eşimin korkaklığı, pasifliği...

İlk sayfayı okudum zorluklar içinde büyüdüğünüzü yazmışsınız.Belkide bu yüzden siz üzülünce o da otomatikmen çöküyordur bence bu size olan derin sevgisinden kaynaklı.Kaybetme korkusu olabilir.Küçükken ezilen çocuk olmuştur.Ya da hiçbir sorunu yoktur duygusaldır :)) Yani illa psikolojik bir sebep aramaya gerek yok bence hiçbirimiz mükemmel değiliz onunda kötü tarafı budur belki size göre :) Bence sert uyarmak yerine balkonda çay kahve falan içerken canım işte ben mutsuzken birinin beni mutlu etmesine ihtiyaç duyuyorum enerji almalıyım falan diyin.Çünkü duygusal biri ve eğer sert uyarırsanız gerçekten kalbi kırılabilir.Tabi eşinizi siz daha iyi tanıyorsunuz ama bende çok duygusal bir insanım şimdi kendimi eşinizin yerine koydum ben evli değilim ama eşim bana böyle bir tepki verse en başta bocalardım ama daha sonra sonuç alırdık galiba :) Yani uyardıktan hemen sonra da gelişme olmaz daha kötüye gider sonra düzelir gibime geldi :) Rabbim neşenizi,aşkınızı,huzurunuzu daim etsin inşallah.Kandilinizde mübarek olsun :KK68:

Öyledir veya değildir diyemem tabiki buna doktor karar verir ama ilk mesajınızı okurken daha aklına hemen bu geldi .Arada çok benzerlikler var .atıyorum eşiniz komşuyla tartıştı pek tepki veremedi kı anne ve Kardeşinin Baskın Karakterler erkek modeli olan babanında pasif kaldığını söylemişsiniz eşinizde bu gibi durumlarda istediği tepkiyi veremiyo çünkü öyle öğrenmedi belki şimdiye kadar Duyguları hep bi şekilde dış güçler Tarafından bastırıldı .Bu ve bunun gibi şeyleri içinde tutup susup hiç olmıcak bi anda kapı pencere kırıp bunun içinde sizi tahrik etmekle suçlayabilir .bazı kriz durumlarında sizi soğukkanlı kalmakla,duygusuzlukla suçlayabilir......

İlk sayfayı okudum zorluklar içinde büyüdüğünüzü yazmışsınız.Belkide bu yüzden siz üzülünce o da otomatikmen çöküyordur bence bu size olan derin sevgisinden kaynaklı.Kaybetme korkusu olabilir.Küçükken ezilen çocuk olmuştur.Ya da hiçbir sorunu yoktur duygusaldır :)) Yani illa psikolojik bir sebep aramaya gerek yok bence hiçbirimiz mükemmel değiliz onunda kötü tarafı budur belki size göre :) Bence sert uyarmak yerine balkonda çay kahve falan içerken canım işte ben mutsuzken birinin beni mutlu etmesine ihtiyaç duyuyorum enerji almalıyım falan diyin.Çünkü duygusal biri ve eğer sert uyarırsanız gerçekten kalbi kırılabilir.Tabi eşinizi siz daha iyi tanıyorsunuz ama bende çok duygusal bir insanım şimdi kendimi eşinizin yerine koydum ben evli değilim ama eşim bana böyle bir tepki verse en başta bocalardım ama daha sonra sonuç alırdık galiba :) Yani uyardıktan hemen sonra da gelişme olmaz daha kötüye gider sonra düzelir gibime geldi :) Rabbim neşenizi,aşkınızı,huzurunuzu daim etsin inşallah.Kandilinizde mübarek olsun :KK68:
Çok tesekkur ederim tatli yorumunuz icin:KK68: sizin de kandiliniz mubarek olsun.
Haklisiniz, duygusal insana empati yaparsak, onun dilinden konusmakta fayda var. Evet, kendimi musait bir zamanda ifade edeyim insallah =)
Rabbim sizin de gonlunuze gore versin her seyin en hayirlisini

Öyledir veya değildir diyemem tabiki buna doktor karar verir ama ilk mesajınızı okurken daha aklına hemen bu geldi .Arada çok benzerlikler var .atıyorum eşiniz komşuyla tartıştı pek tepki veremedi kı anne ve Kardeşinin Baskın Karakterler erkek modeli olan babanında pasif kaldığını söylemişsiniz eşinizde bu gibi durumlarda istediği tepkiyi veremiyo çünkü öyle öğrenmedi belki şimdiye kadar Duyguları hep bi şekilde dış güçler Tarafından bastırıldı .Bu ve bunun gibi şeyleri içinde tutup susup hiç olmıcak bi anda kapı pencere kırıp bunun içinde sizi tahrik etmekle suçlayabilir .bazı kriz durumlarında sizi soğukkanlı kalmakla,duygusuzlukla suçlayabilir......
Bazen durup dururken agir konusur. Sonra da evet sen beni oyle konusmaya ittin diyor. Halbuki ben karsimdakini sinir etmek icin konusmam, kendimi veya inandigim seyi savunurum.
Siz devlet hastanesine mi gittiniz peki

İlk zamanlar ayri uyumak da vardi, şuan uyumaya gitti ama yatak odasina mi kucuk odaya mi gormedim. Bu icine kapanmanin ardindan ayri yatardi, bu konuda konusmustuk bayadir yapmiyordu.
Normale dondugunde deneyecegim konusmayi...
Bir bilseniz, en kotu gecirdigi gununde bile onu nasil teselli ederim...
Bir de muhtesem sucluluk duygusu var. En ufak seyden acayip sucluluk duyar.
Tum bunlar anne baba davranislarinin sonucu aslinda. Ne kadar bilincsiz yetistirdiklerinin kaniti...
Bu kadar suclu, ozguvensiz, dis dunyaya kapali ve ordan korkan. Goren de yetimhanede buyudu sanir degil mi?

Bu suçluluk duygusundan bende de var.
Hiroşima'ya bugün bir daha bomba atılacak olsa, kendimi suçlarım.

Üzüldüm şimdi.
Çünkü bu eşiniz için de kolay bir şey değil.
Sizi de üzdükçe suçluluk duyup daha çok hırçınlaşıyordur.
Anlayabiliyorum.

Arkadaslar hepinize teker teker tesekkur ederim, degerli yorumlariniz icin. Benim yarin erken kalkmam gerektigi icin suan cikiyorum ancak yarin tum yorumlari okuyacagim. Hepinize iyi geceler dilerim :KK52:

Evet ailesi her seye karisan cinsten, ablasi annesi baskin babasi pasif
Sorunun sebebi ortada aslında. Değişir mi bilmiyorum, işlemiştir bu kanına. Artık sen onu derleyip toparlayacaksın biraz. Çok eleştiren ailelerin çocukları pısırık yetişiyor malesef. Sen ilişkinde dikkat et. Kıymet ver, önemli olduğunu hissettir ki, o da ayağa kalksın, göğsü dikleşsin.

Bu suçluluk duygusundan bende de var.
Hiroşima'ya bugün bir daha bomba atılacak olsa, kendimi suçlarım.

Üzüldüm şimdi.
Çünkü bu eşiniz için de kolay bir şey değil.
Sizi de üzdükçe suçluluk duyup daha çok hırçınlaşıyordur.
Anlayabiliyorum.
Ama sizin bir sucunuz yok ki =((( icinizin rahat olmasi lazim. Peki sizin bir çabaniz var mi? Kendi duygularinizin farkinda oldugunuz icin soruyorum

ablam yurtdışında canım orda özel bi psıkyatra gittiler
Hmm anladim. İnsallah bundan sonra mutlu olurlar canim.

Sorunun sebebi ortada aslında. Değişir mi bilmiyorum, işlemiştir bu kanına. Artık sen onu derleyip toparlayacaksın biraz. Çok eleştiren ailelerin çocukları pısırık yetişiyor malesef. Sen ilişkinde dikkat et. Kıymet ver, önemli olduğunu hissettir ki, o da ayağa kalksın, göğsü dikleşsin.
Cok dogruuuu surekli elestirile elestirile kendini beceriksiz yetersiz hissediyor... Cok dogru gercekten.
Dediklerinize dikkat edecegim...

Ama sizin bir sucunuz yok ki =((( icinizin rahat olmasi lazim. Peki sizin bir çabaniz var mi? Kendi duygularinizin farkinda oldugunuz icin soruyorum

Hmm anladim. İnsallah bundan sonra mutlu olurlar canim.
Inlallah canım baya yoluna girdi gibi Allah herkezin evine huzur versin,hayırlı kandiller bu arada umarım sizin içinde hersey çok güzel olur:KK36:

Senin yazdıklarını okurken kendimi buldum yazılar da , canım baş edemiyorum edemiyorsun. Kabulleneceksin yapacak hiç birşey yok. Ben artık öyle Yaptım.sorun olduğunda ben çözerim,dışarda alışverişte pazarlığı ben Yaparım,Her zaman haklıdır gidip ben özür dilerim vs.. Onun için al karşına sorunları sen anlat çözmeye çalış. Ona akıl ver sen ÖĞRETMEN o öğrenci gibi davran

Bir çabam var mı?
Kendi çapımda var..
Kendimi suçlarım ama gururluyumdur da fazla çaktırmam.

Fevriyim, dolup dolup bir anda yıkarım.
Herkes de şaşırır n'oldu şimdi, diye.
Ama ben biriktirmişimdir.

İnşallah atlatabilirsiniz.
Rabbim beraat hürmetine huzur, mutluluk versin bol bol size ve eşinize ve tüm herkese..

Benim eşim de mesela tam tersi ama sanma ki böyle hep güzel. İnsan evlendiğine bir sürpriz kutu çıkıyor karşısına, bir sürü aileden kalma hal tavır, sorun, iyi huy, güzellikler. Benim başarılı bulduğum evlilikler ve hanımlar elindeki malzemeyi kullanmayı bilmiş insanlar. Onları örnek alıyorum kendime.

Ciddi bir sorun olduğunda, insiyatif alması gerektiğinde eşim çok iyidir ve dominanttır mesela ama her zaman dominanttır. Onun kararları doğrudur, kafası kızdığında seni beni görmez ve bu da çok yıpratıcı. Faydasından çok incindiğim olmuştur bu konuda. Ama mutluluk yolunu ben çiziyorum ikimiz için. Allah ın emaneti olarak görüyorum onu, evliliğimi. Seviyorsan, hayatını güzelleştiren biri demek ki.

Ama şunu unutmamak lazım. Ataerkil yapıda bir anlayışım yok ama ben evde otoritenin baba olması gerektiğini düşünüyorum. Erkeklerden rolleri çalındığında küçük veya büyükken, yolunmuş tavuğa dönüyorlar. Durmaları gereken yerleri şaşırıyorlar. Savunmaları gereken yerde sizi savunmasız bırakıp, kavgalara kendi göğsünüzü siper etmek zorunda bırakıyorlar. Kendi çocuklarına da öyle örnek olamıyorlar işte. Demokratik karar verebilmek lazım ama zulmetmedikçe evdeki düzeni Kur'an anneyse, kontrolünü yapan baba olmalı. Eşinin özgüvenini derleyip toparlayabilmişsin. Şişlerde ona daha çok insiyatif vererek zamanla aşarsın inşallah.

Aslında eşler tam terazi misali. .
Ben ; konuşkan , neşeli, çocuksu. .
eşim ; sakin dingin ağır başlı..
rabbim o kadar büyük ki ..

Inlallah canım baya yoluna girdi gibi Allah herkezin evine huzur versin,hayırlı kandiller bu arada umarım sizin içinde hersey çok güzel olur:KK36:
Amin canim cok tesekkur ederim, Beni yalniz birakmayip yorumlarinizla destek oldunuz.
Senin yazdıklarını okurken kendimi buldum yazılar da , canım baş edemiyorum edemiyorsun. Kabulleneceksin yapacak hiç birşey yok. Ben artık öyle Yaptım.sorun olduğunda ben çözerim,dışarda alışverişte pazarlığı ben Yaparım,Her zaman haklıdır gidip ben özür dilerim vs.. Onun için al karşına sorunları sen anlat çözmeye çalış. Ona akıl ver sen ÖĞRETMEN o öğrenci gibi davran
Allah yardimcimiz olsun arkadasim, konusarak anlatarak halledebiliriz insallah.

Aslında eşler tam terazi misali. .
Ben ; konuşkan , neşeli, çocuksu. .
eşim ; sakin dingin ağır başlı..
rabbim o kadar büyük ki ..
Eşlerin birbirini dengelemesi lazim evet.

Bir çabam var mı?
Kendi çapımda var..
Kendimi suçlarım ama gururluyumdur da fazla çaktırmam.

Fevriyim, dolup dolup bir anda yıkarım.
Herkes de şaşırır n'oldu şimdi, diye.
Ama ben biriktirmişimdir.

İnşallah atlatabilirsiniz.
Rabbim beraat hürmetine huzur, mutluluk versin bol bol size ve eşinize ve tüm herkese..
Amin cok tesekkur ederim, yorumlariniz ve dualariniz icin. siz de gonunuzden gecen tum guzelliklere kavusursunuz insallah.

Benim eşim de mesela tam tersi ama sanma ki böyle hep güzel. İnsan evlendiğine bir sürpriz kutu çıkıyor karşısına, bir sürü aileden kalma hal tavır, sorun, iyi huy, güzellikler. Benim başarılı bulduğum evlilikler ve hanımlar elindeki malzemeyi kullanmayı bilmiş insanlar. Onları örnek alıyorum kendime.

Ciddi bir sorun olduğunda, insiyatif alması gerektiğinde eşim çok iyidir ve dominanttır mesela ama her zaman dominanttır. Onun kararları doğrudur, kafası kızdığında seni beni görmez ve bu da çok yıpratıcı. Faydasından çok incindiğim olmuştur bu konuda. Ama mutluluk yolunu ben çiziyorum ikimiz için. Allah ın emaneti olarak görüyorum onu, evliliğimi. Seviyorsan, hayatını güzelleştiren biri demek ki.

Ama şunu unutmamak lazım. Ataerkil yapıda bir anlayışım yok ama ben evde otoritenin baba olması gerektiğini düşünüyorum. Erkeklerden rolleri çalındığında küçük veya büyükken, yolunmuş tavuğa dönüyorlar. Durmaları gereken yerleri şaşırıyorlar. Savunmaları gereken yerde sizi savunmasız bırakıp, kavgalara kendi göğsünüzü siper etmek zorunda bırakıyorlar. Kendi çocuklarına da öyle örnek olamıyorlar işte. Demokratik karar verebilmek lazım ama zulmetmedikçe evdeki düzeni Kur'an anneyse, kontrolünü yapan baba olmalı. Eşinin özgüvenini derleyip toparlayabilmişsin. Şişlerde ona daha çok insiyatif vererek zamanla aşarsın inşallah.
Ozellikle son paragrafina binaen diyorum ki, zaten eşim de babasindan almis bu pasifligini. Dedigin dogru yani evdeki baba figuru cok onemli. Sonra, beni savunmasiz biraktigi da dogru. Birkac kibar cumleyle konuyu gecistirebilecekken susar insanlarin icinde, bunu baya dile getiriyordum eskiden, simdi ben taktik degistirdim, onun akrabalariyla huylarina giderek anlasiyorum kestirme yoldan.

Ama dedigin gibi her sekilde bizim durumu idare etmemiz lazim. Birbirimizi dengeleriz insallah. Kucukken esimin bir sorunu oldugunda ailesi hep onu haksiz bulmus, karsi tarafi savunmuslar. Bunun da etkisi var, biliyorum, ben de ona her durumda arkasinda oldugumu, ondan da aynisini bekledigimi soyluyorum ve hissettiriyorum. Yolda biri bana carpsa ben sucluyumdur, o derece. Ya neden aileler bu kadar bilincsizce cocuk yetistiriyor aklim almiyor...

depresyonda olabilir mi ? psikolojik rahatsızlıgı var belki ?
Genel ruh hali iyi canim, hatta dun sevincli bir haber almistik, ona sevinemeden bir sorun yasadik ve aksamimiz berbat oldu. Buyutulecek bir sey degildi aslinda ama kendisi sorunlar karsisinda boyle zayif işte

X