- 13 Ekim 2017
- 622
- 439
- 42
Her zaman uyarırım ablana ve yeğenlerine göz kulak ol diye. Bence cennettin anahtarıdır muhtac olana yardim etmek.
Ve bence anne baba ve kardeşlerine vefa etmeyen adam karısına hiç etmez.
ben evlenırken esım banasatın almıyoruz. daha da mühimi hayatının merkezine giriyoruz. önce onlara karşı sorumluyuz. açık net konuşulmalı bunlar.
ha sonradan bi olay olur. yapacak bişi yoktur o ayrı.
madem doğru bi şey bu ablaya bakmak evlenece kadına da söyleyecek.
O başka bi şey. O konuyu hiçkimse hos karşılamaz.muhtaç olana yapılır. muhtaç olmadığı halde savurmaktan bahsediyorum ben.
kazanca göre de değişiyor bu konular aslında. kendi doğalgazını ödeyemeyen adam sence 200 tli lik oyıncak alır mı?ben evlenırken esım bana
bak yegenıme ıstedıgım oyuncagı ıstedıgım zaman alırım ıstedıgı zaman pasta alırım haberın olsun dese
aa ne degısık bır ınsansın banane yahu bana nıye soyluyorsun derım
kucuk hesaplar yapmam
hergun hergun 200 tl lık oyuncak alırsa ... benım cocugum varsa benım cocugumun eksıgı varken hergun 200 tl lık oyuncagı yegenıne alırsa
ozaman hayırdır derım
bırseye mudahale etmenın de usulu var yanı
bence sız cok kısısellestırıyorsunuzmuhtaç olana yapılır. muhtaç olmadığı halde savurmaktan bahsediyorum ben.
e tamam sorun yok ozamankazanca göre de değişiyor bu konular aslında. kendi doğalgazını ödeyemeyen adam sence 200 tli lik oyıncak alır mı?
Benim annem de yeğenlerine hasta. Çok seviyor çok gözetiyor . Alıyor,yediriyor,giydiriyor, para veriyor, daima her zaman onları savunuyor. Toz kondurmuyor. Onlar her zaman hakli. Hani kendi cocuklarindan zerre miktari ayırmıyor. Annecimle gurur duyuyorum. Kuzenlerim de halalarına kiymet veriyor. Allah daha çok sevdirsib insallah.Siz empati yapmayı bilmiyorsunuz bence.
Burada çocuğun canı çektiği için pasta istemesi bile batmış konu sahibine.
Ayrıca konu sahibinin abarttığı kadar para harcadığını da düşünmüyorum. Yeğen bu yahu,babamda yeğenlerine paralar oyuncaklar kıyafetler alırdı,bir gün bile kıskanıp mızıldandığını görmedim annemin.
Aynı şekilde annemde öyledir,kendi yeğenlerine yedirip içirir bir kere olsun kıskandığımı hatırlamam. Maddiyatçı bir ailede büyümediğim ve şımarık olmadığım için sanırım. 200 liralık oyuncağı alamayacak durumda olan adam zaten birşey almaz,esirger,durumu varsa ailesine sorun yaratıp mağdur etmiyorsa alabilir oyuncak. Her paranın kuruşu kuruşuna hesabını vermek zorunda mı? Kadın hesap verince sorun oluyor da erkeğe gelince neden "ailesine çocuklarına sormadan harcayamaz!" diyerek hesabını vermek zorunda oluyor? Sonuçta çocuk bu,bir çocuğu mutlu etmek ne kadar güzel birşey.
benim eşimin yeğenine alınan oyuncaklarla dükkan açılır fakat halen yeni oyıncak istiyor. çocuk 4 yaşında oyuncakçı yoksa günde iki kere bakkala gidelim diyor. çocukta alış veriş bağımlılığı başlamış bence. sadece satın alarak mutlu oluyor.e tamam sorun yok ozaman
har vurup harman savuran yok yanı ozaman sorun da yok ...
ha ona cocugun ıyılıgı ıcın bende karsıyım benım 3 yasında cocugum var az öz alırım genelde ahşap alırım egıtıcı oyuncak alırım bırtanecık cocugum var baska da dogurmayacagım gül gıbı buyuturum ama asla oyuncaga bogmam cunku fazla oyuncak demek cocugun hayal gucunu kapatmak sınırlandırmak yeteneklerını kısıtlamak demekbenim eşimin yeğenine alınan oyuncaklarla dükkan açılır fakat halen yeni oyıncak istiyor. çocuk 4 yaşında oyuncakçı yoksa günde iki kere bakkala gidelim diyor. çocukta alış veriş bağımlılığı başlamış bence. sadece satın alarak mutlu oluyor.
belki o yüzden bu konuda hassasım.
aynenBenim henuz yegenim yok ama elime dogup buyuyen 7 yasinda bir kuzenim var
Birbirimize cok duskunuz, hatta ailecek ona dusukunuz
Ama asla degeri bu kadar yuksek seyler istemez bizden
Gelirken aldigimiz bir cikolata ile mutlu olur boynumuza atlar
Ve ya beraber disari ciktiysak ve 5 10 liralik da olsa bir sey isteyecekse annemi arayip izin alalim der
Gecen benim evden bi sus oyuncak begendi, benim olabilir mi dedi verdim bende
Baktim almamis, neden almadin diye sorunca annem kizar simdi ben geldikce oynarim burada (artik senede 2 kez falan gelebiliyorlar) dedi
Cok daha kucukken(4 yaş falan) gelirken sunu alir misiniz diye hediye ismarlardi
Bazen unuturduk, kusura bakma derdik teselli etmek icin
Olsun ablacim onemli degil diye sarilirdi bize <3
Yerim ben onu ya ^^ ah burda olsa da mincirsam
Simdi simartilsa bu kiz da simartilirdi ama annesi onu bu konuda cok iyi yetistirdi
Sizinki gibi bir yigen cidden sinir bozmayacak gibi degil
Kizi hayata cok kotu hazirliyorlar
Sizdeki de kiskancliktan ziyade bu muameleyi hazmedememe bence
Ki cok da haksiz sayilmazsiniz
eşinin kazandığında hem dinen hem hukuken sadece eşinin ve karısının ve doğacak/ doğmuş çocuğun hakkı var. bu kişiler onay vermeden harcama yapamaz erkek.