Eşimin Teyzesi ve Yıpranan Sinirlerim

Bu benim de derdim. Akrabalarımın hayat görüşlerini bayram ziyaretlerinde şurada burada görünce soğuyorum ama sosyal medya görmezden gelmeyi imkansız kılıyor. Baya baya tiksiniyorum. Hadi başka insanların sığlıkları neyse de akrabalar güya "mutlak yakınlarımız". Yani bazen oturup ciddi ciddi düşünüyorum "Akrabaya ne kadar toleranslı olmalı?" diye.
Canım ,siyasi görüşünü tolere edebilirim çünkü herkesin kendi görüşü hep saygı duyarım...şimdiye kadar hiçbir akrabamı yada dostumu bu konuda kırmadım ama böyle kadın cinayeti gibi insani bir durumda bu tavrı takınıyorsa en ağır cevabı veririm hiç çekinmem....nitekim geçen hafta öldürülen doktor meslektaşımla ilgili bir paylaşımın altına bir akrabam çok ağır bir yorum yazmış, ölen bir insanı siyasi emellerine alet etmesi iğrenç birşey....tabiki cevabını aldı ve engellendi...ilk gördüğümdede ya suratına bakmam yada konuşursa ağzının payını alır....hangi siyasi görüşten, hanfi inançtan, hangi kültürden olursa olsun önce insan olacak arkadaş yoksa gitsin hayatımdan....

En temizi gönderileri o kişiden gizlemek.Bu kızda bişey paylaşmıyo der el ayak çekilir neye yorum yapcak zaten görmüyo :rolleyes:

Yalnız aklıma buralarda takılan bi şahsiyet geldi.
Konunun birinde kadın cinayetlerinden bahsetmiştim. O da cevaben "dünyanın heryerinde her cinsiyette insan ölüyor zaten" dediydi :p
Bu arkadaş örtmenim ben diyidi bi de :KK45:

arkadaşlıktan çıkar. kv deyede de,resmen her paylaşımımda negatif şeyler yazıyor. tartışma olmasın diye cevap vermiyorum ama dsevam ediyor. sorun olmasın diye çıkardım de

Hay Allah razı olsun ben o paylaşımı sınırları gibi bir secenekten haberdar değildim o zaman onu uygulayayim hemen.artık çekilmez oldu çünkü.
fake bi hesap açıp onun yaptığı yorumlara giydirin bi güzel.....sonuçta siz olduğunuzu bilmediğinden ...size ne k.valideniz nede teyzeniz hesap soramaz..hem olay büyümemiş olur hem içiniz rahatlar...farzedinki sordular... bi arkadaş de geç...

En temiz ve en sağlam çözüm paylaştığınız gönderilerin gizlilik ayarlarını o kişinin göremeyeceği şekilde ayarlamak. Arkadaşlıktan çıkarmanın sorun yaratabileceğini düşünüyorsanız en sağlam çözüm yöntemi budur. Siz de aynı şekilde paylaştıklarını görmek istemediğiniz insanların profillerine girerek onları "takip" etmeyi bırakabilirsiniz. Hemen sağ tarafta öyle bir buton var, giriyorsunuz söz konusu kişinin profiline, "tik" ile işaretlenmiş "takip"yazısına tıklıyorsunuz ve takibi bırakmış oluyorsunuz. Böylelikle siz o kişin paylaşımlarınıa anasayfanızda görmezsiniz, ancak profiline girerseniz görebilirsiniz. Karşı taraf kesinlikle sizin kendisini takibi bıraktığını anlayamaz. Aynı şekilde gönderilerinizi o kişiden gizlerseniz bunu da anlayamaz. Anlaması için ancak ve ancak onun sizin facebook hesabınıza girmesi lazım ki bu da çok çok zor bir ihtimal.

Ben de zamanında buna benzer bir mevzu yüzünden amcamın çocuklarını arkadaşlıktan çıkarmış insanım. O zamanlar Facebook'ta bu özellikler yoktu veya ben bilmiyordum. Hiç sinir sahibi olmaya gerek yok.

Yalnız aklıma buralarda takılan bi şahsiyet geldi.
Konunun birinde kadın cinayetlerinden bahsetmiştim. O da cevaben "dünyanın heryerinde her cinsiyette insan ölüyor zaten" dediydi :p
Bu arkadaş örtmenim ben diyidi bi de :KK45:
kimmiş o kulağıma fisilda kimseye demem :)

yorumları için herkese teşekkürler filtreleme çözüm olacak sanırım.

Şu insanlar neden herkesin düşüncesine saygılı olmayı öğrenemiyor gerçekten anlamıyorum en yakın örnek annem ve ben o_O teyze ders almıştır belki :KK45:

bu paylaşımları sınırlandırabiliyorsun canım paylaşım kısmında arkadaşlar herkes ben ve özel diye bir seçenek var özeli seçince görmesni istemediklerini kapatabilirsin :)

facebook ise bahsettiginiz hic listenizden cikarmaya gerek yok
kisitlilar listesine alin
listenizde kalir ama paylasimlarinizi göremez
ben böyle yapiyorum
aynen öyle kısıtlarsanız sizinle ilgili herkese açık yapılan paylaşımlar hariç hiç bir şeyi göremez.

X