- 14 Eylül 2023
- 3
- 2
- 35
- Konu Sahibi maviiiiiiiiiii
Eşim çocukluk döneminde huzursuz bir ortamda büyüdüğü için çocuklara melek gibi davranıyor e bildiğimiz gibi kendi çocukluğumuzu çocuklarınızın ile karsilastirmayin diye bir durum var. Eşim çok fazla iyi gibi gorunsede aslında sorumluluk almıyor çocuklarla ilgili ve yalnızca canı istediğinde sevmek kalıyor ona.bu vaziyette çocukların eğitilmesi terbiyesi okul ödevler ve niceleri bende .. bende bu curcuna içinde evde asayişi sağlamak için istemediğim halde dominant davranmak zorunda kalıyorum ve eşim gidip çocukları severken benim onlara yumuşaklık gösterip onları şımartamamam beni çok üzüyor (şu anda bile ağlıyorum) eşimin açığını da kapatmak oldukça yorucuydu birde çocuklara bazı durumlarda kızgın olmam ya da bazen sabrımın taşımasına eşim hemen bana ebeveynlik öğreten taraf oluyor birde çocukların önünde.. diyorum bak sen babalık egonu tatmin ediyorsun belli ki çünkü bana ebeveynlik öğretecek son kişisin tabi çağırıyorum önce gel başka oda da konuşalım falan ama hep burun buruna geliyoruz.. bunları buraya yazmama da biraz önce ki durum sebep oldu. Ortanca oğlumun pek okul ile merakı yok iteleyerek gidiyor bende ödevlerini yaptırıyorum bağırdım bi yok çocuk senden korkuyor falanlar böyle öğretilmez sen zaten yarı yarıya çocuklara sorumluluk alsan ben zaten sinirleri yipranik biri olmayacağım.. diyorum ki ya hep var ol ya da yok ol.. bana bırak bu işi canın istediğinde müdahil olup sıkıldığında kalabileceği bir yer değil cocuklar
Not: cocuklar çok uyanık varlıklar böyle açıkları yakaladığında anne baba arasında çok iyi kullanıyor ve onları birbirine düşürüyor ozellikle de ben merkezli oldukları yaşlarda
Not: cocuklar çok uyanık varlıklar böyle açıkları yakaladığında anne baba arasında çok iyi kullanıyor ve onları birbirine düşürüyor ozellikle de ben merkezli oldukları yaşlarda