eşimin kızı ve sorunlar

inanın bende daha ilk haftalardan geri gitmeyi dusundum ama düzelir düzelir diye bekledim hala da bekliyorum. Babası ergenlik geçer diyor ama ne bileyim ben kardeşlerimin de yeğenlerimin de ergenliklerini gördüm, kendi ergenliğimi de gordum, ben böyle bir ergenlik görmedim.

Bu konuda konu sahibine katılıyorum. Bosanilan este potansiyel tehlike değil. Fakat insan evliliğe adepte olamiyor. Bu kıskanmak değil. Bu oyundaki asıl oyuncu gittiği için yedekten oyuna girmek gibi hissettiriyor. Farklı bir durumm .

Ben böyle zor olacağını hiç düşünmemiştim. Sağda solda okurdum böyle sorunları ama ilgimi çekmediği için hafızamda kalmamış ki, hiç böyle bir sorun yaşayabileceğimi düşünüp, üzerinde durmadım, yada çocuk sorun olur diye extra düşünmedim. Çünkü etrafımda hep küçük çocuklar vardı ve hepsi tabiri caizse benim için ölürdü, bir çocuğun bana böyle yaklaşabileceğini akıl edemedim

Haklisiniz , şuanda hem ergen hem de annesini kaybetmiş bir çocuk ile karşı karşıyasınız , biraz daha anaç davranıp tüm sevginizle sarsanız emin olun düzelir, fakat eve muhakkak bir yardımcı alın ki ev işleri sizi bir hizmetçi haline getirmesin, çocuklarla gülüp eğlenip bol bol vakit geçirin, kızım diye hitap etmezseniz o çocuk sizi asla benimsemeyecek, size tavsiyem ev işlerini bu kadar yüklenmeyin eşinizin desteğini alın, siz herkesi rahat ettirip tek başına bir cenderenin içinde adeta savaşıyorsunuz, bunu yapmayın kendinize , eşiniz bana bencil geldi biraz , bunları deneyin yine de olmaz ise aile evine geri dönün derim ...

Ben zaten kırılırlar diye o kadar hassas davranıyorum ki ağzımı bile açmadım. Birbirlerini öperken olan resimler duvarda. Ne diyeyim ne yapayım 1 sene geçti. İnsanların anlayışlı olup bazı şeyleri yapmasi lazım. Ben ne diyeyim, desem yanlış anlaşılır. Ölmüş kadını mi kıskanıyorsun diyecekler. Tamam duvar da büyük bir resim var, öperken olan resimleri duvarda saklamaya ne gerek var. Daha yeni farkettim gardırobumla duvarımın arasında da ayrı bir tablo var. Onları neden se kaldırmışlar, sanırım onlar yatak odasındaydı, yatak odasindakileri kaldırmışlar

Zaman zaman kızım diyorum o da bana sen benim annem gibisin diyor. Ama 10 dakika sonra değişiyor. Değişik bir iliskimiz var

Aile terapistine ihtiyacınız var sizin

Babasıyla konusun, aile terapistine gidin.

Son düzenleme:
Anneleri vefat etmiş çocukları bilerek babalarıyla evlenmişsiniz. Çocukla ilgili hiç bi sıkıntı yok.

Ölümü biz yetişkinler kaldıramazken küçücük çocuklar hayatlarındaki en önemli insani kaybetmisler.

Çocuk bazen uyarsan da eve ayakkabı ile basmış olabilir daginik olabilir yatağın içinde etrafta kıyafetler diye yakınıyorsunuz sanki çok büyük bir suç dayanılmaz bir durum gibi anlatıyorsunuz Evet bnm de çocukların iki günde odası darmadağın olur.

Geçen gün balık yerken balıklı elleriyle masada birbirleriyle şaka yapmaya başladılar sonra masanın altına falan girdiler ama ben onları gülerek uyardım izledim az sonra temizlendiler yani anlattığımız şeyler çok normal şeyler çocuk sizin olsaydı bu durumların farkında bile olmayacaktınız hem onları bilerek evlendiniz hem de sonradan rahatsız oluyorsunuz size batıyorlar çünkü.

Üstelik önce babaları hiç bisey yapmıyor derken sonra ki msjinizda babasi kızıyor uyarıyor ben kızınca bana izin vermiyor demissiniz.

Aile terapistine ihtiyacınız var sizin
Onu da nasıl yapacağız bilmiyorum. Çocuklar Türkçe bilmiyor, ben günlük konuşma dilini biraz öğrettim. Benim İngilizcem derinlemesine inecek kadar iyi değil. Hep birlikte gidemeyiz yanı

Bunları tatlılıkla anlatabilirsiniz. Empati kurmak zor değil. Siz aynı resimleri koysanız karşı taraf ne hissederdi.
Milana22 ye katılıyorum. Destek alabilirsiniz

Zaman zaman kızım diyorum o da bana sen benim annem gibisin diyor. Ama 10 dakika sonra değişiyor. Değişik bir iliskimiz var
Benimseyememiş sizi , bir de baba kızına ilgisiz ise sizi kafaya takmış bile olabilir, eşinize söyleyin çocuklarla iletişimini iyi tutsun , bir de çocuklar için terapi almayı deneyin muhakkak , umarım bu zor durumu aşarsınız, Allah yardımcınız olsun..

Dokunamazsınız zaten hanımefendi böyle bir hakkınız yok sanki bunu yapma hakkınız var da lütfetmiş gibi konuşuyorsunuz
Zaten o kadın eşinden çocuklarından ayrılıp gitmemiş ki hatıralara göz dikiyorsunuz vefat etmiş bu yüzden hiç dokunamazsiniz

Ahh hanımefendi hiç anlamamışsınız direkt ben vicdansız siz çok vicdanlı diye olaya girmişsiniz. 1 degil 2 çocuk. Diğer çocuktan hiç bahsetmiyorum farkındaysanız daha küçük olmasına rağmen. Ayakkabılarıyla halıya basmıyor bildiğiniz gibi okuldan gelip ayakkabılarıyla koltukta oturuyor ve bütün evi geziyor benim yatak odam dahil. Ben kendi çocuğuma bunu yaptırmazdım. Müsade etmezdim bakın o kadar vicdanliyim ki kendi çocuğuma asla yaptırmayacağım şeyleri sırf kırılmasın diye ona müsade ediyorum ama karşılığında sadece saygı bekliyorum. Saygı göremediğim için zaten bu isyanim!! Benim çocuklar elleriyle balık yemişler diyorsunuz, biz her öğün ellerimizle Nutella, balik, pilav, patates hatta sulu yemek içinden sebzeleri, koltukta oturarak parmakla yiyip, o parmakları koltuğa sürüyoruz. Benim çocuklar da odalarını 2 günde bir dağıtıyor demişsiniz. Bizim odamız her gün yerlerde, kirli iç camasirlarimiz dahil. Haa evet bilerek evlendim, neden evlendim biliyor musunuz? Hani çocuklara bir yardımım olur da Allah rızası kazanırım diye. Hee arkalarını toplamaktan gocunuyo muyum? Saygısız olmadığı sürede hiç gözüme batmıyor. Ama 1 saygı beklemek size çok mu?

Onu da nasıl yapacağız bilmiyorum. Çocuklar Türkçe bilmiyor, ben günlük konuşma dilini biraz öğrettim. Benim İngilizcem derinlemesine inecek kadar iyi değil. Hep birlikte gidemeyiz yanı
Çocuklar gitmeyecek zaten , siz ve eşiniz gidecek , online terapi veren Türk aile terapisti bulabilirsiniz , daha kolay ikna olur eşiniz belki bu duruma , evde çocuklar okuldayken bilgisayar başına oturup görüşebilir siniz uzmanla

Böyle konuşuyorsunuz ya, sanki benden daha vicdanlı, daha empati sahibi gibi. Şurada kadın kadına dertlesip fikir alıp veriyoruz. Bazıları da gelip dusman gibi saldırıyor. Böyle büyük laflar ediyorsunuz ya, “Aynısını yaşayıp görün” demekten baska birsey gelmiyor içimden. Bende görmek isterdim benden daha iyi kalplileri varmış mis diye

Çark ediyorsunuz

O fotoğraflar sizi rahatsız etmemeli.annesini kayb etmiş bir çocuğa kalan anılar o.çok değerli onun için.tabi ki duvara asacak.onun dışında annesini kayb eden her çocuk böyle mi demişsiniz değil.ben 5 yaşımda kayb ettim annemi sonra babam tekrar evlendi.aksine hep o bize çektirdi.napsakta yaranamadık.üvey annemizin çocuğu olmadı sorsan kendi çocuğum gibi seviyorum derdi ama çocukluğumda mutlu bir anım yok.tek başına suçlu o değil.babam da suçluydu bizi onun ellerine bıraktığı için.o yüzden eşinizle konuşun terapistle görüşün.o çocuk iç dünyasında ne yaşıyor bilemessiniz.ve de çocukların sorumluluğu size zor gelmiş keşke çocuklu biriyle evlenmeseydiniz.muhtemelen anneleri ölmüş eski eş sorunu olmaz,çocuklar da size alışır diye düşündünüz.

Biraz önce yakın sebeplerden 15 yaşındaki oğluma çemkirdim. Evlat zor, emanet evlat daha zor. Çocuğa bu kadar bilenmeyin. Size yaşattıkları duruma ve yaşına çok uygun. Ama eşiniz neden bu çocukların sorumluluğunu size bu kadar yükledi. Veya siz niye bu kadar sorumluluğu üzerinize aldınız.

Ay bunu şimdi gördüm yok artık , yahu ne alaka ??? Çocukların odasına koyun annelerinin fotoğraflarını , duvardan indirin opusurkenki fotoğraflarını, ilk günden indirmeniz lazımdı , siz neden kabul ettiniz böyle bir şeyi?
Yanlış anlamayın ama sırf yurtdışına yerleşmek için mi evlendiniz bu adamla ? Hiç normal değil o resmi indirmemeniz ve adamın da o resmi orda birakmasi
Tam tersi olsaydı , sizin eşiniz vefat etse , evleneceğiniz adam kabul eder miydi evin ortasında sizin eski kocanizla olan fotoğrafı ??
Bakın haybeye soylemiyorum bunları , bende yaşadım , eski eşim vefat etti oğlumu babasız büyüttüm sonra da evlendim , ben sadece oğlumun odasına koydum babasının fotoğrafını , evin hiçbir yerinde yoktu , böyle bir şey olmaz , biz deli gibi aşık olarak evlendik eşimle ne o eski eşinin fotoğrafını aştı bir yere ne de ben , çok saçma ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…