı bırakmak çokta kolay bişi diil.benim işimde içiyor bana defalarca sigarayı bırakacağına söz verdiği halde bırakamadı ama bunun elinde olmadığını biliyorum sonuçta bi bağımlılık destek olmaya çalışıyorum.
arkadaşım boşan demek kolay burdaki bi çok yorum öle önemli olan zorluklarla başedebilmek.kimsenin hayatı müğkemmel kimsenin kocası 4 4 lük diil..herşeye yeniden başlayabilirsiniz.

bir gecelik ilişkiler kavramından sonra bir aylık bir ilişki de girdi lügatımıza.
koskoca bir ay benim için bir aycık olamayacak kadar uzun.
birlikte geçirilecek bir gece bile haddinden fazla uzunken hele..
hem aldatmanın affedilmesi sigara bırakmakla olur mu hiç. o zaman sigara içen her erkeğin bir kere aldatma hakkı saklı. tabi sonunda sigarayı bırakacak.
hiç kusura bakmayın bana gör ebu evliliğin evliliğin elle tutulur pek yanı yok.
aldatma, verilip tulmayan sözler, söylenen yalanlar...

pekim çocuğu eşinizin hangi yönüne güvenerek yapacaksınız??

ArkadaŞım Şahsı fıkrım boŞanmanızdan yana
yalan ne olursa olsun hayat boyu Çekılmez bı tek bu da deĞıl senı daha en gÜzel zamanlarınızda aldattıysa Çocuk olunca ılerde de yapabılır.kaygı hastalıĞına bıŞey demıyorum rabbım herkese farklı dert verıyor.ama yalan affedılmez bence yanı bı sınırı olmalıydı.hazır Çocukta yok karŞılıklı anlaŞırsanız tek celsede bıter.bence yol yakınken ıyı dÜŞÜn sevgı yetmıyor malesef yetmezde
rabbım ıslah etsın ne dıyeyım

ınanmayın artık eşinize ailesi araya girmişmiş beni aldatacak adam ikna etmeye bile çalışamaz ailesi. affetmeyin. unutamazsınız zaten.

Chess.e katılıyorum.

Ayrıca şunu eklemek istiyorum,numaracı olmak farklı şeydir yalancı olmak farklı şey.
Ama ayrılmadan önce birde tedavi yollarını deneyin demek istiyorum,ama araya ihanet girmiş ben olsam bu durumda çabalamazdım herhalde...

Ayrıca 1 geceliği bile kaldırmak kötüyken,1 aylık bana şaka gibi geliyor.
Bu kadar hafife almayın derim ihanet olayını.

Diyelim ki eşiniz sigarayı bıraktı,sizinle ilgilenmeye başladı,bir daha ihanet etmedi..
Pekii..:delphin:
Siz tüm yaşadığınız sıkıntıları unutabilecek misiniz?
Sadece kendinizi düşünün, içinizden çıkacak mı tüm bu acı olaylar?:1closedeyes:

güven bunalımı var bunu aşmak zor sanırım bunuda zaman gösterir!

of offf ...

ya nasıl birazcık kendinize saygınız yok?

yalan söylüyor , üstelik aldatıyor ve siz hala onu sevebiliyorsunuz?

peki kendinizi hiç mi sevmiyorsunuz?

ilk önce kendinizi sevin ,saygı duyun sonra bakalım bunları hazmedebilecek kabul edebilecek misiniz?

üstelik cahil de değilsiniz...yıllarca okumuş , meslek edinmiş ve ekonomik özgürlüğünüz var....

evliliğnde yalan var aldatma var ve hala eşim beni çok seviyor bende onu diyorsunakannehir
canım ya ben çok duygusuzum yada bazı bayanlar çok duygusal çözemedim bunuCADIARZU
benim sevgim bana verilen değerle doğru orantılıdır.
değer görürsem sevebilirim eşimi görmezsem ki aldatma bana göre bir evlilikte en büyük saygısızlıktır o adam benim gözümde biter.bu adamı seviyorum demeye utanırım açıkcası.büyük konuşmak istemem ama canım senin gibi mesleği elinde bir bayan olsam hazır çocuğumda yokken arkama bakmam giderim:1closedeyes:

Valla eşim beni istediği kadar sevsin,ben onu istediğim kadar seveyim,istediği kadar zararlı alışkanlıklarından vazgeçsin,istediği kadar yeminler etsin bir kere aldattı mı
o iş anında biter benim gözümde...:delphin:

Ne diye devam ettirip hem kendimi sürekli onu yapacak mı aldatacak mı diye düşünüp paronayak yapayım ki.

Bir kere yaptı mı peşi gelir bu tip işlerin alışmayagörsün yeter ki.

Demişsiniz ki kızı öğrendim doğrudürüst bir kız değilmiş zaten.Doğrudürüst bir kız olsaydı bu yaptığını hoş mu karşılardın yani ?

Kızın nasıl bir kız olduğu pek önemli değil hatta hiç önemli değil,sorun senin eşin .Eşin küçücük çocuk değil ki lafla felan kandırılsın koskoca adam.

Aklı var fikri var.Kanmasaymış.Kız silah zoruyla mı birlikte oldurmuş adamı.

Adamın içinde var ki yapmış...:delphin:

Arkadaşım sen galiba şu anda mantıklı düşünemiyorsun. Adam sana yıllardır yalan söylemiş, üstelik bir de aldatmış ve sen ailesinin sözü ile hala düşünüyorsun. Düşüneceksen bunlar kendi düşüncelerin olmalı. Kimseden etkilenme ki yanlış karar verme. Ailesine mi güvenip seni aldattı bu adam? Her hatasında birilerinin arkasına mı sığınacak? Çocuğun yok, mesleğin var geleceğini iyi düşün derim sana. Diyelim ki eşin değişti, peki sen unutabilecek misin? Unutabilecek olsan eşinin seni aldattığı kişi ile görüşmez konuşmazdın. Evlilik iki kişi arasındadır, üçüncü kişiler karışınca işler gerçekten sarpa sarar, sizin evliliğinize karışmayan kalmamış. Kusura bakma da sırf meraktan soruyorum, Eşinin yüzüne bakınca ne hissediyorsun? Bu adam benim eşim, ömrümü geçirmek istediğim adam, onu seviyorum, ona aşığım diyebiliyor musun? Yoksa onun yüzüne her baktığında birşeyler mi arıyorsun? Ailesi tabi ki ayrılmanızı istemez. Öyle bir insanla uğraşmaktansa başkasının uğraşması çok daha kolay, seni annen bu odunu yont diye mi dünyaya getirdi. Güveniyor musun eşine? Çok iyi düşün. Sen de dünyaya bir kere geliyorsun kimsenin seni üzmeye, eziyet etmeye hakkı yok ki bana kalırsa bunun adı sevgi değil...

Açıkçası benim şahsi fikrim bunca senenin yalanı dolanı düzenbazlığı üstüne aldatılmak...
:1no2:
Hem de 1 aylık az buz değil...
Neye sığınıyor bunu söylerken? :kızgın:
Evlenmek yuva kurmak demek sadece iyi günde değil, kötü günde de beraber olmaktır...
Sen hastayken o napmış? sengözlerimebaksanab
Seni hiç umursamadan seni aldatmış...
Sonra da ağlıyormuş da muşmuş... akannehir
Bu ağlamasına sen 'pişmanlık' tanısı koyuyor olabilirsin ama bana göre sadece timsahın gözyaşları... :umursamaz:
Aldatmacan devam ediyor yani... :sinifsinif:
Karar aşamasına gelince, kararı verecek olan sensin ama bu işin içinde samimiyet arama... :olmaz:
Allah yardımcın olsun...

kardeşim kusura bakma ama sen şakamısın yaaa...bacım kızı aradım defalarca konuştum ne demek...bukadar küçültme kendini..koyver gitsin..zaten sorumsuzmuşş....canım kocacım kurban olayım herbir saflığına.....çok şükür halime....:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

ağzına sağlık bacım ... Aynı şeyi düşündüm ama dile getiremedim... ne güzel yazmışsın... Benim eşim aldatmadığı halde ayrıldık, aldatsa asla bir daha evime giremezdi... Gurur, onur, namus, kırılmak sadece erkeklere mi mahsus? Biz neyiz peki? Onların bize zevk aracı olarak davranmalarına izin mi vereceğiz? Kadın olmak çok güzel bişey ama kadın olmak...

yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Yazdıklarınızın hepsini içten yazdığınıza eminim.Eşim bu kızla internette tanışmış.kendisinin tanımadığı ailesinin merhabalaştığı bir aileymiş.Hep telefonda konuşmuşlar.kız başka bir şehirde.Tatilde 2 gün evinde kalmış.Ben bu olayları öğrendikten sonra bir gün eşim erkek arkadaşıyla telefonda konşuyordu.Arkadaşı kendisinin can dostudur.Bir başka odadaydı.Ses gelince dinledim arkadaşına da olanları anlattı.arkadaşı ihtimal vermedi önce onun böyle bir şey yapabilmesine inanmadığını ifade etti.Konuşmalardan bunu anladım.Sonra arkadaşına 2 gün evinde kaldığını ama aralarında hiç bir şey geçmediğini anlattı. kızın tatlı sözlerine kandığını kendini bir oyunun içinde hissettiini falan söyledi.bunların hiç biri mazeret değil.Ayrıca sormuşsunuz yazayım.Beni kız aradı.ilk 1 hafta evli olduğunu bilmediğini sonra öğrendiğini söyledi.Ayrıca kız bana onu bir daha görmek istemediğini söyleyip eşime ise her haliyle kendisini kabul ettiğini söyledi.Gerçekten çok zor bir durumdayım en azından omzuna yaslanıp ağlayabileceğim biri ile yok yanımda.Eşim facebook adresine girmeyeceğini söylemişti bana ama dün adrese girmiş.sadece sayfada ne var ne yok diye girdim diyor.Yazdıklarınızda çok haklısınız kadınlar ayrılmaya korkuyor.Çünkü bilinmezlik hep korkutur insanı.Ben bana zarar vermesine artık izin vermeyeceğim.

Back