eşimin sperm testi için yorum ve yardım lütfen

penpepanter

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2009
2
0
86
44
İstanbul
herkese merhaba
gruba yeni üye oldum. bir yanlışlığım olursa şimdiden kusuruma bakmayın.
2 yıldır evliyiz ve eşimle ilk günden bu yana korunmuyoruz. en sonunda eşim ve ben doktora görünmeye karar verdik. benim tahlil sonuçlarım normal çıktı. eşim de sperm testi yaptırdı. sonuçları aşağıda. bu test sonucuna göre yorum ve tavsiyelerinizi alabilir miyim? ek gıda, vitamin ve hormon takviyesi, meyve sebze kürleri gibi konularda tavsiyeler benim için çok önemli. b vitamini, e vitamini, havuç suyu kürü, brokoli, keçi boynuzu gibi pek çok şey duyuyoruz ama gerçeklik payı nedir bilmiyoruz.

perhiz: 5 gün
volüm (ml): 5,2
vizkozite:<2 cm
likefaksiyon:40 dk
ph:7,6
sayı mil/ml:28
sayı mil/ejek.:145,6
total motilite:54
ileri hızlı:4
yavaş ileri:43
yerinde hrk:7
hareketsiz:46
normal form:2
patolojik form:98
swim up sonrası
ileri hızlı:7
yavaş ileri:93
yuvarlak hücre:<1
lökosit:<1

yardımcı olan herhese şimdiden şükranlarımı sunuyorum.

valla cnm onu dr gösterdinizmi benim eşimede dr istemişti sper testi normal çıktı 4 ay önce falan yapılmışitı genelde sper testi sonuçları arkadaşlarımdan duyduğum üzare o anki strese,sıkıntıya bağlı olarakta değişiklik gösterbiliyormuş inş sonuçu iyi çıar şimdiden geçmiş olsun...

keçiboynuzu,kuru yemişlerden yapılan özel bir macuna benzer bişi var kavanozlarda satılıyor onları kadınlar bile kullanabiliyormuş hamilelerde çünkü süğt yapma özlelliğide varmış anlayacağın çok amaçlı ondan kullanabilirsiniz genelde büyük marketlerde satılıyo içinde ceviz,fındıuk,üzüm,fıstık anlayacağın ne ararsan var cnm onu önerebiirim sana...

valla cnm onu dr gösterdinizmi benim eşimede dr istemişti sper testi normal çıktı 4 ay önce falan yapılmışitı genelde sper testi sonuçları arkadaşlarımdan duyduğum üzare o anki strese,sıkıntıya bağlı olarakta değişiklik gösterbiliyormuş inş sonuçu iyi çıar şimdiden geçmiş olsun...

eşimin doktoru test sonucunz sıkıntıya strese KESINLIKLE baglı olmadıgını söyleıd canım baglı olmadıgınıda görduk biz.eşim 1bucuk yılonce amelıyat oldu ameliayttan 6ay sonra test istedı doktrumz.
eşim testi verdi ve kafasında hep olumusz sonuç çıkcaz dusuncesıvardı sonucu almak için 2 3 saat beklememz gerkıyodu bıyere oturduk yemk yedık ama ne mumkun eşim kafayı takmıştı olurmu yahu böle sonuç dogru olurmu bu sartlar altında nekadr dogru sonuç elde edılebilrkı dıye dusunuyodu.hepımz bılıyoruz kı masturbasyonla veriyolar spermı.eşimin dediğine göre kabın 3te 1 ı bıle dolmuyomuş
ama sonuçumuz aldıgımzda yuz ifademızı görmelıydınz amelıyattan once 4 mılyondu ameliayttan sonra 40mılşyon oldu 4 5ay onckeı tahlılızdede 45 mly olmuş sayımz.
konuyu acana rkadaş kurlerden yapsam demişsisn yap canımonalrın hıçbi zararı yok tabı ayalrca yapmazsan mesela keciboynuzu kuru 1hafta sabah akşam yapılıyor sonrasında 3ay akşamalrı sonrasında ara ara.vıtamınd eolsa fazla sı zararcanım ama sonuçtagördugum kadrıyla sayınz gayet iyi.yorumlamayı bılmıyorum canım vaktım olursa akşam eşime yorumlatayım.
dokotrunz< ne dedi sonuç hakkında ne onerdı size

herkese merhaba
gruba yeni üye oldum. bir yanlışlığım olursa şimdiden kusuruma bakmayın.
2 yıldır evliyiz ve eşimle ilk günden bu yana korunmuyoruz. en sonunda eşim ve ben doktora görünmeye karar verdik. benim tahlil sonuçlarım normal çıktı. eşim de sperm testi yaptırdı. sonuçları aşağıda. bu test sonucuna göre yorum ve tavsiyelerinizi alabilir miyim? ek gıda, vitamin ve hormon takviyesi, meyve sebze kürleri gibi konularda tavsiyeler benim için çok önemli. b vitamini, e vitamini, havuç suyu kürü, brokoli, keçi boynuzu gibi pek çok şey duyuyoruz ama gerçeklik payı nedir bilmiyoruz.

perhiz: 5 gün
volüm (ml): 5,2
vizkozite:<2 cm
likefaksiyon:40 dk
ph:7,6
sayı mil/ml:28
sayı mil/ejek.:145,6
total motilite:54
ileri hızlı:4
yavaş ileri:43
yerinde hrk:7
hareketsiz:46
normal form:2
patolojik form:98
swim up sonrası
ileri hızlı:7
yavaş ileri:93
yuvarlak hücre:<1
lökosit:<1

yardımcı olan herhese şimdiden şükranlarımı sunuyorum.

canım sana şu kadar söyleyeyim sperm sayısından çok hızlı hareketli önemli olabiliyor sizin çok düşük canım %4, sayıyı artırmak için keçiboynuzu kürü yap eşine
arttıracaktır ama 3 ay sürekli kullanması gerekli ayrıca testi yaptırdığınız yer tüp bebek merkezi olmalı daha detaylı inceliyorlar ayrıca eşine çinko hapı ve evicap vitaminde alabilirsin bunlar hem sayı hemde hareketlilikte baya işe yarıyo yani şöyle söyleyeyim bizim 7 mlyn olan sayımız kür ve haplardan sonra 65 mlyn olduu ayrıca morfolojide önemli
ama sen bu sonucu üroloğa gösterttir eşine onlar daha detaylı bilgi verir..

cnm eşinin spermleinin yarısı hareketsiz,hareketli olanların ise anca &#37;4 ü hareketli,biraz düşündürücü,ama çocuk içibn bu bile yeterliş olabilir hani aşılama falan,pek anlamam bu konudan

arkadaşlar birde benim eşimin sonucuna yorum yapsanız lütfen.

lokosit Konsantrasyonu <=1
hacim 3 ml
viskozite normal
PH 8
Sperm Konsantrasyonu 23,7 M/ml
hareketlilik 51,1 %
ileri hızlı hareketli 6,8 %
ileri yavaş hareketli 28,3 %
yerinde hareketlilik 16 %
hareketsizlik 48,9 %
hareketli sperm kons. 12,1 N/ml
ileri hareketli sperm (a) 1,6 N/ml
ileri hareketli sperm (b) 6,7 N/ml
fonksiyonel sperm kons. 4,1 N/ml
hız 9 mic/s
sperm motilite 48
total sperm 71,1 M/Ejac
hareketli sperm 36,3 M/Ejac
ileri hareketlilik 24,9 M/Ejac
fonsiyonel sperm 12,3 M/Ejac
Likifikasyon Normal
Görünüm Normal

sperm testinin illa hastanede mi yapılması lazım, evde yapılsa sonra ben onu hastaneye gçtürsem olmuyor mu verdikleri ambalaj mı kutunun içinde ne ise işte.

Cinsel Perhiz Süresi 3
hacim 3.6
ph 7.9
lokosit:1
sperm konstrasyonu:5.2
toplam hareketlilik:46
ileri hareketli :25
yerinede hareketli:21
hareketsiz :54
arkadaşlar lütfen bu sonuçlar nedemek doktor neden bi açıklama yapmadı kötümü sonuçlarrr lütfen bilgi verin lütfennnn

fsh 1.88 ,Lh 5 12 volüm, 8 ml likefaksiyon 15 dk ,ph normal, sayı 5 ml, total hareket 35 ,baş anatomisi 98 ,boyun antomisi 1, kuyruk anotomisi1, ½34 oranında globozosperm sonucu cevalarmısız

Back