eşimin kızı ve sorunlar

Benim 12 yaşındaki kızım eğer elleriyle pilav yesin, saçına, koltuklara sürsün. Verdiğim sevgiyi eğitimi görmesin (Allah Korusun) ben bu şekilde olan evladıma yaptığım hizmeti dertlenmem hanımefendi! Nerede eksiğimiz var onu ararız ki çözelim. Okula temiz gönderdim demem siz der misiniz? Her şey anlaşılıyor lütfen yapmayın. Konu sahibi çözüm odaklı değil bal gibi de değil yahu.

çocuksuz insanların çocuklu kişilerle evlenmeleri başlı başına risk.siz bu riski almışsınız.annelerinin olmaması çocukları psikolojik olarak etkilemiştir zaten üstüne babalarının evlenmeleri tuz biber olmuştur.siz elinizden geleni yapmışsınız ama biraz daha sabretmeniz gerekiyor.tüm yaptıklarınızı tek bir cümle mahvedebilir.belki psikolog desteği almalısınız her ikiniz içinde.

Daha 12 yaşinda annesini kaybetmiş bir cocuk icin yazılan yorumlara şaşırdım açıkcası.

O cocuğun yaptıgı her davranışın bir sebebi var. Annesini kaybetmiş buyuk bir tranva yaşamış böyle davrası çok normal.

Cocuğa kıskanç diyip durulmuş ama benim 6 yasındaki oğlumda yeri geliyor kardesini kıskanıyor ama cok da seviyor öpüyorda bu onu kötu bir cocuk yapmaz.

Bir de konu sahibi çocukcsuz biri aman canim ne var anne olurum onlara diye evlenmiş ama annelik kolay değil ne yazıkki. Heleki çocuk psikolojisi hakkinda pek bir bilgiye de sahip olunmayınca sadece sikayet edip durmuş.

Konu sahibi o çocuk annesini kaybetmiş bu onun icin bir tranva. kolay değıl. aman canim ben onun hizmetini goruyorum ne var sanki diye dusunme. Sadece yedirip icirmek temiz tutmakla olmuyor bu isler.

Çocuğu bir çocuk psikoloğuna götürün. psikologun size verdiği tavsiyeleri uygulayın. Yoksa bu bakış açısıyla siz çozmezsiniz bu işi.

Sizi sevgiyle kucaklıyorum Güzel kalbinizden de öpüyorum. İşte Budur!

Yalnız her annesini kaybeden çocuk bu şekilde davranmıyor. Anne kaybı ile değil bence çocukta az ilgilenilme ile ilgili bir sorun var. Çocuk kim beni gerçekten severi deniyor gibi. Çünkü bu konudan eksik.
Konu sahibinden bağımsız konuyu düşünüyorum ben. Baba erkek çocukları ile gittiği yere bu çocuğu götürmüyor. Diğer evliliginden olan iki çocuğu gezmeye götürüyor.

Aynen öyle. Durup düsünürüz neden bu cocuk böyle yapıyor sonra çozüm yolu ararız. Ben onu temiz giydirdim o bana nankörluk ediyor demezsiniz kendi çocuğunuz için.

Sorun orda zaten bacim kalas kocasi goturmuyor bi pedagoga vs. Bu yuzden bu kadinin yapabilecegi birsey yok.

Ben kadına şeytan mı dedim?
Eşi ölmüş adamlar evlenmesin mi dedim?
Babası evlendi diye olmuyor bunlar çocuk annesini kaybetmenin yükünü kaldıramadı diye oluyor bunu anlayamıyor musunuz? Babanın da çocukla sorunları var, çocuğun amacı evdekilere “saygısızlık etmek” kan kusturmak değil, çocuğun ruhu hasta bunu göremiyor musunuz? Niye hep kadını ön planda tutuyorsunuz? O çocuğa karşı hiç mi merhamet duygunuz yok?
Çocuk onu düşünecek çocuk bunu akıl edecek şöyle diyecek böyle yapacak…..bırakın ya çocuk bu çocuk, etrafındakiler onu düşünecek, etrafındakiler onun iyileşmesi için uğraşacak, yaralarını etrafındakiler saracak…..zamanla sizin yaşınızdaki koskoca kadın gibi muhakeme edip düşünmeyi öğrenecek şimdi değil

30 sayfayı okumadim açıkcası doğrudur. kızın böyle davrasinin altında yatan sebepler ne ise bulunup o cozume kavusturulmalı.

Biz burda konuyu tek taraflı dinliyoruz. Profesyonel destek şart. Konu sahibin bakış açısıyla çözülmez bu çatışma.

Cocuktan, beni temiz tutuyor diye minnet duymasinı bekliyor ama cocugun içinde fırtınalar kopuyor belkide bilemeyiz.

Evet kaçırmışsınız. Severim, yedirir içiririm okula temiz gönderirim yazmış. Olması gereken değilmişcesine. Takdir etmek gerek sanırım.
Sevmiyorsa çocukları durmasın sevmediği insanların evinde
Yedirip içirdi açlıktan ölüme terketmedi diye madalya mı takacaklar
Okula da pis yollasın kendinden utanmıyorsa

Sorun orda zaten bacim kalas kocasi goturmuyor bi pedagoga vs. Bu yuzden bu kadinin yapabilecegi birsey yok.

30 sayfayı okumadım zaten de kendisi götürse?

Benim cocugumda bir sorun varsa ne yapar eder götürurum babasindan beklemem. Ha konu sahibi ben onlara anne olmak istedim diye yazinca ben de öyle düsündüm ama benim cocugum mu ki ben götureyim babası götursun diyorsa o zaman ben onlara anne olacağım diye çok toz pembe hayallerle evlenmeseymiş konu sahibi.

Kendisinin cocugu olsaydı aynı yaslarda iste o zaman daha dogru davranabilirdi. Çünkü annelik tecrube ister.

Kadin yurt disinda, bence dili filan yeterli degil. Zaten geleli 1 sene olmus sanirim. Yaw Allah askina bu dedigine kendin inaniyor musun? Bu baba oz babasi ve biseyi yok deyip kestiriyor. Diyorsun kadin gotursun.. yaw kadin birsey soylese o cocuktur vs vs sacma salak tepkiker veriyormus. Kisaca sorumluluga gelince annesi ama terbiye vermek istediginde o cocuk vs deyip karistirmiyomus. Yani goturebilecek dahi olsa babasi kizmayacak mi saniyorsun?

Kaldi ki bi sure gitmis pedagoga cocuk ama sonra iyi deyip yollamislar geri cocugu.. ama farkli zamablarda ayni problemler patlak verebilir bana kalirsa.. o yuzden tekrar gitmesi gerek

İnşallah dediğiniz gibidir ama öyle bir anlattınız ki o her dk diken üstünde hayatı ben içimde hissettim, size çok gelmemiştir, herkesin acı eşiği farklı, ben de aslında birçok şarta uyumlu bir kişilik olmama rağmen çekeceğim dert değil, okurken içim sıkıldı. Her çocuk aynı değil, davranış bozukluğu olan bir çocuk boşuna o halde değildir, eliyle pilav yiyip o eli her yere sürüyormuş, güzellikle yaklaşmak lazım, '' Bak kızım bizim yanımızda yaptığın bişey değil, bunu bir yabancı görse seni ayıplar, dışlanırsın, insanlar temizlik sorunu olan biri ile arkadaşlık etmezler. Ben sana yardım etmek istiyorum. '' diye uyarılır, bir doktora götürülür, güven verilir çocuğa. Çocuğun hayatına bu şekilde dokunulur, iki kap yemek yaptı yattığı yeri temizledi diye minnet hürmet beklemek, onu taklit edeceğini ummak saçma. Çocuklara malesef dikte edemiyoruz, robot değiller, yap deyince yapmazlar, ol deyince olmazlar.

Zaten sonunda söyledım konu sahibi çocuksuz bir kadinken 2 cocuklu bir adamla evlenip mutlu olacağım hayallerine kapilmayacaktı. Sımdi 12 yaşındaki kız için ben mutlu olmak icin evlendim diye hayıflanmazdı.

Şu hikayedeki tek sucsuz 12 yasinda annesini kaybetmiş kız çocuğu ama öyle mesajlar yazilmışki tüm suc sanki o kızın konu sahibinin hiç hatasi yok bu konuda.

Hepimiz insanız bizimde öz cocuğumuza karsı hatali davranışlarımız oluyor ama hataliysak hatayı kabul etmemiz lazim 12 yasindaki cocuğu suçlamak en kolayı.

Neden olmasin sorun 12 yasindaki kiz degil zaten kocasi.. kadini tek birakiyor.. kadinin oz cocuklari degil, onlara iyi davraniyor yedirip iciriyorsa cocuklarin degil, ama babanin minnet duymasi gerekir. Ki hale bak. Yani cocuktur ama gerekirse cezada verebilmeli.. tum sorumluluklari yerine getirmesi gerek ama bi yaptirimi
Yok.. buda annesini kaybetti diye degil, bi ergen olarak oz annesi dahi olsaydi sinirlarini ogretmesi gerekirdi.

Kadin yardimci olmaya calisiyor pedagoga goturmesi icin israr ediyor ama onu duyan yok. Zaten konu sahibi turkiyeye donmeyi dusunuyor ki cok hakli.. bu 12 yasindaki cocuktan dolayi degil babasindan dolayi..

Herif kendi cocuklarini dusunmezse kadin napsin

Zor bir durum ya anne kötü oluyor ya çocuk iyi de olsa anneyi kabullemio.Sabir etmekten başka çareniz yok.Mükafakatini ilerleyen yıllarda alacaksinizdir.

Doğru söylüyorsunuz,Tabiki de pilavı yiyip saçına yağını süren 12 yaşındaki kızın akli dengeside,ruh sağlığıda bozulmuştur,psikologa pedagoga heryere götürsünler ona sözüm yok.Bundan dolayı bu kadını suçlamak,cezayı bu bayana kesmek yanlış geldi bana,herkes kadına yüklenmiş,sen sevgi şefkat göstermedin müsebbibi sensin diye yüklenmiş.Demek istediğim çocuk tedavisini görsün akli dengesi bi yerine gelsin hiç normal değil yaptıkları,sonra baba hakem görevi görsün,çocukta kadına şans versin kadının çocuğa verdiği gibi yok bunlar gerçekleşecek gibi değilse bu kadın daha fazla uğraşmasın zaten

Size merhamet diliyorum daha da söyleyecek sözüm yok fazla bile muhatap oldum sizinle kendime kızıyorum şuan yazık

Size merhamet diliyorum daha da söyleyecek sözüm yok fazla bile muhatap oldum sizinle kendime kızıyorum şuan yazık
Ne alaka kadin ne demis simdide muhatap oldugun icin kendine kiziyormussun. Gayet nazik bir dille fikrini yazmis, hemen kisisel saldirin isin icinden cikamayinca. Tedavi ettirsinler kizi demis, kotu birsey mi demis

Nasıl uslübunuz birden çirkinleşti yakıştımı size ?? burda karşıt görüşlerimizi saygı çerçevesinde dile getirebiliriz,birbirimize vakit ayırabiliriz...Ben her ne olursa olsun burda tanımadığım birine fikirlerinden dolayı "merhametsiz seni muhattap aldım sen değmezsin muhattap olmaya" diyemem utanırım,çekinirim karşıdakini üzmekten korkarım,çok yazık,sağlıcakla kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…