Eşimin yaptıkları ve annesi artık yeter!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yanlış anlama ama eşin karısını bu duruma düşürüyor ya, bana göre beş para etmez... Annesi sevmediğin ne kadar yemek varsa yapıyor. Atacağım dediği yemeği önüne koyuyor. Kafasına göre iş yapıp maaşın hiç edip üstüne birde kredi istiyor. Zaten saygı yok. Annesi bunları yaparken bir erkek nasıl duramaz, duramamalı... Kaçtıysanız kaçtınız canım ne olmuş. Bu durum ömür boyu kaynana tarafından sömürülme hatta üstüne alay edilme hakkını kime veriyor? Kendisi için kaçtınız, daha da el üstünde tutacakken bunları yaşatıyor. Ben olsam hiç birine müsaade etmem, siz de etmemelisiniz.

kayınvalidenizin salçasının acılı olduğunu biliyormuşsunuz madem normal bir kutu salça alıp öyle gidebilirdiniz
yazacaktım ...
diğer arkadaşların yazdıklarını okuyunca anladım ki işin içinde iş varmış....

Ben olsam toplanır,defolup çıkardım o evden..Eşiniz süs bitkisi gibi durdu demek bütün bu olanlar yaşanırken..

Ben olsam toplanır,defolup çıkardım o evden..Eşiniz süs bitkisi gibi durdu demek bütün bu olanlar yaşanırken..

Ben de inanılmaz fevriyim.
Asla oturamazdım.
Bi'de çöp dediği yemeği yiyeceğim he, lokmalar boğazımda taş olur sinirimi çıkaramadığımdan gözlerim kan çanağına dönerdi.
Kaç yaşında kadın utanmıyo da valla o yerken ben içimden içinde nekadar zıkkımlı cümle varsa saydırırdım galiba, çok sinir oldum

Aile ilişkileri çok İçli dışlı geldi bana.Sonuçta eşinizden sizden kredi çekmenizi talep edebilmesi onu da geçtim şu tamir ettirme olayına inanın çooook İfrit oldum.Onların size destek olması gerekirken ya da en azından hiç köstek olmamaları gerekirken resmen zehir etmişler evliliğinizi.Zaten kayınvalideniz üslup olarakta çok sevimsiz.Tavrınızı koymanız şart örneğin; çöpe atılacak bir yemeği yemeyin onun yerine orada yemeyin onların yemeğini helal de etmezler zaten bu kafadaki insanlar.Benim anlayamadığım benim kayınvalidem nasıl olurda benimle eşimin yanında sevimsiz sevimsiz konuşacak benden kredi isteyecek?Nasıl ben ay sonunu ne şekilde getireceğim diye düşünürken bana sormadan maaşımdan para kesilcek onun tamirat işleri için? Eşinizin bu konulara hiçbirşeyi dememesi bence en büyük sorun kayınvalidenizin yaptıklarından evvel.Öncelikle eşinizle bu konuları bir açıklığa kavuşturmanız lazım bana öyle geldi.

bunlar işte hep büyüğümüz, eşin annesi gibi aman saygısızlık etmeyeyim aman ben bir şey demeyeyim diye insanların kendilerine, insanlıklarına tutunmaları yüzünden oluyor. sana böyle başka biri davransa eminim ağzının payını çok da güzel verirdin. ama eşin annesi işte çek sineye çek sineye, bi yerde insansın elbet patlayacaksın. böylesine saygı duymak zorunda ya da çekmek zorunda hissetme kendini, eşinin de azıcık seni koruyup kollaması gerekiyor. ama madem o yapmıyor sen kendini koru. bırak inceldiği yerden kopsun.

canım benim senın yapman gereken önce eşinle konuşacaksın. ama sakın sert bir şekilde degıl bunu sakın unutma. eger sert konusursan ters teper. güzellıkle ve kadınlıgını kullanarak yap. masum oldugunu hep ön planda tut. eşine annesi öyle yapınca çok üzüldüğünü kırıldıgını ama senın ıcın sesımı cıkarmıyorum. sende benı savunmuyorsun ben çok üzülüp kırılıyorum de. eşine empati kurması gerektiğini söyle.benim ailem böyle yapsa ne düşünürdün de. ama dedıgım gıbı sakın ters cvp verıp tartısma çıkarma o en son yapılacak sey. para konusuna gelıncede kararlı ol. sızın paranız sız kazanıyorsunuz sızınde yuvanız var. yetmıyorsa parası az harcasın. kaç yasında ınsanlar idare etmeyı öğrenmıs olmaları gerekır. bak benımde kayınvalıdem bızden uzak. eşimden tlf para ıstıyor. gune gırmıs onun parasını eşimden istiyor. evlerı arabaları emeklı maaşları var. tlf faturasını bıle bız yatırıyoruz.çok şükür bizim ekonomık sorunumuz öyle fazla yok ama nıye verecegım. eşimle güzelce konustum. kı benım eşim annesine çok düşkündür. o bile anladı. şimdi k.v haksız oldugu zamanlarda hep söyluyrum hiç bir şey dıyemıyor eşim ve annesının yanında öyle bır savunuyor kı benı. çunku biliyor haklı oldugumu. vede bunu güzel davranarak bu hallere getırdım. konustum hep onunla sabırla konustum. ona sevgımı anlattım. ve böyle gıderse ilişkimizin yıpranacagını sonunun böyle gıtmyecegını anlattım. ( pire için yorgan yakmam :) ama maksat kaybetme korkusu olaun :) ) sen aynen dedıgım gıbı yap. arkadaslardanda fıkır al. Allah yardımcın olsun. aşılmayacak zorluk yok. sabır sabır sabır...

iyide canım benim söylediğim ona laf söylemen değil. aa az dolma var ben doymam diyiceksin arayıp kendine yemek isteyeceksin. neden diye bile soramazlar ozaman. kavga et demiyorum zaten ama atıcam dediği yemeği önüne koyar sende yersen. kv derki kafasına vur ekmeğini al eşinde derki eşim hiç sorun etmeden yedi akşam eve geldi bide başımın etini yedi. ama sen orda yemeğini söyleyip dışardan yeseydin onlarda sana niye dışardan yedin diye hesap sorsaydı çöpe atıcağınız yemeği sundunuz ben sesimi çıkarmadım kendime yemek söyledim ne var derdim. tatlı tatlı gülerek söyliycen ne olursa olsun huzursuz etmiycen kendini hissettirmiycen kv ye.

insan eve gelen düşmana demez çöpe atıcaktım sen ye. terbiyesizz. ayyy kv me dua edesim geldi allah yardımcın olsun. ama zor değil alt etmek. gül hep moralini boozma bozsanda kimseye belli etme. kv nin yaptığı tüm kışkırtmaların arkasından eşinle komik bi konu bul patlat arkasından kahkahayı. eşini güldür sende gül eğlen. bak ozaman çaktırmadan kv ye suratı nasıl düşüyo. belkide gitgide şiddetini arttıracak sen yine aynen devam et cevap verme eğlen gül. sonunda göreceksin eşin noluyo anne ne dedi bu kız sana napıyosun diyecek.

tecrübeyle sabittir anlattıklarım :).

sen öyle somurtup durunca ayy yazık ya diyeceklerinimi sanıyosun. çok yanılıyosun. sinirini zorluyo patlama noktanı bekliyoki öyle bişey dersinki sonunda haklıyken haksız duruma düşersin. o yüzden senin gıcık etme yöntemin bu olucak glüp eğleniceksin. kv sana lafmı soktu şunu unutma lafını soktuktan sonra cevap vermen surat asman kv yi mutlu eder ama eşinle muhabbete girip konuyu değiştirmen onu çıldırtır. eşin neden böyle yaptın derse napıyım hayatım cevap versem tartışsam dahamı iyi. diiyeceksin.

bi süre sonra eşin sana laf söyletmemeye başlıycaktır. eğerki eşin sana haklı olduğunu dönüşte söylüyosa öyle düşünüyodur emin ol ama annesine karşı pasif demekki. bir süre bu dediklerimi dene derim. eşinede bişey bahsetme şimdilik. bunun bi taktik olduğunu annesini gıcık etmek için yaptığını sakın söyleme cevap vermek istemediğin için yaptığını söylersin oda sorarsa.

Aile kavramı yok bunlarda sulale kavramı var aile ne bilmiyorlar kalabalıgı sevıyorlar mesela kv kayınpeder arasında birseymı yasandı bunu kv kardesı annesı vs vs herkez duyuyor. sürekli herseylerı dısarı anlatıyorlar.Bunu cok zamandır fark edıyorum ama yenı dank etti kafama esim bana karsı cok degersiz bılmıyorum belkı kaybetme korkusumu yasaması gerekıyor anlamıyorum ama bana deger vermediğinin cok iyi frkındayım artık daha öncekı konularımda cok bahsettim bi keresınde benı eve yürütüp kıs vaktı yengesını kuzenlerını arabayla getirmişti. Gecenlerdede ünv okuyan kuzenı var o gelıcekmıs bakın annesınınde babasınında arabası var ama benım esim neden alıyor sabah 6 da kalkalım dedi tmm dedm kalktım 8 de işe gidicem sonra sen gelme dedi. bende onun yanında kım var dedim egerkı bi yalan sölüyorsa cok tepki verıyor sonra söyledi arkadası falan diye aynı anda evden cıktık sen yürü dedi bana kendısı bindi gitti 5 dk bekleyın esimi bırakıp gelicem diyemedi. Değer vermıyor sevmıyor sankı bunları yapan ınsandan sevgi göremiyorum artık yada benmı cok abartıyorum onuda bilmiyorum. o kız geldiğnde piknige gittik oturuyorduk yengesi arada bi dukkana ugrada esinin evli oldugunu bilsinler dedi. kv cıkıstı bu sever ne kıskırtıyorsun kızı falan diye benı savundu orda saolsun yengeside hemen özlüyorum canım ondan ddm dedi. Vlla ben gelıyorum geldiğimde sen gitmiş oluyorsun evlı oldugu benım gelmemle anlasılıcak birsey degl hal ve hareketiyle alakalı dedim. içim içimi yedi ama zoruma gitti böle denılmesı hic birsey demedım esime duydu orda tek kelıme etmedi. diyorum ya neler var neler onun gözünde ben sadece sankı evın temızlıkcısı hızetcisi gibiyim son 2 haftadır bunu böle düşünüyorum. Dünde eve gidince zaten cok kırgındım birazda fazla durgun sürekli neyn var neyn var yorgunum dedm tuttum kendmı

Ben bir daha da asla kaynanama yemege gitmez, bunu kullanirdim. Sebep olarak da "ben oraya gidince ac kaliyorum, artik yemeklerle karin doyurmaya calisiyorum, ne gerek var, evimde yerim yemegimi" derdim. Tabii bu benim, sen ne yaparsin bilemem.

merhaba , baştan tavrını koy bencede beni eşimde sürekli diğer iki kardeşim gidip annemlerde kalıyorlar bızde kalırız, bı gece nolcakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk falana lafı getırmye çalıştı ama dediğim gıbı baştan tavrını koy, evllılıgının sınırlarını çiz ben sşimdi rahatım kalmalrı kaldırdım eşimın aklından dıyemıyor bııle kalalım falan dıye,kv bu duruma gıcık bılıyorum anlaşılıyor ama yuva bızım yuvamız !
kimse karışamaz ben karıştırmıyorum ..............

çok doğru söylemişşsin canım ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…