- 15 Haziran 2016
- 7.712
- En iyi cevaplar
- 1
- 20.428
- 348
- 38
Okuduğumu anlayabilecek kadar algım açık, içinden çıkamayacağım bir durum da yok, aklım ve vicdanım olduğu için cevap veremeyeceğim bir durum yok, karşımdaki bana göre merhametsiz anlayışsız ve empati yoksunu, olaylara tek taraflı bakan bir insan, bu yüzden laf anlamıyorNe alakakadin ne demis simdide muhatap oldugun icin kendine kiziyormussun. Gayet nazik bir dille fikrini yazmis, hemen kisisel saldirin isin icinden cikamayinca. Tedavi ettirsinler kizi demis, kotu birsey mi demis
Kiz problem haline geliyor ilk bakista.. ama sorunlar cozmek icindir oyle bile olsa…kadin bosansin zaten bunu cani gonulden soyluyorum cunku insanlar hep nankorluk yapacaklar sacini supurgede yapsaŞaka yapıyorsunuz sanırım? Hangi yazdığınız konu sahibinin asıl probleminin kocası değil de kızı olarak gördüğünü değiştiriyor. Siz anlayın bence artık…
İşte eşi yapıyor o nankörlüğü sonuçta minnet etmesi ve saygı duyması gereken asıl kişi kızına baktığı eşidir. O küçük kız değildir. Ona gelince zaten gerçekten bu şekilde bakılıyorsa büyüyünce anlayacak ve mutlaka ona göre bir karşılığı olacaktır çünkü çocuklar asla unutmaz aldığı sevgiyi ve hainlik bilmezler. Belki de aynı şeyleri farklı şekilde anlatıyoruz sizinle bilemedim. Hepsi için en hayırlısı olsun inşallah. Yineliyorum (her zaman en çok çocuklara üzülüyorum, bireyler sonra gelir…)Kiz problem haline geliyor ilk bakista.. ama sorunlar cozmek icindir oyle bile olsa…kadin bosansin zaten bunu cani gonulden soyluyorum cunku insanlar hep nankorluk yapacaklar sacini supurgede yapsa
Dikte ederek, böyle ol böyle yap diyerek çocuk eğitilebilse keşke, benim kızım da kardeşi gibi dişi terminatör olurdu.Kim 30 yasinda gibi davranmasini beklemis? Pilavi eliyle yemesin dedigi icin mi bu tantana
Evet bende oyle dusunuyorum bir kac sene sabredilse cocuklar belkide cok guzel yetisecekler kim bilir.. yani insan kendi evladina bile bazen tahammul edemiyor ciddi soyluyorum.. yani konu sahibi cidden bu kadar iyi nitetliyse yazik oldu cocuklarada kadinada.. haklarinda hayirlisi.. biri demis hatta kimdiİşte eşi yapıyor o nankörlüğü sonuçta minnet etmesi ve saygı duyması gereken asıl kişi kızına baktığı eşidir. O küçük kız değildir. Ona gelince zaten gerçekten bu şekilde bakılıyorsa büyüyünce anlayacak ve mutlaka ona göre bir karşılığı olacaktır çünkü çocuklar asla unutmaz aldığı sevgiyi ve hainlik bilmezler. Belki de aynı şeyleri farklı şekilde anlatıyoruz sizinle bilemedim. Hepsi için en hayırlısı olsun inşallah. Yineliyorum (her zaman en çok çocuklara üzülüyorum, bireyler sonra gelir…)
Üslubum karşımdakine göre şekilleniyor, size böylesi yakışıyormuş demekkiNasıl uslübunuz birden çirkinleşti yakıştımı size ?? burda karşıt görüşlerimizi saygı çerçevesinde dile getirebiliriz,birbirimize vakit ayırabiliriz...Ben her ne olursa olsun burda tanımadığım birine fikirlerinden dolayı "merhametsiz seni muhattap aldım sen değmezsin muhattap olmaya" diyemem utanırım,çekinirim karşıdakini üzmekten korkarım,çok yazık,sağlıcakla kalın
Dikte edeceksin yeri geldiginde.. yabancilar bu konuda emin olun bizler gibi degil..gel deyince geliyor cocuk git deyince gidiyor.. kulturleri bu. Bizlerde biraz daha farkli cocuk yetistirme isleri..eger dogrulukla anlamazsa farkliDikte ederek, böyle ol böyle yap diyerek çocuk eğitilebilse keşke, benim kızım da kardeşi gibi dişi terminatör olurdu.
Bu işi bi ben beceremiyorum galiba. Ben de beceremezsem kim becerecek? Kızım büyüyüp kendi başını devşirir hale gelmeden ölmesem bari.Dikte edeceksin yeri geldiginde.. yabancilar bu konuda emin olun bizler gibi degil..gel deyince geliyor cocuk git deyince gidiyor.. kulturleri bu. Bizlerde biraz daha farkli cocuk yetistirme isleri..eger dogrulukla anlamazsa farkli
Yollari vardir anlatmanin..mesela arada ceza vermek gibi..tabletini al elinden mesela..
Bence mesele para degil burada daha iyiymiş durumu bence birden gaza geldi çocuklar falan belki cocugunun olmayacagini düşündü çok ileri görüşlü biri değil gibi geldi banaİyi de tatlım çocuksuz bekar genç bir kadın ne kadar eğitimsiz müşkül olursa olsun bilmem kaç çocuklu bir adamla başka bir çıkarı yoksa asla koşa koşa evlenmez. Belli ki konu sahibi adamın maddi gücüne kapılıp aman nolcak çocukları idare eder , sindiririm keyfime bakarım diye düşünmüş, çocuk yetiştirmkle , hele ki farkli bir kültürde yaşamakla zerre fikri ve çocuklar için hiç kaygısı olmadan atmış imzayı. Adam hizmetçi arıyormuş kadın da zengin koca...win win başlamış ama kadın umduğu rahatı bulamayınca bu sözleşmede rızası olmayan tek taraf olan çocuklara sarmış , hem de daha 1 yıl olmadan yani...olan çocuklara olmuş kısacası
Amin Allah hic bir yavruyu annesiz birakmasin duam hep oyle…Bu işi bi ben beceremiyorum galiba. Ben de beceremezsem kim becerecek? Kızım büyüyüp kendi başını devşirir hale gelmeden ölmesem bari.
Evet aynen kahyasiyimben hic bir yerde kizi suclu demedim yine okumamissin bos yapiyorsun.. zoruna gittiyse yazdiklarim cevap vermezsin surekli seni alintilayacak degiliz ya 30 sayfayi okumadin o yuzden sana ozey gectim tesekkur edecegibe nankorluk yapiyorsun
Dua edinde boyle seyler basiniza gelmesin, ne kadar kolay yargilamak
Kadin bagirmis mikim dedi size konuyu özetleyin diye?
Kendi kendinize yaptığınız bir isguzarlikta nankör niye ben oluyorum?
Su koca tabloda tek sorunu ama kizda eliyle pilav yiyor bağırmasin mı kadincağiz olarak algılayan size daha fazla laf anlatamayacagım.
Kadin bagirmis mikim dedi bunu? okumayan insana gercek bisey anlatilmiyormus
Sen cocuga bagirmaktan bahsediyorsun.. konu sahibi bagirmamis oyle bir derdi yok… ben cocuga uzuldum ama konu sahibinede uzuldum… bilgi sahibi degilsin ama fikir sahibi olmussun. Sana dogru bilgiyi verincede evet tesekkur ederim diyecegine sorduk mu? Diye bir tavir sergiledin..12 yasindaki cocugun eliyle pilav yemesi bana normal gelmiyor zaten, bunu normal karsilayanda vardir sorun. Bu cocugun sorunlari oldugunun apacik bi kanitidir. Ya gorgu kurallari konusunda egitimiSiz okuduğunuz halde konuyu algılayamamişsiniz.
Annesi olsa eliyle pilav yiyor diye kızmayacak mı diyip duruyorsunuz sonra kim dedi diyorsunuz.
Yalniz konu sahibi sizin kadar dert etmemis yorumlara tek tek açıklama yapmış.
Kimse konu sahibine hakaret etmedi zaten siz çıkıp can şırah savunmaya gectiniz.
Sonra da nankor vs vs hakaret etmeye basladıniz.
Hala söylüyorum 12 yasındaki kız suçlu değil. Adam suclu amenna ama biz burada konu sahibine yazıyoruz size değil uzerinize alinip sizin gibi dusunmuyoruz diye nankor demeniz abesle iştigal.
Sen cocuga bagirmaktan bahsediyorsun.. konu sahibi bagirmamis oyle bir derdi yok… ben cocuga uzuldum ama konu sahibinede uzuldum… bilgi sahibi degilsin ama fikir sahibi olmussun. Sana dogru bilgiyi verincede evet tesekkur ederim diyecegine sorduk mu? Diye bir tavir sergiledin..12 yasindaki cocugun eliyle pilav yemesi bana normal gelmiyor zaten, bunu normal karsilayanda vardir sorun. Bu cocugun sorunlari oldugunun apacik bi kanitidir. Ya gorgu kurallari konusunda egitimi
Eksiktir ya da psikokojik sorunlari vardir, baska aciklamasi olamaz. Ki
Herkes annesini kaybetmesine veriyor durumu, belki
Oyledir belkide ogrenmemistir cocuk babasi ilgilenmemistir bilememem. Ki babasi evlat ayrimi yapiyor anladigim kadariyla.. ogullarini gezmeye gotururken bu kizi disliyormus.
Ben ne diyorum sen ne diyorsun.. o kadar aciklama yaptigim yerde bunlari soyluyorsan sana pesh asil.. tabiiki ceza verecegim yeri geldiginde cocuguma, her annenin yapmasi gereken birseyTesekkur ederim mi diyecegim size?
peki.
Siz cocugunuza tableti elinden alarak ceza vermeye devam edin.
Başka sozüm yok.
Ben ne diyorum sen ne diyorsun.. o kadar aciklama yaptigim yerde bunlari soyluyorsan sana pesh asil.. tabiiki ceza verecegim yeri geldiginde cocuguma, her annenin yapmasi gereken birsey
Nasil ya? Her anne baba ceza veriyorum saniyor demek…cocugu dovmek ceza degildir bagirmak ceza degildir mesela.. buyuk bir sorun vardir aileler boyle ceza veriyorsa..Cocuklarin kac yasinda senin bilmiyorum ama…ceza vermeden odullendirmeden cocuk buyutulmez bence. Bu cocuklar hic mi yaramazlik yapmiyor yani? Iyi birsey yaptiklarinda odullendiriyorumda.. yani bunda ne var.. okulda bile ceza odul yontemi var.. bu neden sorun olsun? Ayrica tablet vermemeyi ornek olarak verdim.. her yas grubu icin baska birsey dusunulebilir. Yani bu neden sorun cidden soruyorum?!Ceza vererek cocuk eğitilseydi okullar sorunlu ögrencilerle dolup tasmazdı.
Sinıftaki en çok sorun çıkarak ögrenciler ebevyni tarafindan cezalandirilan ögrencilerdir.
Bu kadin sizi dinleyip 12 yasindaki kızı cezalandırırsa daha buyuk bir problemle karşilaşir.
Simdi ben ceza mi versin dedim diyeceksiniz.
Kısır döngüye girdik.
Hayırlı akşamlar.
Nasil ya? Cocuklarin kac yasinda senin bilmiyorum ama…ceza vermeden odullendirmeden cocuk buyutulmez bence. Bu cocuklar hic mi yaramazlik yapmiyor yani? Iyi birsey yaptiklarinda odullendiriyorumda.. yani bunda ne var.. okulda bile ceza odul yontemi var.. bu neden sorun olsun? Ayrica tablet vermemeyi ornek olarak verdim.. her yas grubu icin baska birsey dusunulebilir. Yani bu neden sorun cidden soruyorum?!
Anlasamadik senlede.. ama sende bir annesin ve cocuklarina hic mi istemedikleri gibi davranman gerekmiyor? Herkes burda bu kadar sabirli anne mi? Hersey gulluk gulistanlik olmaz pratikte, ancak teoride olur."Bana ödül vererek cezalandirma" özgür bolat
Merak ediyorsanız bu kitabı okuyun.
Benim cocuklarimla alakası yok konunun.
ortada 12 yasinda annesini kaybederek tranva yaşamiş bir çocuk var.
Böyle bir çocuk eliyle pilav yedi diye cezalandırılırsa tranvası daha ağır seyredebilir.
Biz konu sahibine bunu anlatmaya calısiyoruz.
Siz hala baba suclu canim, cocuga terbiye verilmemiş ceza verirsen terbiye olur diye yorum yapip duruyorsunuz.
Istediginiz yorumu yapmaktada özgürsunuz ama birakında bende istediğim yorumu yapayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?