eşimin kızı ve sorunlar

Kimse üvey anne diye beğenmedim atmadı. Konu içerisinde yazılanları okumadığınız çok belli. annesinden kalan tek hatıra olan fotoğrafları bile kıskanan biri var hayatında o çocukların. bile bile evlenilmiş ve başına neler geleceğini tahmin etmeliydi. Babasının evinde çok rahatmış o zaman bu hayatı çekmek zorunda değil.

Eşimle konuşmaya çalışsam, o çocuk deyip sinirlendigi icin onunla konuşamıyorum. Kafam karışıyor. Hep o çocuk, o kötü şey bilmez diyor.
Çocuğun hiçbir suçu yok. Suçlu böyle konuşan eşiniz. Siz eşinizle ciddi bir konuşma yapın. Evin kuralları olduğunu bunun da ortak bir şekilde oturup konuşulması gerektiğini, böyle davranarak kendi çocuğuna kötülük yaptığını anlatın savaşmadan.
Bir kere eşiniz sizi çocukların ablası vs olarak görmüyor ki, çocukların ne suçu var. Bir evde erkek karısına saygı duymazsa çocuklar da duymaz.
O çocuğun ciddi yardıma ihtiyacı var, acı çekiyor resmen.

Bence siz sorunun özünü anlamamışsınız, sizin sorununuz çocuk değil ki direk kocanız. Ben kocanızın size aşık olduğunu düşünmüyorum. Dilin İngilizce olduğunu söylediğinize göre ya Amerika ya da Avrupadasınız. Oralarda ev temizlik ve çocuk bakım hizmetleri gayet pahalı. Eşiniz oralı biri ile evlense sizin gibi öye hem hizmertçilik hemde bakıcılık yapmayacağı ve sorumluluk almayacağından bunlar için para ödemeye devam edecekti. Adamda muhtemelen bedava hizmetçi ve bakıcı için ülkesinden sizi gözüne kestirdi. Yanında çocuğa kendi kültürünüzü öğretmeniz ve bedava sex de bonus olmuş. Söylediklerim biraz ağır gelebilir ama gerçek bu maleaef. Öncelikle siz çocukların size saygı duymadığını söylüyorsunuz ama eşiniz duymuyor ki çocuklar niye duysun. Adam sizi hizmetçi ve bakıcı gibi iş gördürüp, çocukların davranışları ile ilgili en ufak müdahilenizde gayet sert tepki koyuyormuş. Verilen mesaj şu senin işin hizmet boşuna çocukların seni saymasını bekleme. Öncelikle çocukların odasında tabiki annelerinin resmi olabilir , hatta aile olarak da olabilir ama kadının kocanızı öptüğü iki metre dediğinize göre bir duvar boyu resim size saygısızlık değil mi? Amaç anneyi yanında hissetmekse kadının çocukları ile onlara sarıldığı bir resim değilde neden o resim. Bunu sizin demenize gerek kalmadan eşinizim düşünmesi gerekiyordu zaten sizi seviyorsa. Bakın seven insan kıyamaz, üzülür, kaybetmekten korkar. Ben eşinizde bunun hiçbirini göremedim malesef. Sadece siz gitmeye karar verince bedava hizmeti kaybetmek istemeyen birinin telaşı var o kadar. Zira eşiniz sizi gerçekten sevse ev işlerinde ve özellikle çocuk sorumluluğunda size destek olur ve yükünüzü paylaşırdı. Ev işlerini bölüşürdü. Çocukları gerektiği yerlerde uyarır, sizin o evin hizmetçisi olmadığınızı ve her çocuğun en azından odasını toplamasını siz söylemeden o dikte ederdi. Herşeyden önce bu kadar sorumluluk altında ezileceğinizi düşünüp size kıyamaz ve bu sorunlar yüzünden onu bırakmanızdan korkar çözmeniz için somut adımlar atardı.Ama adam size resmen işin ne tabi yapacaksın tavrı ile hareket etmiş. Bence siz daha önce gerçek bir aşk yaşamadığınız için eşinizin sizi tavlamak için iki tatlı sözünü aşk sanmışsınız. Çocuk doğurma konusuna gelirsek sizin nasıl evlat sahibi olma hakkınız varsa bir evladında sağlıklı bir aile ortamında yetişme hakkı var. Tamam çocuklu insanlar boşanabilir ancak sorunlu ve size saygı suyulmayan bir evlilikte çocuk dünyaya getirip, sonrada muhtemel bir boşanmada o çocuğu sadece ayda yılda bir göreceği bir babaya, mahkum etmek bencillik değil mi? Annem bana öyle birşey yapsa ben onu bir ömür affetmezdim. Kendiniz anne olacağım diye muhtemelen boşanma ile bitecek bir evlilik içinde babasız bir çocuk doğuran insanın merhametini sorgularım ben kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Annelerinin ölüm sebebi neydi?

Evet bence de neden evlendin???? Ben kendi öz yavrularım hakkında bana gelecekte su verirler mi kaygisiyla yaşamıyorum ki siz nasıl bunu bekliyorsunuz anlayamıyorum?

Evi b.k gotursede temizlemeyin odasını kendisi toplasın yardımcı olabilirsin ama ne demek toplamak?

Canım biraz dişini sık alttan al görmezden gel düzelicektir tam ergenlige geçiş dönemi bunlar çok normal ben öz anneme neler çektirdim o yaşlarda of of of arkadaş gibi ol konuş dertleş onun sevdiği şeyleri ailece yapmayı çalışın evde onun da söz hakkı olduğunu onun düşüncelerinin de önemsendigini belli edin bir şey yaparken fikir alın aman çocuk ne anlar demeyin lafla da olsa yapın bunu bazılarımızın ergenligi gerçekten zor geçiyor şu an yapicabilecegin tek şey alttan almak sabretmek benim annemle babam ayrıydı ben annemle kalıyordum annem başkasıyla evlenmişti 12 13 14 yaşlarım çok sorunlu geçti anneme sinir krizi geçirtirdim her gün esylarim her yerde hiç bir şeye dokunmazdim yani bu senin anlattıkların benim yaptıklarmin yanında hiç bişey eşiniz ve siz artık onu çocuk gibi değilde bir birey olarak bir abla olarak görün ve artık onunda sorumluluk alıp kardeşine de örnek olmasını söyleyin biraz daha fazla üstüne düşün yani kısaca

Ben de bundan rahatsızlık duydum. Su versin baksın diye mi emek veriyorsunuz?
Beklentileri var çocuktan. Halbuki böyle bir hakkı yok

Ben de bundan rahatsızlık duydum. Su versin baksın diye mi emek veriyorsunuz?
Beklentileri var çocuktan. Halbuki böyle bir hakkı yok
En nefret ettiğim ana baba tipi, bizim ana babalarda birltmedi mi bu olay???

Sonuçta Allah dünyaya bir birey yolluyor ve buna aracı sen oluyorsun. Onu dünyaya alistirim iyi bir insan yapmaktan başka ne bekleyeceğiz ki?

12 yaşında hem kendi bedenindeki değişimlerle boğuşan hem de anne acısı yaşayan bir ergenden saygı beklemenizi tuhaf buldum.
muhtemelen sizi düzenini değiştirmek isteyen bir baskıcı olarak görüyor şu an.
kendi annesi de olsa öyle görecekti onu.
tek fark annesi onun ergen olduğunu bilip anlayışlı olacaktı.
siz kinlenmişsiniz.

Çocuk annesini kaybetmiş bunu kaldırabilecek yaşta değil psikoloğa götürdünüzmü bilmiyorum ama götürmediysenix mutlaka götürün annesini kaybetmesinin sorumlusunun siz olmadığını oturup güzelce anlatın anlamaz demeyin anlar hayara karşı öfkeli ve bu öfkesini sizden çıkarıyor evet çok zor ama daha 12 yaşında başarılamaz bir yaş değil Eşinizinde elini taşın altına koyması lazım bu tek başınıza geçirebileceğiniz bir süreç değil

eşinizin cocuklarına terbıye vermesı yada verdıgınız terbıyeyı kabul etmesı gerekıyor.Bu arada tam ergenlık donemı. Allah kolaylık versin

ama siz zaten başkalarının cocukları ıle evlenmişsiniz zaten.Başklarını evladına anne olmak kolay değildir eminim.Ama fotografları olan kişi eşinizin eski eşi değil anneleri cocuktar için. Tabiki birşey deme hakkı pek yok bence.Ayrıca bence biraz saygı duyup kendı halıne bırakın. Donlarını toplamayın, eşyalarını ayırıp getirdiğinde yıkayın mesela... ama kesin bir pedagogla görüşün. O kızın yerinde annesini kaybetmiş sizde olabilirdiniz. Size nasıl davranılmasını isterdiniz? bunu dusunun

En gerçekçi yorumun bu olduğunu düşünüyorum.

Evliliğin adam açısından temel sebebi burdan bakınca evet öyle görünüyor.

Zaten daha evlenmeden çocuklar nezdinde psikolojik temeller atılmalıydı yani bir uzmandan destek alınmalıydı. Alınmamış ama hâla şu durumda da alınmamaya devam ediliyor.

Bir üyenin söylediği gibi anı dolabı yapılabilir, ama öpücüklü fotoğraf “hoş karşıla ya napsın atsın mı” şeklinde âkil karşılayacağım durum değil.

Bunlar en başta konuşulmalıydı.

Bu yorumu bana yapmissiniz saniyorum ki. Annelerinin vefat etmesi sizin suçunuz degil ama sizi de 2 çocuklu adamla zorla evlendirmediler. Ben cocuklarla iyi anlasirim diye evlenmissiniz. Tamamen özgür iradeniz. İnsan yeri geliyor kendi dogurdugunu yönetemiyor. Başkasının doğurduğu cocuk elbette ki zor olacakti. Size cennet bahceleri vaad eden mi oldu?

Ama siz istemişsiniz sizn tercihiniz. Ayrıca ayrılık olmamış vefat olmuş.Annelerini kaybetmeleri taktiri İlahi.Dünyanın dönmesinin sizinle alakası yok ise vefatın da alakası yok. Her yazınızda bunu yazıyorsunuz. Bu düşünceden cıkın.Evet siz ayırmadınız ama ıkı cocuklu biri ile evlenmeyi siz tercih ettiniz.Sürekli saygı saygı denilince sunu merak ettım. Cocuklar evde saygı kavramını biliyor mu, 6 yasında annesını kaybetmış bir çocuk nasıl saygı kavramını oturtsun. Hadi siz cocuga 3-4 yıldır bakıyor olsanız saygı konseptini öğretmiş olsanız beklentiniz normal. Saygı duymayı duyulmayı öğrettiniz mi cocuklara? Değişme imkanı tabıkı var neden olmasın. Ama almadan vermek Allah'a mahsus. Siz ne kadar emek göstericeksiniz Allah size o kadar yardım edecek.

canım sen kendi çapında tabiki haklısın kızma konusuna gelincede her anne çocuğuna kızar ama sen öz anneleri olmadığın için bir sert bakışın bile çok konuşulur maalesef kızına gelince ergenlik döneminde olduğu için asi olması normal ve annesinin yeni seni koymak istemiyor olabilir. kim ister ki zaten. belki sana böyle yapmakla annesinin öcünü alıyor kendince ya da babasına olan kızgınlığını gösteriyor. bunlar olması çok muhtemel seyler.ben senin yerinde olsam eşimle konuşurum. sonuçta üstüne büyük bi sorumluluk almışsın eşine diye bilirsin ben bu sorumluluğu senin için aldım ama hep tek taraflı yürütüyorum lütfen çocuklar konusunda bana biraz destek ol diye.

Sizin kaç yasında olduğunuzu merak ettım. Cocuk saldım cayıra mevlam kayıra yetıstırılmış. Sizden önce kim bakıyordu mesela cocuklara? Kararsızlık yasıyor çünkü ergen çünkü annesini kaybetmiş, karşısında kinlenen biri var. Anladığım kadarıyla olayları doğru değerlendiremiyorsunuz. Sorun cocukta değil ki babasında.Babası saygıyı öğretmişmi ki size saygı göstermeyince cocuga kırılıyorsunuz. Adama kırılmanız lazım. Biraz duygusal mısınız acaba?

2 metre fotoğraf fazla olmuş çocuk annesini yanında hissetsin diye düşünülmüş ama tam tersi anne ölümünü kabullenmemesini tetikliyor olabilir bununda hırsını sizden alıyor sanırım ayakkabıyla dolaşma konusu çok iğrenç gerçekten ben olsam asla tamammül edemezdim dil sorunuda var sizin gerçekten demek istediğinizi anlamıyor hislerinizi beden dilinize yansıtıyorsanız ona göre davranıyorda olabilir babanın desteği olmadan asla bu işin içinden çıkamazsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…