Eşimle ayrılmak zorunda mıyım ? ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ezzzzzzz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2024
1
0
30
Merhabalar.Ben 28 yaşında evli bir çocuk annesi bi kadınım.Eşimle severek evlendik hâla da birbirimizi çok seviyoruz.Eşim muhafazakar (yani namaz kılar ,dini kitaplar okur, ne biliyim içki satan bi yerden hiçbi şey almaz, markalara dikkat eder vs.) ben de bi senedir tesettürlüyüm tamamen kendi rızam ile büyük bir istekle girdim.Ama tesettürün ağır gelmesinden mi bilmiyorum sürekli bi şeyler dürtüyo önceden bi şekilde kendime kabul ettirdiğim ayetleri şu an kabul etmekte zorlanıyorum.Cevabını bulamadığım sorular beni boğuyor ve dinden uzaklaşıyorum.Bu sebeple evliliğimden endişe ediyorum.Yani onun doğruları ile benimkiler çakışırsa devam edebilir miyiz ? Ki etsek bile dinen de uygun olacağını sanmıyorum.Fikirlerimi saklayıp eşime yalan söylemek de istemiyorum.Ben ne yapacağım siz olsanız nasıl davranırdınız.İnşallah cevaplarsınız şimdiden teşekkürler

Merhabalar.Ben 28 yaşında evli bir çocuk annesi bi kadınım.Eşimle severek evlendik hâla da birbirimizi çok seviyoruz.Eşim muhafazakar (yani namaz kılar ,dini kitaplar okur, ne biliyim içki satan bi yerden hiçbi şey almaz, markalara dikkat eder vs.) ben de bi senedir tesettürlüyüm tamamen kendi rızam ile büyük bir istekle girdim.Ama tesettürün ağır gelmesinden mi bilmiyorum sürekli bi şeyler dürtüyo önceden bi şekilde kendime kabul ettirdiğim ayetleri şu an kabul etmekte zorlanıyorum.Cevabını bulamadığım sorular beni boğuyor ve dinden uzaklaşıyorum.Bu sebeple evliliğimden endişe ediyorum.Yani onun doğruları ile benimkiler çakışırsa devam edebilir miyiz ? Ki etsek bile dinen de uygun olacağını sanmıyorum.Fikirlerimi saklayıp eşime yalan söylemek de istemiyorum.Ben ne yapacağım siz olsanız nasıl davranırdınız.İnşallah cevaplarsınız şimdiden teşekkürler
Ateist arkadas grubu mu edındınız

Biz bilemeyiz ki eşinizin neye ne tepki vereceğini, dinine ne kadar bağımlı size ne kadar bağımlı olduğunu.
Bunun sonucunda boşanmayı göze aliyorsaniz anlatın her şeyi kurtulun

Eşiniz bilsin ne düşündüğünüzü ne yapacak siz inanmayı bırakınca o da sizi mi bırakacak ? Daha dürüst bir evlilik istiyorsanız anlatmalısınız.

Dinen bir erkegin musluman olmayan bir kadinla evli olmasi caizdir.
Bence fikirlerinizi anlatin ama emin olduktan sorna, kafaniz karisiksa esinizle degilde bir arkadasinizla konusun.

Fikirleriniz birden değişmez , okudunuz , duydunuz , yada yeni arkadaş grup edindiniz. Tesettürlü olduğunuzdan bahsetmişsiniz ama onunla alakası olduğunu düşünmüyorum . Sizin gibi düşünenlerde çok toplumda o yüzden olmadı ayrılırsınız .

Sizin başörtünüzle ayrılmanızın alakası ?

Kocanız kapalı değil ki sizin kapanmanıza açılmanıza söz edebilsin.

Zaten siz kendiniz kapanmışsınız öyle yazmışsınız.

Kişi kendi vücudu hakkında ne isterse ona karar verir.

Kişi kendi hür iradesiyle inanır - inanmaz.

Kişi sadece kendinden sorumludur.

Dayatmayla zorlamayla veya kendinize zorla bunu kabul ettirmenizle olmaz ki ama olmuyorsa olmuyordur eşiniz de madem muhafazakar biri dinde zorlama olmadıgının bilincindedir sanırım

Yorum yapsammi yapmasammi bilemedim polemiğe çok açık bir derdiniz var.İsin açığı sorun eşinizle uyum sorunu emin olmadan böyle bir tercih yaptınız diyeceğim olmayacak Araştırmak düşünmek iyidir beyin bunun için yaratılmış.Kendi pencerenizden bakarak sindirerek birden bire değil zaman vererek yol almanız belki daha iyi olurdu.Onun doğruları ve sizin dogrulariniz bu anlamda cakisirsa evet bu bir sorundur.İnanmakta zorlandığıniz bir şeye inaniyormus gibi yapmak ise daha büyük sorundur.İnandiginiz şey ister bir ülkü ister bir görüş ister bir çiçek olsun farketmez.Kendinize ve karşınıza dürüst olmamak saygıyı bitirir.Kendinize saygıyı.Yani birşey diyemiyorum eşinizi tanımadığım için bunları onunla paylassaniz ne der bilemiyorum.Tek bildiğim burda kim ne yazarsa yazsın önemli olan eşinizin ve sizin düşünceleriniz.Anlayismi gösterir sinirlenip kestirip atarmi .Onunla güzelce konusmalisiniz belkide.Bu sorunu ancak ikiniz cozersiniz .Şimdi ben ne yazsam size dayatma olur kendi fikirlerim olur al doğru bu kabul et olur.Yanlis olur zaten derdiniz bu .

Her evlilikte illa eşlerin çakıştığı konular vardır. Bu konu ne olursa olsun doğru veya yanlış eşinizle aynı düşünmek zorunda değilsiniz. Bende tesettürlüyüm ve bazen aklıma öyle garip sorular geliyor ki dinden çıkmam inş diye söyleniyorum 😃ve dinle alakalı olup bana uymayan bazı kurallar da var. Kabullendim mi hayır. Ama bir şekilde o aradığım cevapları bulmaya çalışıyorum. Doğru veya yanlış kimse mükemmel değil, olmak zorunda da değil.

Hayır ayrılmanıza gerek yok. Yaşadığınız vesvesenin bir türü. Allah aklı kullanalım diye vermiş. Sorularınızla ilgili çok fazla video youtube da var. Eşiniz ne okuyor bilmiyorum ama günümüz diliyle din hakkında yazan yazarlarımız da var okuması anlaması kolay olur. Aklınızdaki soruları bir yere yazın ve cevaplarını arayın. Ararsanız bulursunuz. Nouman Ali Khan videolarının Türkçe çevirisi youtube da çok severek izler ve dinlerim tavsiye ederim

Din ve dinle ilişkili sorular sorunlar çok hassastır, bu sebeple de yasaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X