- 19 Mayıs 2020
- 46.898
- 210.236
- 548
Öz çocuğumuz için de yedirdim giydirdim ardını topladım bana minnet etsin diye aklımızdan geçirmeyiz, en azından aklımıza ilk gelen bu olmaz, çaresine bakmaya çalışırız, amaaan ne gerek var çocuğun hiç bişeyciği yok diyen babanın beynini kırarız. Üstelik konu sahibinin yerinde bu daha güzel yapılır, '' Bana bak herif madem her sorumluluk üstüme yıkılıyor buna da ben karar vereceğim, yok öyle yemeğini yap donunu yıka gerisine karışma, hizmetçi değilim ben. '' diye üstüne gidecek, iş bitecek.Aynen..yani insan kendi cocugunuda uyarir, eger burda bunu savunanlarin 12 yasindaki cocugu kasiksiz catalsiz pilav yiyorsa ve buna ses etmiyolarsa, kendilerini bi gozden gecirsinler.. ozgur bir cocuk degil tam tersi gorgu kurallarini ogretmedikleri bir cocukyetistiriyolar demektir. O zaman bizde acimasiz kotu anneyiz..
Evet ama siz kötü bir anne değilsiniz eğer üvey çocuk olsaydı o zaman kötü anne olursunuz o zaman sınırsız saygı göstermek zorundasınız sınırsız bir şekilde merhametli olmak zorunda olurdunuzAynen..yani insan kendi cocugunuda uyarir, eger burda bunu savunanlarin 12 yasindaki cocugu kasiksiz catalsiz pilav yiyorsa ve buna ses etmiyolarsa, kendilerini bi gozden gecirsinler.. ozgur bir cocuk degil tam tersi gorgu kurallarini ogretmedikleri bir cocukyetistiriyolar demektir. O zaman bizde acimasiz kotu anneyiz..
Burda kac konu gorduk annenin yaptiklarini cocuklarin basina kaktigi vs.Öz çocuğumuz için de yedirdim giydirdim ardını topladım bana minnet etsin diye aklımızdan geçirmeyiz, en azından aklımıza ilk gelen bu olmaz, çaresine bakmaya çalışırız, amaaan ne gerek var çocuğun hiç bişeyciği yok diyen babanın beynini kırarız. Üstelik konu sahibinin yerinde bu daha güzel yapılır, '' Bana bak herif madem her sorumluluk üstüme yıkılıyor buna da ben karar vereceğim, yok öyle yemeğini yap donunu yıka gerisine karışma, hizmetçi değilim ben. '' diye üstüne gidecek, iş bitecek.
Heh tamda bu iste..herkes annesini kaybetmesine odaklanmis. Ok cok uzucu ama suan disiplinli davranmazlarsa ilerisi icin iyi yetismeyecek bu cocuk.Evet ama siz kötü bir anne değilsiniz eğer üvey çocuk olsaydı o zaman kötü anne olursunuz o zaman sınırsız saygı göstermek zorundasınız sınırsız bir şekilde merhametli olmak zorunda olurdunuz
Oncelikle onlarin annesi misiniz degil misiniz esinizle onu bi netlestirin. Annesiyseniz terbiyesiyle egitimiyle ilgilenin ve babasi ona size saygi duymasi yardimci olmasi gerektigini net bi sekilde anlatsin. Ha kizinca tepki gosteriyosa demek ki annesi degilsiniz. Gotunu toplamak da size dusmez birakin bokunda bogulsun. Geri adim atmayin. Kmse kmsenin hizmetcisi cocuk bakicisi degil. Bilerek evlendiniz diye buna katlanmak zorunda degilsinizArkadaşlar merhaba
Ben yaklaşık 1 yıl önce evlendim, yurtdisindayim. Eşimin eski esinden 12 yaşında kızı ve 7 yaşında oğlu var. Anneleri vefat etmis, yaklaşık 6 yıl önce. Benim çocuğum yok. Evlenirken çocuklari hiç dert etmedim, çünkü genel itibariyle çocuklarla iletişimim çok iyidir ve yeğen vs.. çok ta çocuk baktım. Özümde herkeste iyi bir insan olduğumu söyler ama eşimin kızıyla yaşadığım sorunlar gerçekten beni illallah ettirdi. Çok guzel bir hayatim vardı, severek bilerek isteyerek evlendim. Bu kız hayati bana zindan ediyor. Bir gün iyi, iki gun kötü. Sadece bana degil, özünde çok kıskanç bir kız. Hiç arkadasi yok diyebilirim. Bütün gun evi dağıtır döker, afedersiniz donlarını yerlerden toplarım, temizlerim, yediririm içiririm, her gun baştan asagi kıyafetlerini değiştirip yıkayıp tertemiz okula yollarım. Severim, ilgilenirim. Ama ben kendime birsey aldığımda, babası bana bir hediye aldığında çok kıskanıyor ve benimle konuşmuyor, suratıma dusman gibi bakıyor. Daha anlatamadigim çok şey. Ben uyumadan odasına gitmez, benim lafımı hiç dinlemez. 1 senedir ayakkabıyla evde dolaşmamasi gerektiğini, elleriyle pilav yada yemek yememesi gerektiğini, yemekten sonra yağlı elleriyle saçlarına dokunmaması gerektiğini, ellerini yıkaması gerektiğini bir türlü öğrenemedim. Babasına her dediğimde “o çocuk”. O yüzden eşime artık cok bisey demiyorum. Onun yüzünden sürekli aramızda sorun olsun istemiyorum. Ama eşimde işine geldiğinde onlar senin çocukların der, ben en ufak sesimi yükseltip kızsam, bana tepki verir. Eee diyorum madem çocuğum neden kızıyorsun. İnsan çocuğuna kızamaz misesimi cok nadir yükseltilirim. Bütün gun ehli keyif, ellerini sıcak sudan soguk suya sokmam, artık başedemiyorum, 50 kere söylüyorum yapmiyor diye, içim rahat etmiyor diye birsey söylemiyorum. Kafam çok karışık. Bu hep böyle mi olacak. Psikolojim bozuldu valla. Birazcık saygı bekliyorum. Saygı sıfır. Ben hayatlarını bu kadar güzel yapmaya çalışırken, azıcık saygı beklemek çok mu? Çocuğu olanlarla evlenmek hep böyle sorun mu? Offff offf çok zorr
İyi de tatlım çocuksuz bekar genç bir kadın ne kadar eğitimsiz müşkül olursa olsun bilmem kaç çocuklu bir adamla başka bir çıkarı yoksa asla koşa koşa evlenmez. Belli ki konu sahibi adamın maddi gücüne kapılıp aman nolcak çocukları idare eder , sindiririm keyfime bakarım diye düşünmüş, çocuk yetiştirmkle , hele ki farkli bir kültürde yaşamakla zerre fikri ve çocuklar için hiç kaygısı olmadan atmış imzayı. Adam hizmetçi arıyormuş kadın da zengin koca...win win başlamış ama kadın umduğu rahatı bulamayınca bu sözleşmede rızası olmayan tek taraf olan çocuklara sarmış , hem de daha 1 yıl olmadan yani...olan çocuklara olmuş kısacasıBen yorumlarıniza gerçekten katılıyorum çocuğun annesi öldü ve bu sebeple evdeki kadın her şeye susmali ve sınırsız merhametli olmalı malesef böyle birşey yok bu dünyada kimse bu kadar melek değil kadını kötü ve vicdansız ilan edilmesini de anlamadım bazı anneler öz cocuklarinin bakımını yapamıyor şiddet uyguluyor bu kadın bu kadar zorluğun karşısında yine bakımlarını yerine vgetiriyor bunu anlatması suç oldu yapacan tabi ne yazdın buraya tarzı yorumları anlamıyorum niye yapmak zorunda
Siz kendiniz olan çocuğa bakarken babası da bakacak tabi o da babası diyorsunuz bulasın üvey anne oldu diye her şeyi yapacak susacak böyle bir funya mi var rahatsız olma hakkı yok biraz dinlenmek isteme hakkı yok çocuk yanımda surekli ilgi istiyor bunaldım dedi diye linç yedi ya burda kaç kadın öz çocukları gece uyumuyor sürekli ilgileniyorum bunaldim diye yazınca kimse linclemedi ama çok değişik bakış açısı evet çocuk saygı göstermiyorsa on ay bir yıl geçince anlayış biter çünkü melek ya da sabır taşı değiliz insanız hepimiz
Konunun hepsine hakim olmadan sadece 1 tek yazisina yorum yapmissin, kadini suclayarak ben bunun yanlis oldugunu dusundum ve sana buyuk sucun kocasinda oldugunu yazdim.. cunku o kadar belliydiki yorumlarindan konuya hakim olmadigin
Baba cocugunu goturmuyi pedagoga sen diyorsun kadin gotursunyaw babasi goturmuyo zaten yurt disinda kadinin dili bile yeterli degildir diyorum bana alinti yapan sensin diyorsun yaw tamam heee
Evet aynen kahyasiyimSiz BDV nin kahyası mısınız?
30 sayfayı okumak zorunda oldugum nerede yaziyor?
Asil sizin fikriniz olmadan zikriniz var?
konu kocam uvey kızımı pedegoga gotur muyor mu? yoksa uvey kizimin hareketlerine sinir oluyorum mu?
konu neyse ona yorum yapıyorum ben.
Çocuk psikolojisinden anlayan biri olarak.
sizin gibi ay bacim yazik sana ah hep o kocanla kizi suclu yorumu yapmak zorunda degilim.
Çocuğu eşiniz doldurdu, Butter ablan gidiyor, bir daha gelmeyecek, sen durdurabilirsin diye. Eşinizle ciddi bir konuşma yapın, '' Ben hizmetçi değilim, eğer anne olmamı istiyorsan bana karışmayacaksın, ben de bir anne ne yapıyorsa onu yapacağım, hizmetçi değil anne olacağım, aksi halde bu iş biter, çocuklarının dağılan psikolojisini toplamak da sana düşer. "diye. Aksi halde kale alınmazsınız.Arkadaşlar merhaba
Yorumlarınızı okudum, teşekkür ederim zahmet edip yazmışsınız.
—Bazı arkadaslar 12 yaşında çocuk tabiki bu dediklerini yapabilir, uyarmıyor musun demiş. Tabiki aylardır, “kızım okulda da aynı şekilde makarna yersen, bak arkadaşların garip karşılayabilir, dikkat et, elinle yeme huyundan vazgeç” diye aylardır söylüyorum. Bu konuda veryansın ediyorum diye, uyarmayip ta bağırıp çağırdığımı, hakaret ettiğimi falan mi düşündünüz? Hayatım boyunca yakinimdaki hiç bir çocuğa bağırmayı bırak, salak aptal gibi kelimeler kullanmamisimdir. Onların da bir birey olduğunun farkındayım. Ayrıca, böyle normal karşılayan arkadaşlar akrabam olsa evlerine gitsem kızımla, parmaklarıyla herseyi yeyip koltuklarına sürse, koltuklarıyla ellerini temizlese “ahh canım 6 sene olmuş ama annesini kaybetmiş, ne olacak ben hemen silerim, sen de ne güzel çocuk yetiştirmişsin” mi diyecekler bana?
—Bana kötü diyen arkadaşlar, bunu ilk kez burada duyuyorum. Zira beni gitmeye ikna eden sözlerden biri de bu dur. Çünkü “kötü insan” kelimesi benim için çok önemlidir. İyi insan olmak icin uğraşıp, hayatını boyle idame etmis biri olarak, hem saçını süpürge et, hem de sonunda insanlar sana “kötü insan” desin, ne gerek var degil mi?
— Eşimle son kez ciddi ciddi konuştum ve sonuca varamadım, benim idare edemediğimi, herseyin benim elimde olduğunu söyledi. Eyvallah dedim, birbirimizi yıpratmaya gerek yok, olmuyorsa birbirimizi mutlu edemiyorsak bu işi bitirelim, ben kaldıramıyorum, demekki bana ağır geldi dedim. O da Türkiye ye git kafanı dinle, sonra konuşalım dedi. Ok dedim ve gittiğimde donmeme konusu kafamda netleşti.
—Ertesi gun, sabah bizim kız geldi, lütfen konuşabilir miyiz dedi. Hani bazı çok bilmişlere göre ben vicdansiz biriyim ya, çekil karşımdan deyip kenara, sizden kurtuluyorum, vicdanım da rahat, düşünüp üzülmem deyip kenara itmedim. Gel canım konuşalım tabiki dedim. Bana sarıldı, dakikalarca ağladı, dayanamadım bende ağladım. Kapıyı yüzüne çarpıp seni dışarda bıraktığım icin çok özür dilerim. Nolur beni bırakıp gitme, sen gidersen ben yasayamam. Biliyorum çok korkunc şeyler yapıyorum bazen, ama söz veriyorum dikkat edicem ve aynılarını yapmamaya caliscam. Sen benim annemsin, ben gece uyumadan düşündüm, sen beni bırakıp gidersen ben yine de çocuklarıma, sizin anneanneniz diye senin resmini göstercem. Sen bizim annemizsin, nolur bana tekrar kızım de, ben sensiz nasıl yasarim bilmiyorum” dedi ve bana mektup yazmış, mektupta da aynı benzer şeyler yazılı.
— Şimdi çocuk bana böyle dedikten sonra, tabiki ben vicdanımı bi kenara bırakarak, eşimle bu konuda anlaşamıyoruz diye çocukları üzmeyi göze alamam. Evet Türkiye’ye gidicem bir kaç güne (hala eşimin bilet almasını bekliyorum, valizlerim hazır)
—Sanırım ya ben anlatamadım, yada bazı arkadaşların hayat tecrübesinden dolayı, beni temizlik yapıp, çocukları hazırolda bekleten biri gibi sandılar. Ben tv ünitesinin altını kutu oyunlarla doldurdum, canları sıkıldığında tv tabletten çok, 1 kutu alıp benimle oynasinlar diye. Çünkü kendi kendilerine 2 kardeş oynamayı pek sevmiyorlar, benimle oynamak icin çekiştiriyorlar beni, bende elimden geldiğince oynamaya çalışıyorum.
—Bazı arkadaslar saygı da saygi diye tutturmuş diyorlar. Evet gerçekten saygi benim için çok önemli. Çünkü çocukta olsa ben insanlara saygi duyuyorum ve kiymet veriyorum. Aynısını beklemek hakkım degil mi? Türkiye de bazı arkadaş ve akrabalarımdan görüyordum. Çocuklarına bağırıp çağırıp, itip kakıp, hakaretler ediyorlar, ben be yaparım ne de yapılmasına müsade ederim. Birkaç gün önce yengemle telefonda konuşuyorum, yeğenim arkadan annesine “köpek” diyor. Benim zoruma gitti ama annesi umursamadı birsey demedi. Bazı insanlar icin bu durumlar normal olmuş. Ama benim çocuğum bana kopek diyemez. İsteyenler boyle yetiştirebilir. Cocuklari kendilerine herseyi yapabilir, herseyi diyebilir ama benim doğurduğum çocuk bana kopek yada salak diyemez. Doğurmadığım derse de, saygısızlık ederse de, ikinci de beni yanında bulamaz.
Sevgiler..
Evet kadının derdi kız değil kocasının ona kızmaması eğitmemesi öyleyse neden hayatını zindan eden KIZ oluyor bir türlü anlamadım. Burada çok Zeki arkadaşlar varSiz BDV nin kahyası mısınız?
30 sayfayı okumak zorunda oldugum nerede yaziyor?
Asil sizin fikriniz olmadan zikriniz var?
konu kocam uvey kızımı pedegoga gotur muyor mu? yoksa uvey kizimin hareketlerine sinir oluyorum mu?
konu neyse ona yorum yapıyorum ben.
Çocuk psikolojisinden anlayan biri olarak.
sizin gibi ay bacim yazik sana ah hep o kocanla kizi suclu yorumu yapmak zorunda degilim.
Yalnız konu sahibi adamın durumu çok iyi olmadığı için eski evine gitmis. Para için evlenmek değil belki yalnız kalma korkusu denebilir.İyi de tatlım çocuksuz bekar genç bir kadın ne kadar eğitimsiz müşkül olursa olsun bilmem kaç çocuklu bir adamla başka bir çıkarı yoksa asla koşa koşa evlenmez. Belli ki konu sahibi adamın maddi gücüne kapılıp aman nolcak çocukları idare eder , sindiririm keyfime bakarım diye düşünmüş, çocuk yetiştirmkle , hele ki farkli bir kültürde yaşamakla zerre fikri ve çocuklar için hiç kaygısı olmadan atmış imzayı. Adam hizmetçi arıyormuş kadın da zengin koca...win win başlamış ama kadın umduğu rahatı bulamayınca bu sözleşmede rızası olmayan tek taraf olan çocuklara sarmış , hem de daha 1 yıl olmadan yani...olan çocuklara olmuş kısacası
Yanlış yere yönlenmiş başta sadece, bu durum çocukların suçu değil, bacak kadar çocukların 30 yaşında bir insan gibi sağduyulu davranması ile çözülecek bir sorun değil bu.Burda kac konu gorduk annenin yaptiklarini cocuklarin basina kaktigi vs.
Daha once yazdim ama cocuklar minnet duymayi bilemezler ama baba duymasi gerek. Ayrica cocuklarin oz annesi degil o yuzden oyle davranmasini asla beklemem, ama anlattigina gore iyi bir insan ve iyi ablalik yapmaya calisiyor ve burdakilerin sayesinde burnundan geldi
Kim 30 yasinda gibi davranmasini beklemis? Pilavi eliyle yemesin dedigi icin mi bu tantanaYanlış yere yönlenmiş başta sadece, bu durum çocukların suçu değil, bacak kadar çocukların 30 yaşında bir insan gibi sağduyulu davranması ile çözülecek bir sorun değil bu.
Direkt olarak kiz gibi gozuksede cibanin basi babasi.. ve o el atmadigi muddetce duzelmeyecek! Konu sahibi bencede bosanmali cunku herif hizmetci almis kendineEvet kadının derdi kız değil kocasının ona kızmaması eğitmemesi öyleyse neden hayatını zindan eden KIZ oluyor bir türlü anlamadım. Burada çok Zeki arkadaşlar var.
Hayır bu tantana konu başlığının eşim ve sorunları demek yerine kızı dediği için. Eşim kızıyla ilgilenmiyor, düzgün bir baba değil demek yerine, bu kız hayatımı zindana çevirdi dediği için. Bu kız (12) Umarım açıklayıcı olmuştur.Kim 30 yasinda gibi davranmasini beklemis? Pilavi eliyle yemesin dedigi icin mi bu tantana
Kiminin eskisi diğerinin hazinesi derler... yurtdışında nispeten rahat bir hayat sürmek dışında dil bilmeyen işsiz güçsüz genç bir kadının 4 çocuklu bir adamın 3. Karısı olmayı kabul etmesinin mantıklı başka bir nedeni var mı sizce? Aşkından ölüyor olsan bile bu koşullarda kalbine gömer unutursun. Olmayacağı belli çünkü. Olmamış da zatenYalnız konu sahibi adamın durumu çok iyi olmadığı için eski evine gitmis. Para için evlenmek değil belki yalnız kalma korkusu denebilir.
Sirf baslik icin mi bu tantana oyleyse..Hayır bu tantana konu başlığının eşim ve sorunları demek yerine kızı dediği için. Eşim kızıyla ilgilenmiyor, düzgün bir baba değil demek yerine, bu kız hayatımı zindana çevirdi dediği için. Bu kız (12) Umarım açıklayıcı olmuştur.
Şaka yapıyorsunuz sanırım? Hangi yazdığınız konu sahibinin asıl probleminin kocası değil de kızı olarak gördüğünü değiştiriyor. Siz anlayın bence artık…Sirf baslik icin mi bu tantana oyleyse..farzetki oyle yazdi basligi..icerik degismeyecek degil mi? Babanin isine geldigiinde baktirdigi isine gelince sen karisamazsin demesi degismeyecek.. herneyse bence olayi anlamak istemiyorsunuz ama neyse
Yani üzücü bir durum olmuş herkes için. Umarım herkes en az sıkıntı ile atlatirKiminin eskisi diğerinin hazinesi derler... yurtdışında nispeten rahat bir hayat sürmek dışında dil bilmeyen işsiz güçsüz genç bir kadının 4 çocuklu bir adamın 3. Karısı olmayı kabul etmesinin mantıklı başka bir nedeni var mı sizce? Aşkından ölüyor olsan bile bu koşullarda kalbine gömer unutursun. Olmayacağı belli çünkü. Olmamış da zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?