- 12 Kasım 2021
- 263
- 483
- 18
Sizin için çok zor bir durum fakat yaşları çok küçük ve annelerini kaybetmişler bu yaptıkları şeyler bana normal geliyor aslında anormal davranışlar ama annesini küçük yaşta kaybetmiş birinin yapması yaşaması normal. Bunun tek çözümü gerçekten düzenli bir şekilde terapi alması başka türlü sadece sizin dediğinizle söylemenizle olacak bir şey değil.Arkadaşlar merhaba
Ben yaklaşık 1 yıl önce evlendim, yurtdisindayim. Eşimin eski esinden 12 yaşında kızı ve 7 yaşında oğlu var. Anneleri vefat etmis, yaklaşık 6 yıl önce. Benim çocuğum yok. Evlenirken çocuklari hiç dert etmedim, çünkü genel itibariyle çocuklarla iletişimim çok iyidir ve yeğen vs.. çok ta çocuk baktım. Özümde herkeste iyi bir insan olduğumu söyler ama eşimin kızıyla yaşadığım sorunlar gerçekten beni illallah ettirdi. Çok guzel bir hayatim vardı, severek bilerek isteyerek evlendim. Bu kız hayati bana zindan ediyor. Bir gün iyi, iki gun kötü. Sadece bana degil, özünde çok kıskanç bir kız. Hiç arkadasi yok diyebilirim. Bütün gun evi dağıtır döker, afedersiniz donlarını yerlerden toplarım, temizlerim, yediririm içiririm, her gun baştan asagi kıyafetlerini değiştirip yıkayıp tertemiz okula yollarım. Severim, ilgilenirim. Ama ben kendime birsey aldığımda, babası bana bir hediye aldığında çok kıskanıyor ve benimle konuşmuyor, suratıma dusman gibi bakıyor. Daha anlatamadigim çok şey. Ben uyumadan odasına gitmez, benim lafımı hiç dinlemez. 1 senedir ayakkabıyla evde dolaşmamasi gerektiğini, elleriyle pilav yada yemek yememesi gerektiğini, yemekten sonra yağlı elleriyle saçlarına dokunmaması gerektiğini, ellerini yıkaması gerektiğini bir türlü öğrenemedim. Babasına her dediğimde “o çocuk”. O yüzden eşime artık cok bisey demiyorum. Onun yüzünden sürekli aramızda sorun olsun istemiyorum. Ama eşimde işine geldiğinde onlar senin çocukların der, ben en ufak sesimi yükseltip kızsam, bana tepki verir. Eee diyorum madem çocuğum neden kızıyorsun. İnsan çocuğuna kızamaz misesimi cok nadir yükseltilirim. Bütün gun ehli keyif, ellerini sıcak sudan soguk suya sokmam, artık başedemiyorum, 50 kere söylüyorum yapmiyor diye, içim rahat etmiyor diye birsey söylemiyorum. Kafam çok karışık. Bu hep böyle mi olacak. Psikolojim bozuldu valla. Birazcık saygı bekliyorum. Saygı sıfır. Ben hayatlarını bu kadar güzel yapmaya çalışırken, azıcık saygı beklemek çok mu? Çocuğu olanlarla evlenmek hep böyle sorun mu? Offff offf çok zorr
Allah akıl fikir versin ne diyim dayak yeyip tekrar hamile kalmak bilmiyorum insanlar neden böyleSadece hakaret olsa keşke. 2 günde bir dudağı patlıyor, yüzü gözü morarıyor. Daha birkaç ay önce evi terk etmişti.
Ama sorsak tek sorun 8 yaşındaki çocuk
Sadece hakaret olsa keşke. 2 günde bir dudağı patlıyor, yüzü gözü morarıyor. Daha birkaç ay önce evi terk etmişti.
Ama sorsak tek sorun 8 yaşındaki çocuk
Cocuklu biriyle evlenipte hic bir sekilde ilgin olmamasini beklemek cok ilginc. Hadi konu sahibi iyi niyetli bazi seyleri öngöremedi o yuzden evlendi cocuklu biriyle.. ki soyledigine gore zaten cocuklar onun icin engel degildi. Sen o zaman baya almanya icin evlenmissinDurum şimdi biraz daha farklı ama. Şartlarımı koydum.
Tevrımı niyetimi açık açık belirttim.
Ben sözlenmeden önce eşime dedim ben bekarım çocuğum yok çocuğuna bakamam annelik yapamam. Kendime güvenim yok dedim. Oda dedi annesinde zaten.
Son olarak dedim kızımı alır giderim sende oğlunu al yanına onunla yaşa.
Beni aşağılamak için evlendin istediğini söylüyorsun umurunda olmadan.
Bahaneler buluyorsun o zman ben kötüyüm benden iyisini bul dedim.
Eşim şimdi eskisi gibi değil.
Çünki eskiden eline alıyordu telefonu oyle İnternete bakıyordu.
Ben ise çocukla oyun oynuyordum.
Resim yapıyordum.
Sayı öğretiyordum. Karnın aç onu ye bunu ye.
Onu iç tuvalete götür. Artık onları yapmıyorum diye biraz kıymetli oldum.
Çok saçma ama öyle.
Çok acı iyilikten anlamamak.
Almaya için evlenmedim. Zaten abilerim almanyada idi. Gidip gelebiliyordum.Cocuklu biriyle evlenipte hic bir sekilde ilgin olmamasini beklemek cok ilginc. Hadi konu sahibi iyi niyetli bazi seyleri öngöremedi o yuzden evlendi cocuklu biriyle.. ki soyledigine gore zaten cocuklar onun icin engel degildi. Sen o zaman baya almanya icin evlenmissin
Hiçbirşey doğru anladığını sanmıyorum bacım. Hiç bir şekilde ilgin olmamasını beklemek ne. Bu benim durumum ile çok alakalı değil. Eleştirmek için yorum yapacaksan duruma anla oyle yap.Cocuklu biriyle evlenipte hic bir sekilde ilgin olmamasini beklemek cok ilginc. Hadi konu sahibi iyi niyetli bazi seyleri öngöremedi o yuzden evlendi cocuklu biriyle.. ki soyledigine gore zaten cocuklar onun icin engel degildi. Sen o zaman baya almanya icin evlenmissin
İnsan neden ön yargılı.Allah akıl fikir versin ne diyim dayak yeyip tekrar hamile kalmak bilmiyorum insanlar neden böyle
Almanyaya girip cikiyorAlmaya için evlenmedim. Zaten abilerim almanyada idi. Gidip gelebiliyordum.
Yaşım geçmişti yuva kurmak istiyordum.
Ve zaten çocuk eşimde değil iidi. Eşimde olsa kabul etmezdim.
Bizimle yaşamıyor.
Ama Almanya için evlenmişsin demek zandır iftiradır.
Kimse burdaİnsan neden ön yargılı.
İnsan neden bilip bilmeden yorum yapar.
Kadın neden kadına cephe alır.
İnsan neden insanların örf dertlerin hayat şartlarının farklı olduğunu anlamaya çalışmaz.
Neden hep eleştiri yapana inanır ve sadece yorum yapan birinin sözü ile kul hakkına girilir bende onu anlamıyorum.
Rabbim anlamayı ve anlaşılmayı nasip etsin. Öyle bir zihniyet diliyorum
Hamile olduğun için hiç sana kötü şeyler söylemek istemiyorum sen sectigin hayatta mutluysan ve bu şekilde yaşamak istiyorsan kimsenin sana yapabilecek bir şeyi yok örf adet falan salakliktir tamam mı sen Almanya da istesen iş bulamaz mıydın kadın sığınma evine gidemez mıydın dayak yediğinde hakarete uğradığında devlet destek olmaz mıydı şu an oradaki imkanlarla sana aylık yardım yaparlar saatlik iş bulabilurdin kafadan atmıyorum ailemin yarısi Almanya da yaşıyor sen bunu seçtin bizi ilgilendirmez hayatında başarılarİnsan neden ön yargılı.
İnsan neden bilip bilmeden yorum yapar.
Kadın neden kadına cephe alır.
İnsan neden insanların örf dertlerin hayat şartlarının farklı olduğunu anlamaya çalışmaz.
Neden hep eleştiri yapana inanır ve sadece yorum yapan birinin sözü ile kul hakkına girilir bende onu anlamıyorum.
Rabbim anlamayı ve anlaşılmayı nasip etsin. Öyle bir zihniyet diliyorum
Geleneklerimiz, aile içi kurallarımız yetiştiğimiz ailelere, etnik kökenlerimize göre bile değişebiliyor, kimimizin saygısızca bulduğu bir şey diğerlerimize normal gelebilir, benim de babam ataerkil büyümüş ama karşısında sigara içmem ya da alkol almamı saygısızlık olarak görmezdi, kimisi babasının yanında bikiniyle denize girmeye çekinir veya kayınpederi yanında denize girmek istemez saygısızca bulur, bizde böyle şeyler gayet normaldir.Bu ve önceki yorumunuzda sorunun asıl nedenine değindiniz. Konu ilerledikçe benim de dikkatimi çekti. Konu sahibinin saygısızlık olarak gördüğü çoğu şey aslında normal. Ben 12 yaşımda babamın kucağına otururdum, o varken uzanırdım da, hatta daha büyükken göbeğim açık gezerdim. Ki Türk kültürü ile büyümüş, muhafazakar sayılabilecek bir aileye sahibim. Konu sahibi Avrupa’da doğup büyüyen çocuklara bu kadar baskı yapmamalı. O kurallara buradaki çocuklar da uymaz, kendi çocukluğunuzla karşılaştırmayın dedik. Umarım biraz olsun hak vermiştir bize.
Hepimiz aynı noktadayız, başından beri tepki gösterdiğimiz kısım eşe yapılması gerekenlerin kıza yapılması.Kesinlikle aynı fikirdeyim çocukların en başından beri durumuna üzülüyorum ama burda konu sahibinin son tutumundan şunu anladım ki gerçekten kocasından korkup çocuklardan çıkarıyor tüm yaşananların acısını eğer gerçekten bu durumda rahatsız olsaydı bu adama ciddi tepki koyardı . İki taraf için zaten çok zor bir durum hem çocuklar hemde konu sahibi için ama belli ki konu sahibi herşeyden önce evli kalmayı umursuyor çok büyük yanlışta kendisi
Sağol canım Allah razı olsunHamile olduğun için hiç sana kötü şeyler söylemek istemiyorum sen sectigin hayatta mutluysan ve bu şekilde yaşamak istiyorsan kimsenin sana yapabilecek bir şeyi yok örf adet falan salakliktir tamam mı sen Almanya da istesen iş bulamaz mıydın kadın sığınma evine gidemez mıydın dayak yediğinde hakarete uğradığında devlet destek olmaz mıydı şu an oradaki imkanlarla sana aylık yardım yaparlar saatlik iş bulabilurdin kafadan atmıyorum ailemin yarısi Almanya da yaşıyor sen bunu seçtin bizi ilgilendirmez hayatında başarılar
Boşanmam diyorsanız bile dayak yediğiniz mutlu olmadığınız bir evlilikte çocuk yapmamanız gerekli. Bakın 1 tane yapmışsınız zaten 2.yi de yapıyorsunuz, bu akıl kârı değil. Çocuklarınız da o mutsuzluk ve sorunlarla büyüyecek. Mutlu huzurlu bireyler olmalarını da bekleyemezsiniz. Yoksa siz şiddeti, mutsuzluğu kendinize reva görüyorsanız bize ne yahu? İnsanlar sizi ve çocuklarınızı düşünüp yorum yapıyor. Yoksa gerçekten bize ne? Herkes hayatına devam ediyor. Olan size ve çocuklarınıza oluyor.Çocuk yapma boşan diyorsun yani
Benim burada tepki verdiğim nokta kadının üvey anne olduğu için herkesin tepki vermesi evet kendi çocuğum olursa ve babası kizarsa elbet çocuk yokken biraz daha az kız derim ama gerçekten problemli bir çocuğa hiç çocuk bakmamış birinin sonsuz sabırla yaklaşması imkansız ben konu sahibine bu noktada katılıyorum benim kardeşim olsa ve eve ayakkabıyla girse beni itip üstüme kapı kapatsa bilmiyorum bende sinirlenir tepki veririm tabi ki çocuğun yatıp kalkmasına karışamaz ama evin içinde eliyle pilav yemesi veya ayakkabıyla gezmesi normal değil en başta konuşulduğinda yine babaları buna izin vermemeliydi.Geleneklerimiz, aile içi kurallarımız yetiştiğimiz ailelere, etnik kökenlerimize göre bile değişebiliyor, kimimizin saygısızca bulduğu bir şey diğerlerimize normal gelebilir, benim de babam ataerkil büyümüş ama karşısında sigara içmem ya da alkol almamı saygısızlık olarak görmezdi, kimisi babasının yanında bikiniyle denize girmeye çekinir veya kayınpederi yanında denize girmek istemez saygısızca bulur, bizde böyle şeyler gayet normaldir.
Eşim deseniz kızının uzanmasına bir şey demez, 26 yaşındaki kızının kucağına oturması babam deyip öpüp sarılması saygısızlık değildir, başkaları için farklıdır belki ama bizim için birbirimizi sevdiğimizi göstermenin yollarından biridir zira annenin evlat üzerinde ne kadar emeği varsa ne kadar can verdiyse baba da o kadar emek ve can veriyor, sapkın psikopat ebeveynler hariç, Allah tüm evlatları öyle ebeveynlerden korusun.
Hepimiz aynı noktadayız, başından beri tepki gösterdiğimiz kısım eşe yapılması gerekenlerin kıza yapılması.
Diyelim ki binbir vaadle söz verilerek evliliğe ikna edildiniz, çocuklu bir evde her şeyi kestirmek de mümkün değildir ama neyse hadi diyelim yine de inanıp evlendiniz, çocukları da çekip çeviririm dediniz lakin eşiniz sizi her konuda yalnız bırakıyor, o zaman giderim lafını eşinize söyleyeceksiniz çocuğa değil çünkü 12 yaşındaki biri isterse 1,80 boyunda erişkin görüntülü olsun aklı mantığı çocuktur, çocuk duygularıyla tepki gösterir aynı konudaki bu kız gibi.
Hele de zaten anneden yaralı bir çocuk düzelmezseniz giderim diye korkutulmaz, eşine her türlü gözdağını ver, bu çocuğu uzman götürmezsek şöyle yaparım de, ev işlerini yapma, yemek yapma, adamla hiç ilgilenme bunlara tamam ama çocukların üzerinden olmaz böyle şeyler.
Sizlerin çocukları var mı bilmiyorum, Allah isteyen herkese evlat sahibi olmayı nasip etsin, şöyle düşünün kayınvalideleriniz çocuklarınıza yaramazlık yaparsan giderim deseydi evlatlarınızı ağlatsaydı tepkisiz kalır mıydınız? Çoğunuz kayınvalideye sinirinden ne yapacağınızı bilemezdiniz, çocuklara babaları bile biraz ters davransa anneler olarak bizler pantere dönüyoruz niye çünkü onlar çocuklarımız, dedesi, halası, babaannesi bile incitip ağlatsa dayanamıyoruz, şimdi bir de ne kadar zor karaktere sahip de olsalar annesiz çocukları düşünelim, insanı sinirden çatlatan olaylar yaşansa da evdeki sorunun temeli onlar değil baba, adam kızını paso kötülemiş, saygısız demiş, annesine de çektiriyordu demiş, annesine çektiriyordu dediği çocuk o zamanlar 5 yaşında, baba için kızı çektiren bir evlat, sorumluluğu başımdan gitsin de nikahlandığım kadın uğraşsın demiş, ki şuraya yazıyorum bu çocuk kız diye de dışlanıyor, 3 erkek evladına gösterdiği ilgiyi kızına göstermiyor.
Doğru noktalara dokunmuşsunuz Aylak, kız babasının yanında uzanmasın, kendini kollasın, babasının yanında yatmasın, sebep? Baba sapıksa evli kalınmaz, sapık bir adama çocuk doğurulmaz, olan çocukları da elinden alınsın diye devlete haber verilmeli yazdım bir mesajımda.Burada bazı konular oluyor keşke okumasaydim dediğim. Bu o konulardan birisi.
Konuda asla anlayamayacağım bazı noktalar var. Mesela bir kadın neden kendi harika iş hayatını (konu sahibi böyle söylediği için bu ifadeyi kullanıyorum) düzenini bırakıp evkadini olmak için evlenir? (Erkeğin bekar daha önce evlenmiş falan filan olmasından bağımsız ) bunu çok merak ediyorum.
Dilini tam bilmediğiniz, kendi ayaklarinizin üzerinde duramayacaginiz bir yere neden gider? (Bileti alıp, ucaga binemiyor)
Neden evin temizlik, düzen gibi gibi işleri sadece kendi sorumluluğu gibi davranır?
Gerçekten iki kız çocuğu yetiştiriyorum. Tabi ki hanımefendi, nazik ve kibar olsunlar istiyorum. Fakat bunlar demek değil ki babanızın yanında yatmayın. Bu nezaket değil bu baskı.
Kadın bosanamiyor yeniden boşanmış olmak istemiyor. Çocuk kadın gitsin istemiyor ama net olan kalsinda istemiyor.
Konuda beni en irite eden şey yine bir kadının ve kız çocuğunun ikinci plana atılmış olması. Yine kararı bir erkeğin verecek olması ve konuda ki herkesin onun ağzına bakıyor olması. Off ki off bir konu.
Nereden tutsak elimizde kalıyor.Doğru noktalara dokunmuşsunuz Aylak, kız babasının yanında uzanmasın, kendini kollasın, babasının yanında yatmasın, sebep? Baba sapıksa evli kalınmaz, sapık bir adama çocuk doğurulmaz, olan çocukları da elinden alınsın diye devlete haber verilmeli yazdım bir mesajımda.
Sapık değilse babayla evladın sarılıp uyumasında ne gibi bir sakınca var? Kız çocuğu babayla uyumaz mı? O zaman konu sahibesi cinsiyetçi biri, dışladığı aynı zamanda kendi cinsiyeti, baba da zaten erkek evlatlarına verdiği kıymetin birazını bile kızına vermiyor, eşi için de kadın işte ev işi yapsın, yemek yapsın, kızı da başımdan alsın diye düşünüyor.
Söyler ama çocuğu önce kazanması gerekir, bir çocuğu kazanmak da cidden o kadar kolay değil, 1-2 yaşında olsa neyse ama 11 yıl düzensiz bir düzende büyümüş bir çocuğu zaten bazı sorunları da varsa 1 yılda kazanamazsınız, ki arada çekişmeleriniz olduğundan her çekişmede aranızdaki güven sevgi vb duygular resetlenir.Ben konu sahibine toplu olarak sen annesiz çocuğa bunları söyleyemezsin e karşı çıktım söyler çünkü o evde yaşıyor ve bı şekilde o çocukların eğitimi için bir şeyler yapmalı ama konu sahibinin tek derdi esiymis . Çocukları eğitmek ve huzurlu sağlıklı bir ortamda yaşamak değil o çocuğu yenmek için inatlaşmaya gitmiş konu işin kötü tarafı tüm bu olanların asıl sebebinin koca diye yanında durduğu adam olduğunu görememiş ne yazık ki eşinin ona ne saygı ne de sevgisi var çare çocukla dikleşmek değil
Burda Mune hanım asıl sorumlu kişi baba bana göre belki cocugum olmadığı için çok nesnel bakıyorum ama bir kadın veya erkek eşinin çocuğunu bir yere kadar tolere edebilir insanlar annesine babasına bile yeri geldiğinde sınır koyuyor biraz görüşmek istemiyor tüm bunlarda arada köprü baba olmalıydı . Bence konu sahibi eğitim seviyesi çok yüksek biri değil ve ergenligi iletişimi bu dönemde çok bilen biri de değil o egitildigi şekilde bir çocuk eğitmeye çalışıyor bu çocuk on bir yıl yaşamış yeni doğan olmadığı için de çatışıyorlarSöyler ama çocuğu önce kazanması gerekir, bir çocuğu kazanmak da cidden o kadar kolay değil, 1-2 yaşında olsa neyse ama 11 yıl düzensiz bir düzende büyümüş bir çocuğu zaten bazı sorunları da varsa 1 yılda kazanamazsınız, ki arada çekişmeleriniz olduğundan her çekişmede aranızdaki güven sevgi vb duygular resetlenir.
Kardeşiniz veya kendi çocuğunuz çok başka ama, kardeşinizle kavga etseniz de birinizden biri adım atar, ikinizde adım atmazsanız anneniz araya girer barışırsınız, evladınızla sorun yaşadığınızda anne yüreğiniz dayanmaz affedersiniz lakin başkasının çocuğuyla anlaşmak zordur, siz iyi de olsanız iyi de yaklaşsanız çocuk size mesafeli olur, çekinceleri korkuları vardır ergenlik çağına hep vurgu yaptım ergenlik çok başka bir boyut, eğer inişli çıkışlı bir aile düzeni içindeyse çocuğun aile ilişkileri resmen pamuk ipliğine bağlı oluyor, ki birbiriyle uyumlu çiftlerin bile çocukları ergenlikte mutasyona uğramış gibi oluyor, neyi kafaya takacakları neyi sorun haline getirecekleri belli olmuyor, bu sebeple de genelde ergen çocukları olan arkadaşlara uzman desteği alın diyoruz, hormonal değişiklikler duygularını da karman çorman yapıyor çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?