Biz ıspartada yaşıyoruz. Bundan 5 sene önce eşimin gözünde bulanık görme başladı. Ispartada gittiğimiz doktorlar hep üveit var gözünüzde deyip damla verdiler. Bir türlü iyileşme olmadı. Akdeniz Üniversitesi’nde bir profesör hocaya gönderdiler. Bizi yatırdılar uveit araştırması yaptılar. Nöroloji, cildiye her yere gönderdiler. Hiçbir şey bulunmadı. Sebebi belli olmayan üveit deyip yine kortizollü damlalar verip gönderdiler. Her ay kontrole çağırdılar. Kontrolllerde tesadüfen Dr. Elif Betül Türkoğlu’na bir asistan danıştı. Bu lenfoma dedi, bizi hematolojiye yönlendirdi. Hematoloji doktorlarıda bir şey tespit edemediler. Elif hoca eşimin gözünü sanki lenfomaymış gibi her hafta iğneler yaparak iyileştirdi. Hatta görme kaybı tamamen geçti. Birkaç yıl hiçbir şey tekrarlamadı. Sonra eşim bir kavgaya karıştı, gözüne darbe aldı, tekrar görmemeye başladı. Elif hocaya tekrar gittik. Bu sefer kavgadaki darbeden dolayı retina dekolmanı oluşmuş, dedi ki ‘Ahmet bey siz çok sakin biriydiniz, nasıl kavgaya karıştınız.’ Eşim de hocam ben son zamanlarda kendimi tanıyamıyorum çok sinirli oldum deyince Elif hoca bu sefer beyin de lenfoma olabilir dedi, bizi tekrar hematolojiye gönderdi. Bu sırada retina dekolmanı ameliyatımızda yapıldı. Eşimin beyninde lenfoma varmış meğer. Kemoterapi aldık.Çok şükür tedavilerle bugüne kadar geldik.