Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar Eşimin teşhis edilemeyen hastalığı,yardım lütfen..

siladerya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2010
43
2
arkadaşlar,,allah rızası için birileri akıl versin.deliricem artık..eşimde bu hastalığın bellirtileri var ama 3 yıldır teshis konamadı bir türlü.hla b27 negatif çıkıyor. önce ayak bileğinde şişme oldu,sonra gecti sol kasığında oldu, enson sol dizinde..her biri 1 yıl ara ile.fmf , behcet şüpheleri ile testler yapıldı hepsi negatif.bu arada eşimin kardeşine as teshisi kondu.aynı dr a bizde gittik sizinki reaktif bişey dedi.eşimde bahsedildiği gibi bel ağrısı olmuyor.dönemsel olarak göğüs kafesinde ağrı,hazımsızlık,iştahsızlık,tuvalete çıkamama,gaz problemleri oluyor.ara ara da karın ağrısı.neredeyse bir servet harcadık ama hala teshis yok.şimdi en son dahiliye ye gittik yine kan testleri ve hla b 27 yi tekrar yaptırmamızı istedi.yaptırdık sonuçlardan anladığım kadarı ile nötrofil yüksek çıkıyor ve b12 vitamin eksikliği bunun dışında herşey normal gözüküyor.hla b 27 nin sonucunu bekliyoruz şimdi.yine teshis konulamayacak ve eşim ve ben psikolojik olarak daha büyük sorunlar yaşamaya başladık artık.gitmediğimiz dr kalmadı,birileri bi akıl versin lütfen..

bir hastalığa teşhis konulamaması ne kadar kötü bir durum.insan çıldırıyor.biz de 1.5 aydır aynı şeyi babamda yasıyoruz.aksamları ateşleniyor,kılo kaybı ıstahsızlık ve asırı halsızlık var.tetkıklerde önemlı bır sey yok.ama babam hasta.hastalıgının ne oldugunu bılmıyoruz.sana da geçmiş olsun canım.tez zamanda şifa bulursun inşallah

fmf'e çok benziyo ya...hay Allah...mesela 1 ay kadar kolşisin başlasanız.bazen tedaviden teşhise gidilir.kolşisinle şikayetleri biterse ne güzel..bitmezse en azından hem fmf hem de behçet olmadığı kesinleşir.çünkü ikisinin de tek ilacı var: kolşisin...Allah şifa versin canım ya...

Bahsettiginiz durum Fmf-ailesel Akdeniz ateşi ile ortusmektedir bu hastalık tekrarlayan karın ağrısı eklem ağrısı sislik ve Gogus ağrısı ile birliktedir tanıda gen analizi yararlıdır ancak %10 ile 30 oranında negatifdir. Hla b27. Zaten negatifdir size kolsin 0.5 mg 3*1 kullanmanızı öneriyorum 1 ay icinde yanıt vermesi beklenir bu hastalığa kolsisin dramatik yanıt verir ancak yanında b12 kullanmak gerekir çünkü düşük b12 seviyesini daha da düşürür umarım sizin isinize yarar bilgiler vermisimdir iyi akşamlar

Size bu konuda yardımcı olabilirim istemeniz yeterlidir bu konu ile özel olarak ilgilenmekteyim bir devlet hastanesinde uzman Dr olarak calismaktayim tesadüf eseri internette yazınızı okudum yardımcı olabilirsem ne mutlu iyi günler dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…