eşimin kredi borcu

Kredilerin vadelerini, faiz oranlarını gözden geçirin. Piyasadaki faiz oranlarını araştırın atıyorum onnuki 1.22'dir şu an piyasada 1.07 vardır. Bankaya gidin tek kredide toplayın, gerekirse vadeyi uzatın. 2 ayrı krediye belki fazla faiz ödüyorsunuzdur. Ya da faizi düşük bir bankadan 2 kredi tutarınca çekip o tarafları kapatın, dosya masraf vs.lerini geri isteyin. En iyisi şu an zararı aza indirmek. Söyleyememiştir belki, söylese iyiydi ama o an belki çekindi, daha yeniydiniz sıkılmak istemedi ya da takı tokaya güvendi.
Sağlık olsun, Allah ödeme kolaylığı versin.

Madem senden saklamış, aynı şekilde devam et, oturup üzülme, benden saklamış kendini strese sokmuş diye. ERkek için ne kolay, ailesinin durumu yokmuş harcandı demek... Eşler arasında gizli saklı olmaması gerektiğine inanırım. Farzet ki sende evlenmeden kredi çektin gizli gizli öderim diye düşündün. O zaman ne yapacaktı eşiniz? Araba almayı çok istiyorsanız sizde çekin 20 bin, hiç değilse arabanız olur.

biz kadınlar okadar rahat olamıyoruz enazından ben öyle değilim.malesef....sordum destek olurdum sana dedi. sonuçta evlenmeden önceymiş.evlendikten sonra olsaymış zaten bana sormadan yapmazmış.para aynı para yine ödeniyor ama ah erkekler işte kendini öyle savunuyor.

biz kadınlar okadar rahat olamıyoruz enazından ben öyle değilim.malesef....sordum destek olurdum sana dedi. sonuçta evlenmeden önceymiş.evlendikten sonra olsaymış zaten bana sormadan yapmazmış.para aynı para yine ödeniyor ama ah erkekler işte kendini öyle savunuyor.

Haklısın erkekler daha rahat. Neyse bundan sonra en azından nereye ne harcanıyor daha net bilirsin.

bizde eşimle her konuda beraber yapıyoruz maaşlarimizi birleşitiryoruz tabi o benim param denilecek bişey yok. evililkte sadakat ve güven önemli. eşime danişiyorum şunu yapalım bunu yapalım oda bana danişiyor. danişmadan hiç bişey yapamiyoruz. bizimde var ben ev kredisi çektim evlenmeden önce. 1000 tl ödüyorum otomotik olarak çekiliyor maaşimndan zaten. eşimde 900 lira ödüyor ihtiyaç kredisini. düğün borç seçilmiş zaten senin gibi. sonrasinda taksitlerimiz var bi sürü. hepsi yetiyor. çok şükür. ama eşim bunları evlenmeden önce soledi. 3 yıl sonra bitecek hiç bişey kalmiycak diyordu. şimdi neredeyse 1 yıl olucak evlilgimiz bebek bekliyorum hamileyim. 2 yıl kaldi zaten bişey kalmadi ben anlamadim çabuk geçtiği. için ferah olsun günler geçer gider zaten.

konu sahibi beni yanlış anlamayın ama nickiniz gibi gerçekten polyannacılısınız. bu iyi mi kötü mü bilmem, yargılamak bana düşmez ama dediğim gibi bu paradır ödenirden başka bir mevzu. kendi hayatımdan örnekler vereyim, eşimin bir arkadaşı ( 4 yıllık evli ve çocukları var) eşimden kendi adına kredi çekmesini istemiş henüz biz tanışmadan önce. tanışınca eşim üstü kapalı anlattı, bu kredi benim değil x in diye. arada bir arar, mesaj atar ben de şahit olurum. düğün borcunu ailesi üstleneceğini söylemiş, ödememişler. o da eşini üzmemek için hep saklamış. bu 3. kredisi, borcu sürekli borçla kapatmaya çalışıyor, eşi parayı sorunca yalanlar diz boyu... en sonunda kadın öğrendi, adam 4 yıl yalan söylediği ve kıvrandığıyla kaldı, kadın affetti. sonra adamın erkek kardeşinin düğünü için yine para lazım oldu, bu sefer yine yalan söyleyerek başka bir arkadaşının üzerinden kredi çekmiş. sonunda film koptu ve boşandılar. şimdi bize dert yanıyor onca sıkıntı, aktar çevir boşa gitti yuvamı kurtaramadım diye. kusura bakma diyoruz, yalanla bir evlilik yürümez.

merhaba arkadaşlar.2 senedir evliyiz.ev aldık ayda 980 tl ev kredisi ödüyoruz.eşimizin maaşı 1600 benim maaşım 1550 düğünden borçlarr vs hala bitmiş değil.mutlu giden bi evliliğim var.eşim bikaç aydır sıkıntılı görüyordum ve nihayet dün söyledi.eşim düğüne yakın ihtiyaç kredi çekmiş 20 bin tl 5 yıllık aylık 400 tl.hesap yapıyordum hesap tutmuyordu meğer gizliyormuş.okadar üzüldümki araba almayı planlıyordum vs.hayal krıklığına uğradım.daha 3 yıl ödemesi var.çektiği kredi kendi borçlarına gtmiş.bekarken bi dönem çalışmadı ve ailesinin durumuda bozuk harcandı dedi.canım çok sıkkın aldığımız maaşlar ortada.daha çocuğumuz yok nasıl tepki vereceğimi şaşırdım.

Bu erkeklerin bitmek bilmeyen kredi borçları valla öldürüyo beni bu nedir ya En Büyük KK hayır üstelik bunu saklıyorlar anlamıyorum. Ahhh canım benim Allah yardımcın olsun. Ulan tükürsen üstü bıyık altı sakal. Sana mı harcadıda sen ödüyosun dicem ama malum evlisiniz. Valla bak sinir oldum ha yazık sana da :KK14:

Bizimki de öğrenim kredisini ödüyor, sonradan haberim oldu ama laf etsem ben kötü olurum.

merhaba arkadaşlar.2 senedir evliyiz.ev aldık ayda 980 tl ev kredisi ödüyoruz.eşimizin maaşı 1600 benim maaşım 1550 düğünden borçlarr vs hala bitmiş değil.mutlu giden bi evliliğim var.eşim bikaç aydır sıkıntılı görüyordum ve nihayet dün söyledi.eşim düğüne yakın ihtiyaç kredi çekmiş 20 bin tl 5 yıllık aylık 400 tl.hesap yapıyordum hesap tutmuyordu meğer gizliyormuş.okadar üzüldümki araba almayı planlıyordum vs.hayal krıklığına uğradım.daha 3 yıl ödemesi var.çektiği kredi kendi borçlarına gtmiş.bekarken bi dönem çalışmadı ve ailesinin durumuda bozuk harcandı dedi.canım çok sıkkın aldığımız maaşlar ortada.daha çocuğumuz yok nasıl tepki vereceğimi şaşırdım.

bence söylemediği için hatalı ama siz para için huzurunuzu bozmayın derim. kazancı iyi olduğu halde evdeki huzur için çırpınan insanlar var. 1-sağlık, 2- huzur.. para dediğin bu ikisi yoksa hiç bir anlam ifade etmez..

konu sahibi beni yanlış anlamayın ama nickiniz gibi gerçekten polyannacılısınız. bu iyi mi kötü mü bilmem, yargılamak bana düşmez ama dediğim gibi bu paradır ödenirden başka bir mevzu. kendi hayatımdan örnekler vereyim, eşimin bir arkadaşı ( 4 yıllık evli ve çocukları var) eşimden kendi adına kredi çekmesini istemiş henüz biz tanışmadan önce. tanışınca eşim üstü kapalı anlattı, bu kredi benim değil x in diye. arada bir arar, mesaj atar ben de şahit olurum. düğün borcunu ailesi üstleneceğini söylemiş, ödememişler. o da eşini üzmemek için hep saklamış. bu 3. kredisi, borcu sürekli borçla kapatmaya çalışıyor, eşi parayı sorunca yalanlar diz boyu... en sonunda kadın öğrendi, adam 4 yıl yalan söylediği ve kıvrandığıyla kaldı, kadın affetti. sonra adamın erkek kardeşinin düğünü için yine para lazım oldu, bu sefer yine yalan söyleyerek başka bir arkadaşının üzerinden kredi çekmiş. sonunda film koptu ve boşandılar. şimdi bize dert yanıyor onca sıkıntı, aktar çevir boşa gitti yuvamı kurtaramadım diye. kusura bakma diyoruz, yalanla bir evlilik yürümez.

eşinin arkadaşi 3 kere saklamiş eşinden. bu da daha kötü eşi buna çileden çikarmiş tabi bide pişman oluyor evlilğimi kurtarsaydim diye. bi kere yapınca gene aynisini yapar o kadarda güvenmemek lazim tabi saklamak da hiç iyi degil yani haklisin o konuda. eşime borcu olduğu taa evlenmeden söledi bende söledim ev kredisini ödediğimi nişanliyken sölemişim evlendiğimde bana kızmasin diye. annemler sakın söleme evlenince söle dediler içime cesaret edemedim söledim eşime. evlliğimin ilk zamanlarda çok zorlanmişim saklamak istemezdim. ailem kocamdan hep bişey saklamami da istediler eşim inanmiyordu süpheleniyordu. sonrada açikladim böle böle yaptı bana diye sinirlenmişti güveni sarsiliyordu bu ilk olunca. sonrasinda hiç bişey saklamadim. ailem sakla söleme anlatma dersede anlatiyorum kocama.. artık hiç bişey saklamiyorum. kocam zaten haberi yokmuş gibi davraniyor içimiz rahat:) çok zor oluyor eşinden bişey saklamak yani vicdanim hiç rahat etmez.

Düğüne yakın çektiyse 'henüz evli değildik sana sormadım' bahanesi beni daha da sinirlendirir. Tamam evli değilsin ama sıkıntısını seninle evlenince o kadın da çekecek. Hiç olmazsa bilseydiniz hesabınızı ona göre yapardınız. Anlayış göstermişsiniz tamam ama siz de kesin tavrınızı koyun. Sizden sakladığı ilk ve son şey olsun.

X