Eşimle sorunlarımız var içim acıyor yardım edin!

esperanza9

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
24
0
86
İçel Mersin
Ben 4,5 yıldır evliyim.eşimle ben küçük bir yerde öğretmenlik yapıyoruz.Eşimle evlendiğimizden beri yalan söyleme huyu vardı.ben hep onu uyardım bu konuda ama olu olmaz her şeye yalan söyledi.Ona hiç güvenmemeye başladım.Evlenirken borçları varmış ben bunları sonradan öğrendim ve birlikte ödedik.Sonra kaygı hastalığı ortaya çıktı kendisinde tedavi gördü.1,5 yıl boyunca hep kendisinin yanında olup çok sıkıntılı bir dönem geçirdik.Şimdi zaman zaman yine ortaya çıkıyor ama eskisi gibi değil hastalık.Fakat bu çok zor bir dönemdi.Eşim akşam erkenden uyurdu hiç birşeyle ilgilenmezdi.Çok sıkıntı çektim.geçen yaz saçlarım döküldü.Miğrenim var zaten 1,5 ay önce şiddetli bir baş ağrım oldu.Filmerin hiç birinde problem çıkmadı ama doktorum hiç üzülmeyeceksin dedi.Bunu eşime de söyledi.Tatildeydik o zaman.Ben ailemin yanına gitmiştim.Aramız da eşimle iyiydi.O , doktordan çıktıktan sonra ailesinin yanına gitti.Tatil dönüşü öğrendim ki eşim beni aldatmış.ben hastayken o kadının evinde kalmış 2 gün.yıkıldım.ayrılmaya karar verdim.Eşimin ailesi geldi.o beni çok sevdiğini 1 aylık bir şey olduğunu ve kızın konuşmalarına kandığını söyledi.gecelerce uyumadı.Eşimin beni sevdiğini biliyordum.Kızla konuştum defalarca kızın düzgün biri olmadığına kanaat getirdim.eşime sadece 3 aylık bir deneme şansı verdim.yeminler ederek bir daha asla yalan söylemeyeceğini bunu göstergesi olarak sigarayı bırakacağını söyledi.ben sigara içimiyorum ve yıllardır bırakmasını söylüyorum.Tamam dedim ama yine yalan söyledi boş bir şeyden ve şimdi de ben sigarayı bırakamıyorum bu yalan sorunumu çözecğim diyor.ben 30 yaşındayım.Çocuğumuz olsun istiyordum ama hayatım bir kör düğüme dönüştü.O beni çok seviyor ben de onu seviyorum ama sevgi yetmiyor ki her şeye.Çok yıprandım gücüm kalmadı atık.Öyle çok istiyorum ki düzelsin bir şeyler.Ama gözümün önünde parçalanıyor her şey.Şimdi bana bunları niye yazdın diyeceksiniz?Dedim ya küçük bir yerde yaşıyorum bir psikolog yok.Olayların içinde olunca doğru değerlendiremiyor muyum diye düşündüm.Lütfen bana yardım edin.Siz benim yerimde olsanız artık düzelmez mi derdiniz yani kısacası tamam mı derdiniz devam mı?Akılakıldan üstündür bana bir çıkış yolu gösterin.

çok zor bir durum.. ufak sorunlar neysede olay bi kere büyüdü mü arkası o kadar hızlı ve katlanarak geliyor ki.. erkeğin nefsine hakimiyeti çok zayıftır, bir de sorunları vardı sanırım eşinin bir anlık boşluktan kaynaklanmış olabilir. tabi bu kabul edilecek bir bahane değil ama birbirinizi seviyorsanız bişeyleri toparlamak için çabalayın ve mekanınızı değiştirmeyi deneyin. peki eşinin aldattığı kadın nasıl birisi de kötü olduğuna kanaat getirdin kuzum..

canım Allah yardımcın olsun ama aldatmak çok büyük bir suş ve daha yeni evlisiniz.Birkere tamam dersen devamı gelir mi acaba.Ya yine aldatırsa diye bir şüpheyle sürekli yaşayabilecekmisin.

haramın azı çoğu olmaz hesabı aldatmanın da azı çoğu olmaz ..bi kere yaptıysa bitmiştir o iş..sen sürekli süphelerle yaşayacaksın kendi hayatını kendine zindan edeceksin ...bazı hatalar affedilir ama bunun gibi büyük hatalar bir kere olur ..geri dönüşü yoktur ..kocanıza sorar mısınız siz onu aldatsaydınız affeder miydi ? alacağınız cevap kararınız olmalı ..lafın özü bu ..

allah yardımcın olsun cok zor bır durum ayrılsan olmaz ayrılmasan olmaz.eşinden ayrılmamanın sebebı sevgı degıl bence alıskanlık ondan ayrılırsan mutlu olmayacagını dusunuyor olabılırsın.sorunlarınız varsa cocugu ertele olan o kucucuk bebege olur dogum psıkolojısı lohusa psıkolojı zor bunları esın sana yardımcı olmazsa atlatamazsın kısa surede ayrılırsın,daha da yanlız kalırsın,bakalım bır daha evlenecek olursan o adam bebegı kabul eder mı? yada yazdıklarımı hıc okumamaıs kabul et bende cıkmazdayım senı de cıkmaza soktum. senı sevseydı aldatmazdı,insan sevdıgınden baska bır tene dokununca tıksınır benım fıkrım bu ama erkekler ne dusunur bılmemem.sana tek tavsıyem bebek yapma

hayatım ben bu adamı hiç tutmadım hem hasta hem yalancı hem de seni aldatmış sakın çocuk yapma bi süre daha dene sonrasına bi ailenle bi konuş ve son kararını ver derim

.O beni çok seviyor ben de onu seviyorum ama sevgi yetmiyor ki her şeye.

Eşiniz sizi çok seviyor öyle mi.?
O yüzden bir ay boyunca siz hastayken başka bir kadınla yatmış..
Fazla aşktan mı yapmış bunu,olayları istediğiniz gibi görmeye devam ettikçe hayatınız böyle devam eder.
bu adama çocuk yapmak ise büyük cesaret zira bu sefer 9 ay başkasıyla yatar.

evet kız düzgün biri olmadığı için eşiniz aldattı. yoksa eşinizin hiç suçu yok değilmi? tüm suç karşı tarafta o ayarttı.. yoksa eşiniz yan gözle bile bakmazdı. bence kendinizi kandırıyorsunuz. öocuk olayına gelince 100 kez daha düşünün derim..

yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Yazdıklarınızın hepsini içten yazdığınıza eminim.Eşim bu kızla internette tanışmış.kendisinin tanımadığı ailesinin merhabalaştığı bir aileymiş.Hep telefonda konuşmuşlar.kız başka bir şehirde.Tatilde 2 gün evinde kalmış.Ben bu olayları öğrendikten sonra bir gün eşim erkek arkadaşıyla telefonda konşuyordu.Arkadaşı kendisinin can dostudur.Bir başka odadaydı.Ses gelince dinledim arkadaşına da olanları anlattı.arkadaşı ihtimal vermedi önce onun böyle bir şey yapabilmesine inanmadığını ifade etti.Konuşmalardan bunu anladım.Sonra arkadaşına 2 gün evinde kaldığını ama aralarında hiç bir şey geçmediğini anlattı. kızın tatlı sözlerine kandığını kendini bir oyunun içinde hissettiini falan söyledi.bunların hiç biri mazeret değil.Ayrıca sormuşsunuz yazayım.Beni kız aradı.ilk 1 hafta evli olduğunu bilmediğini sonra öğrendiğini söyledi.Ayrıca kız bana onu bir daha görmek istemediğini söyleyip eşime ise her haliyle kendisini kabul ettiğini söyledi.Gerçekten çok zor bir durumdayım en azından omzuna yaslanıp ağlayabileceğim biri ile yok yanımda.Eşim facebook adresine girmeyeceğini söylemişti bana ama dün adrese girmiş.sadece sayfada ne var ne yok diye girdim diyor.Yazdıklarınızda çok haklısınız kadınlar ayrılmaya korkuyor.Çünkü bilinmezlik hep korkutur insanı.Ben bana zarar vermesine artık izin vermeyeceğim. Ayrıca bazı arkadaşlar sanırım yanlış anlamış 1 aylık bir cinsel birliktelik yok ortada biz zaten öğretmeniz.Kız ayrı bir şehirde.15 günlük tatilimiz var.Tatilin 1 haftasında yanımdaydı ben hastaydım çünkü.ınanamıyorum ki elleriyle yemek yedirdi bana ben hastayken.Onların 2 gün görüştüklerinden eminim.Fakat yalnız cinsellik değildir ki aldatmak.Bir başkasına canım diyebiliyorsan o da aldatmak deil midir?

Bir aylık ilişki diye bu sözlerinize göre yazdım.
eşinizin ifadesi bu
Öğretmen kız eşinizde öğretmen ben bir aylık bir ilişki olduğunuda düşünmüyorum.
Kızın konuşmalarına kanmak derken eşiniz 5 yaşında değil sanırım bir erkek neye kanarda bir kızla yatar hemde eşi hastayken..?
kızın düzgün olup olmaması meselesi de tamamen kadınlık gururunuzla ilgili..
her kadının yaptığı hataya düşünüyorsunuz ve kızı suçluyorsunuz.
konuyu niye açtığınızı anlamadım.
size göremediklerinizi gösteriyoruz ve elbette profesyonel değiliz akademik bir eğitimimiz yok..
tamamen kişisel düşüncelerimiz..
size sürekli yalan söyleyen ilk fırsatta biriyle yatan bir adam eşiniz.
siz onun sizi çok sevdiğine inandırmışsınız kendinizi,
ya o da yalansa ..???? yalancı değil mi bu adam..
yaş 30 çocuk gerek diye çocuk yapılmaz bu adama asla çocuk yapılmaz.
ama yapılacaksa da bütün bu yaşadıklarınızı sindirip susup oturup duracaksınız.
sizde yalanlara inanıp gerçek hayattan uzaklaşacaksınız.
hayat sizin...
siz zaten ne olmuş 2 gün yatmış da diyerek bizim yorum yapma durumumuzu elimizden alıyorsunuz.
bu ihanete böyle bakan ender kadınlardasınız,eşiniz çok şanslı biri bence..

kardesim bak ne güzel meslegin var.isin var.benim ise ne isim nede meslegim var.bende aldatildim acisini bilirim.bekara kadin bosamak kolaydir bunu unutma.öyle kolay olmuyor.bosanmak.bende ayni sekilde esimin sevgilisiyle defalarca konustum.ilk önce ayyyy bilmiyordum evli oldugunu dedi.ama arkasinda esimle sevgilisinin masjlarini yakaladim.demekki esimi her haliyle kabul ediyor.esim ise yalancinin en önde gideni oldugu icin ona artik inanmiyorum.gözümde sinek kadar degeri yok.cocugum var .bugün ayrilsam herkez bana mahkemee sana verir oglunu diyor.ama isin asli öyle degil.esimin maddi imkani güzel.ben hem yeni oturumumu aldim.ne isim var ne param.buranin vatandasi da olmadigim icin.cocugu kacirabilirim düsüncesiyle vermiyorlar cocugu.benim etrafimda benim gibi kac kadina öyle oldu.dilimde fazla yokki burda devletten yardim alarak calisarak birseyler yapiyim.devlet bana yardim eder her sekilde ama esimle aramizda kavga cikarsa cocuk bende kalicak diye.cocugu otomatikman esirgeme kurumuna veriyorlar.cocugun psikolijisini bozarriz diye.benim cocugumun esirgeme kurumda kalmasina nasil dayanirim.hem ona nasil bakarlar orda kim biliir.iste bu sebepten kendi hayatimi maf ederek cocugum icin duruyorum.ama senin isin var meslegin var.cocuk yüzde yüz sende kalir.sen akilli birisisin.

ihanetin ,yalanın kandırmanın,ilgisizliğin girdiği bir ortamda sevgi aranmamalı bence...
eşiniz sizi gerçekten sevse asla ihanet etmezdi...ihanet ettiği kişi kim olursa ne olursa olsun...
ben ilşkinizi sağlıklı görmedim kusura bakmayın...evet yazdıklarım belki hoş şeyler değil ama doğru şeyler...kendinizi kandırmayın değişmez değiştiremezsin....
sen sevdiğin birine ihanet edebilirmisin mesela...
sevdiğin varken başka birine bırak yan gözle bakmayı aklından bile geçirmeyi düşünemez seven insan ...
şimdi sizin yapacağınız 2 şey var bana göre....
ya tüm bu yalanı ihaneti çirkinlikleri kabul edip bişey olmamış gibi sürüklene sürüklene yorula yorula yaşamaya devam edeceksin kocanla..eleştirmeden ,düzeltmeye çalışmadan ,şikayet etmeden...
ya da tüm bu çirkinliklere son verip kendi ayaklarının uzerinde durup eşinle yolunu ayıracaksın....
ama ne olursan ne yaparsan yap kararlı olacaksın..
kişiliğinden taviz vermeden...
tercihte yaşam da senin...
zor allah kolaylık versin

Neden yetiskin bir erkek hemde egitimci bir insan yalan konusuyor veya konusabiliyor?

neden olabilir olivia kardesim.birincisi sevmediginden ikincisi degisiklik arasiynda oldugundandir.3 bi ihtimal yok.ha olabilir.hanimi hergün kafasini ütüler,beraber gezelim dediginde git basimdan derse yine o koca haniminda bulamadigi seylerin arayisindada olabilir.ama cogu kadin kendince haklilar.okumakla adam olunmaz diye bosuna söylememisler.tabi bu herkez icin gecerli degil

canım buna verilecek cevaplar kişiden kişiye değişir.mesela bu anlattıkların benim başıma gelse,normalde terkeder giderim,eşinin senden önceki borçlarını beraber ödemeniz,eşinin hastalığını senden gizlemesi ve sonrasında senin ona yardım etmen bence çok büyük sorun değil,tüm bunları tabiikide beraber paylaşacaksınız(tabii eşin rahatsızlığını gizlemese iyi olurdu ama neyse)ama işin içine senin bu kadar fedakarlığının üstüne aldatma giriyorsa buna sanırım dayanamaz ve terkederdim,fakat öyle hemen değil,evliliğim yıkılmasın diye konuşur şans verirdim,ama onuda yapmışsın o yine tekrarlamış,eğer gerçekten birbirinize olan aşkın ve saygının bittiğin hissediyorsan bakma arkana,sonuçta çok gençsin ve geri kalan hayatın böyle problem ve mutsuzluklarlamı geçecek.herşeyin en doğrusunu sen bilirsin,burada kim ne derse desin,sen nasıl olsa kalbinin sesini dinleyeceksin.

Siyah ve Mavi sana öyle çok teşekkür ediyorum ki... forumda öyle insafsızca beni eleştirenler olmuş ki ben zaten çok kötü bir durumdayım.ınsan başına gelmeyince öyle rahat atıp tutuyor ki ben böyle bir şeyi yaşayacağımı rüyamda görsem inanmazdım.evli olduğum insanın asla böyle bir şey yapamayacağını düşünürdüm.ama biz insanlar bir şey duyduğumuzda üzülüyoruz ve hiç başımıza gelmez sanıyoruz.Fakat yaşanmadan öğrenilmeyecek duygular var hayatta.Siyah ve mavi benim senin gibi bir dosta ihtiyacım vardı.Beni yargılamadan kendi fikirlerini sezdirecek ve beni incitmeyecek.Çünkü öyle çok incindim ki...Bir ilişkide güvensizlik en büyük sorun o yoksa hiç bir şey yoktur.Bir de güvendiklerimizin gerçekte ne kadar güvenilir oldukları...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…