- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
-
- Konu Sahibi demlicaykeyfi
belki kavga etmenizden korkuyordurŞöyle mesela o bir şeye sinirlenmis veya üzgün olsa ben onu teselli ederim, destek olurum. Ama ben bir şeye üzgün veya sinirliysem o direk çöküşe geçer, morali yerlere iner, yikilir. Neden ben onu toparlamaya çalişirken o hiç çaba sarf etmeden kolay olani seçiyor ve benim moralimi duzeltmek yerine kendisi daha beter oluyor?
Yok canim, kavga ettigimiz durumlar da oluyor, bu tarz durumlar da oluyor. Kendini iletisime kapatiyor, boyle durumlarda destek bekliyorum iki çift söz yani benim arkamda oldugunu hissettirsin. O anki sorunum eşimden kaynaklanmiyor, o sadece beni sakinlestirsin diye beklerken kendisinin morali benden beter hale geliyor.belki kavga etmenizden korkuyordur
Yaa paylastiginiz icin cok tesekkur ederim.Ben eşinizin rolündeyim böyle durumlarda. Eşimin morali bozuksa benim enerjim düşüyor mutsuz oluyorum Ondan daha çok.Ama çabalıyorum eskisi gibi değilim. Dediğiniz durumu ben kendim düzeltmeye çalışıyorum çünkü eşim benle bu konuyu uzun uzun konuştu bende pozitif etki bıraktı. Siz konuştunuz mu peki eşinizle.
Evet siz olayi cozmek isterken o kendisini dis dunyaya kapatiyor. Aradiginiz kisiye ulasilamiyor misali =)) ne yapacagiz bilmem...Benim eşim de konuşmayı sevmez bir sorun olduğunda susar susar öyle kalır, ben konuşurum konuşurum artık beyninin yerim konuşa konuşa ama o, olay sıcakken konuşmaz. Aradan zaman geçer kedi gibi gelir sokulur konuşuruz o zaman da benim sinirim geçmiş oluyor ağız tadıyla benzeteyim kavga edeyim rahatlayayım istiyorum ama yok. Yani kavga etsek bile ben suçlı pozisyona düşüyorum ünkü bağıran çağıran benim hatta onu döven benim... valla susan sakin erkek zor bence...sorun olduğunda o an kafa yorup yorumlar yapıp tartışmıyor tartışmayınca cözüme ulaşmış hissetmiyorum ben.
Evet siz olayi cozmek isterken o kendisini dis dunyaya kapatiyor. Aradiginiz kisiye ulasilamiyor misali =)) ne yapacagiz bilmem...
Kisa kisa anlattigim icin net anlatamamis olabilirim ama durum şöyle. Mesela eşimin iş yerinde morali bozulursa ben ona destek olurum ve keyfini yerine getirmek icin cabalarim.Yahu neden korksun adam suratınızı asmanızdan, siz keyifsiz ve enerji düşürücü bir moddayken sizinle muhattap olmamasının korkaklıkla, pısırıklıkla, kriz yönetimiyle ne alakası var? Hadi düşüncesizlikle, ilgisizlikle filan suçlasanız anlarım ama korkaklık? Bana sadece sizin duygu değişimlerinizi çok ciddiye almıyor, nasılsa birsüre sonra düzelir boşuna tadımı kaçırmayayım diye düşünüyor gibi geldi.
Evet sizin bu konumunuz eşinizin pasif kalmasına yol açıyor artı olarak. Dediğim gibi eşim benle konuştuğunda anladım ki benden gelen bir söz karşısında güçlü duruşum onu iyileştirmek için yetecek. Çünkü kendimden biliyorum ben üzgünsem eşimden güçlü olmasını isterim aynı şeyi oda istiyor. Farketmesi lazım eşinin bunu Ancak o zaman çabalar diye düşünüyorumYaa paylastiginiz icin cok tesekkur ederim.
Bu durumu konusuyoruz ancak babasindan bu huyu aldigini soyluyor. Zaten babasinin ne kadar olumsuz yonu varsa onu almis. Yani bir erkegin sorunlar karsisinda pasif olmasini kaldiramiyorum cunku ben cok mucadele ettim hayatta annesiz babasiz şekilde.
Aynen evet, bana arkamda oldugunu hissettirsin, hallederiz modunda yaklaşsin o zaman zaten benim uzuntum cok surmez. Ama onu karsimda oyle gorunce, asil uzuldugum seyi unutup eşime takiyorum kafayi. Güçlü olmak için nasil çabalayabilir bilemiyorum, tek bildigim iki olumlu şey soylemesi bu kadar zor olmamali.Evet sizin bu konumunuz eşinizin pasif kalmasına yol açıyor artı olarak. Dediğim gibi eşim benle konuştuğunda anladım ki benden gelen bir söz karşısında güçlü duruşum onu iyileştirmek için yetecek. Çünkü kendimden biliyorum ben üzgünsem eşimden güçlü olmasını isterim aynı şeyi oda istiyor. Farketmesi lazım eşinin bunu Ancak o zaman çabalar diye düşünüyorum
Yaa ikimiz de birbirimize destek olsak? Ben gucsuzken o guc verse, o gucsuz hissederken ben ona destek olsam, cok mu zor bu?Güçlü kadın , pasif erkek
pasif kadın , güçlü erkek
düzen bu
Zor değil evet ama dediğim gibi eşinin Farketmesi lazım. Belki zorunlu empati yaptitırmak gerek. Siz tam tersi olun onun hissetmesini sağlayın.Aynen evet, bana arkamda oldugunu hissettirsin, hallederiz modunda yaklaşsin o zaman zaten benim uzuntum cok surmez. Ama onu karsimda oyle gorunce, asil uzuldugum seyi unutup eşime takiyorum kafayi. Güçlü olmak için nasil çabalayabilir bilemiyorum, tek bildigim iki olumlu şey soylemesi bu kadar zor olmamali.
Şuan kandilleşmek için ariyor insanlar ve telefona bakmiyor. Beyefendi çöküşe geçti ya, iki dakika tesekkur ederim sizin de mubarek olsun diyip kapatamaz. O karsindaki nereden bilsin senin uzgun oldugunu? Dunya basina yikilmadi ki alt tarafi komsuyla biraz sorun yasadin...
Tesekkur ederim, onerinizi deneyecegim.Zor değil evet ama dediğim gibi eşinin Farketmesi lazım. Belki zorunlu empati yaptitırmak gerek. Siz tam tersi olun onun hissetmesini sağlayın.