Esimle neden boyle olduk

Evlilik boyle birsey degildir , siz esinizle hergun kavga ediyormussunuz boyle hayat mi gecer?
Kendinize de yazik ediyorsunuz ve kizacaksiniz belki ama ben esinizi hakli buldum
Adam konusa konusa 10 senede sorunlarin cozulmedigini gormus ki artik konusmak istemiyor , bence cok normal bir tepki

Iki dusunceyede flu yum su siralar.
Ne seninle ne sensiz derlerya aynen oyleyim.ama bundan bikac sene once sorsaydiniz bana aglardim asla diye.bu siralar ne yerdeyim ne gokte.
Bakalim zaman neler gosterecek.biraz ayri kalmayi dusunuyorum.10 sene boyunca esimden bi gun bile ayrilmaya dayanamayacagimdan annemde bi kere bile kalmadim.onsuz yatamam diye.ama biraz gidiyim annemde kaliyim diyorum.
Iyi gelir belki bilmem
Boşanmayı düşünmeniz anlık bunalmalardan bence.Biraz ayrı olmak iki tarafa da iyi gelecektir.Yavrunuzda varmış ayrılmayın her evlilikte oluyor.Bi şiler bozmak kolay ama yapmak çok zor 10 yıldır emek vermişsiniz sonuçta hakkınızda hayırlısı olsun

Benim sinirli ve fevri oldugumu dusunuyor.ama bunun icin adimimi attim ben.ve cok degistim.ama israrla ve halaaa onume getiriyo isitip isitip.en ufak bi agzimi acmami bile abartiyo mesela.benligimdrn ciktim artik.insan kendi gibi davranamayacaksa ne yapar bilmiyorum
Bi ilişkiyi yürütmek için mecbur bir şeylerden ödün vermek gerekiyor .

Evlilik boyle birsey degildir , siz esinizle hergun kavga ediyormussunuz boyle hayat mi gecer?
Kendinize de yazik ediyorsunuz ve kizacaksiniz belki ama ben esinizi hakli buldum
Adam konusa konusa 10 senede sorunlarin cozulmedigini gormus ki artik konusmak istemiyor , bence cok normal bir tepki
Ben esimle hergun kavga etmiyorum.karsilikli ediliyo yani benlik degil bitek.artik eskisi gibi olmadigimi dusunuyorum.bu konuda yardimda aliyorum.
Ama madem hep kotu biriydim ben neden 10 sene mutluyduda simdi degil.
Ne degisti

Ben esimle hergun kavga etmiyorum.karsilikli ediliyo yani benlik degil bitek.artik eskisi gibi olmadigimi dusunuyorum.bu konuda yardimda aliyorum.
Ama madem hep kotu biriydim ben neden 10 sene mutluyduda simdi degil.
Ne degisti
Ozellikle kusura bakmayin demistim zaten , yazdiklariniza disardan bir goz olarak yapiyoruz bu durumu
Kendi tevrubem ve bakis acimla yaptim yorumumu cunku bende 10 sene boyunca konussam ve karsimdaki insan degismeyeye inat etse bende pes ederim
Sevgi hicbir zaman ilk gunki gibi kalmaz , demek ki kocaniz sizi cok sevdigi icin 10 sene boyunca mudahale etmis ve artik pes etmis
Bence 10 sene boyle bir hayat gecirmek icin cok uzun , bunu sizin icin de soyluyorum cunku evlilik gercekten boyle birsey degil
Ben esimle en son 2 sene once kavga etmistim , bir de 15 gun once hatta cok komik gunu bile ayni ve etkisinden yeni kurtuldum , yani hergun kavga ediyor olsam zaten ayrilmak icin 10 sene beklemezdim
Dedigim gibi evliliginizkn ic yuzunu bilemem sadece konuda anlattiklarinizdan yola cikarak bu yprumu yapiyorum

Esler birbirini dengelemeli, ben hep esime diyorum ben sinirliysem sen skain kalacaksin diye, ama nerdeee. Deliriyor. Sonra ben susup onu sakinlestiriyorum. Bir agiz tadiyla cinnet sinirlendirmiyorlar insani, hele kücügüm gelip sariliyor basaklarima..
Siz de bir bunu deneyin.
Sonracima sinir iyi birsey degildir, hep böyleydim diyorsunuz ya, belki de bu biraz törpülemeniz gereken birseydir su siralar.
Esiniz bir dönemden geciyor olabilir, ama sizi sevdigi de belli oluyor. Sevgiyle alakali birsey oldugunu hissetmedim nedense.
Birazcik uysal kedi gibi takilin.
Esimin gergin, sinirli ya da problemi oldugunu düsündügüm zamanlar genelde cok yumusak davranirim, ona ragmen payimi almisligim oluyor.
Üzerindne gecince bak böyle böyle yaptin diyorum hak veriyor.
Insaniz hepimiz bazen kötü dönemlerden geciyoruz, ayrilmalik bir durum göremiyorum.
Terapiste gidebilirsiniz, tatile cikabilirsiniz..
Gün icinde kac kez sariliyorsunuz birbirinize, sarilmak iyilestirir insanlari, baglari güclendirir.
Ne olursa olsun iliskiyi saglam tutar.

Bende sizin aranızda çok kötü kaldırılamayacak bir durum geçmediğini düşünüyorum gayet güzel cümlelerle anlamışsınız kendinizi ikinizinde zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum brnce biraz çocugunuzu da alıp ailenizin yanında kalın biraz uzaklaşın ve zaman verin birbirinize eğer o hayatı sever ve dönmek istemezseniz zaten sizin için yapılacak birşey kalmamıştır ama her evlilik bir kez daha düşünülmeyi hakeder hakkınızda hayırlısı umarım seçiminiz sizi mutlu eder.

Bosanma sebeplerı sızın kurdugunuz standarda gore degısır bana gore bosanma sebebı yalan sadakatsızlıkse sıze gore maddı durum sevgısızlık olabılır. Yanı bunun bellı bır standardı yok sızın yapınız neyı nereye kadar tasıyabılıyo onunla alakalı. Ama zaten sogulukluk gırdıyse esınızın hayatında baskalarıda olabılır. Bı yerde okumustum ozaman karsısındakı baska bırıyle kıyaslayıp sızdekı eksıklıklerı on plana cıkarıyomus aldatma psıkolojısı. Nasıl asıkken eksılerı sılıp artıları baz alıyoruz bu da oyle bısey sanırsam:işsiz: ama tabı sızın esınız kararı sız vereceksınız

Eşinizin böyle degismesi bende şüphe uyandirdi konunuzdan okuduğum kadari ile.
1 - Sizin O' nu bosamaniz için kasıtlı mi 180° döndü?

2 - Stresli ve maddi dar Bogazli bi dönemde mi ilişkiniz bu hale geldi?

3 - En baştan icinize sinmeyen büyük seyleri gözardı ettiniz mi?

4 - Bi gün bile iyi olamadiginiz dönem ne ile nasıl başladı? Tetikleyiciler ne olabilir?

Siz bulacaksiniz cevabınızı.

Acele karar vermeyin iyice düşünün ve hayırlısı olsun.

onun açısından bakın bir de...
kim yıllarca sinirli ve fevri olduğunu düşündüğü birinin davranışından rahatsız olmaz ki
siz olmaz mısınız
erkekler, daha keskin karar alır ve davranırlar
siz ara yol düşünürsünüz, o ise yorulmuştur ve kesin tavrını koymuştur
aile terapistine gidin bence
terapist sizi sorguya çekip bir kişiyi yargılamıyor
doğru ve yanlış taraflarınızı gösteriyor

Birşey tetiklemis olmalı. Geçmişe doğru (siz de/eşiniz de) düşününce acaba sizi birbirinize karşı hosgoremez eden neydi? Ne zaman bu süreç başladı? Sizin bam telinize basan durum neydi? Bunlara karar verebilirseniz çözüme dair bir yol bulursunuz belki?

Ben böyle durumlarda çift terapisi yerine insanın kendi için sadece kendisi terapi almasından yanayım. Siz nasıl bir hayat istiyorsunuz bu durumu kurtarmak mı yoksa bağı koparıp atmak mı size daha iyi gelecek eşiniz sizden neler götürüyor veya neler katıyor... bence önce tek başınıza terapi alın terapist ihtiyaç duyarsa zaten eşinizle de görüşmek ister. Önemli olan sizsiniz sizin mutluluğunuz ve herşeye rağmen mutlu değilseniz evet bu gayet net bir boşanma sebebidir

Cocuk var evet.ve cok kucuk daha.
Terapisti bende dusunuyorum ama esim cok zekidir.dili kuvvetlidir.ben terapistin yaninda kendimi anlatamicam ve suclu olucam orda.bu seferde esim doktor onayli olarak daha cok uste cikmaya calisacak diye korkuyorum.
Yani bak doktorda boyle soyledi haksiz degilmisim diyecek

O zaman önce terapiste tek başınıza gidip bu endişelerinizi anlatabilirsiniz.

Bence şu dönemde kendi kendinize mutlu olma yollarını aramalısınız, şu anda buna kafayı taktığınız için zaten mutlu olamazsınız sürekli eşinizden beklenti içine girersiniz çünkü. Biraz farklı meşgaleler bulun, eşinizle olan sıkıntıları geri plana itin. Kafanız rahatladığında bu sorunlara tekrar eğilin ki bence sorunlar bu kadar büyük gelmeyecek o zaman.

Eşinizin ya da sizin tamamen değişeceğini düşünmüyorum yani benim şahsi fikrim insanların kolay kolay değişmedikleri yönünde. Yani bu kadar tükendikten sonra bambaşka mutlu bir hayata yelken açılacağını sanmıyorum. Ama boşanmayı da çözüm olarak görmüyorum. İnsan ya mutluluktan uçmalı ya da boşanmalı mı? Arası neden yok? Boşandığınızda aradığınız sevgiyi nerede bulacaksınız, yalnızken çok mutlu olacak mısınız mesela, ya da hayatınıza yeni biri mi girecek? Ha çocuğunuz olmasaydı bu kadar yorum yapmazdım herkes kendi hayatından mesul. Ama anneler çocuklarından da mesul bir parça. Ne pahasına olursa olsun çocuk için her şeye katlanılır demiyorum ama anlattıklarınız sonrasında boşandığınızda çocuk açısından vicdanınız rahat eder mi bunun cevabını tam veremedim ben.

Ozellikle kusura bakmayin demistim zaten , yazdiklariniza disardan bir goz olarak yapiyoruz bu durumu
Kendi tevrubem ve bakis acimla yaptim yorumumu cunku bende 10 sene boyunca konussam ve karsimdaki insan degismeyeye inat etse bende pes ederim
Sevgi hicbir zaman ilk gunki gibi kalmaz , demek ki kocaniz sizi cok sevdigi icin 10 sene boyunca mudahale etmis ve artik pes etmis
Bence 10 sene boyle bir hayat gecirmek icin cok uzun , bunu sizin icin de soyluyorum cunku evlilik gercekten boyle birsey degil
Ben esimle en son 2 sene once kavga etmistim , bir de 15 gun once hatta cok komik gunu bile ayni ve etkisinden yeni kurtuldum , yani hergun kavga ediyor olsam zaten ayrilmak icin 10 sene beklemezdim
Dedigim gibi evliliginizkn ic yuzunu bilemem sadece konuda anlattiklarinizdan yola cikarak bu yprumu yapiyorum
Yoo estagfurullah.ben terslediginizi dusunmedim zaten.cevabim yazilis bakimindan farkli gelmis olabilir belki cunku kizmadimda haddime degil.
Tabiki yorumunuzu yapin.ozellikle buraya yazdimki sizlerden fikir almak icin.ve yazdiklariniz cok drgerli inanin.bikac sefer okuyorum hatta yorumlariki iyice idrak edebileyim diye.
Yorumunuza gelince kac senelik evlisiniz bilmiyorum.bizde baslarda oyleydik.hatta bundan bikac sene evveline kadar.
Hatta konusurken cevremizdekilerle falan derdikki biz bi saat kus kalamayiz hemen cozeriz ve barisiriz.oylede yapardik.
Kavgada etmezdik simdiki gibi.
Benimde anliyamadigim bu zaten.ben hep boyleydim madem neden esim sen boyle iyisin srn senin falanca huyunu cok seviyorum yada nebilim iyiki seninle evlenmisim gibi laflar ediyodu simdi dusunuyorum anlamiyorum.
Onun yerine koyuyorum kendimi bi insana 10 sene tahammul edermiydim bilmiyorum.
Hep boyleydin diyo mesela bana.madem hep boyleydim ozmnlar neden sorun etmiyodun.
Evlilik bu degilki.iyi gunde kotu gundeye ne oldu.
Insan esine hergunnn ultimat verirmi.
Bende bi noktadan sonra diyorumki hergun soyleyerek degisemem.kaldiki sen beni boyle srvmedinmi.neden simdi nemnun degilsin.
Tmm hatalarim olabilir ana onunda var ve ben sorun etmiyorum.ben karsimdakini degistirmeye calismamki.
Bu kim olursa olsun.fabrika cikisli degilizki
Hepimiz farkli farkliyiz.oyle degilmi

Bence şu dönemde kendi kendinize mutlu olma yollarını aramalısınız, şu anda buna kafayı taktığınız için zaten mutlu olamazsınız sürekli eşinizden beklenti içine girersiniz çünkü. Biraz farklı meşgaleler bulun, eşinizle olan sıkıntıları geri plana itin. Kafanız rahatladığında bu sorunlara tekrar eğilin ki bence sorunlar bu kadar büyük gelmeyecek o zaman.

Eşinizin ya da sizin tamamen değişeceğini düşünmüyorum yani benim şahsi fikrim insanların kolay kolay değişmedikleri yönünde. Yani bu kadar tükendikten sonra bambaşka mutlu bir hayata yelken açılacağını sanmıyorum. Ama boşanmayı da çözüm olarak görmüyorum. İnsan ya mutluluktan uçmalı ya da boşanmalı mı? Arası neden yok? Boşandığınızda aradığınız sevgiyi nerede bulacaksınız, yalnızken çok mutlu olacak mısınız mesela, ya da hayatınıza yeni biri mi girecek? Ha çocuğunuz olmasaydı bu kadar yorum yapmazdım herkes kendi hayatından mesul. Ama anneler çocuklarından da mesul bir parça. Ne pahasına olursa olsun çocuk için her şeye katlanılır demiyorum ama anlattıklarınız sonrasında boşandığınızda çocuk açısından vicdanınız rahat eder mi bunun cevabını tam veremedim ben.
Okadar haklisinizki.bencede insanlar degismez.belki biraz ödün verebilirler.oyuzden ben esimi degistirmeye hic calismadim.onu yanlisiyla dogrusuyla sevdim.
Hele beklentiye girmeyii ohoo yillarr once biraktim ben.
Okadar beklentiye girip hayalkirikligi yasadimki artik umit etmiyorum.
Tekduze yasayalim yeter modundayim.esim hep boyleydi ama.basimizda damimiz var bizden iyisi yok kafasindadir hep.
Ama biz kadinlar oyle degilizki.
Birazcikta olsa biseyler isteriz bekleriz dimi.
Ne bilim erkegin guven vermesini isteriz.biraz kiskanilmak sahip cikilmak isteriz.dusunulmek,ilgilenilmek isteriz.disarda yada bi toplum icinde esimin oldugunu unuttum cogu zaman.yanimda yururken afedersiniz bazen bi canta gibi hissettim onu.basima bisey gelse yalniz basimayim dusuncesi var oldu bende.ben 10 sene arti 2 senede boyle yasadim ve yasiyorum.kabullendim.o boyle dedim.degistirmeye calismadim.
Evlilik her aksam eve bitane ekmek almakmidir.benim evliligimde evet bu boyle.
Daha yazsam neler neler yazarimda utaniyorum uzuluyorum.cunku gormezden gelmeyi sectim yillarca.
Bundan sonrada boyle gider yiyodum ta ki esim sikayetlerini arttirana kadar.

onun açısından bakın bir de...
kim yıllarca sinirli ve fevri olduğunu düşündüğü birinin davranışından rahatsız olmaz ki
siz olmaz mısınız
erkekler, daha keskin karar alır ve davranırlar
siz ara yol düşünürsünüz, o ise yorulmuştur ve kesin tavrını koymuştur
aile terapistine gidin bence
terapist sizi sorguya çekip bir kişiyi yargılamıyor
doğru ve yanlış taraflarınızı gösteriyor
Ama bi insan fevriyse butun yaptiklari cektikleri silinirmi.
3 yanlis bi dogruyumu goturuyo.
Fevriysem eger neden son zamanlarda uzerine gidiliyo bu konunun.(sorularim size degil buarada esime :))
10 senede anlayamamismi fevri oldugumu
Benimde cook sikayetlerim var ondan yana ama ben surekli ona srn soylesin sen boylesin diye hayati zindan etmiyorum

Bosanma sebeplerı sızın kurdugunuz standarda gore degısır bana gore bosanma sebebı yalan sadakatsızlıkse sıze gore maddı durum sevgısızlık olabılır. Yanı bunun bellı bır standardı yok sızın yapınız neyı nereye kadar tasıyabılıyo onunla alakalı. Ama zaten sogulukluk gırdıyse esınızın hayatında baskalarıda olabılır. Bı yerde okumustum ozaman karsısındakı baska bırıyle kıyaslayıp sızdekı eksıklıklerı on plana cıkarıyomus aldatma psıkolojısı. Nasıl asıkken eksılerı sılıp artıları baz alıyoruz bu da oyle bısey sanırsam:işsiz: ama tabı sızın esınız kararı sız vereceksınız
Aldatma olacagini hic sanmam.yani bazi seylerle kendini belli ederdi diye dusunuyorum.
Mesela aldatan erkek bakimina daha bi ozen gosterir.yada gelis gidisleri degisir.gibi
Tabi eminde konusmiyim.

Eşinizin böyle degismesi bende şüphe uyandirdi konunuzdan okuduğum kadari ile.
1 - Sizin O' nu bosamaniz için kasıtlı mi 180° döndü?

2 - Stresli ve maddi dar Bogazli bi dönemde mi ilişkiniz bu hale geldi?

3 - En baştan icinize sinmeyen büyük seyleri gözardı ettiniz mi?

4 - Bi gün bile iyi olamadiginiz dönem ne ile nasıl başladı? Tetikleyiciler ne olabilir?

Siz bulacaksiniz cevabınızı.

Acele karar vermeyin iyice düşünün ve hayırlısı olsun.
Tesekkur ederim bu yazdiklarinizi dusunicem.cunku artik sadece dusunebiliyorum esimle oturup konusamiyoruz

Tesekkur ederim bu yazdiklarinizi dusunicem.cunku artik sadece dusunebiliyorum esimle oturup konusamiyoruz

Allah sabır ve kolayliklar versin. Kisa sureligine ailenize falan gidebilirsiniz belki.

Bir kagida mutlu eden seyleri bir diğer kagida sizi mutsuz eden şeyleri yazın.

Degistirebildiklerinizi değiştirin.

Esinize tavır koyun. Her gün bunlari size yasatmaya hakkı yok.

O size böyle seyler soylerken hiç takmayin bi de bunu deneyin.

Susuyorsaniz kendisini melek sanmasin. Iliski cift taraflıdir. Siz güçlü olun.

X