eşimin kızı ve sorunlar

Ya aslında kendisi bana sürekli gelir seni çok seviyorum der, günde en az 3 5 kez. Ama yapı itibariyle biraz zor bir çocuk. Eşimin anlattığına göre annesine de çok çektirirmiş ama sanırım ben annesi gibi istediğimi soyleyemedigim icin kızım diyemiyorum. Gayet iyi niyetle soruyorum, sizin eşinizin eski eşiyle birlikte olan fotoğrafları kızınızın odasında var mi? Ben o fotoları gördükçe ve eşim bana en ufak birsey aldığında 2 gun bizi huzursuz ettikçe “kızım” diyemiyorum malesef. Diyebilmeyi çok isterdim sizin gibi.

Hanimefendi siz kac yasindasiniz? Yaklasiminiz beklentileriniz o kadar toy ki! 12 yasindaki cocugun bunlari idrak edebilmesini nasil beklersiniz. Siz 12 yasindaki cocuktan 30yas olgunlugu bekliyorsunuz. Kaldi ki bir de travmali bir cocuktan bahsediyoruz.

Onerim tum aile hem bireysel hem toplu terapiye baslayin. Herkesin icinde ve birbirine karsi cozmesi gereken sorunlari var.

Bir kere birisi yapar ama sürekli yapılan kirletiyorsa bu işte bur terslik yok mu sizce de? Herşeyden bağımsız düşünelim. Cocuk bence artık sizin çocuğunuz zaten de, sizin dogurdunuzu düşünelim. sizin yetemediğiniz yerde babanın el atması gerekmez mi?

Dediğim gibi uzaktan konuşmak çok kolay, çok guzel atıp tutuyorsunuz. Bundan 1 sene önce olsa, böyle bir şeyi yaşamasam, tecrübem olmasa ben sizin gibi atıp tutarmıydım bilmiyorum!! Doktor değilseniz öneri de bulunmayın, yada aynı durumu yaşamadıysanız!!

Neyi anlamasını bekliyor muşum ?? Beklediğim saygı çok bir şey mi? Sizin çevrenizdeki 12 yaşındaki bütün çocuklar saygısız mi? Ben kendim oyle olmadığım icin, cevremdekiler de oyle olmadığı icin yabancı kaldim bu duruma!! Üstelik, saygısızlığı hakedecek biri değilken!!

Biz kendi çocuğumuz olsa bile bu konularda kavga ediyoruz, ben eşime kızabiliyorum eşim de bana, zaten kavgaların %90ı çocuklardan çıkıyor :) bence bir uzmandan destek almalısınız. aile terapisi de olabilir. Türkiye’den online birini de bulabilirsiniz. Ergenle uğraşmak zor. Ayrıca siz direk zor kısımdan başlamışsınız. En iyi bağ kuran anneler bile ergenlik döneminde zorlanıyor, ama bence çözülmeyecek şeyler değil

Ben doğurmuş olsam, böyle olmazdı diye düşünüyorum. Saat 2 buçuğa geliyor, defalarca uyu dememe rağmen ben istediğim zaman uyurum diyor, babası işte. Çocuk böyle diyince ne yapabilirsin ki. Kesinlikle dinlemiyor. Kendi çocuğun olsa kolundan ceker yatağa koyarsın. Maşallah kendisi de yapısal itibariyle benden de uzun. Gözlerini parlatıp sanki o benim annemmis gibi sinirli sinirli bakıyor Ertesi günde ben seni çok seviyorum özür dilerim nolur bizi bırakma diyor. Ama bu davranışlar beni çok soğutuyor

Düğün albümü bile vardı. ( Saka yapmıyorum). Bu beni de etkilemisti. Sonra kaldırdık. ( Çocuklar icin bir anı dolabı oluşturduk) .Fakat hiç bir konuda duygumu saklamadim. Aynı sekilde eşimde saklamadi. Ne hissediyorsak söyledik. Fakat sanırım sizin ilk evliliğiniz eşiniz empati kurmakta zorlanıyor.

Ya aslında kendisi bana sürekli gelir seni çok seviyorum der, günde en az 3 5 kez. Ama yapı itibariyle biraz zor bir çocuk. Eşimin anlattığına göre annesine de çok çektirirmiş ama sanırım ben annesi gibi istediğimi soyleyemedigim icin kızım diyemiyorum. Gayet iyi niyetle soruyorum, sizin eşinizin eski eşiyle birlikte olan fotoğrafları kızınızın odasında var mi? Ben o fotoları gördükçe ve eşim bana en ufak birsey aldığında 2 gun bizi huzursuz ettikçe “kızım” diyemiyorum malesef. Diyebilmeyi çok isterdim sizin gibi.

İsterseniz bir süre siz cocuklarin sadece oyun arkadaşı olun. Sorumluluk eşinizde olsun. Uyu demeyin mesela. Ye demeyin. Topla demeyin. Gerekirse yardımcı bir abla alın. Siz sadece oyun oynayın gezin eğlenin. Biz dart aldık mesela duvara gelip gidip atıyoruz.

Tam ergenlik çağında şu an. Kendi haline bırakın. Temizlemek zorunda da değilsiniz ayrıca. Kendi odası kendi sorumluluğu.

Sorun sadece toplamak ta degil ki, mesela en son bir arkadaşının dogumgunune gittik. Ayakta oynuyorlardı. Baktım üzerine bir şey dökülmüş. Dedim gel canım sileyim, yanım da da yeni tanistigim çocuklardan birinin annesi vardı. Kadının yanında bana bir gözlerini parlatıp bağırdı, yerin dibine girdim. Mesela düşünüyorum yazın Türkiye ye gelsem ben bununla nasıl geleyim. Herkesin yanında beni rezil ederse, benim kuzenlerimin çocuklarını kıskanırsa, hep huzursuzluk çıkaracak. O yüzden yalnız gitmeyi düşünüyorum. Bir de sizin kızınız size ne diye hitap ediyor. Bana ismimle hitap etmesi beni çok rahatsız ediyor, eşime bana abla desin dedim defalarca eşim de istemiyor o da

Allah yardımcınız olsun.Tahamul edilmesi çok zor bı durum.Siz çocuk yapmayı dusunuo musunuz peki

Anne diyor çünkü ben annesiyim.
Ama sizin yerinizde olsam net olayım ayrilirdim. Çünkü kaç yasindasiniz bilmiyorum ama hayatta sizinde mutlu olmanız lazım ki mutlu edesiniz.

Yok malesef benim kabus gibi bir ilk evliliğim oldu küçük yaşta. Uzun yilllar hiç evlenmeyi düşünmedim. Çok şükür şimdi de eşimle çok iyiyiz, çocuk sorunları dışında bir sorunumuz yok ama böyle de bir sorundan dolayı en az hafta da 1 sinirlenirim zıplıyor

Allah yardımcınız olsun.Tahamul edilmesi çok zor bı durum.Siz çocuk yapmayı dusunuo musunuz peki
Evet deniyorum ama 1 senedir olmuyor. Geçen hafta kan verdim. Burada hastane sistemi Türkiye de ki gibi kolay degil. Aile hekiminin hastaneye yönlendirmesini bekliyorum

Evet deniyorum ama 1 senedir olmuyor. Geçen hafta kan verdim. Burada hastane sistemi Türkiye de ki gibi kolay degil. Aile hekiminin hastaneye yönlendirmesini bekliyorum
Siz çocuk yapsanız kızın durumunu dusunemiorum.

evde size alınan hediyeyi bile kıskanan bir çocuk varken bir bebek yapsanız iliskiniz daha kötü olacak hatta bir ihtimal bebeğe de zarar vermeye çalışacak bence acele etmeyin
Aynısı aklıma geldi.Bebege zarar vermek isteyebilir.Ornegi çok var.

Anne diyor çünkü ben annesiyim.
Ama sizin yerinizde olsam net olayım ayrilirdim. Çünkü kaç yasindasiniz bilmiyorum ama hayatta sizinde mutlu olmanız lazım ki mutlu edesiniz.
Ahhh çok sevindim sizin adınıza İnanın çok sorunsuz bir hayatım vardı, ben ağlayınca o da gelip ağlıyor, gideceğimi anlıyor lütfen bizi bırakma diyor ama bu durum en fazla 2 gun sürüyor. Ben de mutlu olmak icin evlendim yoksa evlilik fikrine hiç sıcak bakmıyordum. Dünya da ne güzellikler yaptık ki sanki, o bu yaştan sonra o 2 çocuğa annelik yaparım Sevap kazanırım niyetiyle herseyi silip buraya geldim ama hicbisey beklediğim gibi olmadı. Hele ilk geldiğim hafta Marketten bardak alacaktım çocuk bir an şok oldu, bizim eve başka bardak alamazsın diye, bıraktım çıktım. O hafta anladım bi terslik olduğunu ama savaşmayı sectim. Mesela mutfakta çatalla kaşığın yerini değiştiriyorum ertesi gun, eski haline getiriyor. O huyunu biraz değiştirdi. Ne kadar sabredeceğim bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…