• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşimin Sperm Sonuçlarına Bakar mısınız ?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

turkuazturuncu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2011
181
0
46
Hatay
meraba arkadaşlar..eşime sonunda ikna edip sperm tahlilimizi yaptırdık.sonuçlarına bakıp dr umuz evicap kullanmasını söledi bu ay başladık ama sizce sonuçlar nasıl
perhiz süresi 4 gün

likefaksiyon 15 dakika
görünüm gri-opak
volüm 4ml
viskosite normal
ph 8
sperm sayısı 63 400 000ml
lökosit 600 000ml

ileri hızlı %15
ileri yavaş %25
yerinde hareketli %10
hareketsiz %50

kruger e göre

normal %10
baş defekti %51
boyun yada mid-piece defekti %21
kuyruk defekti %2
baş-boyun/baş kuyruk v.s %16

geçmiş olsun diliyorum.... ileri hızınız da ve morfolojide sorun var evicapı eşimde kullandı keçi boynuzu kürü yapmanı tavsiye ederim bizde hıza iyi geldi...

meraba arkadaşlar..eşime sonunda ikna edip sperm tahlilimizi yaptırdık.sonuçlarına bakıp dr umuz evicap kullanmasını söledi bu ay başladık ama sizce sonuçlar nasıl
perhiz süresi 4 gün

likefaksiyon 15 dakika
görünüm gri-opak
volüm 4ml
viskosite normal
ph 8
lökosit 600 000ml

ileri hızlı %15
ileri yavaş %25
yerinde hareketli %10
hareketsiz %50

kruger e göre

normal %10
baş defekti %51
kuyruk defekti %2

Morfoloji ve hareketlilikde biraz sıkıntı var gibi ama yine de hamile kalabilmişsin canım maaşallah Allah kucağında göstersin:46::46::46:
Benim eşimin %0morfolojisi bizde şimdi keçiboynuzu kürüne başladık bakalım inşallah iyi gelir:34:

Morfoloji ve hareketlilikde biraz sıkıntı var gibi ama yine de hamile kalabilmişsin canım maaşallah Allah kucağında göstersin:46::46::46:
Benim eşimin %0morfolojisi bizde şimdi keçiboynuzu kürüne başladık bakalım inşallah iyi gelir:34:
evet kalabildm 2 yıl uğraştan sonra ama kucagım boş aynı şeye bidaha dayanamam galiba...acaba bu şekilde hamile kalabilirmiyim

abstinens süresi : 4

miktar: 4.2 ml

renk: kirli sarı

vizkozite: vizkoz

ph: 8.0

sıvılaşma süresi: 30 dk

sıvılaşma derecesi: 1

spontan aglütinasyon: negatif

früktoz: -

lokosit/ml : 110.000

1 ml deki spermatozoon sayısı: 88.800.000

toplam spermatozoon sayısı: 372.960.000

MOTİLİTE - ML'DEKİ SAYI - TOPLAM SAYI

hızlı ileri hareketli %50 - 44.400.000 - 186.480.000

yavaş ileri hareketli %5 - 4.440.000 - 18.648.000

yerinde hareketli %5 - 4.440.000 - 18.648.000

Hareketsiz %40 - 35.520.000 - 149.184.000

MORFOLOJİK İNCELEME

TOPLAM - DAĞILIMI

normal %42

baş anomalisi %6 büyükbaşlı %2 küçükbaşlı %2 çiftbaşlı %0 mekikbaşlı %2

boyun anomalisi %6

kuyruk anomalisi %46 kuyruksuz %0 çift kuyruklu %1 dag defek %10 coiled tail %35

mikroskopik inceleme her sahada nadir lökosit görüldü.

Değerlendirirseniz sevinirim,

evet kalabildm 2 yıl uğraştan sonra ama kucagım boş aynı şeye bidaha dayanamam galiba...acaba bu şekilde hamile kalabilirmiyim

Allahım hakkında hayırlısını nasip etsin canım niye kalmayasın Allahım istesin yeter ki
Keçiboynuzu kürü yapmanı tavsiye ediyorum canım benim eşimde işe yaradı bol miktarda ceviz tüketsin eşin kabak çekirdeği ve nohutta önerilenler arasında

ben %1 morfoloji ile hamile kaldım önemli olan hız , hız içinde gnc arginmax vitamin , keçiboynuzu kürü tavsiye ederim, birde macun yapın eşiniz yesin , bal, muz, arı poleni, arı sütü çörekotu katın macuna, içerse eğer tadı kötüdür çakşır kaynatıp içirin, şeftali suyu ile fena olmuyormuş eşim öyle diyordu :)

valla %1 ile sağlıklı gebelik gerçekten Allah ın sevgili kuluymuşsunuz :)ben 3 kere gebe kaldım olmadı olmadı sorun morfoloji 3ü de boş gebelik oldu hiç birinde ne yolk sac ne de bebek asla görmedik.Allah ım inşallah bize de nasip eder.

Son düzenleme:
perhiz süresi 4 gün

likefaksiyon 15 dakika
görünüm gri-opak
volüm 4ml
viskosite normal
ph 8
lökosit 600 000ml

ileri hızlı %15
ileri yavaş %25
yerinde hareketli %10
hareketsiz %50

kruger e göre

normal %10
baş defekti %51
kuyruk defekti %2

ee kalmışssın hamile:)) biz sana soralım neler yaptın bir ayda da hamile kaldın???

Back