eşimin kızı ve sorunlar

O fotoğraflar sizi rahatsız etmemeli.annesini kayb etmiş bir çocuğa kalan anılar o.çok değerli onun için.tabi ki duvara asacak.onun dışında annesini kayb eden her çocuk böyle mi demişsiniz değil.ben 5 yaşımda kayb ettim annemi sonra babam tekrar evlendi.aksine hep o bize çektirdi.napsakta yaranamadık.üvey annemizin çocuğu olmadı sorsan kendi çocuğum gibi seviyorum derdi ama çocukluğumda mutlu bir anım yok.tek başına suçlu o değil.babam da suçluydu bizi onun ellerine bıraktığı için.o yüzden eşinizle konuşun terapistle görüşün.o çocuk iç dünyasında ne yaşıyor bilemessiniz.ve de çocukların sorumluluğu size zor gelmiş keşke çocuklu biriyle evlenmeseydiniz.muhtemelen anneleri ölmüş eski eş sorunu olmaz,çocuklar da size alışır diye düşündünüz.
Benim annemde annesini 6 yaşında kaybetmiş, kendisinden küçük 3 kardeşi daha varmış. Bize sürekli anlatırdı yaşadıklarını. Ama bizimki 12 yaşında ve algıları da iyi. Hani düşünemez mi, bak bu kadın bizimle ilgileniyor, hayatımıza renk katıyor, bizi yediriyor içiriyor temizliyor okula gönderiyor, annemizin yanımızda olmamasında onun bir suçu yok. O hiç bir zorunluluğu olmadı halde bizim yanımızda diye. İdrak edebilecek yaşta diye düşünüyorum.

Arkadaşlar merhaba
Ben yaklaşık 1 yıl önce evlendim, yurtdisindayim. Eşimin eski esinden 12 yaşında kızı ve 7 yaşında oğlu var. Anneleri vefat etmis, yaklaşık 6 yıl önce. Benim çocuğum yok. Evlenirken çocuklari hiç dert etmedim, çünkü genel itibariyle çocuklarla iletişimim çok iyidir ve yeğen vs.. çok ta çocuk baktım. Özümde herkeste iyi bir insan olduğumu söyler ama eşimin kızıyla yaşadığım sorunlar gerçekten beni illallah ettirdi. Çok guzel bir hayatim vardı, severek bilerek isteyerek evlendim. Bu kız hayati bana zindan ediyor. Bir gün iyi, iki gun kötü. Sadece bana degil, özünde çok kıskanç bir kız. Hiç arkadasi yok diyebilirim. Bütün gun evi dağıtır döker, afedersiniz donlarını yerlerden toplarım, temizlerim, yediririm içiririm, her gun baştan asagi kıyafetlerini değiştirip yıkayıp tertemiz okula yollarım. Severim, ilgilenirim. Ama ben kendime birsey aldığımda, babası bana bir hediye aldığında çok kıskanıyor ve benimle konuşmuyor, suratıma dusman gibi bakıyor. Daha anlatamadigim çok şey. Ben uyumadan odasına gitmez, benim lafımı hiç dinlemez. 1 senedir ayakkabıyla evde dolaşmamasi gerektiğini, elleriyle pilav yada yemek yememesi gerektiğini, yemekten sonra yağlı elleriyle saçlarına dokunmaması gerektiğini, ellerini yıkaması gerektiğini bir türlü öğrenemedim. Babasına her dediğimde “o çocuk”. O yüzden eşime artık cok bisey demiyorum. Onun yüzünden sürekli aramızda sorun olsun istemiyorum. Ama eşimde işine geldiğinde onlar senin çocukların der, ben en ufak sesimi yükseltip kızsam, bana tepki verir. Eee diyorum madem çocuğum neden kızıyorsun. İnsan çocuğuna kızamaz mi 🤔 sesimi cok nadir yükseltilirim. Bütün gun ehli keyif, ellerini sıcak sudan soguk suya sokmam, artık başedemiyorum, 50 kere söylüyorum yapmiyor diye, içim rahat etmiyor diye birsey söylemiyorum. Kafam çok karışık. Bu hep böyle mi olacak. Psikolojim bozuldu valla. Birazcık saygı bekliyorum. Saygı sıfır. Ben hayatlarını bu kadar güzel yapmaya çalışırken, azıcık saygı beklemek çok mu? Çocuğu olanlarla evlenmek hep böyle sorun mu? Offff offf çok zorr
Siz ona hizmetçilik değil ablalık yapmalısınız. Çocukların annesi ölmüş ve yerine siz gelmişsiniz. Zaten düzgün bir psikolojileri yok. Babanın da çok ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bu durumda çocuk hırçınlaşmaya başlamış. Siz çocukla malesef sağlıklı bir iletişim kuramamışsınız. Bence o çocukları anlayabilcek kişi siz değilsiniz

Ay bunu şimdi gördüm yok artık , yahu ne alaka ??? Çocukların odasına koyun annelerinin fotoğraflarını , duvardan indirin opusurkenki fotoğraflarını, ilk günden indirmeniz lazımdı , siz neden kabul ettiniz böyle bir şeyi?
Yanlış anlamayın ama sırf yurtdışına yerleşmek için mi evlendiniz bu adamla ? Hiç normal değil o resmi indirmemeniz ve adamın da o resmi orda birakmasi
Tam tersi olsaydı , sizin eşiniz vefat etse , evleneceğiniz adam kabul eder miydi evin ortasında sizin eski kocanizla olan fotoğrafı ??
Bakın haybeye soylemiyorum bunları , bende yaşadım , eski eşim vefat etti oğlumu babasız büyüttüm sonra da evlendim , ben sadece oğlumun odasına koydum babasının fotoğrafını , evin hiçbir yerinde yoktu , böyle bir şey olmaz , biz deli gibi aşık olarak evlendik eşimle ne o eski eşinin fotoğrafını aştı bir yere ne de ben , çok saçma ya
Yanlış anlattım galiba, çocukların kendi odalarında zaten fotoğraflar. Ama ben temizleyip toparladıgim icin, her gün o fotoğraflarla birlikteyim. Yurtdışı yerleşme düşüncem hiç olmadı. Herkes ailesine eminim çok bağlıdır ama ben biraz daha bağlıyım. Annem kardeşlerim yeğenlerim birbirimiz için ölürdük. Annem yurtdışını hiç istemedi, sonra çocuklar icin istedi. Kızım demekki kader Allah rızası icin git bak dedi.

Malesef sanırım oyle. Çünkü böyle saygısızlıklar görünce bende kinleniyorum, kalbimi kötüleştirmek istemiyorum. Kendi kendime diyorum sırf onların kalbi kırılmasın diye, eşimle annelerinin sarılarak olarak fotoları odalarında duvarda Birsuru var, dokunmadım laf etmedim de. Eee karşılığı bu mu? Saygı olmayınca zamanla herşey gözüme batacak gibi geliyo 😖
Siz fotoğraflara ellemedim diye çocuklardan saygı mı bekliyorsunuz pes ya hu. Onların anneleri ölmüş ve nasıl bir boşluk var içlerinde haberiniz var mı? Fotoğraflara ellemedim yok bir de elleseydiniz. Lütfetmişsiniz ya ne güzel

Siz fotoğraflara ellemedim diye çocuklardan saygı mı bekliyorsunuz pes ya hu. Onların anneleri ölmüş ve nasıl bir boşluk var içlerinde haberiniz var mı? Fotoğraflara ellemedim yok bir de elleseydiniz. Lütfetmişsiniz ya ne güzel
Ahh bu fotoğraf konusunu daha uzatmak istemiyorum. Büyük konuşanlar yasamadan anlamayacak sanırım. Umarim yaşayıp anlarsınız. Yahu benim hergün aynı yataga girdiğim kocam, Allah rahmet eylesin vefat etmis. Vefat etmis bile olsa, siz kocanızın başka bir kadınla öperken, korkarken olan fotoğraflarını günde 50 kere görmek ister miydiniz??

Ahh hanımefendi hiç anlamamışsınız direkt ben vicdansız siz çok vicdanlı diye olaya girmişsiniz. 1 degil 2 çocuk. Diğer çocuktan hiç bahsetmiyorum farkındaysanız daha küçük olmasına rağmen. Ayakkabılarıyla halıya basmıyor bildiğiniz gibi okuldan gelip ayakkabılarıyla koltukta oturuyor ve bütün evi geziyor benim yatak odam dahil. Ben kendi çocuğuma bunu yaptırmazdım. Müsade etmezdim bakın o kadar vicdanliyim ki kendi çocuğuma asla yaptırmayacağım şeyleri sırf kırılmasın diye ona müsade ediyorum ama karşılığında sadece saygı bekliyorum. Saygı göremediğim için zaten bu isyanim!! Benim çocuklar elleriyle balık yemişler diyorsunuz, biz her öğün ellerimizle Nutella, balik, pilav, patates hatta sulu yemek içinden sebzeleri, koltukta oturarak parmakla yiyip, o parmakları koltuğa sürüyoruz. Benim çocuklar da odalarını 2 günde bir dağıtıyor demişsiniz. Bizim odamız her gün yerlerde, kirli iç camasirlarimiz dahil. Haa evet bilerek evlendim, neden evlendim biliyor musunuz? Hani çocuklara bir yardımım olur da Allah rızası kazanırım diye. Hee arkalarını toplamaktan gocunuyo muyum? Saygısız olmadığı sürede hiç gözüme batmıyor. Ama 1 saygı beklemek size çok mu?
Sadece su kadar aslında söylediğim bütün bunlar çocukları siz doğurmuş olsanız gözünüze batmayacaktı
Bir senedir çocuk bunları yaparken önce seyredip sonra ardından oturup temizliyor olamazsınız değil mi babaları ise gidiyor anlattıkça hiçbir gelişme olmadan dahasulu yemekleri etrafa götürüp döküyorsa çamurlu ayakkabı ile gelen çocuğa kapıda kızım ayakkabılarını çıkarıp gel dediginizde hayır diyip gidip ayakkabı ile koltuğa çıkıyorsa cocuk psikolojik sıkıntılı demektir yardımcı olmak istiyorsanız uzman yardımı almalisiniz ama benim gördüğüm ve hissettiğim çocuk size battığı için birler bin oluyor

bence bu evliliği sürdürmemelisiniz başta kabul etmişsiniz ama resmen hizmetçi yerine konuluyorsunuz çocuklarla annelerinin fotoğraflarını anlarım ama eşimin başka bir kadını öperkenki fotoğrafına günlük bakmak istemem. Bu hayata bir kez geliyoruz evdeki tuvalete ayakkabı ile girip evde o ayakkabıyla biri dolaşsa bende çıldırırım açıkcası hepsine tahammül edemediğinizi gördünüz sündürmeyin bence bu işi

Benim annemde annesini 6 yaşında kaybetmiş, kendisinden küçük 3 kardeşi daha varmış. Bize sürekli anlatırdı yaşadıklarını. Ama bizimki 12 yaşında ve algıları da iyi. Hani düşünemez mi, bak bu kadın bizimle ilgileniyor, hayatımıza renk katıyor, bizi yediriyor içiriyor temizliyor okula gönderiyor, annemizin yanımızda olmamasında onun bir suçu yok. O hiç bir zorunluluğu olmadı halde bizim yanımızda diye. İdrak edebilecek yaşta diye düşünüyorum.
İdrak ede bilecek yaşta evet.o yaşta benimde bir kızım var.ben söylemesem dağınıklığı toplamak istemez.benim görevim mi der.hepimizin görevi derim ben de.dediyim gibi eşinizle konuşun o el atsın olaya siz tek başınıza yetemessiniz.kendi doğurduğum çocuğa bazen ben bile yetemiyorum.ergenlik yaşında şu an.üvey anne olduğunuz için ne söyleseniz ters teper.benimki bile bazen beni arkadaşlarının anneleriyle kıyaslar.o yaşta normal yani üstelik travma almış bir çocuk.onun için de çok zor eminim.

Sadece su kadar aslında söylediğim bütün bunlar çocukları siz doğurmuş olsanız gözünüze batmayacaktı
Bir senedir çocuk bunları yaparken önce seyredip sonra ardından oturup temizliyor olamazsınız değil mi babaları ise gidiyor anlattıkça hiçbir gelişme olmadan dahasulu yemekleri etrafa götürüp döküyorsa çamurlu ayakkabı ile gelen çocuğa kapıda kızım ayakkabılarını çıkarıp gel dediginizde hayır diyip gidip ayakkabı ile koltuğa çıkıyorsa cocuk psikolojik sıkıntılı demektir yardımcı olmak istiyorsanız uzman yardımı almalisiniz ama benim gördüğüm ve hissettiğim çocuk size battığı için birler bin oluyor
Çocuk bu yaptıklarıyla bana batsa gerçekten 1 yil sabredemezdim. Tabiki diyorum kızım yapma, bak okulda tuvalete gidiyorsun bu ayakkabılarla, 10 kere de bir kere dinliyorsa 9 un da dinlemiyor. Çünkü alışmış 11 sene oyle alışmış. Aynen söylediğiniz gibi, çocuk bunlari yaptığında yapma diyorum yapıyor, sonra da oturup temizliyorum. Aynen dediğiniz gibi oluyor.

Ahh bu fotoğraf konusunu daha uzatmak istemiyorum. Büyük konuşanlar yasamadan anlamayacak sanırım. Umarim yaşayıp anlarsınız. Yahu benim hergün aynı yataga girdiğim kocam, Allah rahmet eylesin vefat etmis. Vefat etmis bile olsa, siz kocanızın başka bir kadınla öperken, korkarken olan fotoğraflarını günde 50 kere görmek ister miydiniz??
Evlenmeseydiniz o zaman. Kim size koşa koşa evlenin dedi. Çocuksuz erkek mi kalmadı dünyada da gidiyorsunuz bire ailenini olmayan huzurunu daha çok bozuyorsunuz. Onların annesi ve siz şu an ölmüş bir kadını kıskanıyorsunuz. Haklı mı sanıyorsunuz kendiniz ama değilsiniz. Sizin yaptığınız gerçekten terbiyesizlik. fotoğraf onlar ya hu mezardan kalkıp kocanızı elinizden almayacak o kadın. Bırakın çocuklar annelerinin anılarıyla yaşasınlar. Öksüz çocuklara bir fotoğrafı bile çok görüyorsunuz.

Ama evlenirken bunu biliyordunuz.ne bekliyordunuz ki siz geldiniz diye çocuklar annelerinin fotoğraflarını toplasamıydı.bu yaklaşımınıza bakılırsa sizde de hata var.

Yanlış anlattım galiba, çocukların kendi odalarında zaten fotoğraflar. Ama ben temizleyip toparladıgim icin, her gün o fotoğraflarla birlikteyim. Yurtdışı yerleşme düşüncem hiç olmadı. Herkes ailesine eminim çok bağlıdır ama ben biraz daha bağlıyım. Annem kardeşlerim yeğenlerim birbirimiz için ölürdük. Annem yurtdışını hiç istemedi, sonra çocuklar icin istedi. Kızım demekki kader Allah rızası icin git bak dedi.
Pardon ben yanlış anlamış da olabilirim , dolapta da buldum falan deyince sanki fotoğraflar evin ortasında sadece yatak odanızda kiler kaldırılmış gibi anladım.
Tamam o zaman ona yapacak bir şey yok , takılmayın buna , eminim rahatsız edicidir ama çocukların annesi o , yaş olarak annelerini hatırlayacak ve izleyecek yastalar , anne özlemi başka birşeye benzemez ki , bakın kendiniz diyorsunuz çok düşkünüm aileme diye , hiç düşünüp de kendinizi doldurmayin bununla ilgili

Ay bunu şimdi gördüm yok artık , yahu ne alaka ??? Çocukların odasına koyun annelerinin fotoğraflarını , duvardan indirin opusurkenki fotoğraflarını, ilk günden indirmeniz lazımdı , siz neden kabul ettiniz böyle bir şeyi?
Yanlış anlamayın ama sırf yurtdışına yerleşmek için mi evlendiniz bu adamla ? Hiç normal değil o resmi indirmemeniz ve adamın da o resmi orda birakmasi
Tam tersi olsaydı , sizin eşiniz vefat etse , evleneceğiniz adam kabul eder miydi evin ortasında sizin eski kocanizla olan fotoğrafı ??
Bakın haybeye soylemiyorum bunları , bende yaşadım , eski eşim vefat etti oğlumu babasız büyüttüm sonra da evlendim , ben sadece oğlumun odasına koydum babasının fotoğrafını , evin hiçbir yerinde yoktu , böyle bir şey olmaz , biz deli gibi aşık olarak evlendik eşimle ne o eski eşinin fotoğrafını aştı bir yere ne de ben , çok saçma ya
Harikasınız ya.

Valla adam kendine güzel bir bakıcı bulmuş. Nikahı kıyıp arada da iki güzel bie şey alarak işini gördürüyor.
Ne diye tüm gün hizmetçi gibi davranıyorsun ? Kabullebip gitmen bunlarj kabuk etmen anlamına gelmiyor. Çocuklarıyla bir zahmet kendisi ilgilensin.

Malesef sanırım oyle. Çünkü böyle saygısızlıklar görünce bende kinleniyorum, kalbimi kötüleştirmek istemiyorum. Kendi kendime diyorum sırf onların kalbi kırılmasın diye, eşimle annelerinin sarılarak olarak fotoları odalarında duvarda Birsuru var, dokunmadım laf etmedim de. Eee karşılığı bu mu? Saygı olmayınca zamanla herşey gözüme batacak gibi geliyo 😖
Ölmüş annelerinin fotolarina dokunamazsiniz zaten.

Yaş 12.
Ergenliğe girdiği süreç bir de babasını yeni kadınla görmek tepkisel davranmasına sebep verir.
Ancak pilavı eliyle yemesi(eşinizin nereli olduğunu bilmiyoruz ama bazı milletler o şekilde yiyor), donlarını bile sizin toplamanız yaşıyla uyumlu davranışlar değil.
Eşinizle iyi bir konuşma yapmanız gerekiyor.
Bu çocuklara birlikte aynı şekilde davranmazsak beni üvey anne bilip hen bana hem kendilerine hayatı zehir edecekler.
Hangimizin annesi bağırmadı?
Bir şekilde kızdı büyüdük, ama üvey olmadığı için annedir yapar dedik. Üvey olsa ondan yaptı derdik.
Gelişimlerine uygun sorumlulukla verin evde. Elinizde bu sorumlulukların olması gerektiğini anlatmak zorunda.
Gayet birlikte sofra hazırlayıp, toz alıp, beraber kek poğaca yapabilecek, birlikte alışveriş yaptığınızda poşet taşıyacak yaşta çocuklar.
Tabi bu süreçte psikolog desteği de alabilirsiniz.
Ha yok olmuyor mu hizmetçi olup bir de üzerine kötü davranılmak için evlenmediniz.

Böyle konuşuyorsunuz ya, sanki benden daha vicdanlı, daha empati sahibi gibi. Şurada kadın kadına dertlesip fikir alıp veriyoruz. Bazıları da gelip dusman gibi saldırıyor. Böyle büyük laflar ediyorsunuz ya, “Aynısını yaşayıp görün” demekten baska birsey gelmiyor içimden. Bende görmek isterdim benden daha iyi kalplileri varmış mis diye 😊
Çok vicdanlıyım evet çok zorlandiginizi iddia ettiğiniz birseyi bana da diliyorsunuz siz pek vicdanlı değilsiniz heralde
Büyük laflar etmiyoruz çocukları bilerek iyi kötü tanıyarak evlenmiş olmalısınız hic kimse size sürpriz yapmadı bastan razı olup sonradan onları istemediğiniz için şikayet ediyorsunuz bence kendinize ve çocuklara bir iyilik yapın ailenizin yanına dönün

Büyük yükün altına girmissiniz.
Allah yardımcın olsun.
Benim 1 yaşında çocuğum var onun dağıttıkları mi toplamak bile işkence geliyor bana.
Hatta büyüsün de öğrensin diye bekliyorum.
Sizinki fiziken büyümüş ama herşeyi size yuklemisler.
İş bölümü felan yapın.

Çok vicdanlıyım evet çok zorlandiginizi iddia ettiğiniz birseyi bana da diliyorsunuz siz pek vicdanlı değilsiniz heralde
Büyük laflar etmiyoruz çocukları bilerek iyi kötü tanıyarak evlenmiş olmalısınız hic kimse size sürpriz yapmadı bastan razı olup sonradan onları istemediğiniz için şikayet ediyorsunuz bence kendinize ve çocuklara bir iyilik yapın ailenizin yanına dönün
Peki 1 keresinde ailemin yanına döneceğim dediğimde ağlayıp, seni çok seviyorum, sen benim annem gibisin, özür dilerim yaptıklarım icin deyip, ağlayarak kendi kaybetmesine ne diyeceksiniz?? Ben ailemin yanımda 1 elim yağda 1 elim baldaydı. İşime gidip evime geliyordum. İstediğim gibi alışverişimi yapıyordum ve gayet lüks yaşıyordum. Burada eski eşyalarla ve daha dusuk standartlar da yaşıyorum. Bunun lafını şuan burada size cevap vermek için açıyorum. Yoksa önem verdiğim şeyler degil. Siz benim anlatmak istediğimi anlamamışsınız. Ben şuan yaşadıklarımın yüzde birini farketsem gelmezdim. Razı olup gelmişsiniz diyorsunuz. Ben çevremdeki çocuklar gibi, çocuktur diye düşündüm. Ne bileyim böyle olacağını.

Back