Ben ne yapabilirim bilmiyorum ki, birseyler anlatmaya çalışıyorum hiçbir sözümü tutmuyor. Babası sürekli çocuk diyor. Kendi çocuğun degil ki kolundan tutup çekesin. Gerçekten çok zormuş bu durumlar. 2 gun önce sigara içiyorum kapının önünde, saat akşamın 9 u, suratını asti sonra geldi kapıyı arkamdan kapattı. 3 kere bağırdım oyle açtı. Sinirden çatladım. Babasına dedim çocuk şaka yapıyor diyorİşte sağlıklı bir iletişim yok aralarında.
Sizle nasıl olsun ki?
Çocuğun doğru bildiği tavır bu.
Bunu tek başınıza düzeltemezsiniz. Boşuna çaba olur düzelmeye çalışmak.
Yok yok olur mu çok iyiydi. Ama birlikte 1 ay kadar beraber vakit geçirdik. Ama hep gezdik, bizim evde 2 gun kaldılar. Farklı ulkelerdeyiz. Ama kendisi bana sürekli mesaj atar, görüntülü arar gelmemi isterdi. Hatta babasıyla bir sorun yaşamıştık ben nisanı bozacaktım, çocuklar aradı ağladı diye tekrar konuşmuştum eşimle. Böyle birsey yaşayacağımı farketsem hiç rahatımı ve huzurumu bozar miydimevlenmeden önce çocuklarla aranız nasıldı?yani bu anlattiklariniza göre iyi değildi sanırım..buna rağmen evlendiyseniz bile bile lades demissiniz
Eğer biraz olsun dinliyprsa temizliği oyun haline getirin hadi evi toparlayalım sonra sinemaya gidelim gibi hem zevk alacakları hem temizlik eğitimi gibi birşey olsunArkadaşlar merhaba
Ben yaklaşık 1 yıl önce evlendim, yurtdisindayim. Eşimin eski esinden 12 yaşında kızı ve 7 yaşında oğlu var. Anneleri vefat etmis, yaklaşık 6 yıl önce. Benim çocuğum yok. Evlenirken çocuklari hiç dert etmedim, çünkü genel itibariyle çocuklarla iletişimim çok iyidir ve yeğen vs.. çok ta çocuk baktım. Özümde herkeste iyi bir insan olduğumu söyler ama eşimin kızıyla yaşadığım sorunlar gerçekten beni illallah ettirdi. Çok guzel bir hayatim vardı, severek bilerek isteyerek evlendim. Bu kız hayati bana zindan ediyor. Bir gün iyi, iki gun kötü. Sadece bana degil, özünde çok kıskanç bir kız. Hiç arkadasi yok diyebilirim. Bütün gun evi dağıtır döker, afedersiniz donlarını yerlerden toplarım, temizlerim, yediririm içiririm, her gun baştan asagi kıyafetlerini değiştirip yıkayıp tertemiz okula yollarım. Severim, ilgilenirim. Ama ben kendime birsey aldığımda, babası bana bir hediye aldığında çok kıskanıyor ve benimle konuşmuyor, suratıma dusman gibi bakıyor. Daha anlatamadigim çok şey. Ben uyumadan odasına gitmez, benim lafımı hiç dinlemez. 1 senedir ayakkabıyla evde dolaşmamasi gerektiğini, elleriyle pilav yada yemek yememesi gerektiğini, yemekten sonra yağlı elleriyle saçlarına dokunmaması gerektiğini, ellerini yıkaması gerektiğini bir türlü öğrenemedim. Babasına her dediğimde “o çocuk”. O yüzden eşime artık cok bisey demiyorum. Onun yüzünden sürekli aramızda sorun olsun istemiyorum. Ama eşimde işine geldiğinde onlar senin çocukların der, ben en ufak sesimi yükseltip kızsam, bana tepki verir. Eee diyorum madem çocuğum neden kızıyorsun. İnsan çocuğuna kızamaz misesimi cok nadir yükseltilirim. Bütün gun ehli keyif, ellerini sıcak sudan soguk suya sokmam, artık başedemiyorum, 50 kere söylüyorum yapmiyor diye, içim rahat etmiyor diye birsey söylemiyorum. Kafam çok karışık. Bu hep böyle mi olacak. Psikolojim bozuldu valla. Birazcık saygı bekliyorum. Saygı sıfır. Ben hayatlarını bu kadar güzel yapmaya çalışırken, azıcık saygı beklemek çok mu? Çocuğu olanlarla evlenmek hep böyle sorun mu? Offff offf çok zorr
Çocuk yüzünden gibi gözüksede aslında eşinizin evlilik içinde sizi koyduğu yer oldukça sıkıntılı bence.Ben ne yapabilirim bilmiyorum ki, birseyler anlatmaya çalışıyorum hiçbir sözümü tutmuyor. Babası sürekli çocuk diyor. Kendi çocuğun degil ki kolundan tutup çekesin. Gerçekten çok zormuş bu durumlar. 2 gun önce sigara içiyorum kapının önünde, saat akşamın 9 u, suratını asti sonra geldi kapıyı arkamdan kapattı. 3 kere bağırdım oyle açtı. Sinirden çatladım. Babasına dedim çocuk şaka yapıyor diyorAh ben ne yapacağım bilmiyorum. Gunahim neydi demek istemiyorum ama bildiğim kadarıyla kimseye de bir kötülük yapmadım Eşimle bugün telefon da konuşuyoruz kardeşini çimdikledi suratını kanattı diyorum, o bazen yapıyo oyle şeyler, konuşurum geçer diyor. Ben ne diyeyim ki. Konuşsam o çocuk diyecek, savunacak kavga edeceğiz. Eşimle bireysel olarak sorunumuz yokken, çocuk problemi yüzünden ayrılıp pişman olmak istemiyorum
Yanı bana ne önerirsinizÇocuk yüzünden gibi gözüksede aslında eşinizin evlilik içinde sizi koyduğu yer oldukça sıkıntılı bence.
O evde nesiniz, çocukların bakıcısı mı?
Hayatlarını devam ettirecek şeyleri siz yapacaksıniz ama tek söz söyleme hakkınız olmayacak.
Baba olarak elini taşın altına koymayacak.
O çocuk, ben konuşurum diyerek geçiştirecek sizin yaşadığınız sorunları. Bu mu bireysel olarak sorunsuz ilişkiniz? Dediğim gibi ben ortada sorumluluk sahibi bir baba ve eş göremedim. Çocuklar için de üzücü böyle olması.
Sizin tek başınıza yapacağınız hiçbirseyin faydası olmaz, boşuna çaba.
7 yaşında degil 12 yaşında. 7 yaşındaki oğlumuz maşallah çok iyiAha sirf bu yuzden hep derim
Cocuklari cekip ceviren annedir o yuzden cocuklu kadin cocukli erkege gore daha kolaydir. Gerci gecinemeyeceksen hic bir sekilde gecinemezsiniz.
Buarada yabancilar ayakkabiyla dolasir evde genelde 7 yasta kucuk degil alismis bence.
Isin sirri kocanda… evde sen olabilirsin ama onun pislettigi odasini neden sen temizleyesin? Babasi orta yolu bulup bi guzel kendini dinletecek.
Sen calisiyor musun? Calismiyorsan neden?
Cocugu bir pedagoga goturuyor musunuz?
Esin bildigin tipik turk babasi… rahat herif.Ben ne yapabilirim bilmiyorum ki, birseyler anlatmaya çalışıyorum hiçbir sözümü tutmuyor. Babası sürekli çocuk diyor. Kendi çocuğun degil ki kolundan tutup çekesin. Gerçekten çok zormuş bu durumlar. 2 gun önce sigara içiyorum kapının önünde, saat akşamın 9 u, suratını asti sonra geldi kapıyı arkamdan kapattı. 3 kere bağırdım oyle açtı. Sinirden çatladım. Babasına dedim çocuk şaka yapıyor diyorAh ben ne yapacağım bilmiyorum. Gunahim neydi demek istemiyorum ama bildiğim kadarıyla kimseye de bir kötülük yapmadım Eşimle bugün telefon da konuşuyoruz kardeşini çimdikledi suratını kanattı diyorum, o bazen yapıyo oyle şeyler, konuşurum geçer diyor. Ben ne diyeyim ki. Konuşsam o çocuk diyecek, savunacak kavga edeceğiz. Eşimle bireysel olarak sorunumuz yokken, çocuk problemi yüzünden ayrılıp pişman olmak istemiyorum
Uyyy tam bir ergen desene..sen turkiyeden gittin yani? Bence butun cocuklu evlilikler boyle degildir, senin herifte bir sorun var7 yaşında degil 12 yaşında. 7 yaşındaki oğlumuz maşallah çok iyiBen Türkiye de aktif olarak büyük bir şirkette çalışıyordum. Burada çalışma oturum izni derken işlemler 1 seneyi buldu. İngilizcemi biraz daha geliştirmek istedim bu sürede. Şimdi is bakıyorum
Eşinizle ciddi şekilde konuşmalısınız.Yanı bana ne önerirsiniz
Yorumunuz icin teşekkür ederim. Çocuğu daha önce pedagoga götürmüş. Pedagog en son tamam bir sorunu yok demiş. Bana hep bunu söylüyorÇocuğu olanlarla evlenmek hep böyle sorun değil ama sizin en büyük hatanız evlenme kararı verirken eşinizi iyice tartmamaniz.
Burada sorun çocuk değil eşiniz , onun dengeyi kurup kızıyla ilgilenmesi ve bu sorunların çözümünde sizin yanınızda olması gerekir , çocuk eğer bunu görürse zaten size davranışları düzelir.
Diğer bir yandan 12 yaş tam erken ergenlik yaşı , benimde oğlum 13 yaşında , melek gibi çocuk gitti yerine bambaşka bir çocuk geldi ki ben yine de şükür diyorum çünkü arkadaşlarımda daha beterleri varhem çocuğun zor bir dönemi olması hem eşinizin sizin yanınızda yer almaması sizin hayatınızı zorlaştırıyor , eşinizi ikna edebilirseniz beraber aile terapistine gidin , sizi dinlemiyor belko bir uzmani dinler ve doğru davranmaya başlar.
Benim de eşimin oğlu var , evliliğimizin ilk bir yılında tüm ergenkiklerini yaptı bana ama eşim hep yanımdaydı , oğlan da bunu görünce düzeldi , şu anda harika bir iliskimiz var , anne oğuldan farkımız yok , acilen ya eşinize düzgünce anlatın ya da aile terapistine gidin o anlatsin
Daha önce pedagog yardımı almış. Pedagog da tamam bitti çocukta sorun yok demiş. En son yine götürelim dedim, tamam dedi bu sefer ama öylece kaliyo hep. Çocuk kendi içinde kararsızlık yaşıyo. Kendiyle herkesle savaş halinde ama bende bunu haketmiyorum ki. Aynı evde yaşıyoruz. 7 8 yaşında olsa yine tamam dicem. Ama boyumu geçmiş, yeri geldiğinde herseyi anlayan bir çocuğa da nasıl “ aaa bu çocuk” deyip kırılmayayım bilmiyorumEşinizle ciddi şekilde konuşmalısınız.
Beraber bir aile terapistine gidin, çocuk için pedagog yardımı da alabilirsiniz.
Sizin yanınızda, sorunları çözmek için çaba sarf etmeli.
Öyle o çocuk deyip ne babalık ne eşlik yapılmaz.
Bu sorunların çözülmesi ciddi çaba gerektirir. O çabayı göstermeyen kocayı kendi haline bırakır giderdim yerinizde olsaydım.
Evet evet önümüzdeki ay gitmeyi planlıyorum. Hatta gideceğimi duyunca bugün geldi, gittiğinde korona dan dolayı kapama olursa, geri gelemezsen, 2 3 ay oralarda kalırsan, napicaz dedi üzüldüBi sure tatile gelsen tr ye? Belki yoklugunda kiymetini anlarlar kocanda kizda
Yorumunuz icin teşekkür ederim. Çocuğu daha önce pedagoga götürmüş. Pedagog en son tamam bir sorunu yok demiş. Bana hep bunu söylüyor
Cunku pisligini kim temizleyip kime kapris yapacak… bence blof yap uzun sure gidicem cunku bana kotu davraniyorsun de..biraz damardan duygusal gir..boyle devam ederse belki hic gelmeyecegini soyle bence.. o da sonuclarini bilip dusunup ona gore davransin. Tabii her evde sorunlar olur ama.. bu surekli olmamaliEvet evet önümüzdeki ay gitmeyi planlıyorum. Hatta gideceğimi duyunca bugün geldi, gittiğinde korona dan dolayı kapama olursa, geri gelemezsen, 2 3 ay oralarda kalırsan, napicaz dedi üzüldü
Terapist dediğiniz psikolog mu yoksa aile terapistleri mi. Eşimle ciddi ciddi konuşmayı dusunuyorum çünkü. Bütün gun hanımefendinin peşinde pervane olduktan sonra, üzerime kapıyi kapatip beni dışarı da bıraktıktan sonra iyice sinirlerimi bozdu.Çocuğun değil eşinizin terapiste ihtiyacı var , çocuk tipik ergen , ama eşiniz aradaki dengeyi kurmayı ve kızına nasıl davranması gerektiğini bilmiyor , bu hem ilişkinize zarar hem çocuğa zarar verir.
Siz eşinizi götürün , uzman eşinize anlatsın çocuğuna nasıl davranması gerektiğini yoksa anlattığınız kadarıyla gerçekten çocuk tam yaşının gerektirdiklerini yapiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?