• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Öfke kontrol bozukluğu

gouss

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2022
2
0
1
40
Merhaba hanimlar, bir yol ayrımındayım.15 yıldır evliyim 2 oğlum var 11 yaş ve 6 yaşında. Eşimin Öfke kontrol patlamaları var. antdeprasanda kullandı tek başına yeterli olmadi terapilere gitti beraberinde ama fiyatı bizi aştı.Yaptiginin yalnis olduğu un farkında ama sonuç değişmiyor.Cocuklar çok korkuyor kapılar kırılıyor duvarlara yumruklar atıyor beni itekleyip kollarımı sıkıyor malesef şahit oluyorlar. eşime gore bu şiddet degil tabi. Kendi aileme ilk defa söyledim herkes şok o kadar severlerdi ki , cok şaşırdılar sakin bir insandır. sadece bana yapıyor. sürekli agresif hep uyuyor.Yani işin özü su an kafa dinlemeye 2 gün çocuklarımla kaçtım.Yalniz kal düşün diye ne yapmalıyım.ilk defa böyle bir tepki veriyorum.Mesajda yazdim bittu diye aslında alttan bir daha yapmam bekliyorum.Ama demedi. Zaten son sanası bir dahakine babam oturma orada dedi. Calismiyorum ev müstakil atta kayinvalidem var.ya çocuğun psikolojisi annesi babası bozmuş haksızlık yaparak duygularını bastırarak, biz çekiyoruz ben alışımda evlatlarım

Çocuklarınızı bahane etmeyin, annelerini dayak yerken görmeyi tercih edeceklerini düşünmüyorsunuzdur herhalde.

"Sadece bana yapıyor" yazmışsınız, demek ki canı istediğinde öfkesine, hareketlerine söz geçirebiliyor.
Adamın size kastı var. Dilerim gözünüzü açar, kabullenirsiniz.

Merhaba hanimlar, bir yol ayrımındayım.15 yıldır evliyim 2 oğlum var 11 yaş ve 6 yaşında. Eşimin Öfke kontrol patlamaları var. antdeprasanda kullandı tek başına yeterli olmadi terapilere gitti beraberinde ama fiyatı bizi aştı.Yaptiginin yalnis olduğu un farkında ama sonuç değişmiyor.Cocuklar çok korkuyor kapılar kırılıyor duvarlara yumruklar atıyor beni itekleyip kollarımı sıkıyor malesef şahit oluyorlar. eşime gore bu şiddet degil tabi. Kendi aileme ilk defa söyledim herkes şok o kadar severlerdi ki , cok şaşırdılar sakin bir insandır. sadece bana yapıyor. sürekli agresif hep uyuyor.Yani işin özü su an kafa dinlemeye 2 gün çocuklarımla kaçtım.Yalniz kal düşün diye ne yapmalıyım.ilk defa böyle bir tepki veriyorum.Mesajda yazdim bittu diye aslında alttan bir daha yapmam bekliyorum.Ama demedi. Zaten son sanası bir dahakine babam oturma orada dedi. Calismiyorum ev müstakil atta kayinvalidem var.ya çocuğun psikolojisi annesi babası bozmuş haksızlık yaparak duygularını bastırarak, biz çekiyoruz ben alışımda evlatlarım
ayrılacak cesaretiniz yoksa onu mutlaka terapi almaya ikna edin. o artık son çaredir. kabul etmiyorsa artık sizin de başka çareniz kalmamıştır. Ben panik ataktım beni iyileştiren doktoru bana bir arkadaşım tavsiye etmişti o da ilişkisi için gitmiş ve toparlamışlardı. Şimdi çok mutlu evlilikleri. böyle şeyler işe yarayabiliyor. tabi doğru doktoru bulmak gerek ama mutlaka denemelisiniz son çare olarak. öfke kontorulünü nasıl sağlayacağını öğrenebilir ilişkinizdeki yanlışları düzeltebilirler

Genelde Kendilerinden çok taviz veren ve bunu içine atan insanlarda bu denli öfke görüyorum. Size davranışlarının mazereti olamaz yaşadıkları ancak aranızı düzeltmek istiyorsanız, onu çok sevdiğinizi ama artık ondan çok korktuğunuzu bu şekilde aynı eve giremediğinizi söyleyin ve psikologa gitmesini şart koşun.

Kol sıkmak zamanla tokat atmaya dogru gider. Sakın size yaptigi uyguladigi siddeti tolere etmeyin. Yazık ya çocuklara travma yaşatıyor, böyle ruh hastalari cocuk yapmasin hepsini hafizaya yaziyor o cocuklar.

malesef o an gözü dönüyor kim var çocuklar orada mı hiç görmüyor ki,ve bunun şiddet olduğunu kabul etmiyor. o bana vurmuyormuş ,biraz zamana yaydık psikiyatrist arastırıyorum.Ve malesef küçüklüğünde ki hala annesiyle babasının kavgasına şahit olup çok baskın bir anneden korkarak içine atarak bir çocukluk gecirmiş,böyle olmasına rağmen çocuklarına daha da kötüsünü yaşatıyor.Çok teşekkürler başka açıdan bakmama yardımcı olduğunuzdan sıkışıyor insan mide ağrılarım uyku problemlerim başladı zaten benimde dr ihtiyacım var sanırım bakalım Allah doktoruna denk getrsin inşallah

Sadece size yapıyor olmasının altında ne yatıyor olabilir ?
Öfke kontrolü yoksa bence her yerde aynı olurdum. Sizin eşiniz kolaya kaçıyor .
Bı ömür bu çekilmez kardeşim. Sinirli adamın kahrı çok zor.

Ben de ilk evlendiğim zamanlar öfke patlamaları yaşıyordum. Normalde de çok çok sakin bir insanım. Sizin dediğiniz gibi sadece eşime yapıyordum. Sonra farkettim ki ona tahammül edemediğim için yapıyorum bunu. Dışarıdaki herşeye herkese tahammül ediyorum. Bir tek eşime mi edemiyorum? Böyle düşüne düşüne öfkeli yanımı törpüledim. Ama bu önce insanın kendi içine yolculuk yapıp kendini keşfetmesi ile başlayan bir süreç. Ben sadece youtubedan psikolog videoları izleyerek kendimi keşfettim. Eşinizin tedavi görmediği halde başarılı olamaması sanırım çok daha ağır geçirdiğinin işareti olabilir. Eğer tedavi olmayacak gibiyse ben olsam çocuklarımı böyle bir ortamda büyütmekten kaçınırdım.

Back