Aslında hepimizin söylediği bu'ydu fakat her birimiz kendi cümlelerimizle yazdığımızdan farklı bir şeyi savunuyor gibi göründük.
Çocuk ergenlik çağında ve psikolojisi iyi değil çünkü küçük yaşta annesini kaybetmiş, konu sahibesinin eşiyle ilgili verdiği bazı bilgileri de değerlendirince, aslında babaları eşi öldükten sonra çocuklarla olması gerektiği gibi de ilgilenmemiş, konu sahibesinin üyelik iptali yapmadan evvel yazdığı mesaj ki bir önceki sayfada mevcut, üyeye çocuklar ismiyle hitap ediyorlarmış, kadın abla demelerini istiyormuş ama eşi abla denmesini istemiyormuş, abla derlerse sana nasıl eşim derim gibi bir cümle kurmuş, muhtemeldir ki adam çocukları anne demeleri için zorladı bu da yanlış bir tutum.
Bazı şeyleri görmek için illa ki psikolog olmak gerekmiyor, biraz detay verilmesi yetiyor, bir yanda çocuklarıyla pek ilgilenmeyen bir baba, bir yanda annelerini kaybetmiş, düzensizliği kural edinmiş de olsalar yıllardır teker tokmak büyüyen çocuklar.
Babanız geliyor ben evleneceğim X 'de sizin anneniz olacak ona anne deyin diyor, babanızın eşi eve geldikten sonra 11 yıldır yaptığınız her şeyin yanlış olduğunu söyleyip bunu böyle yapacaksın, şunu şöyle yapacaksın diyor, 11 yılın alışkanlıklarını 1 yılda silemezsiniz hele de karşınızdaki bir ergense.
Üstelik bu çocuklar yarı Avrupalı, yaşadıkları ülke, okudukları okullar, arkadaş çevreleri Avrupalılardan oluşuyor, sizin öğretmek istediğiniz her şeye yabancılar.
Yıllarca babaları ve büyükleri yanında uzanan, tek kelime Türkçe bile bilmeyen çocuklara uzanma, sen kızsın kendini korumalısın, ayakkabılarla eve girme vs deniyor, herkesin bakış açısı kültürü farklıdır ama bana göre babanın yanında uzanmak saygısızlık değildir, kız erkek evlat ayrımı yapılır gibi kız çocuğuna sen kızsın kendini koruman lazım demek çocuğu afallatır, uzanan kızını görünce içinden abuk sabuk düşünceler geçiren biri olması için babanın sapık olması lazım, sapıksa böyle bir insanla evli kalınmaz çocuk yapılmaz olan çocukları da devlet korumasına verilsin diye adım atılmalıdır, sapık değilse normalde çocuklar babalarına sarılır da, öper de, kucağına da gider, babayla evlat arasında yaşın bir önemi yoktur, kızı/oğlu 30 yaşında da olsa evladıdır, evladı 40 yaşında bile olsa babasının dizine de yatar kendini sevdirir, aslında çocuk babasına öfkeli çünkü baba eşine de kızına da zorlayıcı bir tutum içinde.
Babanın derdi evde çamaşır bulaşık yıkansın, yemek pişsin kimse kimseden şikayet etmesin, bir sorunları da olsa kendi kendilerine halletsinler de ona ilişmesinler, sorumluluğu at çık işin içinden modeli bir baba, kimsenin babaya dişi geçmediğinden kız kadına kadın kıza patlıyor, biri daha çocuk diğeri de daha önce evlenip ayrıldığından el alem ne der diye endişeye kapıldığından, kimin kime gücü yeterse'ye dönmüş olay.
Bir mesaj daha gördüm üzüldüm çocuklar anneannelerini 2 yıldır görmüyormuş, konu sahibesi söylerim tatilde babanız götürür demiş, çocuk heyecanla anneannesinin evinin büyüklüğünden bahsetmiş orada hepimizin odası var demiş, belki anneanne torunlarını görmeye gidemiyor ama çok gelenekçi muhteşem bir adamsa babaları çocuklarını niye götürmüyor? Annelerine olan özlemlerini gidermez ama en azından anneannelerini görmek iyi gelir, bu çocukların anneleri yok, ellerinde bir fotoğrafları bir de anneanneleri kalmış, babaları dahi olsa kimsenin onlardan bunları almaya hakkı yok.