Zaten orada evde ayakkabıyla dolaşmak normal değil mi? Onlarda da kapının önüne ayakkabı bırakmak ayıp. Tabi içeri alıyoruz ama dışarıda kaldığı da oluyor unutuyoruz vs. Siz onlara göre çok farklı bir talepte bulunmuşsunuz. Bu arada ben de evde ayakkabı ile gezilmesini istemem.Ben ilk eşimden 2009 yılında boşandım. Yanı 12 yıl sonra tekrar bu yola girdim. Yurtdışı yurtdışı diyorsunuz, benim şuan zaten oturumum var, amacim yurtdışı olsa burada neden kafamı patlatıp ta yazı yazayım? Ben ilk evliliğinin ve ilk eşinin üzerinde durmadım. Çünkü kocaman çocuklar ve velayetleri annelerinde, anneleri çok koruyucu kollayıcı bir kadın, bana herhangi bir sorumluluk yada başka bir şey bırakmıyor. Haftada bir kaç gün gelip kahvaltı yapmaları, yemek yemeleri hiç derdim degil, ki ben kalabalık bir aileden çıktım. İki çocuklu adamla neden evlendiğime gelince. Eşimde, eşi vefat edince pat diye evlenmemiş, o da düşünmüş, incelemiş, karar vermiş. Ki ilk iki eşi de yabancı, ben türküm. Evet annelerini kaybetmeleri bana çok masum geldi, ki eşiyle boşanmış ve evde iki çocuk olsa o riski asla göze almazdım, evlenmeden önce beraber çok vakit geçirdik aman bu çocuk laf dinler mi, dinlemez mi diye inceleyemiyorsun, yada incelemek benim aklıma gelmedi, çocuk diye düşündüm. Mesela evde ayakkabıyla dolaştıklarını önceden farkettiğim icin, evlenmeden önce evde ayakkabıyla dolaşılmasıni asla istemediğimi bunun sorun olacağını söyledim. Tamam dendi ama malesef değiştirilemiyor. Hani yerler parke olsa silersin geçer, üşenmem de, ama boydan boya kalın halılarla kaplı. Artık elimden geldiğince uyarıp, dert etmemeye çalışıyorum. Söylüyorum, bak okulda wc ye giriyorsunuz, sonra aynı ayakkabıyla evde geziyorsunuz diye. Ama 2 gun sonra aynı. Boyle yapıyorlar diye onları sevmemezlik etmiyorum tabiki ama kendimi yiyorum. Neden evlendin, ne kadar müşkül durumdaydın diyorsunuz, 2 tane öksüz çocuklu adamla evlenmek için, sokakta kalmış, müşkül olmak mi gerekiyordu anlamadım ki. Yanı çevre itibariyle günü birlik iliskilerin çok döndüğü ortamdaydım. Kimseye güvenemiyordum, eşime çok güvendim, namuslu, düzgün bir adam diye.
Çocuklar sizin kadar dert etmedi beni. Sen bizim annemizsiniz deyip her gün sarılıp öperler, peşimden ayrılmazlar. Ben size dert oldum
—Ayrıca ben onun guzel eğitimli, oturmasını kalkmasını bilen, babasının yanında kıçını devirip yatanlar gibi olmamasını istiyorum. Yoksa herşey normalmiş gibi davranıp umursamayabilirim de degil mi?
— Yüzüne bakmaya kiyamayacagim bir güzellikte. Annesinin kopyası. Rahmetli annesi de çok güzelmiş. Derslerinden, gerçekten babası söyleyince abartıyor mu acaba diyordum , 99 bile almıyor hepsi 100. Burada 12 yaşında lise 2 de oluyorlar, lise 2 ye gidiyor. Okulun uygulamasından sürekli öğretmen yorumlarını okuyorum, notlarına bakıyorum. Öğretmenler sürekli yorum yazıyor, davranışları çok iyi, çok yardımsever, çok başarılı diye. Bir kaç ay önce de mail attılar, çok Zeki bir çocuğunuz var, eve gelince onu tebrik edin diye. Ama okul bitince yada tatile girince konuştuğu görüştüğü 1 arkadasi bile yok.
Babasinin yaninda yayilip yatinca ne oluyor.. sen yanlış dedin diye yanlış bir davranış mı oluyor o. Belki sana ögretilen yanlistir.. belki babasinin yanina yayilip yatmasi saygisizlik degildir
Zaten orada evde ayakkabıyla dolaşmak normal değil mi? Onlarda da kapının önüne ayakkabı bırakmak ayıp. Tabi içeri alıyoruz ama dışarıda kaldığı da oluyor unutuyoruz vs. Siz onlara göre çok farklı bir talepte bulunmuşsunuz. Bu arada ben de evde ayakkabı ile gezilmesini istemem.
Anneleri değilsiniz, ne yaparsanız yapın olamazsınız daPeki size göre ben bırakayım, hiç bir şeye karışmayayım, sinirlenmeyeyim, eşimle sadece çocuk konusunda sorun yaşıyorum, karışmazsam, kötü anne de olmam, eşimle de sorun yaşamam. Boyle yaşayıp gidelim. O da babasının yada amcasının dayısının yanında yayılıp yatsın, büyüğünü küçüğünü bilmeyen bir genc kız yetişsin.
Hatta onları terkedeyim, kendisinin söylediği gibi, kalbi param parça olsun??
Ya neden anlamıyorsunuz, bizim yapamadığımız şey bu sanırım empati. Ben çocukların söylediği gibi onların anneleri miyim, yoksa sinirlenip kızdığımda babaları da bana soguk davrandığı icin bir yabancı miyim?
Kahirlarini cekiyorum zaten, babasına sinirlendikten sonra, ben dışarda sigara içerken kapıyı kapatıp, beni dışarda bıraktıktan sonra benim heyheyler geldi, bunu kaldıramadım. Ve babasının arada dengeyi kuramaması. Ama çocuk deyip herseyin üstünü kapaması. Konuşurken konu konuyu açtı, bende içimi döktüm. Yoksa kız bana her zaman, sen benim annemsin, çocuklarımın anneannesisin. Sensiz yaşayamam, günde 50 kere nasılsın diye sorar. Ama benim canımı sıkan davranışları var ve babasından dolayı müdahale edemiyorum. Her ne kadar senin çocukların dese de, ben eleştirdiğimde bana soguk davranıyor ve bunu kabul etmiyor. Kimsenin kimseyi kaynar kazana attığı yokee ne güzel, bu kadar sevilirken arada kahırlarını çekiverirsiniz o zaman :)
ortalığı ateşe verir gibi sıra sıra yazınca biz de sizi kazana atıp kaynatmak istiyorlar sandık djsfklsjdfl
Kahirlarini cekiyorum zaten, babasına sinirlendikten sonra, ben dışarda sigara içerken kapıyı kapatıp, beni dışarda bıraktıktan sonra benim heyheyler geldi, bunu kaldıramadım. Ve babasının arada dengeyi kuramaması. Ama çocuk deyip herseyin üstünü kapaması. Konuşurken konu konuyu açtı, bende içimi döktüm. Yoksa kız bana her zaman, sen benim annemsin, çocuklarımın anneannesisin. Sensiz yaşayamam, günde 50 kere nasılsın diye sorar. Ama benim canımı sıkan davranışları var ve babasından dolayı müdahale edemiyorum. Her ne kadar senin çocukların dese de, ben eleştirdiğimde bana soguk davranıyor ve bunu kabul etmiyor. Kimsenin kimseyi kaynar kazana attığı yok
Ben tecrübeleri arkadaşlardan akıl almak istedim. Yoksa sokakta kalmadım ki, iskence edilen yerde durayım. Ki sokakta kalsam, medeniyetin göbeğinde hükümet sahip çıkar herhalde
Anneleri değilsiniz, ne yaparsanız yapın olamazsınız da
Onların bir tane annesi vardı o da öldü
Çocuklar için yapılması gereken herşey en baştan sıfırdan yapıldıktan sonra hala aynı davranışlar varsa evet bu çocuklar saygısız deriz, şuan için yalnızca yaralılar yaraları sarılmadan hiçbirşey elde edemezsiniz
Tam anlamıyla genç bir birey olana kadar babamın amcamın dayımın yanında yatıp tv izledim kitap okudum, belli bir yaşa geldikten sonra kendi içimden gelerek daha özenli davrandım, ki bir çocuk babasının yanında neden yatamasın bunu da anlamadım, siz kocanızın karşısında bacak bacak üstüne atıp tv izleyebiliyorsunuz uzanıp dergi okuyabiliyorsunuz ama çocuk babasının yanında bunları yapamaz, neden? Siz karı-koca baba-evlattan daha mı yakın olduğunuzu sanıyorsunuz?
Annesini el kadarken kaybetmiş bir çocuk babasının amcasının yanında uzanıversin bu kadar da mı tolerans gösterilemeyecek bu çocuklara? Sizin derdiniz elalemin aaa hiiiç yetiştirememiş çocukları cık cık cık demesi, evladım gerekli ahlaki ve insani hassasiyetlere sahip olsun, sağlıklı ve huzurlu olsun yeter elalem istediği kadar konuşsun zerre umrumda değil.
Temeli olmayan bir bina yıkılır, bu çocukların temeli yok, inşa etmeye çalıştığınız sınırlar havada duruyor, çocuğun derdi ne siz neyin peşindesiniz, hiç mi psikolojiden anlamıyorsunuz ya
Hanımefendi çocuk ölen annesinin fotoğrafı odasındaki duvarda asılı diye bile sizden özür diliyor, en doğal hakkı olan şey için bile suçluluk duyuyor, bu kadar psikolojik baskı altında siz hala ne anlatıyorsunuz
Allah o masumları tüm acılarından ve tüm acı çektirenlerinden kurtarsın
Bence coxuk senin kahrini cekiyor resmen kendi dogrularini dikte etmeye calisiyorsun.. bu cocuk senin dogrularina gore yasamak zorunda degil.. sen cok titizsin diye o cocuktanda titiz olmasini bekleyemezsin ha ne yaparsin birakirsin kendi odasini kendi toplar.. toplamiyorsa da adi ustunde kendi odasi karismazsin..Kahirlarini cekiyorum zaten, babasına sinirlendikten sonra, ben dışarda sigara içerken kapıyı kapatıp, beni dışarda bıraktıktan sonra benim heyheyler geldi, bunu kaldıramadım. Ve babasının arada dengeyi kuramaması. Ama çocuk deyip herseyin üstünü kapaması. Konuşurken konu konuyu açtı, bende içimi döktüm. Yoksa kız bana her zaman, sen benim annemsin, çocuklarımın anneannesisin. Sensiz yaşayamam, günde 50 kere nasılsın diye sorar. Ama benim canımı sıkan davranışları var ve babasından dolayı müdahale edemiyorum. Her ne kadar senin çocukların dese de, ben eleştirdiğimde bana soguk davranıyor ve bunu kabul etmiyor. Kimsenin kimseyi kaynar kazana attığı yok
Ben tecrübeleri arkadaşlardan akıl almak istedim. Yoksa sokakta kalmadım ki, iskence edilen yerde durayım. Ki sokakta kalsam, medeniyetin göbeğinde hükümet sahip çıkar herhalde
Harika bir kitap önermişsiniz yorumunuzu görünce yazmak istedim."Beni ödülle cezalandirma" özgür bolat
Merak ediyorsanız bu kitabı okuyun.
Benim cocuklarimla alakası yok konunun.
ortada 12 yasinda annesini kaybederek tranva yaşamiş bir çocuk var.
Böyle bir çocuk eliyle pilav yedi diye cezalandırılırsa tranvası daha ağır seyredebilir.
Biz konu sahibine bunu anlatmaya calısiyoruz.
Siz hala baba suclu canim, cocuga terbiye verilmemiş ceza verirsen terbiye olur diye yorum yapip duruyorsunuz.
Istediginiz yorumu yapmaktada özgürsunuz ama birakında bende istediğim yorumu yapayım.
Bence olmamışBiraz taraflı ve kırıcı yorum olmamış mı
Tepkilere göre neden yumuşatayım ben burada yaşamıyorum ki, sanal dünyam yokkiben ilk yazdıklarınızla şimdikiler arasında tutar bulamıyorum :)
ya sinirle abartarak yazdınız ilk postları yada tepki görünce yumuşattınız, bilemeyeceğim.
tek diyeceğim, bir ergen öz annesine de gayet kök söktürür. ve siz artık bu yaşta bir insanı kendi sisteminizle terbiye edemezsiniz. sıktıkça tepki görürsünüz, ki zaten dediklerinize de uyum sağlamadıklarını epey yazdınız.
en doğrusu nasıl davranırsanız bu problemlerin azalacağını bir uzmandan öğrenmek ve eşinizin de o uzman ile görüşmesi.
Benim için bile iticiel kadar bebe değiller ki zaten bu saatten neyin yetiştirmesi. elbette çok ahlaki sınırları zorlayan hareketlere tepki verilir ama baba yanında uzanmanın evrensel bir ahlak sorunu olduğunu sanmıyorum.
en fazla genel geçer ahlak kuralları, toplumsal gerekliliklerle ilgili örnek olunur bu saatten sonra. daha fazlası çocuklar için itici.
ne alaka kim size sanal dünyanız var dedi? sürekli kendinizi üste çıkarma çabanızı anlamadım :)Tepkilere göre neden yumuşatayım ben burada yaşamıyorum ki, sanal dünyam yokki
Evet yumuşadım , ben bir çok şeye sabredip tahammül edebilirim. Söylediklerim de en ufak bir abartma yoktur. Birebir yaşıyorum. Bir arkadaşta, sana seni seviyorum deyip bunlari diyorsa ya seni gerçekten sevmiyordur yada başka bir sorunu vardır demiş.
— Ee tamam madem ben kötüyüm, madem olmuyor, kimse mutsuz olmak icin evlenmek istemez, kimsenin başkasının hayatını huzurunu bozmaya hakkı yok, bitsin dedim. Vicdanım gayet rahat olarak.
— Benim gitmem netlesince, dün sabah çocuk bana gelip nasıl ağladı, nasıl özür diledi, suçlu olduğunu, neden yaptığını bilmediğini, düzeltmeye çalışacağını, benim değerimi ne yapsa odeyemeyegini, benim onların annesini olduğumu, tekrar ona kızım dememi istediğini, gitsem de çocuklarına benim resmimi gösterip sizin anneanneniz bu diyeceğini, her gün gizli gizli valizimi açıp içine birsey koyup koymadığima baktığını, çok korktuğunu, daha neler neler söyleyip ağlama krizine girdi. Bende yumuşadım tabiki, oturup onunla ağladım. Bizde vicdan sahibi insanlarız. Bütün planlarimi erteledim, çocuğu üzmiim, psikolojisi bozulmasın, başka yöntemler deneyeyim dedim. Ne yanı size göre çocuk ben gitmeyeyim diye numaradan mi yaptı? Beni sevmediği halde seviyorum diyorsa? Evet Türkiye’ye gideceğim ama geri dönememek üzere degil. En azından şimdilik vazgeçtim. Gidince ailemle arkadaşlarımla da konuşmayı düşünüyorum. Annem de annesiz buyudugu icin, o hep sevaptır birsey deme, şöyle böyle diye yaklaşıyor ve detaya girmedim annemle. Tüm annesiz çocuklar, annem gibi dayak yiyip, çamaşır yikatilarak büyümemiş sonuçta.
Dün gece, 2 gündür benimle konuşmuyordun,Harika bir kitap önermişsiniz yorumunuzu görünce yazmak istedim.Evet kesinlikle çocuklara ceza yolu ile bir davranışı kazandıramayız.Ama Burada konu sahibinin mutlaka bir pedogogtan yardım alması gerektiğini düşünüyorum.Ve ayrıca evet eğitici kitaplar okumak konu sahibine yardımcı olabilir.Dramsız Disiplin ve Ergen Beyin rehberi ve bu kitapların yazarlarının kitaplarını da okuyabilirsiniz.
Çocuğun belli ki içinde çözemediği problemler var ve bunu dışarıya pilavı eliyle yiyerek yansıtıyor.Aslında onu yaparak bişey demek istiyor ama ne demek istediğini anlayabilmek için yardım alınmalı.Umarım herşey yoluna girer ve ileride belki anne-kız yaşanılan bu anları gülümseyerek hatırlar
İşte bir ben mi alt metinleri çok iyi okuyorum diyordum. Sen de öyleymişsin.Anneleri değilsiniz, ne yaparsanız yapın olamazsınız da
Onların bir tane annesi vardı o da öldü
Çocuklar için yapılması gereken herşey en baştan sıfırdan yapıldıktan sonra hala aynı davranışlar varsa evet bu çocuklar saygısız deriz, şuan için yalnızca yaralılar yaraları sarılmadan hiçbirşey elde edemezsiniz
Tam anlamıyla genç bir birey olana kadar babamın amcamın dayımın yanında yatıp tv izledim kitap okudum, belli bir yaşa geldikten sonra kendi içimden gelerek daha özenli davrandım, ki bir çocuk babasının yanında neden yatamasın bunu da anlamadım, siz kocanızın karşısında bacak bacak üstüne atıp tv izleyebiliyorsunuz uzanıp dergi okuyabiliyorsunuz ama çocuk babasının yanında bunları yapamaz, neden? Siz karı-koca baba-evlattan daha mı yakın olduğunuzu sanıyorsunuz?
Annesini el kadarken kaybetmiş bir çocuk babasının amcasının yanında uzanıversin bu kadar da mı tolerans gösterilemeyecek bu çocuklara? Sizin derdiniz elalemin aaa hiiiç yetiştirememiş çocukları cık cık cık demesi, evladım gerekli ahlaki ve insani hassasiyetlere sahip olsun, sağlıklı ve huzurlu olsun yeter elalem istediği kadar konuşsun zerre umrumda değil.
Temeli olmayan bir bina yıkılır, bu çocukların temeli yok, inşa etmeye çalıştığınız sınırlar havada duruyor, çocuğun derdi ne siz neyin peşindesiniz, hiç mi psikolojiden anlamıyorsunuz ya
Hanımefendi çocuk ölen annesinin fotoğrafı odasındaki duvarda asılı diye bile sizden özür diliyor, en doğal hakkı olan şey için bile suçluluk duyuyor, bu kadar psikolojik baskı altında siz hala ne anlatıyorsunuz
Allah o masumları tüm acılarından ve tüm acı çektirenlerinden kurtarsın
Ay yorumları okudukça içime hüzün doldu.
Kötüsünüz.
Yaptığınız her harekette size minnet duymalarını bekliyorsunuz.
Şunu yaptım, bunu yaptım, karşılığında bunu bekliyorum minvalinde sayısız yorumunuz var.
Eski konularınızdaki yorumlarınızı da okudum.
O kız duygusal anlamda yardıma ihtiyaç duyuyor ve bunu bas bas bağırıyor davranışlarıyla.
Siz kibrinizden göremiyorsunuz.
Bir de kalkmış annesinin fotoğraflarına laf etmiyorum diyorsunuz. Pardon? Ha doğru, buna da minnet duymalı kız değil mi?
Eski yorumlarınızda yazmışsınız ki: kız 10 günde vir fotoğraflar için özür diliyor vs.
Kusura bakmayın ama o kıza bunu hissettirmişsiniz.
Yoksa 12 yaşındaki kızın nereden aklına gelecek üvey annem öz annemi kıskanır mı vs vs.
Artık bakış mı attınız ne yaptınız bilmşyorum
Geöen hafta eşime demiştim ki dünyanın binbir türlü hali var. Olur da kader bizi ayırırsa lütfen evlenme. Evlenirsen de oğlumu ezdirme.
Ne kadar doğru bir konuşma yapmışım. Bir de ingiltere ye çocuklara bakarım, hayatlarına dokunurum diye gitmişsiniz.
Yemek, temizlik dışında ne yapıyorsunuz hayatlarına dokunmak için?
Gerçekten annelik yapmayı denediniz mi?
Çünkü diğerleri için hizmetçi yeterli olur.
Bir yorumda biri size demiş ki: damardan gir, beni üzersen gelmem falan de. Siz de demişsiniz ki işe yaramıyor, kıza damardan da girdim önceden demişsiniz.
Zaten kaybetme korkusu olan bir kızı neden yokluğunuzl tehdit ettiniz? Neden duygusal şiddet uyguluyorsunuz? Kendi evladınız olsa kıyamazdınız seni bırakıp giderim demeye.
İki kap yemek yapıp kendinizi ilah, kurtarıcı, süper kahraman falan sanmışsınız ama arka planda kendi düzeninizi, temizlik takıntınızı 12 yaşında bu düzene alışık olmayan bir kıza zorla kabul ettirmeye çalışıyorsunuz. Kız sizin aldığınız bardağı bile zor kabullenmiş. Annesinin düzenini arıyor onu özlüyor anlamıyor musunuz?
Saygı saygı diye kendinizi kaybetmişsiniz...
Ya ben çok kötü niyetliyim sanırım. En son yorumunda kız şöyle ağladı böyle yalvardı demesinde bile ego seziyorum. Ama bir yandan da şunu düşünüyorum. Kız nasıl bu hale geldi? Nasıl "Giderim bak ha!" Tehditleri yaşadı ki ağlama krizine girdi? Nasıl bir psikolojik manipülasyon/baskı gördü? Hem üvey anneye tepkili hem de gitmesinden korkuyor. Nasıl bu hale getirildi?oww bunu yeni okudum. demek giderim demiş daha önce !
çocuklar adına çok üzüldüm..
Ya ben çok kötü niyetliyim sanırım. En son yorumunda kız şöyle ağladı böyle yalvardı demesinde bile ego seziyorum. Ama bir yandan da şunu düşünüyorum. Kız nasıl bu hale geldi? Nasıl "Giderim bak ha!" Tehditleri yaşadı ki ağlama krizine girdi? Nasıl bir psikolojik manipülasyon/baskı gördü? Hem üvey anneye tepkili hem de gitmesinden korkuyor. Nasıl bu hale getirildi?
Ama öncelik psikolojik alt yapısı değilkız bir kez daha bir anne figürü tarafından terkedilmekten korkuyor belli ki, annesinin ölümünü terkedilme hissi olarak yaşamıştır çünkü doğal olarak.
bir de bununla ilgili uyarı aldıysa haliyle körüklenmiştir.
şimdi anladıysa ya da baba söylediyse kendi duygularını korumak için haliyle krize girmiştir.
konu sahibi yerinde x bir kişi olup aynı olaylar yaşansa ona da böyle davranırdı muhtemelen.
olay tamamen kızın psikolojik alt yapısında yani
Evetne alaka kim size sanal dünyanız var dedi? sürekli kendinizi üste çıkarma çabanızı anlamadım :)
o arkadaş bendim sanırım, çok benzerini yazdım çünkü evet sevgi öyle bir şey bana göre.
bunun dışında yaklaşımınızın hatalarından da bahsediliyor burada, geri dönmek dışında çocuklara doğru davranmak konusunda kendinizi geliştirmek için ne yapmayı düşünüyorsunuz mesela ?
madem eğiteceksiniz vicdan ve merhamet yanında çocuğa uygun şekilde davranmak da önemli zira
hayır tehdit degil ki gerçek. Babasıyla konuştuğun da, anlaması zor kelimeler secsem de anlıyor. Valizi hazırlamışım hanımefendi ne tehditi?Ya ben çok kötü niyetliyim sanırım. En son yorumunda kız şöyle ağladı böyle yalvardı demesinde bile ego seziyorum. Ama bir yandan da şunu düşünüyorum. Kız nasıl bu hale geldi? Nasıl "Giderim bak ha!" Tehditleri yaşadı ki ağlama krizine girdi? Nasıl bir psikolojik manipülasyon/baskı gördü? Hem üvey anneye tepkili hem de gitmesinden korkuyor. Nasıl bu hale getirildi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?