eşimin kızı ve sorunlar

Ayrılmak için geç değil

bence boşanmalısın bu adam seni evde hizmetçi gibi tutuyor resim konusunda da gayet haklısın hergün eşini eski karısını öperken görmek zorunda değilsin yapmıişsın bir hata evlenmişsin ömrünü bu şekilde geçirme çok yazık millete normalde kal yurt dışında derim ama sen dön bence

Benim kızımda aynı kendi doğurdugum çocuk büyüdükçe düzelecek inşallah eşim katı kural konusunda onu bile dinlemiyor bazen.Kıskançlık konusunda babam benim sen sarılma en çok beni seviyor evet seni daha çok seviyor bende seni babandan daha çok seviyorum diyince gelip sarılıyor.Kafanıza çok takmayın sadece üzüldüğünüzü dile getirin seninle yeri geldiğinde arkadaş yeri geldiğinde anne kız olmayı çok istiyorum diyin ben öyle dediğimde çok değişiyor.Benimde dağınıklığa tahammülüm yok bağırmaktan boğazım agrıyor sinirden dişlerimi çok sıkıyorum.Eşim bekliyor başında odasını toplatıyor ben yapamıyorum hem kızıyorum hem kendim topluyorum hatayı orda yaptıgımın farkındayım sizde odasını toplamayın bırakın kendi toplasın eğer sabrederim derseniz

Ee ne istiyorsunuz o zaman çocuktan gayette sizi seviyor sayıyormuş iletişimimizi güçlendirip ona da kendinize de yardımcı olabilirsiniz uzman yardımı alabilirsiniz ev işleri ağır geldi ise eve yardımcı alabilirsiniz çocukların babaanneleri yada anneanneleri veya çok yakın akrabaları varsa 1 2 gün şeklinde tatil gibi gitmelerine izin verebilirsiniz iki taraflı iyi gelir

Ama o onların anneleri duvarlarında olması kadar doğal bir şey var mı.

Bence cok tecrubesizmissiniz. Bu olaylari yasamaniz cok olasiymis. Burada konu acsaniz herkes soylerdi onceden. Ayrica cocuklarin 6 yil annesi basLarinda degilmis, basibos yetismisler. babalari da ilgilenmiyor. Benim cocugum bana bagirsa esim once annenle dogru konus der. Mutlaka yardim alin kendi basiniza cozemezsiniz. Bence Cok zor bir durum degil sizinki ama siz acemisiniz esiniz de sorumsuz

Annelerini kaybedeli ne kadar zaman olmuş?Oğlandan bahsetmiyorum ama kız ergenlik yaşında,üstüne annelerini kaybetmiş olmaları daha da hırçın yapmış.İnsan bazen kendi doğurduğu çocukla bile çatışmalar,anlaşmazlıklar yaşayabiliyor.Bazen kendi evladına bile sabır gosteremeyebiliyor.Bu konuda kendinizi yetersiz ve kötü hissetmeyin.O çocukları siz doğurmuş olsaydınız bile aranızda sorun olduğunda babaları çocuk o düzelir diyecekti.Yani tepkisi aynı olacaktı.Eşiniz sorumluluklarından böyle kaçma yolunu bulmuş.Çocuklarin yaşları daha ufak olsaydi düzen ve disiplin oluşturmanız daha kolay olurdu.Agac yaşken eğilir demişler.Erkek çocuk için çok geç sayılmaz.Kiza gelecek olursak sosyal faaliyetlere katılmasını sağlayabilirsiniz.Yuzme,jimnastik,spor,müzik vs gibi.Yani çocuk enerjisini bu tür yollarla atarsa belki hırçınligida azalır.Sosyal ortamı genişler.Eve dersleri içinde yardımcı bir abla tutabilirsiniz.Boylece yükünüz hafiflemiş olur.Sizi de anlıyorum hem evlilige alışmaya çalışmak,hem çocuklara alışmak,farklı bir ülke,yeni bir düzen oluşturmaya çalışmak çok zor.Allah yardımcınız olsun.

Anneleri 6 yıl önce vefat etmiş

Acaba kim ilgilendi 5 yıl çocuklarla ?
Bu 5 yıl disiplinsiz büyüdükleri için belki bu kadar dagınıktır çocuklar

İnsanların gözünde üvey annesiniz, kendinizi paralasanizda bu boyle. Bakın bu forumda da eşinizin çocuğu olduğunu belirtmeseydiniz bu kadar "beğenmedim" almazdiniz, yaptığınız her yoruma hanımlar önyargılı malesef. İşiniz çok zor yaşları yakin iki çocuğum da benim var ve malesef sabretmek, öğretmek, yönetmek çok zor oluyor. Bu devirde insanlar kendi çocuklarına zor bakarken iki çocuklu adamla evlenmek iyi cesaret, çocuklardan da, eşinizden de, çevrenizden de, takdir ve övgü beklemeyin. Beklentisiz olarak birşeyler yapın ya da ayrılın.

Annesini anılarını mı atsın çocuk? Ne kadar ayıp dedikleriniz. Altı yaşında minicikken annesiz kalmış bir küçük kız çocuğu. Şu an ergenlikte. Annesiyle de olsa öyle olurdu. Ergenlikteki çocuklar dağınık olur mesela bu normaldir. Yada isyankar olurlar. Bilerek evlenip sonra böyle şeyler demeye hakkınız yok

Sorun esinizde ama cocukta bariz kaybetme korkusu var. Mesajlarinizdan cogunda yazmissiniz, gitmenizden cok korkuyor. Bence sizi deniyor surekli. Cok uzuldum kiza, size de ayri uzuldum. Kaybetme korkusu yuzunden uzman yardimi almali bence. Aslinda size cok ihtiyaci var.

Anneleri 6 yıl önce vefat etmiş

Acaba kim ilgilendi 5 yıl çocuklarla ?
Bu 5 yıl disiplinsiz büyüdükleri için belki bu kadar dagınıktır çocuklar
Dediğim gibi babaları çocuk o düzelir,çocuk o yaramazlık yapar kafasında.Anne ya da baba olmak çocuğun her yaptığını onaylamak değildir.Cocuklarla ilgili ebeveynler ortak karar almalı bence.Yani annenin olmaz dediği şeye baba yapsin derse bu durumda annenin bir ağırlığı kalmaz.Kapiyi üstüme kapattı demiş mesela.Eşine söylediğinde şaka yapmıştır diye gecistirmiş.Ama bu durumun hoş olmadığını bir daha yapmaması gerektiğini söyleseydi belki bir daha yapmayacaktı.

Suç eşinizde ve başından beri hizmetçi gibi her şeye koşturan sizde. Kendi doğurduğunuz çocuğunuz bile olsa böyle alıştırmanız doğru olmazdı.
Eşiniz de çok normal görüyorsa tüm bu davranışları gerçekten sorunlu demektir.
Ya eşiniz çocuklar ile beraber terapi için ikna olmalı ve destek almalısınız ya da ayrılmalısınız. Bu şekilde hem size hem çocuklara yazık. Zamanla iyice zorlaşır her şey.

Bakın hanımefendi inanın insan kendi evladına bile söz geçiremiyor ki sizin baktığınız evlatlar anneleri vefat etmiş annesiz büyümüş çocuklar.

Siz onlara merhamet gösterin hataları var ise de güzellikle anlatın Evet belki zor olacaktır Ama çocuklar sevgi dolu bir ortamda büyürlerse kendi hatalarının farkına varırlar

Kendi evladınız olsaydı hep bunları yapsalardı ne düşünürdünüz veya bu durumda ne yapardınız aynen o şekilde çocuklarda yaklaşımda bulununuz inşallah düzelir zamanla tabii burada size sabretmek düşer eşinizin de yardımıyla
Siz kendinize dediniz ya Allah rızası için bu yola girdim inşallah o çocuklarda hayatları boyunca kendilerini kollayan sevecen bir anne kazanırlar siz de size değer veren hayırlı evlatlar kazanırsınız

Unutmayın ki o çocukların babaları dışında sizden başka bakacak kimseleri yok. Onları kendi evlatlarınız yerine koyup sabrederseniz hem Allah'ın rızasını hem de onların sevgisini kazanmış olursunuz.

Anneleri ölmüş ama annelerinin fotolarının duvarda olması anormal değil
Ölen kadın hep onların annesi olarak kalacak

Siz eşinizle nasıl evlendiniz ? Severek mi yoksa mantık evliliği mi ? Adam sanki daha çok çocuklarıma baksın diye evlenmiş gibi

Kendimi sizin yerinize koyuyorum böyle bir şeye ancak o adamı çok seviyorsam katlanırdım. Çocuklu biriyle evlenmek zordur ama anneleri ölmüş ve ergenlik çağına yaklaşmış iki çocukla uğraşmak daha daha zordur.

Şimdi sizin hiç çocuğunuz yoksa muhtemelen sizde anne olmak isteyeceksiniz eşiniz ne diyecek bu duruma ?

gerçekten o daha çocuk. 12 yaşındaki halinizi hatırlıyorum da ben onun kadar zor şeyler yaşamadığım halde ondan beterdim. bence de uzman yardımı alın onunla doğru iletişim kurmanın yollarını arayın. siz iyi bir insansınız o da sevgie şefkate aç bir çocuk. allah ikinizinde yardımcısı olsun çok mutlu olun inşallah.

Annesini kaybetmiş ve ergenlik çağında bir çocuktan bahsediyoruz. 38 yaşında babasını kaybetmiş biri olarak hüzünlü hissetmediğim gün yok. Burada bir çocuktan bahsediyoruz, o çocuk hayata öfkeli görmüyor musunuz cidden acısını???

Beğenmedim atılan mesajlar annelerinin ölmesinden ben mi suçluyum demesi ve annelerinin fotoğraflarınin odalarında durmasına izin veriyorum tarzı konuşmasi. Elbette orada duracak. Ölmüş de olsa o çocukların bir annesi var. Nüfuz cuzdanlarinda hayatlarının her döneminde annelerinin adı karşılarına çıkacak. Ön yargı değil yani.

Cocuk zor bir cocukmus kolay değildir eminim. yaptıkları da hoş değil ama belli ki problem büyük, yardım alması lazım. Baba ikna edilip uzmana götürülecek olacak olan bu. O kız da öyle olmak istemezdi eminim. Sistematik bir şekilde ben böyle davranayim demiyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…