Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Eşimle kan uyuşmazlığı
- Konu Sahibi serfhkor
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 25 Aralık 2024
- 111
- 24
- 13
- 28
Kan uyuşmazlığı ne oluyor tam olarak ? Nikah başvurudu yaparken alınan sağlık raporunda bu size engel olmadı mı? Tamamen bilmediğim için soruyorum bu aradaMerhaba kızlar eşimle kan uyuşmazlığımız var gebeyim 5 haftalık doktor kanama olursa gel uyuşmazlık iğnesi vurucaz dedi ne yani kanama olmassa bebek sağlıklımı demek oluyor
- 23 Ocak 2016
- 32.915
- 49.303
- 598
- 14 Aralık 2024
- 105
- 22
- 13
Evet kanamanız olursa erken haftada yapılıyor olmazsa 28.haftada yapılıuor benim 13.haftamda kanamam oldu hemen yapıldı mesela devlet hastanesinde kanama olup sağlıkı olan bebeklerde var mesela benim kanamam vardı bebeğimde sağlıklıydı gayetMerhaba kızlar eşimle kan uyuşmazlığımız var gebeyim 5 haftalık doktor kanama olursa gel uyuşmazlık iğnesi vurucaz dedi ne yani kanama olmassa bebek sağlıklımı demek oluyor
- 23 Ocak 2016
- 32.915
- 49.303
- 598
Onunla alakası yok nikah için alınan kan Akdeniz anemisi taşıyıcısı olup olmadığınıza bakılıyor iki kişi de taşıyıcı ise çocukları bu hastalığa sahip olarak doğuyor kan uyuşmazlığı ise anne eksi grup baba artı kutup ise kan uyuşmazlığı oluyor ve hamilelik düşük ile sonuçlanabiliyor bizde kan uyuşmazlığı var ilk gebeliğim kalp atışı durması ile kürtaj oldum ikinci gebelikte bunu iyi takip eden bir doktor ile ilerledimKan uyuşmazlığı ne oluyor tam olarak ? Nikah başvurudu yaparken alınan sağlık raporunda bu size engel olmadı mı? Tamamen bilmediğim için soruyorum bu arada
- 25 Aralık 2024
- 111
- 24
- 13
- 28
anladım çok geçmiş olsunOnunla alakası yok nikah için alınan kan Akdeniz anemisi taşıyıcısı olup olmadığınıza bakılıyor iki kişi de taşıyıcı ise çocukları bu hastalığa sahip olarak doğuyor kan uyuşmazlığı ise anne eksi grup baba artı kutup ise kan uyuşmazlığı oluyor ve hamilelik düşük ile sonuçlanabiliyor bizde kan uyuşmazlığı var ilk gebeliğim kalp atışı durması ile kürtaj oldum ikinci gebelikte bunu iyi takip eden bir doktor ile ilerledim
- 23 Ocak 2016
- 32.915
- 49.303
- 598
Hamilelik öncesi tedbiri yok hamile kaldığınızda düzenli doktorunuz takip yapması gerekiyor her ay düzenli olarak kan tahlili ile bakılıyor ona göre iğnesi var o uygulanıyor benim ilk gebeliğim kan uyuşmazlığı nedeniyle bitmişti kürtaj olmuştum kürtaj sonrasi kan uyuşmazlığı ignem vurulmuştu ve ikinci gebeliğimde de doktorum her ay kan tahlili ile baktı 7.ayda yine ignemi uygulamıştıYa bizimde eşimizle kan uyuşmazlığımız var şu anda bebek gündemimizde değil ama bu konu beni de çok korkutuyor hamile kalmadan önce mi tedbir almak gerekli yoksa hamilelik sırasında mı bilgisi olanlar yazsa çok güzel olur
- 23 Ocak 2016
- 32.915
- 49.303
- 598
Benim kanamam olmuştu ama o zaman kalbi durmuştu kalbi duralı da 2 hafta geçmişti üstünden ben de bunu anlamıyorum bilgisi olan var mı hemen kanama da olmayabiliyorEvet kanamanız olursa erken haftada yapılıyor olmazsa 28.haftada yapılıuor benim 13.haftamda kanamam oldu hemen yapıldı mesela devlet hastanesinde kanama olup sağlıkı olan bebeklerde var mesela benim kanamam vardı bebeğimde sağlıklıydı gayet
- 27 Ağustos 2022
- 2.900
- 3.411
- 63
Kanama olursa bebek uyuşmazlıktan dolayı sağlıklı değil demek değildir. Kanama olursa Rhogam yani uyuşmazlık iğnesi yapmak gerekiyor bu yüzden kanama olursa gel demiş doktorunuz. Eğer kanama olmazsa da sanırım 28.haftaydı bu iğne yapılıyor. Doğumdan sonra da eğer bebeğin kan grubu Rh pozitif çıkarsa ilk 72 saat içinde bu iğnenin 2.dozu yapılıyor. Bebek Rh negatif çıkarsa ikinci doz iğneye gerek yok. Bu iğnenin yapılma sebebi de bebek Rh pozitifse eğer annenin savunma mekanizması bebeğin kan hücrelerini yabancı bir madde olarak algılar ve onları parçalamak için saldırıya geçer. Bu iğnede bu durumun önüne geçiyor. Eğer bir kadın Rh negatif kan grubuna sahipse yaptığı her düşükten sonra Rhogam iğnesi yapılmalı.Merhaba kızlar eşimle kan uyuşmazlığımız var gebeyim 5 haftalık doktor kanama olursa gel uyuşmazlık iğnesi vurucaz dedi ne yani kanama olmassa bebek sağlıklımı demek oluyor
Eşim ve benim kan uyuşmazlığımız var. 20. Haftada kan iğnesi vuruldum sadece. Daha sonra kızım da eşimin kanını aldığı için doğumdan hemen sonra da vuruldum iğneyi. Hamileyken vurdurmanız gerekiyor. Doğum sonrası için de çocuğunuz sizin kab grubunuzdaysa vurulmuyor eşinizin kan grubundaysa vurulmanız gerekiyor.Merhaba kızlar eşimle kan uyuşmazlığımız var gebeyim 5 haftalık doktor kanama olursa gel uyuşmazlık iğnesi vurucaz dedi ne yani kanama olmassa bebek sağlıklımı demek oluyor
- 14 Haziran 2023
- 6.727
- 5.808
- 118
- 23
Merhaba peki bu düşüklere kimyasal gebelik dahil mi acaba? Benim ilk gebeliğim ikizdi erken doğumla kaybettim ama bebeklerimin ikisinin de kan grupları negatifti 28.haftada iğnem yapıldı ve ertesi gün aniden suyum geldi doğum oldu. Doktorum o iğnenin yeterli olacağını söyledi ama yine de içimde hep bir acaba var. Doğum yapalı iki sene oldu ve birkaç kimyasal dışında gebe kalamadımKanama olursa bebek uyuşmazlıktan dolayı sağlıklı değil demek değildir. Kanama olursa Rhogam yani uyuşmazlık iğnesi yapmak gerekiyor bu yüzden kanama olursa gel demiş doktorunuz. Eğer kanama olmazsa da sanırım 28.haftaydı bu iğne yapılıyor. Doğumdan sonra da eğer bebeğin kan grubu Rh pozitif çıkarsa ilk 72 saat içinde bu iğnenin 2.dozu yapılıyor. Bebek Rh negatif çıkarsa ikinci doz iğneye gerek yok. Bu iğnenin yapılma sebebi de bebek Rh pozitifse eğer annenin savunma mekanizması bebeğin kan hücrelerini yabancı bir madde olarak algılar ve onları parçalamak için saldırıya geçer. Bu iğnede bu durumun önüne geçiyor. Eğer bir kadın Rh negatif kan grubuna sahipse yaptığı her düşükten sonra Rhogam iğnesi yapılmalı.
- 27 Ağustos 2022
- 2.900
- 3.411
- 63
Kimyasal gebeliklerde yapılmasına gerek yok diye biliyorum ama yine de doktora sormakta fayda var. Kaybettiğiniz bebeklerin kan grubu negatifse doğumdan sonra ikinci doz iğne zaten yapılmadığı için size de yapılmaması normal içiniz rahat olsun. Başınız sağolsunMerhaba peki bu düşüklere kimyasal gebelik dahil mi acaba? Benim ilk gebeliğim ikizdi erken doğumla kaybettim ama bebeklerimin ikisinin de kan grupları negatifti 28.haftada iğnem yapıldı ve ertesi gün aniden suyum geldi doğum oldu. Doktorum o iğnenin yeterli olacağını söyledi ama yine de içimde hep bir acaba var. Doğum yapalı iki sene oldu ve birkaç kimyasal dışında gebe kalamadım
- 16 Temmuz 2023
- 1.770
- 4.539
- 53
Anne negatif baba pozitif kan grubu olunca uyuşmazlık oluyor diye hatırlıyorum ablamla eniştemde de vardı , ablam iğne olduKan uyuşmazlığı ne oluyor tam olarak ? Nikah başvurudu yaparken alınan sağlık raporunda bu size engel olmadı mı? Tamamen bilmediğim için soruyorum bu arada
Eşim ve benim kan uyuşmazlığımız var. 20. Haftada kan iğnesi vuruldum sadece. Daha sonra kızım da eşimin kanını aldığı için doğumdan hemen sonra da vuruldum iğneyi. Hamileyken vurdurmanız gerekiyor. Doğum sonrası için de çocuğunuz sizin kab grubunuzdaysa vurulmuyor eşinizin kan grubundaysa vurulmanız gerekiyor.
Aynen bendede bu sekilde 2 kez oldu.
- 14 Haziran 2023
- 6.727
- 5.808
- 118
- 23
Anladım teşekkür ederimKimyasal gebeliklerde yapılmasına gerek yok diye biliyorum ama yine de doktora sormakta fayda var. Kaybettiğiniz bebeklerin kan grubu negatifse doğumdan sonra ikinci doz iğne zaten yapılmadığı için size de yapılmaması normal içiniz rahat olsun. Başınız sağolsun
- 2 Ağustos 2024
- 693
- 202
- 18
Banada aynısını söyledi doktorum şuanda 11 haftalık hamileyim kanaman olursa gidiceksin iğne vurucaklar kanaman olmazsa 28. Haftada gidiceksin iğne vurucaklar sonra çocuk doğduktan sonra kan grubuna göre sana ya iğne yapılıcak yada yapılmıcakMerhaba kızlar eşimle kan uyuşmazlığımız var gebeyim 5 haftalık doktor kanama olursa gel uyuşmazlık iğnesi vurucaz dedi ne yani kanama olmassa bebek sağlıklımı demek oluyor