• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi eşimin test sonuçları varikosel?ameliyat?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
kızlar biz 1.5 senedir bebek istiyoruz olmuyo sorun sadece benden kaynaklı sanıyoduk. ben kadın doğum doktoruna gidiyodum bana kilo vermen gerekiyo diyodu doktor. bende diyete basladm su an 8 kilo verdm ama daha vermem gerek herneyse yumurtalıklarım yavaş calısıyomus benim sorunum bu yani kilo verince bide tiroit tedavisi görüyorum adetimde düzensizdi buda tiroitimden kaynaklanıyomuş sanırım.
velhasıl ben kendimce bunları yaparken bide eşime baktıralım dedik. sperm testi ve ultrason sonuçları aşağıdaki gibi doktor ameliyat önerdi düşünün dedi. tabi biz başka bi doktora daha gitmeyi düşünüyoruz ama eşim ameliyat olmazsa ben hiç hamile kalamazmıyım biraz araştırdım düşük olabilirmiş varikosel ilerlerse dahada kısırlaştırabilirmiş. ama ameliyatta kesin çözüm değilki ondan sonrada bebeği olmayanlar var biz çok kararsızız şu anda ne yapacağımızı hiç bilmiyoruz lütfen fikir verin. bitkisel kürleri denemeyi düşünüyoruz 2. sperm testine kadar. 2. sperm testi yapmadan ameliyat olmuyomuş. bide doktora sordum bu değerler normale dönerse ameliyata gerek olurmu olmaz dedi. bitkisel kürlerle başarabilirmiyiz sizce yoksa ameliyat şartmı kızlar yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim. biraz uzun oldu ama hakkınızı helal edin.

sperm test sonucu
hacim:2
ph:8
sperm konsantrasyonu: 7.7 m
toplam hareketlilik: %5
ileri hareketli %0
yerinde hareketli %5
hareketsizlik: %95
morfoloji:ölçülememiş
toplam sperm konsat.:15.4

ultrason sonucu (renkli doopler)
sağda varikosel yok
solda var 2.9 mm 3.3 mm yazıyor

canim bence bir an önce acele edin bi doktira gidin icinize sinsin. degerleriniz baya düsük cunki. ilerletmeyin daha fazla. ameliyattanda korkmayın. en azindan sorunu ogrenmis oldunuz

canim bence bir an önce acele edin bi doktira gidin icinize sinsin. degerleriniz baya düsük cunki. ilerletmeyin daha fazla. ameliyattanda korkmayın. en azindan sorunu ogrenmis oldunuz
evet bu şekilde normal yollarla hamile kalmak çokmu zor ya :((

canim bizimde basimizda bu dwrt var esimin sayi 155 milyon ileri hareket %10 yerinde hareketli %10 yavas hareketli %10 hareketsiz %70 di. hemen ameliyat olduk ameliyatimizin uzerinden 4 ay gecti gecen hafta test verdik tekrar ileri hareket %30 yavad %5 olmus degerler yuksrlmis ama hala gebelik yok. tabi sunuda unutma allah ol derse olur ama baska bi doktorada gidin

canim bizimde basimizda bu dwrt var esimin sayi 155 milyon ileri hareket %10 yerinde hareketli %10 yavas hareketli %10 hareketsiz %70 di. hemen ameliyat olduk ameliyatimizin uzerinden 4 ay gecti gecen hafta test verdik tekrar ileri hareket %30 yavad %5 olmus degerler yuksrlmis ama hala gebelik yok. tabi sunuda unutma allah ol derse olur ama baska bi doktorada gidin

Benimde esimde varikosel var ama degerleri iyi o yuzden ameliyatin risklerini goze alamam daha iyi olur mu diye düşünüyorum ama ameliyat olanlarda iyi sonuclara pek ulasamamislar
Sizin degerler bayagi düsuk bence bu riski goze alin sizin icin iyi olur umarim

sayısı çok iyiymiş ona rağmen varikosel çıktı ve ameliyat oldunuz inşallah tez zamanda gebe kalırsın sende sorun varmı peki canım aslında pek riskli bi ameliyat değil olmak gerekiyor bencede en önemlisi sağlık için hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah canım
Benimde esimde varikosel var ama degerleri iyi o yuzden ameliyatin risklerini goze alamam daha iyi olur mu diye düşünüyorum ama ameliyat olanlarda iyi sonuclara pek ulasamamislar
Sizin degerler bayagi düsuk bence bu riski goze alin sizin icin iyi olur umarim

ameliyat çok riskli değil dedi doktor %1 2 gibi dedi. değerler iyi olsa bile ilerleyen zamanlarda varikosel ilerleyip değerleri azaltıyomuş canım bence biraz daha araştır derim biz olcak büyük ihtimalle ameliyat

ah
sayısı çok iyiymiş ona rağmen varikosel çıktı ve ameliyat oldunuz inşallah tez zamanda gebe kalırsın sende sorun varmı peki canım aslında pek riskli bi ameliyat değil olmak gerekiyor bencede en önemlisi sağlık için hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah canım

ameliyat çok riskli değil dedi doktor %1 2 gibi dedi. değerler iyi olsa bile ilerleyen zamanlarda varikosel ilerleyip değerleri azaltıyomuş canım bence biraz daha araştır derim biz olcak büyük ihtimalle ameliyat
canim benim insallah bak ameliyat oncesinde basladik biz sizde baslayin takviyelere esime keciboynuzu kuru ve havuc suyu iciriyorum ayrica folikasit ve evicap 400 kullaniyor yan etkilrri yok. sen bunları icirmeye bir an once basla zaten spermler kendilerini 3ayda toparliyor

ah

canim benim insallah bak ameliyat oncesinde basladik biz sizde baslayin takviyelere esime keciboynuzu kuru ve havuc suyu iciriyorum ayrica folikasit ve evicap 400 kullaniyor yan etkilrri yok. sen bunları icirmeye bir an once basla zaten spermler kendilerini 3ayda toparliyor

canım başka doktorada göründünüzmü bi kaç sorum olucak keçiboynuzu pekmezimi özümü kullandınız evicap e vitamini dimi 400 olanı çok halsizlik yorgunluk yapar diyolar yapmazmı folikasitte kadınların hamilelik için kullandıklarındanmı birde keçiboynuzu ve havuç birlikte yapılıyomu havuç kürünü nasıl yapıyosun çok soru sordum kusura bakma :)

canım başka doktorada göründünüzmü bi kaç sorum olucak keçiboynuzu pekmezimi özümü kullandınız evicap e vitamini dimi 400 olanı çok halsizlik yorgunluk yapar diyolar yapmazmı folikasitte kadınların hamilelik için kullandıklarındanmı birde keçiboynuzu ve havuç birlikte yapılıyomu havuç kürünü nasıl yapıyosun çok soru sordum kusura bakma :)
hic kusuru olur mu canim birbirimizden ogreniyoruz cogu seyi. onceliksle ben keciboynuzunu 6 7 tane kirip 3 dakika kaynatip 20 dakika demleyerek soguduktan sonra onu iciriyorum sabahlari.evicap halsizlik yapmiyor o kadar keciboynuzundan havuctan sonra merak etme :) folikasit evet bayanlarin kullandigi sperm icin cok faydali. havicuda her aksam buyuk bi bardak sikip kati meyve sikacaginda onu iciriyorum ben ayni anda kullandim keciboynuzu ve havucu sifa niyetine.onemli olan duzenli ve ara vermeden kullanmak

hic kusuru olur mu canim birbirimizden ogreniyoruz cogu seyi. onceliksle ben keciboynuzunu 6 7 tane kirip 3 dakika kaynatip 20 dakika demleyerek soguduktan sonra onu iciriyorum sabahlari.evicap halsizlik yapmiyor o kadar keciboynuzundan havuctan sonra merak etme :) folikasit evet bayanlarin kullandigi sperm icin cok faydali. havicuda her aksam buyuk bi bardak sikip kati meyve sikacaginda onu iciriyorum ben ayni anda kullandim keciboynuzu ve havucu sifa niyetine.onemli olan duzenli ve ara vermeden kullanmak

çok teşekkür ederim canım allah razı olsun bizim ileri hareketlilik sıfır ona rağmen fayda edermi acaba hareketsizde yüzde 95 dediklerini yapıcam öncelikle keçiboynuzu almam lazım kaynattığın keçiboynuzlarını naptın peki canım atıyomusun bide evicap eczanelerde varmı fiyatı ne kadardır sen alırken. folikasit bende vardı içiriyim havucuda bulması kolay. birde bişey sorcm cnm bu süre zarfında sende kontrollerden geçtinmi sende bi sıkıntı varmı sadece eşindemi yoksa inşallah fayda eder yükselir değerlerimiz. başka bi topikte rahim filminin hamile kalmayı kolaylaştırdığını okudum bide proxeed diye bi ilaçtan bahsediyolar bizim bunları ameliyattan sonra kullanmamız daha faydalı olur sanırım sahi ameliyattan sonra doktor ilaç verdimi size

çok teşekkür ederim canım allah razı olsun bizim ileri hareketlilik sıfır ona rağmen fayda edermi acaba hareketsizde yüzde 95 dediklerini yapıcam öncelikle keçiboynuzu almam lazım kaynattığın keçiboynuzlarını naptın peki canım atıyomusun bide evicap eczanelerde varmı fiyatı ne kadardır sen alırken. folikasit bende vardı içiriyim havucuda bulması kolay. birde bişey sorcm cnm bu süre zarfında sende kontrollerden geçtinmi sende bi sıkıntı varmı sadece eşindemi yoksa inşallah fayda eder yükselir değerlerimiz. başka bi topikte rahim filminin hamile kalmayı kolaylaştırdığını okudum bide proxeed diye bi ilaçtan bahsediyolar bizim bunları ameliyattan sonra kullanmamız daha faydalı olur sanırım sahi ameliyattan sonra doktor ilaç verdimi size
canim allah sendende razi olsun. bak sunu unutma keciboynuzu daha cok sayi icin havuc suyu ise daha cok hareket icin. havuca bi an once basla. evicap eczanelerde var fiyati 15 lira. folikasiti ise devlet oduyor benim aldigimi folbiol.ama herhengibir folikasit kullanabilirsin acikcasi bende cok arastirdim ama proxéed benim butcemi zorlayacak gibi duruyor o yuzden onu alamadim ama alabiliyorsan faydasi var diye biliyorum. keciboynuzlarini attim ben sonra dusundum ki yazik oluyor atilanlara :) bende 5 kilo keciboynuzu aldim burda bi degirmen var ona koturdum toz haline getirttim şimdi onu kaynatiyorum oyle iciriyorum benim mantıgimca tabi uanlista olabilir ama ne kadar kucuk parcaya ayrilirsa kaynarken o kadar suya gecer özü diye dusundum :D bu arada ben kadim doguma giditdum bebek olmuyor diye bende bi problem çikmadı. oyle farkettik eşimden test istediklerinde. bence sende once hareketi arttir rahim filmi icin diye düsünüyorum

canim allah sendende razi olsun. bak sunu unutma keciboynuzu daha cok sayi icin havuc suyu ise daha cok hareket icin. havuca bi an once basla. evicap eczanelerde var fiyati 15 lira. folikasiti ise devlet oduyor benim aldigimi folbiol.ama herhengibir folikasit kullanabilirsin acikcasi bende cok arastirdim ama proxéed benim butcemi zorlayacak gibi duruyor o yuzden onu alamadim ama alabiliyorsan faydasi var diye biliyorum. keciboynuzlarini attim ben sonra dusundum ki yazik oluyor atilanlara :) bende 5 kilo keciboynuzu aldim burda bi degirmen var ona koturdum toz haline getirttim şimdi onu kaynatiyorum oyle iciriyorum benim mantıgimca tabi uanlista olabilir ama ne kadar kucuk parcaya ayrilirsa kaynarken o kadar suya gecer özü diye dusundum :KK70: bu arada ben kadim doguma giditdum bebek olmuyor diye bende bi problem çikmadı. oyle farkettik eşimden test istediklerinde. bence sende once hareketi arttir rahim filmi icin diye düsünüyorum
En iyisi ben direk keciboynuzu pekmezi alayim ya :)) ziyan olmaz hem ne dersin senin yaptiginda mantikli aslinda havuc suyu icinde ablamdan kati meyve sikacagni alaym onuda bi tek aksamlari yemekten sonra veriyosun dimi esim gelince hem evicap almaya eczaneye pekmez almayada aktara gidelim en iyisi rabbim yardimcimiz olsun canim ya bakalm ise yarayacakmi 15 gun sonra gidicez doktora bi daha bakalm bizim oncelikle ameliyat olmamiz gerekiyor tabi

En iyisi ben direk keciboynuzu pekmezi alayim ya :)) ziyan olmaz hem ne dersin senin yaptiginda mantikli aslinda havuc suyu icinde ablamdan kati meyve sikacagni alaym onuda bi tek aksamlari yemekten sonra veriyosun dimi esim gelince hem evicap almaya eczaneye pekmez almayada aktara gidelim en iyisi rabbim yardimcimiz olsun canim ya bakalm ise yarayacakmi 15 gun sonra gidicez doktora bi daha bakalm bizim oncelikle ameliyat olmamiz gerekiyor tabi
aynen canim iyi edersin ben havuç suyunu gece yatmadan önce iciriyorum. tok karnina belki biaz şiskinlik yapabilir bide hep yatmadan once yaziyordu ondan. simdiden iyi sanslar canim Allah yardimcimiz olsun

aynen canim iyi edersin ben havuç suyunu gece yatmadan önce iciriyorum. tok karnina belki biaz şiskinlik yapabilir bide hep yatmadan once yaziyordu ondan. simdiden iyi sanslar canim Allah yardimcimiz olsun
Cok sagol canim gittim eczaneye aldim keciboynuzu ozu ve evicap havuc folikasit evde var bakalm allahm hayirli etsin insallah

haydi bakalım vesile olsun canim insallah. gelişmelerden haberdar edersin
ederim tabi canım inşallah ne demek. vitaminleri eşm gündüz çalıştığı için yarım saat arayla versem olurmu sence canım. e vitamini-folikasit-keçiboynuzu en sonda yatarken havuç kürü. yoksa vitaminlerden birini gündüz işemi göndersem orda içse sence napmalıyım. sabahta incir yicek zeytinyağında bekletilmiş keçiboynuzuyla

ayni anda verebilirsin canim vitaminleri agir vitamin degiller

Back
X