- Konu Sahibi Dilekdilek06
-
inşallahçok sityorumUmarım birkaç gün sonra daha güzel haberler alırsın
Mikrocerrahi için canım ancak şöyle bir şey var. Ben SGK sitesini inceledim. Orada özel hastanelerin bizlerden alabileceği maksimum ücretler işlemlere göre belirtilmiş be varikosel için bu ücret 1070,93 TL. Bunun için hastaneyi aradım yalanlamadı yöneticilermizle görüşün dendi. Ben itiraz edilince indirim yapılacağını düşünüyorum resmen tutturabildiklerine gibi geldi bana..Bizde mersinde sorduk onlarda ortalama aynı fiyat dediler bu bahsettikleri fiyat microcerrahi için mi açık ameliyet mı?
Mikrocerrahi için canım ancak şöyle bir şey var. Ben SGK sitesini inceledim. Orada özel hastanelerin bizlerden alabileceği maksimum ücretler işlemlere göre belirtilmiş be varikosel için bu ücret 1070,93 TL. Bunun için hastaneyi aradım yalanlamadı yöneticilermizle görüşün dendi. Ben itiraz edilince indirim yapılacağını düşünüyorum resmen tutturabildiklerine gibi geldi bana..
Merhaba kızlar, buraya ilk kez yazıyorum. Baştan sona okudum tüm sayfaları, o yüzden şu an yaşadığımız durumun aynılarıyla karşılaşınca yazmak istedim. Ben geçen yıl aralıkta 8 haftalık kürtaj oldum, o bebeğim ilk denemede oldu. Şimdi 6 aydır olmuyo, bende önemli bi problem yok, bu ay eşime de test yaptıralım dedik ve şok geçirdik. Meğer sorun ondaymış, varikosel çıktı. 12 ekimde ameliyat olucak. Bu süreç nasıl, ameliyattan sonra hamile kalınabilir mi, sayı ve hız yükselir mi çok merak ediyorum. Hepimize Allahtan hayırlı sağlıklı evlatlar vermesini ve bol şans diliyorum :)
Evet canım normal yolla hamile kaldım hem de denediğimiz ilk ayda. Biz de şu an o yüzden şaşırıyoruz. Doktor zaten yine hamile kalabilirsin ama şansı azaltıyo dedi. Şu an devlet hastanesinden gün aldık canım açık ameliyat yapılcak ama yarın başka bi hastaneye de gidicez bakalım. Ameliyat olmakta kararlıyız fakat işte devlette mi özelde mi olsa o kafamızı çok karıştırıyo. Bizim de hızlı ileri hareketli %1 yavaş ileri hareketli %28. Yerinde hareketlileri falan saymayın dedi doktor onlar işe yaramaz dedi. İşte hareketli toplamı %29 ama en önemlisi ileri hızlı hareketli o hiç yok gibi bi şey resmenMerhaba canım normal yolla hamile kalmışssın zaten sanırım ..Kürtaja üzüldümVarikosel erkeklerin %15 inde mevcut maalesef ..eğer ameliyat iyi geçerse diğer arkadaşa da yazdım açık ameliyat olmasın tekrarlama riski var ..inan şans benim eşim de oldu varkosel ameliyatı ameliyat çok zor bir ameliyat değil açık ameliyat oldu tek yumurtalıktan 3 ay sonra test yaptık sonuç iyi çıktı onu takip eden aylar da yaptığımız testler çok kötü çıktı varikosel her iki yumurtalıkta testiste nüks etmiş çok gerilere düştü ileri hareketli sıfır a yakındı..çok üzüldük bazılarının da sonucu çok iyi oluyor..önerilen en iyi yöntem microcerrahi yöntemi ..Biz aşılama bile yapmadan tüp ebbeğe yönlendirildik sayı çok kötüydü çünkü rabbim hiçbirinize yaşatmasın ameliyat olsun gecikmeden ama sonuç inan ne olur kimse bilemez
Evet beklemeyeceğiz özel sağlık sigortamızla uğraşıyoruz şuanda acık acık teminatta varikoseş yazmasına rağmen karşılamıyorlar orayı zorluyoruz en kötü iki hafta sonra olacak ameliyatcanım o zamana- başka hastanelere de sorun görüşün bu ameliyat birçok hastanede yapılıyor zaaten fiyat karşılaştırması yap tüm özel hastaneler estetik dışında tüm ameliyatların bir kısmını sgk dan alıyor zaten evet o yüzden iyice bakın ama zaman kaybı da olmasın fazla beklemeyin
Evet canım normal yolla hamile kaldım hem de denediğimiz ilk ayda. Biz de şu an o yüzden şaşırıyoruz. Doktor zaten yine hamile kalabilirsin ama şansı azaltıyo dedi. Şu an devlet hastanesinden gün aldık canım açık ameliyat yapılcak ama yarın başka bi hastaneye de gidicez bakalım. Ameliyat olmakta kararlıyız fakat işte devlette mi özelde mi olsa o kafamızı çok karıştırıyo. Bizim de hızlı ileri hareketli %1 yavaş ileri hareketli %28. Yerinde hareketlileri falan saymayın dedi doktor onlar işe yaramaz dedi. İşte hareketli toplamı %29 ama en önemlisi ileri hızlı hareketli o hiç yok gibi bi şey resmen
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için canım, ben de araştırıyorum bakalım. Zaten kararsızız olmazsa özelde mikrocerrahi yöntemiyle olalım. Her şeyin hayırlısı, bakalım neler olucak. Sizin ameliyattan önce sperm sayınız kaçtı canım? Şimdi kaç acaba?Siz bilirsiniz açık ameliyatta tekrarlama riski daha fazla iken microcerrahide daha az bizi bilgilendiren kimse olmamıştı direk açık ameliyat yaptık devlette .Çok pişmanlık da yaşadık değerler birden daha kötü olunca ..Kısmet Herşey Yaradanın elinde
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için canım, ben de araştırıyorum bakalım. Zaten kararsızız olmazsa özelde mikrocerrahi yöntemiyle olalım. Her şeyin hayırlısı, bakalım neler olucak. Sizin ameliyattan önce sperm sayınız kaçtı canım? Şimdi kaç acaba?
Anladım canım, sizin için çok üzücü be yorucu bi süreç olmuş. Ama sakın umutsuzluğa kapılmayın. Zaten tüp bebekte erkeğin spermleri seçilerek en iyileri en kalitelileri alınıyo, çok daha güzel sonuç alınıyo. İnşallah bir an önce güzel sonuçlar alırsınızŞimdi bakmıyoruz bile sayıya ameliyattan önde doktor normal erkeklere göre %15 geridesin demiş eşime sperm konusunda ameliyat ol düzelir dedi. Ameliayt oldu devlette amelyttan 3 ay sonra sayı gerçekten arttı biraz çok olmasada kalitesi de düzelmişti, sonra tekrar gitti eşim 4.ayda sonuç biraz düşmüştü , 5 ayda tekrarr gitti ne yazıkkı ileri hareketli sıfır dediler.morfoloji bozuk sayı düşük varikosel 2 testiste oluşmuş bu sefer tekrardan ,, 10 gün içinde 3 ayrı test yaptı eşim 3 ayrı hastanede 3 ayrı doktor baktı üzülerek son gittiğimiz doktor 2.ameliyata gerek yok dediler ameliyat etsekte faydası olmayacak dediler bunu diyen de özel hastnade bir doktor para alayım düşüncesiyle hareket etmediler faydası olmayacak 2.varikosel ameliyatının dedi üroloji uzmanı.... zaman kaybetmeden tüp bebek tedavisine başlayın dedi o hafta beklemeden başladık tedaviye çok şükür :)
Anladım canım, sizin için çok üzücü be yorucu bi süreç olmuş. Ama sakın umutsuzluğa kapılmayın. Zaten tüp bebekte erkeğin spermleri seçilerek en iyileri en kalitelileri alınıyo, çok daha güzel sonuç alınıyo. İnşallah bir an önce güzel sonuçlar alırsınız
Merhaba hareket içğn neler yaptınız neler kullandınızSağol cnm inş kan testiyle de kesinleştireyim yarın. Darısı başınıza
Merhaba, hareket için doktor bir ilaç vermişti adını hatırlamıyorum ama piyasada yoktu sonra değiştirdi opstravent diye bir ilaç kullandı o sırada keçiboynuzu kürü ve e vitamini kullandı eşim ve gece zeytinyağında beklemiş inciri sabah yedi bunları hep buralardan duydum ve uyguladm ileri hızlı hiç yoktu ama sayısı iyiydi galiba üroloji doktoru hiç panik yapmadı aşılama demedi varikosel yoktu biz o ay olmaz düşüncesindeydik ama olmuştuMerhaba hareket içğn neler yaptınız neler kullandınız
Tesekkur ederim biz varıkosel ameliyatı olduk temmuz ortasında test vercez bızde solgar e vıtamını kecıboynuzu özü arısutu polen kullsnıyoruz inşAllah degerler artmıştırMerhaba, hareket için doktor bir ilaç vermişti adını hatırlamıyorum ama piyasada yoktu sonra değiştirdi opstravent diye bir ilaç kullandı o sırada keçiboynuzu kürü ve e vitamini kullandı eşim ve gece zeytinyağında beklemiş inciri sabah yedi bunları hep buralardan duydum ve uyguladm ileri hızlı hiç yoktu ama sayısı iyiydi galiba üroloji doktoru hiç panik yapmadı aşılama demedi varikosel yoktu biz o ay olmaz düşüncesindeydik ama olmuştu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?