eşimin kızı ve sorunlar

Ayy valla çok fenasınız, nerden çıkardınız bunu. Ne zenginliği. Ben babamın evinde kendim çalışıp kendim kazanıyor ve her ay deli alışveriş yapardım, geldiğimden beri makyaj malzemesi olarak 1 rimel aldım 😂😂 ve eşimin 10 yıllık koltukları ve eski eşiyle kullandigi eşyaları kullanmaya razi olarak geldim. Çünkü eşim çocuklara bakıp çalışmıyordu, neredeyse sıfırı tüketmek üzereydi. Sanırım sizin kalbiniz kötü oldugu icin, kendiniz olsa böyle düşünüp, böyle yapacağınız icin, böyle yorumladınız. Ama hayatta vicdanlı, merhametli ve iyi insanlarda var. Herkes sizin ve sizin düşündüğünüz gibi değil 😂😝

Arada yaptığınız uzun açiklamayı konuyu güncelleyip konunun sonuna ekleyin isterseniz.

ister istemez ilk konuda okuduğumuz mesaja göre yorum yapıyoruz.

Evet merhamet edip evlenmişsiniz ama evlendiğiniz adam denge kuramamış.

12 yasindaki kızın hem bu kadar hırçın olup hem sizin icin ağlaması anne yoksunluğundan.

Anne yoksunluğu konusunu araştirın. cocuklar icin en zor durumlardan bir tanesi.

Eğer annelik yapmak istiyorsanız hala ona sarılın seni cok seviyorum diyin sevginizi verin sonra eliyle yemek yediğini gördüğünüzde yapma yavrum senin iyiliğin icin söyluyorum saçin bitlenirse üzülursün diye uyarın.

Inanin 12 yasindaki cocuga onu severek sarılarak yaptıramayacagınız birsey yoktur.

Bitlensede anne cekecek yine cezasini, cocuk bitli kafayla gezer zaten sorun olmaz belki. Tabiiki anlatmak en guzeli ama anlamak istemezse ve inat ederse bazen baska care kalmiyor bana gore.
Emin olun öyle gezmek bir yerde rahatsız edecek çocugu illa gelecek yanina anne yardim et diye o zman anlatacaksin.. burda ceza dan farki ne çocuk yaşayarak anlamiş olacak yaptiginin yanliş oldugunu.. ben inanmiyorum hiçbir cocugun sürekli kaşınan kafayla rahat edip umursamayacagini.. hiçbirseyden rahatsiz olmasa sürekli kaşımaktan rahatsız olur bi kere.. bana göre ceza o günü kurtarır sadece benim gibi tembelse ertesi gün gene devam 😀 bu arada bitlendim de 1. Sinifta ilk başlar umrumda olmadi ama kaşımaktan o kadar rahatsiz oldum ki sonunda anneme söylemiştim.. söylemese de farkedersin zaten niye sürekli kaşıyor diye

Emin olun öyle gezmek bir yerde rahatsız edecek çocugu illa gelecek yanina anne yardim et diye o zman anlatacaksin.. burda ceza dan farki ne çocuk yaşayarak anlamiş olacak yaptiginin yanliş oldugunu.. ben inanmiyorum hiçbir cocugun sürekli kaşınan kafayla rahat edip umursamayacagini.. hiçbirseyden rahatsiz olmasa sürekli kaşımaktan rahatsız olur bi kere.. bana göre ceza o günü kurtarır sadece benim gibi tembelse ertesi gün gene devam 😀 bu arada bitlendim de 1. Sinifta ilk başlar umrumda olmadi ama kaşımaktan o kadar rahatsiz oldum ki sonunda anneme söylemiştim.. söylemese de farkedersin zaten niye sürekli kaşıyor diye
Pis pis gezerse arkadaş ortamında dışlanacak, beğendiği çocuk yüzüne bakmayacak, senin anlatamadığını toplum çok güzel anlatır.

Cezanin sadece kendisinden bahsediyorum dogru bulmuyorum derken yanimizda yapilmasindan yada ne tür bir ceza oldugunundan degil bu konularda egitim almis insanlar daha iyi bilirler.. ben dogru bulmuyorum.. bana gore yanlis yapmissa ceza vermek yerine neden yaptigini sorarsin cocuga akli baliğ ise. guzellikle dogru bu dersin yapmaya devam ettiginde birak sonucunu da yaşasın kendi karar versin.. mesela birak bitlensin anlasin yagli ellerini sacina surunce boyle oluyor.. misal kuzenim ceza yerine baska odada konusup dinleyebilirdi belki sadece annesinin sevgisini paylaşamadı bizimkine.. yaptigi yanlisin sonucuna kendi katlanirsa belki dogruyu kendi bulur.. biri bana dogruyu dikte etse guzellikle yada cezalandirarak nasil olursa yanliş daha tatlı gelir..
Ceza çözüm değildir ceza sonuçtur. İstenmeyen davranış sonrası açıklama- konuşma. Davranıştan dolayı da ceza. Burada önemli olan cezanın ne olduğu zaten. Tek ayak üstünde bekletme vs değil (fiziksel cezalar eğitim metodlarında çooook eskiden kullanılan, işe yaramadığı daha doğrusu yoğun duygusal hasar bıraktığı kanıtlanmış şeyler aslında) güncel olarak ‘mahrum bırakma’ uygulanabilir. Diyelim o gün parka gidilecek davranış sonucu parka gidilmez, o gün çikolata yiyecek davranış sonucu yiyemez vs vs. Eğitimde bunlar kullanılıyor, davranış değiştirme diye bir ders bile var. Ama aslolan çocuğu ‘iyi’ yetiştirme ve problem davranışlar oluşmadan engelleme. Vuracağını hissettiğiniz an müdahale, vurma kavramının neden kötü olduğunu, başkasının canını neden acıtmamak gerektiğini açıklama vs vs… Ama söz konusu davranışlar çoktan oluştuysa çocukta ciddi anlamda bir davranış bozukluğu mevcutsa ceza yöntemleri (mahrum bırakma -ödülden, ortamdan vs vs) uygulanır. Ama dediğim gibi bunlar genelde eğitim ortamında uygulanır. Cezadan çok da iyi davranışın pekiştirilmesi (illa somut bir şeyle değil çocuğu övme, sarılma bunlar da pekiştireç) de problem davranışları zamanla ortadan kaldırabiliyor. Çocuk yetiştirmede duygusal bağ temelli davranmak daha etkili geliyor bana.

Canim guzel diyorsunda..bi anne bitlense cocugunu temizlemeden okula vs gondermez. Zaten okullarda bit kontrolleri filan oluyor. Yani ben boyle yapsam o cocuk sikayet edene kadar birakamam cocugu oyle , Allah korusun tabii… ben seni anladim haklisin uzun vaadede cocuk sebep sonuc iliskisini gorup yasayacak anlayacak boylelikle.. eminim daha etkili bir yontem olur…ama hic bir anne bu raddeye getirmez boyle bir durumu diye dusunuyorum.

Ayy valla çok fenasınız, nerden çıkardınız bunu. Ne zenginliği. Ben babamın evinde kendim çalışıp kendim kazanıyor ve her ay deli alışveriş yapardım, geldiğimden beri makyaj malzemesi olarak 1 rimel aldım 😂😂 ve eşimin 10 yıllık koltukları ve eski eşiyle kullandigi eşyaları kullanmaya razi olarak geldim. Çünkü eşim çocuklara bakıp çalışmıyordu, neredeyse sıfırı tüketmek üzereydi. Sanırım sizin kalbiniz kötü oldugu icin, kendiniz olsa böyle düşünüp, böyle yapacağınız icin, böyle yorumladınız. Ama hayatta vicdanlı, merhametli ve iyi insanlarda var. Herkes sizin ve sizin düşündüğünüz gibi değil 😂😝

o zaman bir sorum var: bu kadar vicdan ve merhamet sahibiyken neden sırf siz temizlik, düzen takıntılısınız diye o çocukların yaşadığı zorlukları düşünmeden askeriye gibi, emir altında yaşatmaya çalışıyorsunuz ?
ayrıca ilk postlarınız son derece 12 yaşında bir çocuklukla ergenlik arasında sıkışmış bir kızı suçlar nitelikteydi. demek ki merhametin de sınırı varmış ve bitmiş.

Ceza çözüm değildir ceza sonuçtur. İstenmeyen davranış sonrası açıklama- konuşma. Davranıştan dolayı da ceza. Burada önemli olan cezanın ne olduğu zaten. Tek ayak üstünde bekletme vs değil (fiziksel cezalar eğitim metodlarında çooook eskiden kullanılan, işe yaramadığı daha doğrusu yoğun duygusal hasar bıraktığı kanıtlanmış şeyler aslında) güncel olarak ‘mahrum bırakma’ uygulanabilir. Diyelim o gün parka gidilecek davranış sonucu parka gidilmez, o gün çikolata yiyecek davranış sonucu yiyemez vs vs. Eğitimde bunlar kullanılıyor, davranış değiştirme diye bir ders bile var. Ama aslolan çocuğu ‘iyi’ yetiştirme ve problem davranışlar oluşmadan engelleme. Vuracağını hissettiğiniz an müdahale, vurma kavramının neden kötü olduğunu, başkasının canını neden acıtmamak gerektiğini açıklama vs vs… Ama söz konusu davranışlar çoktan oluştuysa çocukta ciddi anlamda bir davranış bozukluğu mevcutsa ceza yöntemleri (mahrum bırakma -ödülden, ortamdan vs vs) uygulanır. Ama dediğim gibi bunlar genelde eğitim ortamında uygulanır. Cezadan çok da iyi davranışın pekiştirilmesi (illa somut bir şeyle değil çocuğu övme, sarılma bunlar da pekiştireç) de problem davranışları zamanla ortadan kaldırabiliyor. Çocuk yetiştirmede duygusal bağ temelli davranmak daha etkili geliyor bana.
Dedigim gibi ben sadece dogru bulmuyorum cezalandirmayi.. cezalandirinca cezadan korkar cocuk( korkunun büyuklugu cezaya göre degisir).. cezalandirilmaktan korktugu icin yapar istenenleri . Korkuyla da bir yere kadar yapar.. ama tabi egitimini almış insanlar daha iyi bilir

Canim guzel diyorsunda..bi anne bitlense cocugunu temizlemeden okula vs gondermez. Zaten okullarda bit kontrolleri filan oluyor. Yani ben boyle yapsam o cocuk sikayet edene kadar birakamam cocugu oyle , Allah korusun tabii… ben seni anladim haklisin uzun vaadede cocuk sebep sonuc iliskisini gorup yasayacak anlayacak boylelikle.. eminim daha etkili bir yontem olur…ama hic bir anne bu raddeye getirmez boyle bir durumu diye dusunuyorum.
Temizlemesin demedim o ayrintiyi kaçırmişsiniz birak bitlensin dedim.. tabiki okula gidecegi icin temizleyeceksin.. zaten bitte oyle bir kere temizlemekle bitmez ilacini kullansan bile.. en az gene 3 5 gün sürer demek oluyir ki 3 5 gün bu sonuca katlanir.. tabiki daha etkili bir yöntem vardir ama ceza yada kızmak degildir bunu anlatmak istedim..

Pis pis gezerse arkadaş ortamında dışlanacak, beğendiği çocuk yüzüne bakmayacak, senin anlatamadığını toplum çok güzel anlatır.
Böyle bir duruma düşmesini de istemem tabi cocugumun.. bilmiyorum belki benim bahsettigim yontem yanlistir.. mesela ben 1. Sinifta bitlendim hic dalga gecen olmadi cünku hepimiz cocuktuk.. ileriki yaslar icin yasamadim bu sorunu.. ama tabi ergenlikte dalga konusu olabilir..

Size tekrar soruyorum ailesini çok seven, babası hasta olan ve babasına anneciği bakmak zorunda olan, hayatında mutlu, işi gücü yerinde bir kadın olarak neden 4 çocuklu 2 evlilik yapmış bir erkekle evlendiniz ve bu erkek için bütün çevrenizi bırakıp bambaşka bir yere gittiniz (üstelik adamın eski eşi çocukları getiriyor bazen onlara da bakıyorsunuz vs)? Kaç yasındasınız bir de? Üstelik çok kötü bir evlilik tecrübesi yaşamışsınız. Bunu anlamak imkansız. Sırf çocuklara iyilik olsun diye düşündüğünüzü sanmıyorum Türkiye’de de benzer şartlarda milyonlarca erkek var. Sadece aşk olduğunu da düşünmüyorum. Bahsettiğiniz kötü evlilik tecrübesini yaşamış ve sonrasında kendine bir hayat kurup mutlu olmayı başarmış hiçbir kadın aşk uğruna bu denli riske girmeye cesaret etmez. Sizi buna iten neydi?
Ben ilk eşimden 2009 yılında boşandım. Yanı 12 yıl sonra tekrar bu yola girdim. Yurtdışı yurtdışı diyorsunuz, benim şuan zaten oturumum var, amacim yurtdışı olsa burada neden kafamı patlatıp ta yazı yazayım? Ben ilk evliliğinin ve ilk eşinin üzerinde durmadım. Çünkü kocaman çocuklar ve velayetleri annelerinde, anneleri çok koruyucu kollayıcı bir kadın, bana herhangi bir sorumluluk yada başka bir şey bırakmıyor. Haftada bir kaç gün gelip kahvaltı yapmaları, yemek yemeleri hiç derdim degil, ki ben kalabalık bir aileden çıktım. İki çocuklu adamla neden evlendiğime gelince. Eşimde, eşi vefat edince pat diye evlenmemiş, o da düşünmüş, incelemiş, karar vermiş. Ki ilk iki eşi de yabancı, ben türküm. Evet annelerini kaybetmeleri bana çok masum geldi, ki eşiyle boşanmış ve evde iki çocuk olsa o riski asla göze almazdım, evlenmeden önce beraber çok vakit geçirdik aman bu çocuk laf dinler mi, dinlemez mi diye inceleyemiyorsun, yada incelemek benim aklıma gelmedi, çocuk diye düşündüm. Mesela evde ayakkabıyla dolaştıklarını önceden farkettiğim icin, evlenmeden önce evde ayakkabıyla dolaşılmasıni asla istemediğimi bunun sorun olacağını söyledim. Tamam dendi ama malesef değiştirilemiyor. Hani yerler parke olsa silersin geçer, üşenmem de, ama boydan boya kalın halılarla kaplı. Artık elimden geldiğince uyarıp, dert etmemeye çalışıyorum. Söylüyorum, bak okulda wc ye giriyorsunuz, sonra aynı ayakkabıyla evde geziyorsunuz diye. Ama 2 gun sonra aynı. Boyle yapıyorlar diye onları sevmemezlik etmiyorum tabiki ama kendimi yiyorum. Neden evlendin, ne kadar müşkül durumdaydın diyorsunuz, 2 tane öksüz çocuklu adamla evlenmek için, sokakta kalmış, müşkül olmak mi gerekiyordu anlamadım ki. Yanı çevre itibariyle günü birlik iliskilerin çok döndüğü ortamdaydım. Kimseye güvenemiyordum, eşime çok güvendim, namuslu, düzgün bir adam diye.
Çocuklar sizin kadar dert etmedi beni. Sen bizim annemizsiniz deyip her gün sarılıp öperler, peşimden ayrılmazlar. Ben size dert oldum 😂😂
—Ayrıca ben onun guzel eğitimli, oturmasını kalkmasını bilen, babasının yanında kıçını devirip yatanlar gibi olmamasını istiyorum. Yoksa herşey normalmiş gibi davranıp umursamayabilirim de degil mi?
— Yüzüne bakmaya kiyamayacagim bir güzellikte. Annesinin kopyası. Rahmetli annesi de çok güzelmiş. Derslerinden, gerçekten babası söyleyince abartıyor mu acaba diyordum , 99 bile almıyor hepsi 100. Burada 12 yaşında lise 2 de oluyorlar, lise 2 ye gidiyor. Okulun uygulamasından sürekli öğretmen yorumlarını okuyorum, notlarına bakıyorum. Öğretmenler sürekli yorum yazıyor, davranışları çok iyi, çok yardımsever, çok başarılı diye. Bir kaç ay önce de mail attılar, çok Zeki bir çocuğunuz var, eve gelince onu tebrik edin diye. Ama okul bitince yada tatile girince konuştuğu görüştüğü 1 arkadasi bile yok.

Ben yorumlarıniza gerçekten katılıyorum çocuğun annesi öldü ve bu sebeple evdeki kadın her şeye susmali ve sınırsız merhametli olmalı malesef böyle birşey yok bu dünyada kimse bu kadar melek değil kadını kötü ve vicdansız ilan edilmesini de anlamadım bazı anneler öz cocuklarinin bakımını yapamıyor şiddet uyguluyor bu kadın bu kadar zorluğun karşısında yine bakımlarını yerine vgetiriyor bunu anlatması suç oldu yapacan tabi ne yazdın buraya tarzı yorumları anlamıyorum niye yapmak zorunda
Siz kendiniz olan çocuğa bakarken babası da bakacak tabi o da babası diyorsunuz bulasın üvey anne oldu diye her şeyi yapacak susacak böyle bir funya mi var rahatsız olma hakkı yok biraz dinlenmek isteme hakkı yok çocuk yanımda surekli ilgi istiyor bunaldım dedi diye linç yedi ya burda kaç kadın öz çocukları gece uyumuyor sürekli ilgileniyorum bunaldim diye yazınca kimse linclemedi ama çok değişik bakış açısı evet çocuk saygı göstermiyorsa on ay bir yıl geçince anlayış biter çünkü melek ya da sabır taşı değiliz insanız hepimiz

bana göre sıkıntı yorulduğu için bunalması değil tam olarak aşağıya eklediğim yazıdaki yaklaşımının olması. bunu bir çocuğun öz annesi yazsa ona da açıkçası sempati duyamam.
kimse sonsuz sabırlı olamaz ama çocukların yaşı, yaşadıkları travmalar ve bile isteye bu düzeni seçtikten sonra bu noktaya gelen, böyle düşünen biri bence o hayatlar içerisinde durmamalı daha fazla.
konu sahibi merhametli olduğum için bunları yapıyorum şeklinde açıklamasını yapmış. elbette kimse ona cadı demiyor, mutlaka iyi niyetle yaptığı bir sürü şey vardır. fakat bilerek seçtiğimiz bazı yollarda ne yazık ki sonuçları da göğüslememiz gerekiyor.
12 yaşında bir çocuktan olgunluk beklemeyi de çok hayalperest bir yaklaşım olarak görüyorum.

bu dediğinizi 2 gun denedim, inanın yatağının içi kiyafetler, dolabı karman çorman, yerler pislik içindeydi, temizlemek yine bana kaldı. Kiskanclik konusuna gelince, dediğim gibi sadece bana karşı degil, yapısı itibariyle herkesi çok kıskanıyor. İyilikten başka birsey yapmayıp, karşılığında hep saygısızlık görünce insan bir kaç laf ediyor. Annelerini kaybetmeleri benim suçum degil ki. Bu durumda ki çocuklar hep böyle saygısız ve sorunlu mu oluyor? Zira öyleyse sanırım ben daha fazla dayanamam 🙄 herseyi yap yap, yaşlandığımda bana 1 bardak su vermeyecekse, saygı göstermeyecek se, neden?

Bir de ben yapı itibariyle dağınıklığa pisliğe pek tahammül edebilen biri degilim ama düşünün 1 yıldır tahammül ediyorum, evi süpürüp siliyorum arkamdan ayakkabılarıyla gelip dolaşıyor sonra özür dilerim diyor. Bir de çocuğun suçu degil demişsiniz, peki annelerinin vefat etmesi benim suçum mu?

Dediğim gibi uzaktan konuşmak çok kolay, çok guzel atıp tutuyorsunuz. Bundan 1 sene önce olsa, böyle bir şeyi yaşamasam, tecrübem olmasa ben sizin gibi atıp tutarmıydım bilmiyorum!! Doktor değilseniz öneri de bulunmayın, yada aynı durumu yaşamadıysanız!!

Neyi anlamasını bekliyor muşum ?? Beklediğim saygı çok bir şey mi? Sizin çevrenizdeki 12 yaşındaki bütün çocuklar saygısız mi? Ben kendim oyle olmadığım icin, cevremdekiler de oyle olmadığı icin yabancı kaldim bu duruma!! Üstelik, saygısızlığı hakedecek biri değilken!!

Arkadaşlar bit konusuna gelince, hergün muhakkak yatmadan önce banyo eder. En az 1 saat.

Çocuklar sizin kadar dert etmedi beni. Sen bizim annemizsiniz deyip her gün sarılıp öperler, peşimden ayrılmazlar. Ben size dert oldum 😂😂

ee ne güzel, bu kadar sevilirken arada kahırlarını çekiverirsiniz o zaman :)
ortalığı ateşe verir gibi sıra sıra yazınca biz de sizi kazana atıp kaynatmak istiyorlar sandık djsfklsjdfl

bana göre sıkıntı yorulduğu için bunalması değil tam olarak aşağıya eklediğim yazıdaki yaklaşımının olması. bunu bir çocuğun öz annesi yazsa ona da açıkçası sempati duyamam.
kimse sonsuz sabırlı olamaz ama çocukların yaşı, yaşadıkları travmalar ve bile isteye bu düzeni seçtikten sonra bu noktaya gelen, böyle düşünen biri bence o hayatlar içerisinde durmamalı daha fazla.
konu sahibi merhametli olduğum için bunları yapıyorum şeklinde açıklamasını yapmış. elbette kimse ona cadı demiyor, mutlaka iyi niyetle yaptığı bir sürü şey vardır. fakat bilerek seçtiğimiz bazı yollarda ne yazık ki sonuçları da göğüslememiz gerekiyor.
12 yaşında bir çocuktan olgunluk beklemeyi de çok hayalperest bir yaklaşım olarak görüyorum.
Peki size göre ben bırakayım, hiç bir şeye karışmayayım, sinirlenmeyeyim, eşimle sadece çocuk konusunda sorun yaşıyorum, karışmazsam, kötü anne de olmam, eşimle de sorun yaşamam. Boyle yaşayıp gidelim. O da babasının yada amcasının dayısının yanında yayılıp yatsın, büyüğünü küçüğünü bilmeyen bir genc kız yetişsin.
Hatta onları terkedeyim, kendisinin söylediği gibi, kalbi param parça olsun??

Ya neden anlamıyorsunuz, bizim yapamadığımız şey bu sanırım empati. Ben çocukların söylediği gibi onların anneleri miyim, yoksa sinirlenip kızdığımda babaları da bana soguk davrandığı icin bir yabancı miyim?

Ben de blister içindeki ilaçlar bittikçe üzerindeki alüminyum folyoları soyar minik minik toplar haline getirir biriktirirdim, koca bi poşet yapmıştım. 😀Bu da davranış bozukluğuymuş mesela çok ilginç.
Ben de top yaparım ama biriktirmem. Bir de kullandığım peçeteyi katlarım.

Peki size göre ben bırakayım, hiç bir şeye karışmayayım, sinirlenmeyeyim, eşimle sadece çocuk konusunda sorun yaşıyorum, karışmazsam, kötü anne de olmam, eşimle de sorun yaşamam. Boyle yaşayıp gidelim. O da babasının yada amcasının dayısının yanında yayılıp yatsın, büyüğünü küçüğünü bilmeyen bir genc kız yetişsin.

Ya neden anlamıyorsunuz, bizim yapamadığımız şey bu sanırım empati. Ben çocukların söylediği gibi onların anneleri miyim, yoksa sinirlenip kızdığımda babaları da bana soguk davrandığı icin bir yabancı miyim?

hiçbir şeye karışmayın demedim. siz bana göre biraz fazla beklenti içerisindesiniz. bunu anlatmaya çalıştım.
ilk postlarınızı hatırlayın, ben düzen seviyorum rahatsızım demiştiniz mesela. belli ki düzen beklentinizi çocuk üzerinde çok fazla kuruyorsunuz.
her şeyden önce onun da bir karakteri var. belki de yapı olarak titiz biri değil. neden böyle düşünmüyorsunuz ?
ayrıca 12 yaş bir insanı eğitmek için bence geç. 3-4 yaşlarında olsaydı evet başarırdınız ama bu saatten sonra ancak nasihat edip anlamasını bekleyebilirsiniz.
kaldı ki bu kız ergenlik döneminde. belki siz ergenken çok uyumluydunuz ama belli ki bu kız uyumlu değil, muhtemelen 17-18lerinde de asi biri olacak.
böyle bir karaktere dediğinizi zorla yaptırmaya çalışmak hiçbir zaman sonuç vermez.
gerçekten iyi bir genç olsun istiyorsanız kendiniz bir pedagog ile görüşüp nasıl davranmanız gerektiği bilgisini alabilirsiniz.
çünkü belli ki sizin yönteminiz sonuç vermiyor.
yaş kaç olursa olsun sevgi insanları yumuşatır. hem seviyorum diyip hem de bunları yapıyorsa ya sevgisi gerçek değildir yada çözülmesi gereken bir sorunu vardır.

Ben de top yaparım ama biriktirmem. Bir de kullandığım peçeteyi katlarım.
Babam diyabet hastası yıllardır, ben de yinelenen depresyon geçirdim, bakıyorum da bunlardan ayrı ota moka doktora gidiyomuşuz, annem öksürsek doktora götürürdü. Şimdi yineleyen depresyonum için gitmeye bile üşeniyorum. Eşim parol içse yarıyor, bana birçok ilaç tık demiyor.

Ben mi taş kalpliyim gerçekten bilmiyorum birşey görmedim yorumlarda ya da bakış acimda yetistigim ortamda olan durumlardan dolayı mı ya da kendimi konu sahibinin yerine koyduğumda benzer tepki vereceğimi bildiğim için mi

Konu da şiddet yok hakaret yok aşağılayıcı bir durum yok
Konuda gerçekten bunalmış çözüm bulamamış bir kadın var benim gördüğüm eşine ve çocuklarına bile soyleyememis eşinin eski karısıyla opustugu fotoğrftan duyduğu rahatsızlığı bu bence kalp kırıcı ya o çocuklar çok mahzun ve mahrum kalmışlar evet anneden bunun çözümü başka bir kadının mutsuzluğu ile çözülmez ki bueda mutsuz bir kadın var gerçekten bıkmış bir kadın var ben biktigi için onu suclayamadim kendime bakıyorum çünkü bende bikardim bilmek ve yaşamak arasında fark var eve girdiğinde bu kadar olacağını tahmin edememiş demek ki çünkü yaşananlar çok uç örnekler

Babasinin yaninda yayilip yatinca ne oluyor.. sen yanlış dedin diye yanlış bir davranış mı oluyor o. Belki sana ögretilen yanlistir.. belki babasinin yanina yayilip yatmasi saygisizlik degildir

Ben mi taş kalpliyim gerçekten bilmiyorum birşey görmedim yorumlarda ya da bakış acimda yetistigim ortamda olan durumlardan dolayı mı ya da kendimi konu sahibinin yerine koyduğumda benzer tepki vereceğimi bildiğim için mi

Konu da şiddet yok hakaret yok aşağılayıcı bir durum yok
Konuda gerçekten bunalmış çözüm bulamamış bir kadın var benim gördüğüm eşine ve çocuklarına bile soyleyememis eşinin eski karısıyla opustugu fotoğrftan duyduğu rahatsızlığı bu bence kalp kırıcı ya o çocuklar çok mahzun ve mahrum kalmışlar evet anneden bunun çözümü başka bir kadının mutsuzluğu ile çözülmez ki bueda mutsuz bir kadın var gerçekten bıkmış bir kadın var ben biktigi için onu suclayamadim kendime bakıyorum çünkü bende bikardim bilmek ve yaşamak arasında fark var eve girdiğinde bu kadar olacağını tahmin edememiş demek ki çünkü yaşananlar çok uç örnekler

haklısınız dediklerinizde ama bu aşamada suçlu olan çocuklar değil, eşi. eşi hiçbir şey yapmazken, çocuklarla ilgili bu kadar emeğim var ileride ya bana bakmazlarsa şüphesi ile yaklaşmayı hoş bulmuyorum.
insan sıfır km evlense dahi karşısındakiyle ev içerisinde ummadığı sıkıntılar yaşayabilir. önemli olan sorunu yaşamak değil kaynağını bulmak.
burada da kaynak eş kişisi bence.
çocuklara gelince, çocuklar işte. biri genç olmaya çalışıyor bir de, işi zor.
ben sadece konu sahibinin bazı beklentilerini fazla buluyorum. açıkçası ilk postlarından zihnimde evde askeri disiplin yaratmaya çalışan biri olmuştu mesela.
tabi ki kendi temizlediği evde düzen ister, ona da lafım yok. ama "annelerinin ölmesi benim suçum mu?" noktasına gelmek da eşinin marifeti.
sabrı tükenecekse eşe karşı tükenmeli.
12 yaşına gelmiş kızı bu saatten sonra da kendi kafasına göre şekillendirmeye çalışmasını da çok ütopik buluyorum. eğitimci kişiler daha iyi bilir ancak bu yaşlar sıfırdan birşeyleri öğretmek için bence çok geç. yada en azından konu sahibinin yöntemi yanlış demek.

fotoğraf konusuna gelince de elbette kimse eski eş ile foto görmek istemez. çocukların odasında annelerinin fotosu olabilir ama anne-baba değil de kendilerinin anneleri ile fotoları olsa daha iyi olurmuş. burada konu gene eş kişisine dönüyor.

adamın yetersizliği yada rahatlığının acısı çocuklara yükleniyor.

Back