Karşındaki çocuk da olsa bir insan bir birey. Istedigini yaptiginda ödüllendirecegin yapmadığında cezalandıracağın bir fino( bu tabir anlaşılması için) değil.. gel deyince gel git deyince git ne yahuNasil ya? Her anne baba ceza veriyorum saniyor demek…cocugu dovmek ceza degildir bagirmak ceza degildir mesela.. buyuk bir sorun vardir aileler boyle ceza veriyorsa..Cocuklarin kac yasinda senin bilmiyorum ama…ceza vermeden odullendirmeden cocuk buyutulmez bence. Bu cocuklar hic mi yaramazlik yapmiyor yani? Iyi birsey yaptiklarinda odullendiriyorumda.. yani bunda ne var.. okulda bile ceza odul yontemi var.. bu neden sorun olsun? Ayrica tablet vermemeyi ornek olarak verdim.. her yas grubu icin baska birsey dusunulebilir. Yani bu neden sorun cidden soruyorum?!
Ben diyecektim kopek gibi egitiyolar diye, ama ona bile 40 kulp takacaklari icin soyelmemistimKarşındaki çocuk da olsa bir insan bir birey. Istedigini yaptiginda ödüllendirecegin yapmadığında cezalandıracağın bir fino( bu tabir anlaşılması için) değil.. gel deyince gel git deyince git ne yahu
Sonra böyle çocuklardan dışarda güçlü olması, hakkını araması, tuttuğunu koparması falan bekleniyor; itaati öğrettin sen ona, ne alaka şimdi bu istek?Karşındaki çocuk da olsa bir insan bir birey. Istedigini yaptiginda ödüllendirecegin yapmadığında cezalandıracağın bir fino( bu tabir anlaşılması için) değil.. gel deyince gel git deyince git ne yahu
Haklisin gibi ama.. emin ol o cocuklar 18 inde evden cikio ve kendileri hayatla mucadele ediyor, bizim turk erkekleride evlenio 30 unda hala ana baba agzina bakiyorSonra böyle çocuklardan dışarda güçlü olması, hakkını araması, tuttuğunu koparması falan bekleniyor; itaati öğrettin sen ona, ne alaka şimdi bu istek?
Dogru birsey mi peki.. o zaman anne baba yaninda olmadan birsey yapabiliyorlar mi bari.. o zaman her yaptigini anne babaya danisan. Kendi fikri olmayan kendi basina adim atamayan bir cocuk olabilir buyuyunce.. bana dogru gelmiyor kendi dogrularini dikte etmek o dogrulari yapmadiginda cezalandirmakBen diyecektim kopek gibi egitiyolar diye, ama ona bile 40 kulp takacaklari icin soyelmemistimama aynen oyle egitiyolar..coguda saygili cocuklwr oluyor bizimkiler gibi simarik degil
Oyle olmuyolar… tam tersi bence turk aileleri istediklerini yaptirmakta cok iyiler. Tabii herkes bir degil ayni degil ama..genel olarak 18 inden sonra kendi basinin caresine bakan bireyler oluyolar. Ama bizimkiler 30-35 inde hala anne baba agzina bakiyor. Evleniyor yine ayni..Dogru birsey mi peki.. o zaman anne baba yaninda olmadan birsey yapabiliyorlar mi bari.. o zaman her yaptigini anne babaya danisan. Kendi fikri olmayan kendi basina adim atamayan bir cocuk olabilir buyuyunce.. bana dogru gelmiyor kendi dogrularini dikte etmek o dogrulari yapmadiginda cezalandirmak
Bende bunu anlatmaya calisiyorum.. sonra da o cocuklar anne babasinin dogrularini tek dogru saniyor yanliş olsa bile.. yukarda biri yagli ellerini sacina suruyor diye akli dengesi bozuk demiş.digeri de bunu savunmus.. hayir akli dengesi bozuk degil. Sadece üşengeç.Sonra böyle çocuklardan dışarda güçlü olması, hakkını araması, tuttuğunu koparması falan bekleniyor; itaati öğrettin sen ona, ne alaka şimdi bu istek?
Bu da itaat altına almanın başka bir yöntemi. Bizde de çocuklara ana baba kutsaldır, sözünden dışarı çıkarsanız Allah lanet eder, dışarıya gitmeyin aman uf olursunuz, o işi yapamazsınız, gel babanın açtığı dükkanda otur mis gibi deli mi öptü seni elin işinde pestilin mi çıksın diye yetiştiriliyor. Para ile imkan ile konfor ile domine ediliyor çocuklar bizde.Haklisin gibi ama.. emin ol o cocuklar 18 inde evden cikio ve kendileri hayatla mucadele ediyor, bizim turk erkekleride evlenio 30 unda hala ana baba agzina bakiyor
Belki yazan olmuştur tüm yorumları okumadım. Annelerini kaybetmiş yeğenlerim olduğu için sanırım çocuklar açısından daha fazla empati kurdum. Sizi biraz kontrolcü ve mükemmelliyetçi buldum. Bunu eleştiri değil bir tespit olarak görün lütfen. Çocuğunuz ergenlik çağında bunu da dikkate alın, tabiki her ergenlik çağına giren böyle olmuyor. Annesini kaybettiğinde 6 yaşında olan bir kız çocuğundan bahsediyoruz. Evet annelerinin ölmesi sizin suçunuz değil, zaten sizi kimse suçlamadı. Eşiniz sizle evlenmeden önce o çocukların nasıl bir yaşam geçirdiğini de bilmiyoruz. Bu kız çocuğunun ve sizin psikolojik destek almanız gerektiğini düşünüyorum.
Buna pek inanmiyorum onlarin bizim cocuklari diye de ayrim yapmiyorum..dedigim gibi odul ceza yontemini dogru bulmuyorum.. misal kuzenime gitmistim cocugu 3 yas erkek benimki de 4 yas kiz bizim kiza vurdu elindeki oyuncakla.. annesi de kapinin arkasina gonderdi tek ayak bekletti.. cocuk cezasi bitip geri geldiginde yine hırçın di.. ben ikinciye izin vermedim ama tekrar yeltendi.. cezalandirinca düzeldi mi çocuk.Oyle olmuyolar… tam tersi bence turk aileleri istediklerini yaptirmakta cok iyiler. Tabii herkes bir degil ayni degil ama..genel olarak 18 inden sonra kendi basinin caresine bakan bireyler oluyolar. Ama bizimkiler 30-35 inde hala anne baba agzina bakiyor. Evleniyor yine ayni..
Öğretilmemiş, 6 yaşında annesi vefat etmiş, babanın ne kadar ilgilendiği ortada.Bende bunu anlatmaya calisiyorum.. sonra da o cocuklar anne babasinin dogrularini tek dogru saniyor yanliş olsa bile.. yukarda biri yagli ellerini sacina suruyor diye akli dengesi bozuk demiş.digeri de bunu savunmus.. hayir akli dengesi bozuk degil. Sadece üşengeç.
Ögrerilmemis degil yahu aynisini kucukken ben yapardim annem de ogretirdi ona ragmen bazen yagli elimi yikamazdim saçıma sürerdim sadece üşengec ve tembellikten yapardim.. ama büyüdükçe geride kaldı bende alışkanlik olmadi.. bunun sorun olacak kismi aliskanliga donmesi.. çok şükür akli dengem de bozuk degildi.Öğretilmemiş, 6 yaşında annesi vefat etmiş, babanın ne kadar ilgilendiği ortada.
Ayrim yapmak icin dememistim.. ama arada cok farklar var bizim yetistirmemizle yabancilarin. Bence yaninizda vermeseydi cezasini.. kaldiki tek ayak ustu ceza belkide dogru degildir.Buna pek inanmiyorum onlarin bizim cocuklari diye de ayrim yapmiyorum..dedigim gibi odul ceza yontemini dogru bulmuyorum.. misal kuzenime gitmistim cocugu 3 yas erkek benimki de 4 yas kiz bizim kiza vurdu elindeki oyuncakla.. annesi de kapinin arkasina gonderdi tek ayak bekletti.. cocuk cezasi bitip geri geldiginde yine hırçın di.. ben ikinciye izin vermedim ama tekrar yeltendi.. cezalandirinca düzeldi mi çocuk.
Ben de blister içindeki ilaçlar bittikçe üzerindeki alüminyum folyoları soyar minik minik toplar haline getirir biriktirirdim, koca bi poşet yapmıştım.Ögrerilmemis degil yahu aynisini kucukken ben yapardim annem de ogretirdi ona ragmen bazen yagli elimi yikamazdim saçıma sürerdim sadece üşengec ve tembellikten yapardim.. ama büyüdükçe geride kaldı bende alışkanlik olmadi.. bunun sorun olacak kismi aliskanliga donmesi.. çok şükür akli dengem de bozuk degildi.
Ayy valla çok fenasınız, nerden çıkardınız bunu. Ne zenginliği. Ben babamın evinde kendim çalışıp kendim kazanıyor ve her ay deli alışveriş yapardım, geldiğimden beri makyaj malzemesi olarak 1 rimel aldımİyi de tatlım çocuksuz bekar genç bir kadın ne kadar eğitimsiz müşkül olursa olsun bilmem kaç çocuklu bir adamla başka bir çıkarı yoksa asla koşa koşa evlenmez. Belli ki konu sahibi adamın maddi gücüne kapılıp aman nolcak çocukları idare eder , sindiririm keyfime bakarım diye düşünmüş, çocuk yetiştirmkle , hele ki farkli bir kültürde yaşamakla zerre fikri ve çocuklar için hiç kaygısı olmadan atmış imzayı. Adam hizmetçi arıyormuş kadın da zengin koca...win win başlamış ama kadın umduğu rahatı bulamayınca bu sözleşmede rızası olmayan tek taraf olan çocuklara sarmış , hem de daha 1 yıl olmadan yani...olan çocuklara olmuş kısacası
Cezanin sadece kendisinden bahsediyorum dogru bulmuyorum derken yanimizda yapilmasindan yada ne tür bir ceza oldugunundan degil bu konularda egitim almis insanlar daha iyi bilirler.. ben dogru bulmuyorum.. bana gore yanlis yapmissa ceza vermek yerine neden yaptigini sorarsin cocuga akli baliğ ise. guzellikle dogru bu dersin yapmaya devam ettiginde birak sonucunu da yaşasın kendi karar versin.. mesela birak bitlensin anlasin yagli ellerini sacina surunce boyle oluyor.. misal kuzenim ceza yerine baska odada konusup dinleyebilirdi belki sadece annesinin sevgisini paylaşamadı bizimkine.. yaptigi yanlisin sonucuna kendi katlanirsa belki dogruyu kendi bulur.. biri bana dogruyu dikte etse guzellikle yada cezalandirarak nasil olursa yanliş daha tatlı gelir..Ayrim yapmak icin dememistim.. ama arada cok farklar var bizim yetistirmemizle yabancilarin. Bence yaninizda vermeseydi cezasini.. kaldiki tek ayak ustu ceza belkide dogru degildir.
Buarada ilkokulda bizde tek ayak cezasi alirdk aklima o geldi
Bilemicem belki benim yaptigim da bozukluktu ama bana gore sadece üşengeçlikti yav.. başka birşey degildi yaniBen de blister içindeki ilaçlar bittikçe üzerindeki alüminyum folyoları soyar minik minik toplar haline getirir biriktirirdim, koca bi poşet yapmıştım.Bu da davranış bozukluğuymuş mesela çok ilginç.
Bitlensede anne cekecek yine cezasini, cocuk bitli kafayla gezer zaten sorun olmaz belki. Tabiiki anlatmak en guzeli ama anlamak istemezse ve inat ederse bazen baska care kalmiyor bana gore.Cezanin sadece kendisinden bahsediyorum dogru bulmuyorum derken yanimizda yapilmasindan yada ne tür bir ceza oldugunundan degil bu konularda egitim almis insanlar daha iyi bilirler.. ben dogru bulmuyorum.. bana gore yanlis yapmissa ceza vermek yerine neden yaptigini sorarsin cocuga akli baliğ ise. guzellikle dogru bu dersin yapmaya devam ettiginde birak sonucunu da yaşasın kendi karar versin.. mesela birak bitlensin anlasin yagli ellerini sacina surunce boyle oluyor.. misal kuzenim ceza yerine baska odada konusup dinleyebilirdi belki sadece annesinin sevgisini paylaşamadı bizimkine.. yaptigi yanlisin sonucuna kendi katlanirsa belki dogruyu kendi bulur.. biri bana dogruyu dikte etse guzellikle yada cezalandirarak nasil olursa yanliş daha tatlı gelir..
Size tekrar soruyorum ailesini çok seven, babası hasta olan ve babasına anneciği bakmak zorunda olan, hayatında mutlu, işi gücü yerinde bir kadın olarak neden 4 çocuklu 2 evlilik yapmış bir erkekle evlendiniz ve bu erkek için bütün çevrenizi bırakıp bambaşka bir yere gittiniz (üstelik adamın eski eşi çocukları getiriyor bazen onlara da bakıyorsunuz vs)? Kaç yasındasınız bir de? Üstelik çok kötü bir evlilik tecrübesi yaşamışsınız. Bunu anlamak imkansız. Sırf çocuklara iyilik olsun diye düşündüğünüzü sanmıyorum Türkiye’de de benzer şartlarda milyonlarca erkek var. Sadece aşk olduğunu da düşünmüyorum. Bahsettiğiniz kötü evlilik tecrübesini yaşamış ve sonrasında kendine bir hayat kurup mutlu olmayı başarmış hiçbir kadın aşk uğruna bu denli riske girmeye cesaret etmez. Sizi buna iten neydi?Ayy valla çok fenasınız, nerden çıkardınız bunu. Ne zenginliği. Ben babamın evinde kendim çalışıp kendim kazanıyor ve her ay deli alışveriş yapardım, geldiğimden beri makyaj malzemesi olarak 1 rimel aldımve eşimin 10 yıllık koltukları ve eski eşiyle kullandigi eşyaları kullanmaya razi olarak geldim. Çünkü eşim çocuklara bakıp çalışmıyordu, neredeyse sıfırı tüketmek üzereydi. Sanırım sizin kalbiniz kötü oldugu icin, kendiniz olsa böyle düşünüp, böyle yapacağınız icin, böyle yorumladınız. Ama hayatta vicdanlı, merhametli ve iyi insanlarda var. Herkes sizin ve sizin düşündüğünüz gibi değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?